vixoj Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 Dobrý den, vybírám první mech. hodinky, zaujali mě modely od firem Steinhart, Archimede. http://www.chronoshop.cz/steinhart-pilotni/steinhart-steinhart-nav-b-uhr-47-automatic-a-musterhttp://www.chronoshop.cz/archimede-pilot-xl-45/archimede-pilot-xlh - záměrně dávám pro příklad jak automatická tak mechanické natahování, jelikož se nedokáži rozhodnout jaké- safír- cena do 15 k- 20 cm obvod zápěstí - průměr tedy minimálně 47 mm- celo denní nošení - možnost si v nich zaplavat v bazénu plusem- rád si nechám poradit alternativu Chtěl bych se také zeptat jak se to s chováním k hodinkám (otřesy, vysoké nebo nízké teploty, slaná voda) Předem děkuji za všechny reakce.
Frostie Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 K výběru není co vytknout, ani v jednom případě bys neměl být zklamán. Oba dva strojky patří ve svých kategoriíích v podstatě za etalony třídy s výbornou servisovatelností a seřiditelností, po záběhu i na hodnoty ? 2-3 sec/týden. Citlivost na otřesy je velká, tzn. že odolnost je menší než např. u quartz hodinek, ale není to nic tragického v případě normálního chování se k nim. Voděodolnost je dobrá /oba výrobci uvádějí 5 bar/, plavání a skoky do bazénu zvládnou bez obav. I se slanou vodou nebude závažnější problém. Ovšem pro případy častějších návštěv všech vodních ploch důrazně doporučuji zaměnit kožený řemínek buď za kaučuk nebo kovový tah. Kůže, byť uváděná jako voděodolná, není s to toto zvládnout... Pohyboval jsem se s automatickými stroji Orient Pepsi Mako s mechanismem 46943 v teplotním rozmezí -55 až +55 °C, nepozoroval jsem při nošení na ruce odchylky chodu.
Ivanhoe34 Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 Hodinky su to velmi fajn, ale so Steinhartami do vody v ziadnom pripade a s Archimedami tiez opatrne, skor nie ako ano.Mechanicke hodinky vseobecne silnejsich otrasov radsej uchranit, neprospieva im to...
vixoj Odesláno 17. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2013 Hodinky su to velmi fajn, ale so Steinhartami do vody v ziadnom pripade a s Archimedami tiez opatrne, skor nie ako ano.Mechanicke hodinky vseobecne silnejsich otrasov radsej uchranit, neprospieva im to... Nějaká alternativa s větší vodě odolností?
Frostie Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 (upraveno) Nějaká alternativa s větší vodě odolností?alternativa není příliš nutná, 5 bar je na tebou plánované využití plně dostatečných. Jiná alternativa by také nebyla z řádu pilotek, ale spíš diver´s, tam mají všechny modely minimální voděodolnost 20 bar, někdy i více Upraveno 17. července 2013 uživatelem Frostie
Ivanhoe34 Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 (upraveno) Nějaká alternativa s větší vodě odolností?Klasicke pilotky sa vode odolne nevyrabaju viac nez 50m (5ATM), co na plavanie rozhodne nie je vhodne. Obecne plati, nic pod 100m (10ATM) do vody na plavanie nepatri, ak nechces casto navstevovat servis.Pre dobru vodotesnost a pilotky musis ist s cenou vyssie, tieto modely inspirovane WW2 na to nie su stavane. Mozes pozriet napriklad Fortis (niektore z modelov rady B-42, napriklad toto http://www.hodinky-koscom.cz/cz/fortis-655-10-11-l) alebo nejake modely od Damasko ci Sinn (v ponuke Chronoshopu), ale to uz nie su uplne klasicke pilotky... Upraveno 17. července 2013 uživatelem Ivanhoe34
Frostie Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 Klasicke pilotky sa vode odolne nevyrabaju viac nez 50m (5ATM), co na plavanie rozhodne nie je vhodne. Obecne plati, nic pod 100m (10ATM) do vody na plavanie nepatri, ak nechces casto navstevovat servis.Pre dobru vodotesnost a pilotky musis ist s cenou vyssie, tieto modely inspirovane WW2 na to nie su stavane. Mozes pozriet napriklad Fortis (niektore z modelov rady B-42, napriklad toto http://www.hodinky-koscom.cz/cz/fortis-655-10-11-l) alebo nejake modely od Damasko ci Sinn (v ponuke Chronoshopu), ale to uz nie su uplne klasicke pilotky...a o nevhodnosti 5 bar pro plavání a častější potřebě servisu jsi slyšel kde?
vixoj Odesláno 17. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2013 (upraveno) alternativa není příliš nutná, 5 bar je na tebou plánované využití plně dostatečných. Jiná alternativa by také nebyla z řádu pilotek, ale spíš diver´s, tam mají všechny modely minimální voděodolnost 20 bar, někdy i víceU Steinhartu uvádějí na dýnku 3 ATM, popisek v obchodně nesedí.. Upraveno 17. července 2013 uživatelem vixoj
Frostie Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 (upraveno) U Steinhartu uvádějí na dýnku 3 ATM, popisek v obchodně nesedí..tak 3 bar už na koupání opravdu moc není, to tak mytí rukou a nějaký deštík. Minimálně 5 bar nebo jak říkám, do vody všeobecně nejsou pilotky nejlepší, spíš diverś, třeba Orient Deep dle odkazu: http://www.orientuhren.de/orient-automatic-deep-cem65001bslsapphire-p-495.html?osCsid=dpqg7nke95eas27ne2etu1m5e1&language=en Případně z Chronoshopu Steiny: http://www.chronoshop.cz/steinhart-potapecske/steinhart-ocean-1-black Upraveno 17. července 2013 uživatelem Frostie
USER47 Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 S pilotkama bych neplaval už jen proto, že patřej na koženej řemen a ten bych do vody rozhodně netahal...
bandicoot Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 Osobně bych se na vodu vykašlal a při budgetu 15k bych buď došetřil nebo zde poptal nošené chronografy od Steinhartu (když už je ta podmínka 47mm+).Nad tou velikostí bych se zamyslel (i při zápěstí 20cm), dost to zužuje výběr...
vixoj Odesláno 17. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2013 Jde mi spíš o přežití nedobrovolného navštívení bazénu, od začátku prázdnin se mi to stalo již několikrát. Proto to bylo spíše výhodou. Cenu sem dal strop 15 k, aby byl nějaký prostor pro alternativy, ale jak to vidím tak to chce pak už dvakrát tolik.Tentokrát zůstanu nohama na zemi, jako úvod do mech. hodinek mi ty základní budou stačit.Ještě jednu otázku jak vybrat mezi manuálním a automatickým natahováním? - jak často se natahují?- je automatické méně spolehlivé nebo vice náchylné?
stepecken Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 K štajnom ruku mám 20,5cm a mám unitasove 44mm ako aj nav b chrono II 44mm a úplne super. 47 je podľa mna super ale necítil som sa až tak pohodlne ako teraz
Frostie Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 S pilotkama bych neplaval už jen proto, že patřej na koženej řemen a ten bych do vody rozhodně netahal...jj, na to jsem upozorňoval v mém prvním příspěvku také
Frostie Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 Jde mi spíš o přežití nedobrovolného navštívení bazénu, od začátku prázdnin se mi to stalo již několikrát. Proto to bylo spíše výhodou. Cenu sem dal strop 15 k, aby byl nějaký prostor pro alternativy, ale jak to vidím tak to chce pak už dvakrát tolik.Tentokrát zůstanu nohama na zemi, jako úvod do mech. hodinek mi ty základní budou stačit.Ještě jednu otázku jak vybrat mezi manuálním a automatickým natahováním? - jak často se natahují?- je automatické méně spolehlivé nebo vice náchylné?Ruční nátah se natahuje pravidelně jednou denně, nejčastěji ráno a nejlépe vždy ve stejnou dobu, ačkoliv rezerva nátahu je většinou okolo 40 hodin a víceAutomaty se natahují samy pravidelným nošením na ruce /či po odložení ve winderu/ Co se spolehlivosti a odolnosti týče, řekl bych, že pokud mechanika, tak je spolehlivější takový stroj, který má méně součástí, což je v tomto případě ruční nátah/Handaufzug. Další stupeň odolnosti jsou pak digitální G-Shocky, což je ovšem zcela jiná kategorie, než ta, kterou máš ve vizíru...
kuncák7 Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 Jde mi spíš o přežití nedobrovolného navštívení bazénu, od začátku prázdnin se mi to stalo již několikrát. Proto to bylo spíše výhodou. Cenu sem dal strop 15 k, aby byl nějaký prostor pro alternativy, ale jak to vidím tak to chce pak už dvakrát tolik.Tentokrát zůstanu nohama na zemi, jako úvod do mech. hodinek mi ty základní budou stačit.Ještě jednu otázku jak vybrat mezi manuálním a automatickým natahováním? - jak často se natahují?- je automatické méně spolehlivé nebo vice náchylné?Mechaniky natahuješ obecně cca co 2 dny ( rezerva nátahu je uvedena v popisu, pohybuje se okolo 42-46 hodin ) . Co jsem vypozoroval u sebe- spolehlivost je mechanika a automat srovnatelnej.Stále bych se poohlížel , jak navrhoval bandicoot po chronech ( přišetřit ).A do bazenu sundavat - koženej řemen a 3ATM či 5 ATM fakt na koupání není.
Ivanhoe34 Odesláno 17. července 2013 Nahlásit Odesláno 17. července 2013 (upraveno) a o nevhodnosti 5 bar pro plavání a častější potřebě servisu jsi slyšel kde? Napriklad tuwww.hodinky.cz/hodinarsky-slovnik/vodotesnost/alebo tu je dobre pojednanie o vodotesnostiblog.chronoshop.cz/?p=108 Citujem z clanku:Samozřejmě, že pro zachování parametrů vodotěsnosti i u hodinek zmíněných značek je potřeba test vodotěsnosti každých 12 měsíců a kompletní přetěsnění pouzdra každé 2-3 roky. Po 15 až 20 letech služby by měly jít i tak na zasloužený odpočinek a neměly by být používány ve vodě. staci? Myslim ze nikomu z nas v tejto diskusii nepreslo rukami viac hodiniek ako autorovi tych slov... Upraveno 17. července 2013 uživatelem Ivanhoe34
Martyp Odesláno 18. července 2013 Nahlásit Odesláno 18. července 2013 Ahoj,taky přidám něco do debaty..Cca před rokem a třičtvrtě, kdy jsem se "vrátil" k hodinkám, nebo spíš si řekl, že to vemu trochu vážněji, jsem řešil podobnou situaci, chtěl jsem pilotky, automaty s průhledným dýnkem ideálně, date, ucházející vodotěsnost stejně jako ty (né že bych plánoval s nima plavat, ale náhoda je blbec a tu odolnost proti vodě jsem tam prostě chtěl ) a průměr min 45mm a mohlo být i chrono..To mi pak začalo připadat "rušivé" a vybíral jsem jednoduché, opravdu klasické piloty...Výběr jsem měl stejný, Stein, Archimede, vždy mi někde něco chybělo..Nakonec jsem ustoupil i od tak typické velké korunky, která ve finále kolikrát překáží...Po několika měsících hledání jsem našel Hamiltony..Skloubily vše co jsem chtěl, nechal si ušít černý řemen a jsem maximálně spokojený..V současné době jsou na černém Natu, které z nich dělá i v létě dost univerzální hodinky, řekl bych..
ggrand Odesláno 18. července 2013 Nahlásit Odesláno 18. července 2013 Taky mě jako 1. napadly Hamiltony, jen cena bude asi trochu výš.
ggrand Odesláno 18. července 2013 Nahlásit Odesláno 18. července 2013 Napriklad tuwww.hodinky.cz/hodinarsky-slovnik/vodotesnost/alebo tu je dobre pojednanie o vodotesnostiblog.chronoshop.cz/?p=108 Citujem z clanku:Samozřejmě, že pro zachování parametrů vodotěsnosti i u hodinek zmíněných značek je potřeba test vodotěsnosti každých 12 měsíců a kompletní přetěsnění pouzdra každé 2-3 roky. Po 15 až 20 letech služby by měly jít i tak na zasloužený odpočinek a neměly by být používány ve vodě. staci? Myslim ze nikomu z nas v tejto diskusii nepreslo rukami viac hodiniek ako autorovi tych slov...Ale dyť to je naprosto standartní používání jakýkoliv vodotěsných hodinek. Tohle platí i pro divery s 5km vodotěstností.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se