cigi Odesláno 27. února 2006 Nahlásit Odesláno 27. února 2006 Nádherný hodinky! To s nařizováním mezi 22.00 a 02 týká pozice minutové a hodinové ručičky při nařizování data a dne v týdnu přesně, jak píše rango. Hodinář, co mi prodával moje fortisky mi poradil, že pokud opravdu musím nařizovat datum a den v této době, tak je nejlepší posunout ručky na půl šestou, nařídit datum a den na včera, a ručičkama dořídit posledních 24 hodin a pak nařídit čas. Doufám, že jsem to vysvětlil srozumitelně. gratuluji ke koupi pěkného kousku.
Jezek Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Opravdu nadhera ! Prvni Fostisky,co se mi bezvyhradne libi.
Brano Odesláno 28. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Ešte som zistil jednu vec. Teraz večer, keď je všade ticho a priložím si hodinový strojček k uchu, počujem nádhernú súhru zvukov a pohybov - dobre sa pri tom zaspáva. Len dúfam, že to už nehraničí so šialenstvom!
RomanP Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Nehraničí, je to normální průběh nemoci, kterou si chytil. Já měl naprosto stejný příznaky koncem minulého roku. Taky jsem si tady četl o tom, že mechanika má své kouzlo a jak tikaji a blá blá blá... Jenže pak něco koupíš, poslechneš je a zjistíš, že fakt maji to kouzlo a že jejich zvuk uklidňuje a dobře se poslouchá a tak to sem napíšeš no...
Kocour Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Ešte som zistil jednu vec. Teraz večer, keď je všade ticho a priložím si hodinový strojček k uchu, počujem nádhernú súhru zvukov a pohybov - dobre sa pri tom zaspáva. Len dúfam, že to už nehraničí so šialenstvom! Vítej do klubu, Brano. Ne, nejsi zdaleka jediný takto postižený ;-)
aCIDfire Odesláno 1. března 2006 Nahlásit Odesláno 1. března 2006 Je nás tu víc nakažených,obávám se,doživotně
sauce Odesláno 3. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2006 To BRAŇO Paráda, přemýšlím o velice příbuzném modelu Fortis 645.10.12 L1 B-42 Flieger, day-date (kožený pásek), váhal jsem právě kvůli výšce pouzdra... Jak jsou na tom v noci ričičky a indexy s čitelností? Taky o tomhle modelu premyslim, konkretne o 645.10.12 L 01 (s cernym kozenym paskem). Oficialni cena 28000,- Kc.
aCIDfire Odesláno 3. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2006 Taky tenhle kousek plánuju tak za rok,ale určitě s kovovým tahem,hodí se k těmto hodinkám určitě víc než kožený tah.
sauce Odesláno 3. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2006 Taky tenhle kousek plánuju tak za rok,ale určitě s kovovým tahem,hodí se k těmto hodinkám určitě víc než kožený tah. Musim oponovat, cerny tah da vic vyniknout kremovemu ciselniku, s kovovym tahem bude ciselnik splyvat...
Duke650 Odesláno 3. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2006 V pátek jsem si schválně prošel Václavák. Podle fotek a parametrů jsem váhal mezi MIDO M8340.4.B1.1 / MIDO M8419.4.C1.4 / FORTIS 645.10.12. Favorizoval jsem Officially Certified MIDO M8419.4.C1.4 - decentní retrolook, ale naživo je dojem poloviční než podle fotek. M8340.4.B1.1 dělají jen s kovovým tahem, to tahání za chlupy by mi pilo krev a kazilo radost. Poté, co jsem všechny 3 modely viděl na vlastní oči, jsem na 99% rozhodnutý pro Fortis (ještě nevím, jak se postavím k tématu Archimede Arcadia s modrými ručkami za třetinovou cenu :-). Na všech fotkách jsou ty Fortisky s hnědým koženým páskem, ale viděl jsem je s černým a nemají chybu. Ty modřené ručky, modrá čísla, akorátní nerezové tělo (ani moc vyleštěné ani přehnaně matné, prostě akorát)... Nejpozději v srpnu (k narozeninám) si je koupím - ale svědí mne kreditka, asi to udělám už na jaře :-) - a seženu si pak černý kožený tah prošitý modrou nití (Fortis s takovým páskem prodává model 641.10.12 C FORTIS B-42 DIVER CHRONOGRAPH). PA-RÁ-DA! Nepřeplácané bytelné švýcary, to je můj šálek čaje... Ceníková je 28t, ale na www.uhrendiskont.de jsou nové za 700 EUR + 13 EUR doprava do ČR.
Brano Odesláno 3. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 3. dubna 2006 To sauce: Fortisy, ktorými som začal toto téma, mali pôvodne čierny kožený ťah. Požiadal som ale predajcu, aby mi ho vymenil za originálny kovový (oslovila ma práve kombinácia podľa prvého obrázku v tejto diskusii). Niečo som si musel priplatiť, ale teraz nedám na masívny kovový ťah dopustiť. Určite neťahá za chlpy a je veľmi elegantný - robí z nich univerzálne použiteľné hodinky. A krémový číselník vyniká najmä vďaka kombinácii s modrými ručičkami a číslicami a čiernej otočnej lunete.
Duke650 Odesláno 6. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2006 ......A kupil som ich priamo od ceskeho dovozcu - cez hranice to asi moze aj napriamo predavat, kedze na Slovensku nemame vlastneho - inak len cez obchodnikov. . Dotaz: od českého dovozce t.j. přímo od fy NEST Praha nebo od jejich obchodního zástupce pana Liebiga? Nebo od nějakého dealera v ČR? Díky za info a zdravím LH
Brano Odesláno 6. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 6. dubna 2006 Od fy Nest Praha. Ale išlo to cez hranice na Slovensko, kde nie je oficiálny dovozca, tak mi to nemuseli predávať cez obchodníka.
Duke650 Odesláno 7. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2006 To BRANO Díky za info. Ještě poslední blbý dotaz: to je model 647.10.12-M ? nebo 648.10.12-K s předělaným tahem (místo kaučuku nerez)?
Duke650 Odesláno 7. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2006 Sorry, ale teď v tom mám hokej :-( Toto je model 645.10.12-L, který si budu kupovat - a určitě není shodný s tím parádním kusem, co máte Vy. ááá, už je jasno - zpětně jsem si ve Vašem příspěvku našel foto, kde je vidět název modelu 648.10.158
Brano Odesláno 7. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna 2006 Takze sa ospravedlnujem. Pozrel som si to v katalogu. Je to 648.10.12 M. Ten prvý kód som prečítal zo zaslanej faktúry - asi sa zmýlili (vedome-nevedome?). Inak tie 645 sú tiež nádherné a určite bude spokojnosť.
Duke650 Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 Dotaz Brano: tak jsem nečekal do srpna a pořídil jsem si 645.10.12 (B-42 Flieger) s černým koženým páskem, ale doobjednal jsem si nerezový tah. Ten tah je dlouhý, zkoušel jsem to zkrátit sám, ty malinké šroubky jdou v pohodě vyšroubovat, ale tu osička nedokážu vytlačit ven. Moc do toho mlátit nechci, jak to proběhlo u Tebe? Musí se s tím k hodinářovi nebo jsem jen extrémně nešikovný? :-)
Duke650 Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 Zkrátil mi to hodinář, vyndal dva články, ale nečekal jsem, že profesionál ztratí šroubek (ty osičky jsou jištěné šroubkem). Včera večer v kuchyni jsem to - já amatér - neztratil, a to kolem toho lítaly dvě děti. A on profík bác ho. Čtvrt hodiny pak lezl po podlaze se smetáčkem, zkoušel to najít magnetem, nechal jsem ho a až po 10 minutách jsem mu naznačil, že v nerezovém tahu budou asi nerezové šroubky, tudíž nemagnetické .... Nenašel to. Resp. našel asi 15 šroubků /potěšilo ho to :-) / ale ten můj ne. Prý to prosmejčí odpoledne a dá mi to po víkendu...
Brano Odesláno 26. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2006 To Duke650: Kovový ťah mi skrátil hodinár za 5 minút. Možno by som to dokázal aj sám, ale mne by to trvalo asi 6x dlhšie a môj čas je "vzácny". Inak gratulujem k výbornej kúpe. Určite budeš spokojný.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se