Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

myslel jsem si, že si nechám zelené a negativní černé pošlu dál, ale nějak se mi ta černo-černá kombinace zalíbila, ha ha

nejenže člověk nepřečte čas, ale pomalu nenajde ani hodinky - v lese v šeru - to může být zajímavé :) 

image.thumb.png.475a6e5bfa27d4995f6070c9258a6884.png

Odesláno

9-11
Čtvrteční géčka na rychtě ✔️
Full Metal, cihličky a STN-LCD 💪🤟

IMG_2564.jpeg

• Like 1
Odesláno

Top Frogy, které mám
Géčkový potápěčský Timepiece 💪🤟 Solid build
Heavy Duty D1000B Frogman
G sync ✔️

IMG_2671.jpeg

IMG_2592.jpeg

IMG_2709.jpeg

• Like 4
Odesláno

Model klasika, to jo.

Ale buď slepnu (a to je pravda), nebo ty displeje mají bídný kontrast.

Když se fotka přehodí do černobílého režimu, displej má kolem 75 % černé, a číslo kolem 97 % černé. Jasně, záleží na aktuálním nasvícení okolním světlem. Ale ta fotka nevypadá focená ve tmě, ani pod nějakým ostrým pozorovacím úhlem. Přesto už mi displej přijde dost špatně čitelný.

Na některých levných modelech od Casia je to lepší, anebo i na desítky let starých modelech od Seiko/Alba.

Je to otázka do pranice?

Odesláno (upraveno)

jo, je to zajímavé téma, koneckonců je tady na to vlákno.

u těchto 5000R mi displej přijde horší, než na mých 5600RL, což je tedy vzhledem k ceně zvláštní. určitě nejlepší diplej mám na anadigi GA-700 a GA-010, tam je kontrast absolutní. výborný displej mají i laciné AE-1500. až bude čas, zase udělám nějaké srovnání.

Upraveno uživatelem lub
Odesláno

tyhle mě bavi. od pořízení někdy v květnu jdou celou dobu bez nejmenší odchylky zcela přesně. spolu s 10letou baterkou kombinace, která nahradí RC/solar a nemusím se starat, jestli se synchronizovaly nebo zda mají dostatek světla.

20250919_091333.thumb.jpg.5ed3c476d83712410344cd4ea4d6b02e.jpg

Odesláno

Dík za fotky. Taky mám dojem, že u aktuálních nejlevnějších modelů Casia je displej vlastně mnohem čitelnější než u některých i násobně dražších.

A 10letá baterka mi taky přijde jako trefa. Stejně jako jejich ceny. Jen rozměry těchto modelů mi přijdou pořád zbytečně velké. Chápu, že něco zabere baterka, ale i tak si myslím, že už měli začít zmenšovat.
Ale to by taky bylo k diskuzi, protože Casio se asi musí hlavně v řadě G-Shock nějak výrazně odlišit od všech těch "smart" hodinek konkurence a robustnost gshocků je zřejmě jeden ze způsobů.
A subtilnější modely už zkusili, jen ne moc v téhle řadě "desetiletek".
Takže asi cajk, ostatně Casia nejsou jen G-Shocky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...