Přejít na obsah

hodinky z II. sv. valky

tacTic

Doporučené příspěvky

Krásný dobrý den vespolek,

rád bych si pořídil nějaké pěkné hodinky z WWII, ideálně nějaké "důstojnické oblekovky" (nevíc moc přesně jak to nazvat, zkrátka vojenské hodinky ve stylu oblekovek),  případě letecké

nemáte někdo tip, na co se zaměřit, co hledat?

děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prvně bych se rozhodl, jestli chci originál, nebo moderní repliku 

Pak bych si vybral stranu WWII, kterou budu reprezentovat, případně rovnou zemi

Pak bych si srovnal v hlavě rozpočet

Pak bych se znova zeptal chronomagu, aby mi poradili, co mám naštudovat

Odkaz ke komentáři

Myslím všechny :-)

Plný souhlas!

Všechny ty hodinky se slepicema, bleskama, svastikama jsou jen velkým lákadlem pro neznalé :lol2:

Myslel jsem, že hledáš něco slušného a ne takový šunt, pěkné německé válečné hodinky se dají na ebay koupit za cca 150-250Euro.

Odkaz ke komentáři

Sorry, ale já myslím že všechny tři co si sem postnul jsou šrot :-) Kup si použtý Steinharty Beobachtungsuhr, nebo nový Laco ve Quartzu, obojí koupíš kolem 5 tis, pokud chceš "repliky". Já měl v první třídě hodinky s Mickeymousem (než jsem si pořídil v poleltí pořádný Poljoty) a myslím, že byly mnohem lepší než ty tvý ukrajinský střepy :-D

Upraveno uživatelem vintage
Odkaz ke komentáři

vyborne, dekuji Vam za informace, ty LÜFTWAFFE jsem poznal i ja ze to neni original, jen jsem chtel ukazat "styl". vzhledem k tomu ze nejsem odbornik proto se ptam. Moje puvodni predstava byla hodinky s releativne velkym (radeji svetlym) cifernikem s orlici. Nejblize k nim maji ty co jsem nasel jako posledni: (http://cdn.iofferphoto.com/img3/item/484/798/415/german-ww2-nazi-swastika-old-wrist-watch-working-2fa4.jpg)

jestlize jsou to ale jen "lakadla pro neznale" tak diky za info a klidne se obejdu i bez toho, jeste ze jsem se zeptal :)

Odkaz ke komentáři

Já bych doporučil nákup prozatím odložit a nějaký čas se hodinkám věnovat teoreticky. Zjistíš třeba to, že hodinky z období II. sv. války jsou většinou, na dnešní poměry, nenositelně maličké (o stavu hodinek ani nemluvím). A spoustu dalších věcí. A je i dost pravděpodobné, že za dobu studia hodinek několikrát změníš představu o tom co koupit a proč. Chtěl jsi radu, tohle je ta moje.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Tady máš odkaz na pěkné shrnutí WWII německých hodinek na blogu afrikaba, jestli tě to ještě zajímá. Do pěti tisíc se dá určitě vejít, já jsem se vešel hravě a k tomu mi šlapou i dneska jako hodinky :)  (+3s/den).

http://forum.chronomag.cz/index.php?/blog/1/entry-146-co-nosili-na-zapesti-vojaci-wehrmachtu-za-2-svetove-valky/

E: jestli chceš mít na cifru ty idiotské znaky, tak asi neuspěješ. Navíc bych měl možná i obavy s oplétačkama se zákonem, pokud se nepletu.

Upraveno uživatelem luidis
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...