l.adamek Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Ahoj, potreboval bych pomoct s vyberem, respektive se srovnanim znacek. Dopredu podotykam, ze jsem laik. Vybiram decentni hodinky k obleku a casual stylu. Shlidnul jsem se v jednom designu, ktery vyrabi 4 ruzne znacky ve dvou cenovych kategoriich.- prvni kategorie: Oris vs Wempe cena cca 45000 Kc- druha kategorice: Jaeger LeCoultre vs David Yurman cena nad 120 000 Kc O znackach jsem si precetl co se dalo, ale nejake srovnani (znacek jako takovych, strojku, jmena znacky atp.) mi chybi. A ted k samotnym hodinkam:1. kategorie- Oris Artix Complication 01 915 7643 4051-07 5 21 81FC- Wempe WM35 0001. Jejich nevyhoda je, ze se v soucasne chvili nedaji sehnat s cernym kozenym paskem Druha kategorie:Men's Classic? 43.5mm Moonphase Watch. Nevyhoda: k obleku mi prijdou uz hodne velke. a nakonec naproste nadhery, ale z vyberu nejdrazsiJaeger LeCoultre Master Calendar 1558420
Frantik Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 To jsou podle me neporovnatelne hodinky, protoze JLC z toho brutalne vycniva. Jsou samozrejme bezkonkurencne nejlepsi
Rodkopf Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Ja bych asi vzhledem k cene a designu volil.wempe,bez ohledu na cenu JLC. Cerny reminek neni problem-mistni mistri ti ho usiji na miru a jeste si vyberes z ceho ho chces
IzTaPa Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 davat $6,000 za ETA (Yurman) je trochu prilis. franta ma pravdu, JLC je nejlepsi (a bude te stat 'pouze' $2,000 navic oproti Yurmanovi). z tech nizsich - pokud opravdu potrebujes jit budget - bych bral Wempe. sice opet ETA, ale aspon v chronometru. a remen neres, dokoupis...
Micey Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Ahoj, co si vybavuju.. tendle typ dělá určitě Bucherer, "Manero moonphase"(?), pak Maurice Lacroix, ty jsou možná o něco starší.. ale když dáš do googlu něco jako "watch annual calendar pointer date moon phase", mělo by ti to výběr ještě rozšířit.
l.adamek Odesláno 11. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. září 2013 (upraveno) Ahoj, co si vybavuju.. tendle typ dělá určitě Bucherer, "Manero moonphase"(?), pak Maurice Lacroix, ty jsou možná o něco starší.. ale když dáš do googlu něco jako "watch annual calendar pointer date moon phase", mělo by ti to výběr ještě rozšířit. Rozsireni vyberu uz nee. Cim vic na vyber, tim slozitejsi proces vyberu Navic pro laika je zkoumani kazde nove znacky na hodiny prace. Upraveno 11. září 2013 uživatelem l.adamek
Micey Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 (upraveno) Mno je to tvůj boj.. ale u výběru hodinek přes kilo (notabene prvních) mi to přijde jako nepříliš strategickej přístup, nepodívat se, co za ty prachy můžu dostat:) Upraveno 11. září 2013 uživatelem Micey
Mapo Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 JLC je veru hodne vysoko oproti iným, keď to zrovnám tak fakt asi Wempe.
misoo Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Pozri este Frederique Constant Runabout moonphase, 43mm, cca 1700?
shag Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Ak zvazujes JLC, tak uz ani toho Bucherera netreba pozerat.
l.adamek Odesláno 11. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Mno je to tvůj boj.. ale u výběru hodinek přes kilo (notabene prvních) mi to přijde jako nepříliš strategickej přístup, nepodívat se, co za ty prachy můžu dostat:)Psal jsem to samozrejme nadnesene. Znacek hodinek jsem prosel vic, ale vetsinou me neoslovily modelove rady.Ale zrovna treba ty Bucherer jsem neznal a ted pri zbezne prohlidce jejich modely nevypadaji spatne.
Dali Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 (upraveno) Jestli to ufinancuješ, tak jednoznačně JLC. Nemá cenu kupovat o několik tříd horší, JLC můžeš mít navždy. Ostatní budeš pravděpodobně za nějakej měsíc prodávat s velkou ztrátou a stejně se budeš koukat po něčem z horních pater. Podle sebe radím - jdi do toho nejlepšího rovnou a ne oklikou přes spodní level, dost se ti to prodraží. Navíc JLC je hodnota i pro další generace. Ostatní je vpodstatě spotřební zboží. Upraveno 11. září 2013 uživatelem Dali 1
misoo Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Dali ma pravdu, pokial mas na JLC, bola by skoda minat prachy inde a oddialovat nevyhnutne...
palom Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 za mna wempe. bez racionalneho zakladu...ciste esteticky
SCIFI Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Jestli to ufinancuješ, tak jednoznačně JLC. Nemá cenu kupovat o několik tříd horší, JLC můžeš mít navždy. Ostatní budeš pravděpodobně za nějakej měsíc prodávat s velkou ztrátou a stejně se budeš koukat po něčem z horních pater. Podle sebe radím - jdi do toho nejlepšího rovnou a ne oklikou přes spodní level, dost se ti to prodraží. Navíc JLC je hodnota i pro další generace. Ostatní je vpodstatě spotřební zboží.takhle nějak bych to napsal kdybych to uměl :-) lepší radu tady asi nedostaneš. jlc je špička a ty hodinky jsou krásný
sery.vlk Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 (upraveno) Prosím porovnej ještě s MUT Moon, ref. Q1368420, jsou jednodušší, elegantnější jak co do číselníku, tak co do tvaru pouzdra - a klasickou měsíční fázi mají také. (A mimo jiné jsou o pár stovek levnější, aktuální doporučená cena v oceli ? 7.750.)A ještě jsem zapomněl, jsou přehlednější .-) - prostě nejhezčí fáze měsíce na dostupném trhu. Edit: Ale je třeba je vidět naživo: ta velká vteřinovka působí s měsíčkem dost nezvykle, pro někoho možná až rušivě. Upraveno 11. září 2013 uživatelem sery.vlk
l.adamek Odesláno 11. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Vsem diky za odpovedi. Strojkum nerozumim temer vubec, ale Davida jsem na vase doporuceni z vyberu vyloucil, ac design je podle meho estetickeho vnimani velmi povedeny. Obecne modely od JLC se mi libi nejvice. Nevim jak to popsat, ale vzhledem maji nejlepe skloubeny decentni design a pritom porad maji "koule" (v segmentu decentnich oblekovych hodinek samozrejme)Jen ve me porad hloda cervik, jestli jako neznalec dokazu takove hodinky (za tu cenu) plne ocenit. TO IzTaPa, Mapo: jen pro mou informaci a rozsireni znalosti, proc jste uprednostnili Wempe pred Oris? TO sery.vlk: na tyhle (Q1368420) jsem narazil. Jsou hodne povedene, ale na me prece jen uz asi hodne decentni. Je mi tricet a tyhle si na ruce dokazu predstavit tak za 15 let az ze me bude trochu vic 'zarit' zivotni moudrost.
Jumbo Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Pokud se ti JLC líbí nejvíc a máš na ně, tak neřeš to, že s hodinkama začínáš. Když teď začneš dole a pak se začneš zajímat, budeš chtít výš a o tom už psal Dali, bude tě to stát moc peněz. Když teď začneš na horní hranici finančních možností, tak ušetříš.
Jumbo Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 .. ale když dáš do googlu něco jako "watch annual calendar pointer date moon phase", mělo by ti to výběr ještě rozšířit.Pozor na to, ani jedny z těchto hodinek nejsou annual calendar, který se seřizuje jenou 1x ročně v únoru. Všechny uvedené modely mají pouze úplný kalendář, který se seřizuje každý měsíc.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se