montemar Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 ... někdo z lásky k hodinkám, jiný třeba z nudy.. další možná píše dizertačku na téma "fenomén - zájmové forum" ?
F.B. Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 ...ja sa tu hodne učím, nie len čo sa hodiniek týka F.
Z. Paul Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 (upraveno) Proč sem se registroval - vybrat si hodinky; naučit se něco o hodinařině a hodinkách; myslel jsem si, že Rolex je jen ve filmech; Proč tu pořád sem - vybrat si hodinky; naučit se něco o hodinařině a hodinkách; dobrá parta lidí; spousta zajímavých informací ze všech oborů edit: překlepy Upraveno 21. června 2013 uživatelem Z. Paul
People Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 (upraveno) Zhoda nahod. Narodil som sa ked odbijala polnoc. Moje prve zvuky boli tik-tak. Prve slovo tulbillion. V skolke som ako prvy vedel pocitat do 12 ,neskor do 24, potom dokonca 60. Ostatni stavali hrady a babovky a ja som vyrabal presypacie hodiny z piesku. Cez prazdniny u babky som vzdy chodieval budit kohuta, ked vychadzalo slnko. Kamarati tahali kacerov a ja som natahoval primky. Prvu holku som zbalil na Casia. S prichodom nokie 3310 som na cas zanevrel, ale posledne zatmenie slnka ma vratilo na spravnu cestu a tak som tu. Upraveno 21. června 2013 uživatelem People
Eman2208 Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Tak jo, já jsem dostal od dědy kapesní hodinky, protože jsem byl jediný vnuk. Děda mi jako malému vyprávěl příběh, jak se hodinky do rodiny dostaly a já to hltal jako blázen. Pamatuji si, že jsem loudil, aby mi tu příhodu opakoval každou chvíli a pořád jsem ji poslouchal se stejným údivem. Během těch let jsem nasbíral mraky různých hodinek, staré Primky, kapesní hodinky, swiss hodinky, ale sbíral jsem jen tak bez cíle. Hodinky jsem dával do krabic od bot a léta běžela...Uteklo mnoho let a já se začal zajímat o historii těch Dědových hodinek. Prohrabával jsem ty krabice a začal zjišťovat, jak fascinující svět je je svět mechanických hodinek. Jak bez počítačů, programů a moderní techniky dokázal někdo sestrojit něco tak malého, funkčního, přesného a hlavně krásného. Ještě dnes cítím, jak na mě dýchla nostalgie a v duchu jsem si přál, žít v té fascinující době vynálezů a vynálezců. Celé to umocňuje vzpomínka, když děda v neděli dopoledne vyhlédl z okna a za pěkného počasí zavelel.."ustroj se a půjdeme do města..."..každou neděli, když bylo pěkné počasí, tak se pěkně oblékl a šel mi ukazovat staré domy ve Veselí nad Moravou...samozřejmě s hodinkami v kapsičce a to v době již hodinek náramkových. Vyprávěl mi kde jaký dům kdo vlastnil, tam bydlel řezník, tu financ, tady zelinář Marek....bože jak je to dávno... Trochu jsem jsem se zasnil. No a v době internetu, kdy děda již dávno dohlíží na své hodinky z nebe, jsem začal pátrat po výrobci, po historii, původu atd.V roce 2007 moc informací, které by mě uspokojily nebylo, ale byl Chronomag. Víc jak rok jsem na něj chodil a zíral, kolik lidí má stejný zájem o ty malé tikající klenoty a po dvou letech "voajérství" jsem se zaregistroval.Od té doby se vezu, pominu-li kolik mě to stálo času, tak je to fenomén, který se asi opustit nedá. Poznal jsem tu pár super lidí, lidí napříč sociálním postavením, věkem i "odborností", poznal jsem tu jednotu ve smutných chvílích, poznal jsem tu i nepřátelství, poznal jsem i závist, ale to pozitivní převažuje v takovém měřítku, že mám Chronomag rád.No a proto jsem tady. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
El Nano Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 @Eman2208: to je pěkně napsaný A abych nebyl OT, tak já jsem se tu zastavil před půl rokem, když jsem si vybíral po dlouhé době hodinky. Načerpal jsem zde kupu informací a užitečných rad. No a nějak se mi tady zalíbilo, do hodinek jsem se zažral a už mi to zůstalo...dneska jsem se navíc poprvé setkal se členy fóra a bylo to opravdu fajn, takže tu jsem i kvůli "mému lidu" (hodinkovému)
zhrado Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Eman2208 krásne napísané. Úplne sa v tom vidím Aj keď ja som toto s dedom ani otcom nikdy nezažil niečo podobné Mňa sem ani neviem ako nasmeroval internet a to cez moju životnú "lásku" - lietadlá. Zisťoval som niečo o leteckých hodinkách a už som tu bol a hltal som to čo tu bolo napísané. Potom som sem chodil čím ďalej tým viac a dnes som tu každý deň. Od malička ma fascinuje ručná práca, jemná mechanika, príbehy a história. A do toho samozrejme spadajú aj hodinky. Síce si nikdy asi nevytvorím vzťah k digitálkam ale snažím sa pochopiť modernú dobu. Zato mechanické hodinky to je krása, a zvlášť s ručným náťahom. To je moje A našiel som tu kopu informácií, ktoré ma veľmi zaujímali a potom ma to aj stálo kopu peňazí Ale hodinky sú na ruke a šlapú ako hodinky! A som rád, niečim ma to napĺňa a to ma teší A tak som tu, každý deň, ako blázon a som rád, že som tu medzi podobne strelenými ľuďmi A niečo podobné som zažíval aj v "leteckom svete". A takisto som našiel podobne strelených ľudí a uľavilo sa mi, že nie som v tom sám. Takže ďíky! Rado
Ondrej71 Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Emane, moc pekny, zasnil jsem se a vzpomínal taky.. Já se tady dostal náhodou před par lety, hledal jsem nejaké info o hodinkách. Našel a bylo toho víc co jsem tu našel. Nového koníčka , prostor pro utrácení peněz a získávání novych hraček na období 1-8 tydnu.. Ted v řádech měsíců - rekord :-) Hodinky me zacaly bavit, něco málo jsem se o nich naučil a dal se učím, a moc rad je nosím. Našel jsem tady spoustu fajn lidi a nekteré přímo super, se kterými se občas potkám a snad potkávat nějakou dobu jeste budu. Je to asi svým zpusobem forma závislosti, ale snad to nějak zvládnu. :-)
Eman2208 Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Emane, moc pekny, zasnil jsem se a vzpomínal taky.. Já se tady dostal náhodou před par lety, hledal jsem nejaké info o hodinkách. Našel a bylo toho víc co jsem tu našel. Nového koníčka , prostor pro utrácení peněz a získávání novych hraček na období 1-8 tydnu.. Ted v řádech měsíců - rekord :-) Hodinky me zacaly bavit, něco málo jsem se o nich naučil a dal se učím, a moc rad je nosím. Našel jsem tady spoustu fajn lidi a nekteré přímo super, se kterými se občas potkám a snad potkávat nějakou dobu jeste budu. Je to asi svým zpusobem forma závislosti, ale snad to nějak zvládnu. :-)Víš co se mi taky líbí, že to není jen o ceně, o tom jak drahé hodinky kdo má, je tu spousta krásných hodinek v normálních cenách a že mám možnost si i hodinky, na které nikdy nedosáhnu vyzkoušet a chvíli být tím pyšným pávem, co má na ruce krásné, "drahé" a nedosažitelné stroje. Že Ti někdo půjčí svoje vymazlený "děti", že pokecáš o něčem, co Tvé okolí úplně nechápe. Je to opravdu fenomém.
Rodkopf Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Zhoda nahod. Narodil som sa ked odbijala polnoc. Moje prve zvuky boli tik-tak. Prve slovo tulbillion. V skolke som ako prvy vedel pocitat do 12 ,neskor do 24, potom dokonca 60. Ostatni stavali hrady a babovky a ja som vyrabal presypacie hodiny z piesku. Cez prazdniny u babky som vzdy chodieval budit kohuta, ked vychadzalo slnko. Kamarati tahali kacerov a ja som natahoval primky. Prvu holku som zbalil na Casia. S prichodom nokie 3310 som na cas zanevrel, ale posledne zatmenie slnka ma vratilo na spravnu cestu a tak som tu. Chci vědět, jak jsi ji na ty casia dostal, heroický výkon! Eman: hezky napsané a prožité. Abych nebyl OT, tak mě hodinky vždy fascinovaly. A otec mě učil, že správný chlap má mít čisté a kvalitní boty a pořádné hodinky, protože to jsou věci, do kterých pozéři neinvestují. No a pak jsem googlil a googlil a když už mi to asi po 3. vyhodilo chronomag a našel jsem info, co jsem potřeboval, tak jsem pochopil, že je to země zaslíbená.
Ondrej71 Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Víš co se mi taky líbí, že to není jen o ceně, o tom jak drahé hodinky kdo má, je tu spousta krásných hodinek v normálních cenách a že mám možnost si i hodinky, na které nikdy nedosáhnu vyzkoušet a chvíli být tím pyšným pávem, co má na ruce krásné, "drahé" a nedosažitelné stroje. Že Ti někdo půjčí svoje vymazlený "děti", že pokecáš o něčem, co Tvé okolí úplně nechápe. Je to opravdu fenomém.Přesně jak říkáš, co je mozné tady, není mozné, nebo aspoň obvyklé jinde. Nebo aspon já neznám forum, kde si přátelsky pokecaji virtuálně i osobně majitele skodovek a aut za 2 a více mega, a kde by si vzájemně nechali vyzkoušet svoje auta :-) P.S. Těším se na další sraz v Olmiku nebo PV :-)
Návštěvník swanieck Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Také jsem toto fórum chvilku pozoroval "přes plot" a pak se to najednou stalo, přišla registrace a to je konec.......mmmmm.....tak vznká infekce. Ale nelituji těch tisíců, co ta vášeň stojí. Vždyť hodinky jsou dokonalý technický výrobek s vysokou estetickou hodnotou. Poslouží, spoustu parády udělají, na ceně neztrácí a hlavně přináší radost. A v dnešní náročné době, je každá kapka duševní hygieny třeba.....krásný je pohled, jak ta vteřinovka krouží dokola a posunuje nás do lepších časů ..... W
Trojan Odesláno 21. června 2013 Nahlásit Odesláno 21. června 2013 Nejdřív jsem chtěl nějaké hodinky - ideálně automaty. Značky jsem tehdy vůbec neřešil (před nějakými čtyřmi lety - bylo mi 17). Koupil jsem a koupil jsem špatně - Kenneth Cole. Dostal jsem je k Vánocům a po 14 dnech šly na první reklamaci.Mezitím jsem pořídil jedny potápky od ADEC (Citizen), nechal je trochu zrenovovat, prodal, koupil Monstra, na ně watchadoo a safír, pak jsem jedno odpoledne vlastnil Prim PMP No a od těch Monsterů jsem zjistil že vlastně nic moc víc od hodinek nepotřebuju...jasně, chtěl bych větší, chtěl bych lepší strojek a lepší zpracování a jednou bych chtěl vintážní Roládky, zatím mám ale dostatek jiných věcí do kterých cpát prachy. Jsem tu vlastně ze setrvačnosti a spíš než o hodinkách debatuju o ostatních věcech Jsem na více fórech, ať už jako mod nebo řadový člen, tady je ale přecejen trochu jiná sorta lidí.
montemar Odesláno 22. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2013 mne se treba strasne libi, ze si tady nikdo nezavidi .. ja treba sibirovi ten jeho kufrik skoro vubec
Trojan Odesláno 22. června 2013 Nahlásit Odesláno 22. června 2013 (upraveno) Myslíš ten humidor? )) edit: ten byl možná někoho jinýho vlastně... Upraveno 22. června 2013 uživatelem Trojan
montemar Odesláno 22. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2013 tak, nevim, jestli tam ma stalou vlhkost a teplotu, ale mozny to je
villain83 Odesláno 22. června 2013 Nahlásit Odesláno 22. června 2013 Už sem nelezu denně osmnáctkrát,jako dřív,teď už třeba jen desetkrát,dvanáctkrát,což si myslím ujde.Začátky jsem nějak vytěsnil(radši),takže si sem občas přijdu odpočinout,i vtip si přečtu,vyberu si dvacatery hodinky,co musím nutně mít,pak si řeknu,že až jindy a vlezu do jinýho vlákna.Zahálkou tady na foru strávim víc času,než prací,což se šéfovi úplně nelíbí,takže musím bejt hlavně nenápadnej.Pak přijdu domů a lezu sem zase...no way back
Honza.manta Odesláno 22. června 2013 Nahlásit Odesláno 22. června 2013 Od šesti let mám hodinky na ruce - prostě je nesundavám - jen za účelem výměny za jiné. Zákonitě jsem si postupně kupoval jiné a "lepší", takže se mi doma hromadily ty minulé, takže bylo za co měnit. Při hladu po dalších hodinkách(dnes díku tomuto fóru vím, že se jedná o chronobundus) jsem zakopl o tohle fórum a cca rok jen četl a koukal. Potom mne zájem o vidění fotodokumentace donutil se zaregistrovat. No a tak tu jsem a stále si tu čtu a koukám. A jen tak mimochodem jsem tu získal pár fakt dobrých kamarádů a docela dost přátel. Líbí se mi tady a asi ještě nějaký čásek rád pobudu.Díky za tohle fórum.
Sphinxx Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Odesláno 24. června 2013 Tak zaprvé jsem zde, abych se učil v hodinařině, obdivoval stroje na které nemám, poučil se a v neposlední řadě, abych poznal nové lidi. A musím říct, že jsem velmi spokojen. Chrono FOREVER .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se