Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

AHOJ PŘÍZNIVCI ČESKÝCH HODINEK,

DNES, PŘI EVAKUACI MAMINKY PŘED POVODNÍ JSEM NAŠEL PRIMKY PO TETĚ.

PRŮMĚR 28mm bez korunky( s 31 mm)

prachuvzdorné, zlacené 20 my, 15 kamenů, ruční nátah.

poradíte mi prosím, zda stojí za to je renovovat? CO JE TO ZA TYP?

rozleští se flekaté zlacení?

poškrábané sklíčko - rozleští se, nebo jej vymění hodinář?

RESTAUROVAL NĚKDO TADY takové nalezené primky?

komu je dát renovovat?

ručky jsou zašlé.....ale PRIMKY jdou, natahují se dost silou,

DĚKUJI ZA KAŽDOU RADU.

G.post-23431-0-83329700-1370375828_thumb.jpgpost-23431-0-47422800-1370375930_thumb.jpgpost-23431-0-02887100-1370375953_thumb.jpg

Odesláno

Ahoj, k Tvým otázkám asi tolik:

1) podle mne každé hodinky stojí za to zachovat a pokud možno vylepšit

2) jedná se o dámské hodinky, které jsou sice méně ceněné, ale jsou po tetě, tak pro Tebe cenu mají (doufám)

3) flekaté zlacení se dá rozleštit, metod je několik

4) sklo se dá také rozleštit, metod je také několik, jinak hodinář jej určitě bez problémů vymění

5) někdo tady určitě již nalezené Primky restauroval

6) renovaci bych u tohoto modelu vyzkoušel sám, budeš mít potom o to větší radost z výsledku

7) zašlé ručky, vyčištění a promazání (příčina zatuhlého natahování) bych být Tebou svěřil hodináři

Odesláno

Jestli chceš zkusit rozleštit sklíčko, tak postup je následující:

Pečlivě olep zbytek hodinek, ať neleštíš i to, co nechceš...

Vezmi modrý (červený,zelený, fialový, puntíčkovaný) centrofix a vybarvi celou plochu sklíčka... To proto, aby jsi viděl, kde jsou ještě škrábance a kde je třeba leštit. Centrofix zůstává ve škrábancích vidět, dokud tam jsou.

Vezmi jemný smirkový papír hrubosti 1200 a vybruš sklíčko tak, aby nezbyla žádná viditelná stopa po škrábancích. Nelekej se... Sklíčko v této fázi není průhledné... Je mléčně zakalené...

Vezmi smirkový papír hrubosti 1500 a namoč ho... Pokračuj v broušení... Namáčej. Brousíš pod vodou...  Pořád ještě mléčně zakaleno...

Vezmi smirkový papír hrubosti 2000 a namoč ho... Pokračuj v broušení... Stále pod vodou... Začíná se to projasňovat... Na konci je sklo průhledné ale trochu zakalené... Neboj :)

Vezmi leštící prostředek SITOL... Na hadřík... Nanes na sklíčko a rozlešti... Budeš se divit, jak sklíčko najednou zjasní a zprůsvitní... 

Dej si kus čokolády za odměnu...

Hotovo :)

Náklady - smirkové papíry cca 10Kč za kus... SITOL, tuším, 60Kč... Každá lepší drogerie :)

Hodně štěstí a neboj se do toho pustit. Funguje to... 

Odesláno

DÍKY MOC,

FAKT zírám na ty rady, čekal jsem jdi tam a tam, ale tak praktické rady jsem fakt nečekal.(asi jsem moc nečetl o renovacích)

JO, díky za určení stáří a info o pouzdře.

nechám si je, tetu jsem sice neznal ale maminka je měla v šuplíku desetiletí.

DÍKY 

• po 2 týdnech...
Odesláno

jezis to ti poradil nejakej hodinar takovy sklo? takovej tvar na primky nepatri...

lepší jsem nesehnal a tlačil mně termín,ono stejně budou jenom ve vytríně

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...