Přejít na obsah

Jaké G SHOCKy máte dnes na ruce?

t2

Doporučené příspěvky

Dneska jsem se byl podívat na nějaká Géčka. 

post-673-0-30842100-1578421170_thumb.jpg

Casio nějak podražilo, ale mají i lidovější modely:

post-673-0-48591800-1578421215_thumb.jpg

Ty GM 5600 mají sice stejný modul, ale mají větší tlačítka. Škoda, že pod bezelem je plastové pouzdro.

Upraveno uživatelem t2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já dnes nahodil MR-G 1 z roku 1996. Nějak mě ty devadesátkový modely v poslední době baví.

Celkem dlouho vyráběný model - modul 1556, titanové pouzdro, šroubovací dýnko, minerální sklo, 20 ATM, elektroluminiscence a klasické funkce té doby vč. telefonních záznamů. Lehké a docela malé.

Stejný modul byl i v jiných provedeních, třeba jako Giez (ten byl v podstatě stejný).

post-13153-0-71006600-1578498518_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já dnes nahodil MR-G 1 z roku 1996. Nějak mě ty devadesátkový modely v poslední době baví.

Celkem dlouho vyráběný model - modul 1556, titanové pouzdro, šroubovací dýnko, minerální sklo, 20 ATM, elektroluminiscence a klasické funkce té doby vč. telefonních záznamů. Lehké a docela malé.

Stejný modul byl i v jiných provedeních, třeba jako Giez (ten byl v podstatě stejný).

Tak tohle jsou tuze luxusní géčka, dnes se bohužel za rozumnou cenu nevyskytující  :mad:

Odkaz ke komentáři

Tak tohle jsou tuze luxusní géčka, dnes se bohužel za rozumnou cenu nevyskytující  :mad:

Ale jo, občas se vyskytnou i za mírnější sumu.

Před pár měsíci jsem nechal ležet na japonské aukci jedny asi za 20 doláčů, protože už jsem další nepotřeboval.

Ovšem byly už klasicky bez plastového bezelu a poplatky na všechny strany by zvedly konečnou cenu zhruba na dvojnásobek. Ale i tak by to bylo něco pod tisícovku.

Samozřejmě je otázka, kam by se cena dostala po mém příhozu, to jeden nikdy neví, jak houževnatej bude ten poslední přihazující před tebou (pokud někdo přihazoval) a kam až je ochoten dál přihazovat.

Vlastně i teď tam vidím jedny bez bezelu, ale s řemenem za 33 dolarů bez příhozu s jedním zbývajícím dnem.

Nebo kompletní ve slušném stavu, taky bez příhozu, za 85 dolarů.

Odkaz ke komentáři

Zlatý rok 1996 :)

Odkaz ke komentáři

Když je dnes tak krasne, tak furt nabito naplno e8f2bd08568110311b998782a83ff8da.jpg

Edit :nevíte jestli se k těmto hodinkam dělá i jiný typ řemínku? U originál řemínku je hned pod šroubky co ho drží,vykrojena čast dovnitř a to občas trochu vadí.

Odesláno z mého LYA-L29 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Když je tak mrazivo, vytáhl jsem dnes už dost zažloutlé ?ledovky? Casio DW-9200K z roku 1998. 

Jeden z mnoha modelů vyrobených se značením nějaké konference, kterou zřejmě Casio podporovalo. Zde konkrétně Konference o delfínech a velrybách konané v r. 1998 v Japonsku.

Bylo vyrobeno několik barevných verzí. Tohle je ta (DW-9200K-BT), která byla původně s čirým ?ledovým? pouzdrem a páskem. V podkladu displeje je při posvícení obrázek červené velryby.

Hodinky mají tehdy běžné funkce včetně databanky. Zajímavostí tohoto modelu je minerální sklo a celonerezové, povrchově i na bocích leštěné, pouzdro včetně šroubovacího dýnka.

post-13153-0-36679200-1578836826_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tohle jsou pěkný Géčka! Mají vše, jak mají mít. Jsou kovový, mají screwback a illuminátor. Všechny běžné funkce a navíc databanku. A ještě byly v několika barevných variantách. Taky je mám, modrý. NOS, takže bez batt. Na ruku se mi tak nedostanou.

post-673-0-54195900-1578855504_thumb.jpg

Jinak myslím, že tohle je regulérní žlutá. Bezbarvej bezel dopadne ještě trochu jinak.

post-673-0-29052000-1578855512_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

T2: díky za info. Tvoje zmínka o původní barvě pouzdra a pásku mě zaujala.

Model DW-9200K se vyráběl jen v roce 1998. Podle dostupných zdrojů a obrázků (viz níže) byl pouze s čirým transparentním pouzdrem a páskem. A to v 7 variantách barevných značení (nápisy, okolí displeje, možná a i symbol zobrazený při podsvícení). 

Pravda je, že ve fotkách majitelů nebo prodávajících na webu se vyskytuje více variant zabarvení pouzdra a řemenu (modré, červené, zelené atd.).

Ovšem dá se předpokládat, že se nejedná o původní barevnost, ale původní čirá pouzdra a pásky, které stářím zežloutly a majitelé je přebarvili. Což lze snadno udělat barvami na textil ponořením do lázně s pigmenty. 

Toto přebarvení se většinou snadno pozná tak, že původní bílé nebo světlé nápisy lehce chytnou použitou barvu, takže jsou třeba bleděmodré, nazelenalé apod. Také se pak mírně liší sytost barvy na pouzdru těla a pásku, jelikož jsou vyrobeny z různých typů plastů a jinak přijmou pigmenty barviva.

Tím nechci říct, že tvoje modré jsou přebarvené, za takového znalce se nepovažuju, ale tahle možnost tu je.

Pokud má někdo větší přehled a ještě jiné informace o barevných variacích modelu DW-9200K, rád si rozšířím rozhled.

Snad to tu nebude jako plevelení vlákna.

post-13153-0-29262100-1578913711_thumb.jpg

post-13153-0-61294400-1578913930_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...