Přejít na obsah

SEIKO versus ORIENT STAR ?

Toblin

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny chronofandy a odborníky na japonské hodinky :notworthy:

Rád bych se zeptal na váše názory na tyto modely. Seiko nebo Orient Star? Jaký je rozdíl v provedení a kvalitě mezi těmito značkami? Jaké se vám líbí a proč?

Děkuji za vaše názory.

Klasika  - Seiko Spirit nebo SARB

Alternativa - Orient Star Standard-Date

Alternativa s rezervou - Orient Star Classic

Sofistikované originály - Orient Star Retrograde

Odesláno

Rozdíl ve zpracování není téměř žádný, obě firmy používají stejné materiály a technologie, dokonce se může stát, že oboje hodinky budou ze stejné manufaktury. Cenově je Orient lehce pod Seikem, nicméně, jedná se o dceřinnou firmu Seika. Další je věci vkusu a nálady každého soudruha, já osobně bych preferoval DV02003W. Jsem zvědav, jak dopadne hlasování ostatních vážených členů fóra, toto je jen můj soukromý pohled.

Odesláno

dokonce se může stát, že oboje hodinky budou ze stejné manufaktury. 

Myslím, že společnou továrnu (už) nemají.

Jinak kvalita je u těchto řad opravdu téměř stejná. Pokud bych si měl vybrat, tak jednoznačně retrograde.

Odesláno

tak já taky vybíral mezi těmito alternativami, a jelikož mám už potápky seiko, dal jsem přednost orient star......jsou větší o pár milimetrů a mají jednodušší design cifru - orient star standard

WZ00021DV, SPOKOJENOST, - 2s/den, oblekovky co jsou cítit na ruce!

Odesláno

Díky za názory. Osobně preferuji jednodušší hodinky. Později jsem zjistil, že řada classic nemá safír. Safír je podmínka a tak mi zbývá černá nebo světlá varianta Standard-Date.

SARBy jsou krásné - klasika. Orient Star chci volit z důvodu vyšší originality a menšímu množství uživatelů v ČR.

Jak se na to díváte vy?

Černá varianta se zajímavým karbonovým cifrem nebo světlá zdobená pruhy ala Aqua Terra?

Odesláno
Toblin : Já to vidím tak, že ať si pořídíš třeba i Sarby, tak v ČR reálně nikoho s něma nepotkáš, pokud nepojedeš na sraz a i tam je to spíš náhoda. Měl jsem takový blbý pocit, že Monstra má každý. Pak se stačí podívat kolem sebe a ne zde na fóru a zjistíš, že je vlastně nikdo nemá.

Z těch 2 určitě světlý cifr.

Odesláno

V CR realne potkas pouze minimum lidi se slusnejma hodinkama :-)

S hardlexem nemam dobre zkusenosti, se safirem se podle me neda srovnat.

Necham si to jeste projit hlavovu. Zatim to vypada na Orienty, protoze Stars are never sleepin.. ;-)

Odesláno

Taky si myslím, že Hardlex vs safír je rozdíl dost velký. Máš to jednoduché, ať zvolíš co zvolíš, zvolíš dobře.

Odesláno

Když už nepoškrábeš safír či hardlex,tak to odnese pouzdro.Tak co je potom lepší?S pěknýma hodinkama nedělat zednické práce.A když se k nim budeš chovat slušně,tak Ti vydrží i plastové sklíčko,nejedny primky by to potvrdily.Navíc si je přeleštíš sám.Osobně bych neřešil u hodinek dilema hardlex-safír,ale to jak se mi líbí.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...