Přejít na obsah

Elast Blok

Doporučené příspěvky

Potvrzuji, ze ElastBlok ma strojek oznacen TYP 016 a hridele setrvacky jsou absurdne dlouhe. Ovsem az takova rarita to neni, na Aukru se objevuji pomerne casto, nicmene po strance designu je to stale stejny model - nevite nekdo, kolik se delalo vzhledove odlisnych typu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Alte, já mám kalibr 55 s nepřímo poháněnou centrální vteřinovkou a elastblokem, takou věcičku na aukru už uvidíš jenom jednou :D . Jsou stejné, jako tu před časem ukazoval a snad i prodával accutron.

Accutrone, není v těch orlíkách náhodou, tak mě napadá origo LIP 25 kalibr ??, nebo jeho incablok - jen tak trošičku poprimštěn - ty LIP25 se přeci s incablokem seriově dělaly a dovézt jich 600 pro armádu by zvládli i komančové.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Alte, já mám kalibr 55 s nepřímo poháněnou centrální vteřinovkou a elastblokem, takou věcičku na aukru už uvidíš jenom jednou :D . Jsou stejné, jako tu před časem ukazoval a snad i prodával accutron.

Accutrone, není v těch orlíkách náhodou, tak mě napadá origo LIP 25 kalibr ??, nebo jeho incablok - jen tak trošičku poprimštěn - ty LIP25 se přeci s incablokem seriově dělaly a dovézt jich 600 pro armádu by zvládli i komančové.

Vylučuji, že to byl originální LIP R25. Jsem přesvědčen, žo to je eltonský kalibr. Vždyť Incabloc se začal používat u primek hned po Elast-bloku a celé to časově zapadá do sebe.

Odkaz ke komentáři

Accutrone, a proč teda už nikdy jindy do kal.50 incabloc nedali ? Já vím, že ho vyráběli do 66, 68 a dál kif, jen mi není jasný, proč ho NEPOUŽÍVALI do 50 ? Dělali přece hodinky s 50 i sedmdesátých letech, myslím.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Dovolil bych si pozadat o foto, na to bych se rad podival.

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Zázraky se ještě občas stávají. Dnes se mi podařilo sehnat prototyp hodinek Prim s kal.68 s tlumičem nárazu Elast Blok. Na základně je vyražené číslo 2400 a domnívám se, že to tady ještě nikdy nebylo. Jestli si dobře vzpomínám, tak jsem sem dával pouze obrázek samotného strojku. Během týdne to nafotím a zveřejním.

Upraveno uživatelem accutron
Odkaz ke komentáři

Zázraky se ještě občas stávají. Dnes se mi podařilo sehnat prototyp hodinek Prim s kal.68 s tlumičem nárazu Elast Blok. Na základně je vyražené číslo 2400 a domnívám se, že to tady ještě nikdy nebylo. Jestli si dobře vzpomínám, tak jsem sem dával pouze obrázek samotného strojku. Během týdne to nafotím a zveřejním.

Je to tak, původně jsi sem dával jen obrázek strojku http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/8766-sport-i-a-ii-odlisnosti-kalibru-68/page__view__findpost__p__393450

Docela mě zajímá, ke kterým hodinkám - tedy hlavně číselníku a pouzdru - to bude napárované :)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...