FraK Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Odesláno 8. září 2015 Gurkha Cellar Reserve Perfecto Délka: 10 cmPrůměr: 2,3 cmPrstýnek: 58Velikost/tvar doutníku: PerfectoTento doutník má luxusní konstrukci s krásně ukončenou hlavou. Chtěl jsem dát i detailní fotku hlavy, ale je mázlá. Po vytažení z celofánového obalu velmi intenzivně voní. Právě kvůli té intenzivní vůni mám rád individuálně balené doutníky. Chuť naprosto fantastická a plná. Prodejci jí popisují jako chuť koření, dřeva, kůže a ořechů. V tom bych se s nimi shodl. Já jsem hlavně cítil ty ořechy. Celkově mi chuť přišla hodně podobná mým oblíbeným Olivám. Doutník hořel celkem pravidelně, dobře táhl, produkoval přiměřené množství kouře. Jednou mi zhasl, ale to bylo spíš tím, že jsem víc kecal, než tahal. Co se týče nálože nikotinu, tak mi přišel lehce silnější. Tak to mám rád.Závěrem mohu říct, že jsem byl s doutníkem velmi spokojený. Určitě se k němu vrátím.Dávám 9/10 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Kamil Odesláno 25. září 2015 Nahlásit Odesláno 25. září 2015 Poněvadž jsem z celého Česka a Slovenska a asi i kromě Španělska z celé Evropy nepochybně koupil a zpopelnil nejvíc boxpressů Manuel Alonso, dostalo se mi od Boba té cti, otestovat novou vitolu Belicoso. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Doutník působí docela impozatně, má lehce světlejší krycí list, typičtější Connecticut, řekl bych. Začátek chuťově slabší v intencích normálních Costa doutníků, trochu mi připomínal Diademas. Ale už v první třetině začíná přidávat na chuti i síle. Cítil jsem zemitost a ne nepříjemné tóny koniny. Tah v pořádku i když to podle fotky nevypadá. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Od poloviny se začíná projevovat klasická směs z Jalapa a Esteli. Osobitá a lehce nasládlá chuť listů ze sopečného ostrova Ometepe není tak výrazná jako u Cabinet boxpressu. Za mě raději zůstanu u menší a výraznější původní vitoly. Hodnotil bych 7/10 a při předpokládané přijatelné ceně dávám palec nahoru. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 26. září 2015 Nahlásit Odesláno 26. září 2015 Pánové díky za recenze, zkuste vždy připsat cenovou hladinu pro info jiných (třeba me) kteří nesleduji nekubanskou produkci diky
Lobber Odesláno 27. září 2015 Nahlásit Odesláno 27. září 2015 Bobe: Tak ze, pisu report z patecniho relaxu u sklenky a Alec Bradley Black Market Filthy Hooligan... Pokourenicko bylo opravdu super. Bylo to na necelych 120min, po zapaleni se v ustech prolinala zemita chut s nadechem sladkosti, ale i stiplavosti ( asi ze slamy). Tato chut se v polovine doutniku vytracela a nastupovala citrusova cast s pretrvavajici * ale opravdu prijemnou * stiplavosti v ustech... Ktera vydrzela skoro az do dokoureni. Kde uz chut byla takova hutna a nepopsatelna... Co se tyce koure,tak byl takovy jemny mirny, nic extra mlecneho... Somotne koureni slo opravdu tak nejak na moje plice z tuha, nekdy jsem si myslel, ze si budu muset z pusy udelat vysavac. A okoli, bylo prekvapeno a pochvalovalo prijemnou nasladlou vuni slamicky, ktera provonela celou mistnost ( bar ). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Tikal Odesláno 29. září 2015 Nahlásit Odesláno 29. září 2015 to je těžké, některé doutníky mám v humidoru klidně pět až deset let, takže si to dost nepamatuji, asi použij název doutníku a strejdu Google
Bob Odesláno 29. září 2015 Nahlásit Odesláno 29. září 2015 (upraveno) Oni nektery kousky taky nejsou v prodeji v CR nebo naceneny :-)Treba ten Manuel Alonso Belicoso jsem dostal par vzorku a nemam jeste cenik, orientacni cena do 140 Kc Upraveno 29. září 2015 uživatelem Bob
Návštěvník Odesláno 22. října 2015 Nahlásit Odesláno 22. října 2015 (upraveno) DE Liga Privada T52 Toro - noooo ten mi dal pekne zabrat po celych 120minut ..... tah tahsi jak by bolo zdrave , horenie priserneeee ... neustale mi robil tunel ( pak ked na to clovek pozera tak zisti ze niekto odflakol ubalenie , nahusto tabakove listy pri sebe ale v strede cca 1-2 milimetrova diera .. hmm zaujimava metoda balenia ) a je to velka skoda pretoze aj napriek neustalemu otieraniu popola a dorovnavaniu zapalovacom to bola chutova pohadka ... kludne 96-97/100 a to bol ulozeny vyse polroka v kvalitnom humidore (8mm hrube cedrove vykladanie stien humidoru , vlhkost konstantne 68RH ... ) takze za ten cas to nasiaklo aj taku krasnu aromu z cedroveho dreva humidoru ... nezvycajne komplexna chut a vyvoj ...pepr, zemitost, koza mixnuta aj cedrovou aromou , na jazyku nechaval prijemny az sirupovy film , dalej cierne korenie , kava , kakao ... produkcia dymu nie az tak velka ako No.9 sila vo Veckovom teritoriu ale nic co by trosku skuseneho cloveka odrovnalo... skoda tej konstrukcie noo i ten kryci list bol velmi hrubyyyy ..... finalne 89/100 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 22. října 2015 uživatelem Lord*
Návštěvník Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Odesláno 23. října 2015 (upraveno) DE Liga Privada No.9 Belicoso - cca polroka v humidore , konstrukcne bezchybny , tah , produkcia dymu ala dymovnica , horenie super (aj napriek hrubemu kryciemu listu ) a drzanie popola neuveritelne (skoda ze mi chcipla baterka pretoze to bola zalezitost bez odpadnutia popola ... chutovo vyborne sklbenie madura s kremovym podtonom , pekne vyvazeny doutnik nie je ani silny ani chutovo agresivny nema ani vela chutovych zmien ale tie vyzrate chute mnam... , je znat ze su pouzite kvalitne vyzrate tabakove listy pretoze oproti Undercrown to ma este extra texturu a kto ma rad nasladly profil tak bude len rad .... jeden z doutnikov ktory ani nepotrebuje dozravat v humidore a je vyborny hned po vybaleni z boxu ... ostatne to uviedol aj jeden zo zastupitelov DE ze LP je najidealnejsie "zkonzumovat" do troch rokov ... 93/100 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 23. října 2015 uživatelem Lord*
Návštěvník Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Odesláno 23. října 2015 Padron 2000 Natural - cca 2 roky v humidore ... a ze mu to prospelo :-) ... drsne a neuhladene chute su prec a je to jedno velke karamelovo-lekoricove predstavenie doplnene a kozu a pepr (bez vyraznych zmien ale rozhodne nenudi ) ... ta cena u nas je smiesna ... pretoze v USA sa predava za cca 3USD comu odpoveda aj konstrukcia ( ktora povedzme si uprimne je pekne odflakla, pouzity kryci list je taky jaky im prisiel pod ruku , cepicku to skoro nema ziadnu , ale nastastie sa doutnik nerozmotava , tah je lahsi ... ale zase horenie porukcia dymu uplne v poriadku ) a jedno treba uznat - ta aroma je krasna a typicka Padronovska ... jak OLIVA hlavne u Vcka ma specificku aromu, ktoru aj bez prstienka spoznate to iste plati aj pre Padron a tymto je urcite nezamenitelny ... 89/100 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Odesláno 23. října 2015 Oliva V Melanio Figurado - v humidore od 01/2015 ... konstrukcne bez chyby , tah horenie produkcia dymu .... aroma ? jedna z najkrajsich od Olivy -- smetanovo-kapucinova velmi prijemna nedrazdiva (skuste nasat vecsie mnozstvo aromy od klasickeho Vcka :-))) to vas krasne "polechta" v nose -- hutna koreneno-kavova ... )- chutovo krasne sklbenie sladkeho cedru , pepru , cerstvej koze , ale aj nadych travy, orieskov ... a ku koncu smetanove kapucino bez naznaku trpkosti ... jednoznacne moje najlepsie melanio co som zatial mal , prijemna sila pod klasickym Vckom , premiova cena urcite zasluzena a ci je aj zasluzene no.1 of 2014 ??? hmmm..... ale jooooo ( i ked tych kanditatov by som tam mal viacej :-))) ) horenie cez 2hod. finalne 96/100 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Odesláno 23. října 2015 Ashton VSG Belicoso - z aktualnej varky , nie je box-pressed jedna sa o standartne ubalenie , konstrukcne krasny doutnik , nahusto ubaleny, krasny olejnaty tmavy list , pekna aroma ... tah malinko tahsi , produkcia dymu priemerna ale to struktura a drzanie popola famozna .. jedna z najlepsich co som kedy videl ... - chutovo to nie je az tak vyrazne ako boxpressed robusto , ale profil stale sedi dokonale , nasladly smetanovy zaciatok s pridavkom pepru , na jazyku nechava nasladly cokoladovy film , obcach nadych skorice a kakaa v zavere jemne kava ... a takisto co plati pre Olivu a Padron to iste pre VSG nezamenitelna aroma velmi prijemna ....inac skoro bez sily ... 95/100 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Odesláno 23. října 2015 Bolivar Royal Coronas - LUB MAY 2014 - dobra kuba je proste dobra kuba ... ak je dobra konstrukcia a aspon trosku olejnaty kryci list je polka uspechu splnena :-))) a Bolivar opet nesklamal chutovo a silovo stale jeden z najplnsich na kubu ( ale zdaleka sa sila nechyta na nikaraguu ) chutovo od zaciatku nadhera zemitost , koza, kakao ,med ale aj stipka pepru a nadych orieskov ... aroma proste kuba tabakova s kozenym/medovym podtonom stale vzdialena vsetkemu ostatnemu ....nemozem si pomoct ale stale kubansky doutnik je viacej komplexnejsi clovek aj roznou technikou potiahnutia dokaze dostat z doutniku stale rozne chute o roznej intenzite raz je to z vecsim podielom pepru , inokedy z vecsim podielom drevitych tonov , vanilky .... jako nikaragua dokaze podat viac vyrazne chute ale kuba ma stale viacej nuancii viacej komplexity ... 97/100 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
eskimak Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 Tak...prvy pokus. Nemam odvahu volat to recenzia(e) ale asi to patri sem... (a ak nie tak prosim moda nech to prehodi) - mozno pomozem nejakym zaciatocnikom. To co som stihol od casu kedy som zacal mat pocit ze v cigarach rozoznavam aj nejake chute budem sem postupne pridavat. 1. Romeo y Julieta Coronitas en Cedro Velkost: Corona (129mm), ring 40 Balenie v Cedrovom dreve, je jasne co je hlavna predajna deviza tejto cigary. A zaroven jej posledne plus. Kryci list: z toho co sa mi podarilo vypatrat to nazyvaju Kuba natural Doba horenia: cca 1:30 Sila: slaba (5/10) Cena: cca 5 Eur Konstrukcia: flakaty kryci list, extremne utiahnuty, tuha Horenie/tah: Nenormalne tazke, treba tahat ako kalove cerpadlo v 20 metrovej zumpe. Nutnych vela korekcii, aj napriek najvacsej opatrnosti mi cigara 2x zhasla. Chut: plocha, nevyrazna, tabakova. Nebol som schopny identifikovat v nej nic vyrazne. Nevravim ze ta cigara bola zla, ale nebola ani dobra. Jej najvacsia deviza je pekne balenie. Tazko zhodnotit ci nieco z vyssie popisaneho nemohlo byt sposobene tym ze bola cerstva, nemal som ju v humidore. Mam este jednu, tak uvidim po par mesiacoch. Urcite cigaru neodporucam, za tie peniaze sa da kupit vela lepsich kuskov. Foto nemam, dalsie uz budu aj s fotografiou.
eskimak Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 2. LVH Chateau Corona Connecticut shade Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Velkost: Corona (140mm), ring 46 Kryci list: Connecticut shade Doba horenia: cca 0:45 Sila: slaba (4/10) Cena: cca 3,50 Eur Konstrukcia: jasny medium filler, makky, povedal by som ze riedko naplneny. Kryci list pekny, nie spickovy Horenie/tah: Extremne lahky tah, horenie pravidelne, pekne, ziadne korekcie okrem otacania. Chut: na zaciatku presusene seno, tabak, obcas az cigaretova chut, neskor zemite prichute, nic co by ma lakalo opakovat, nemozem odporucit. Dutnik bol v humidore nejaky ten mesiac.
eskimak Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 3. Flor de Oliva Maduro Torpedo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Velkost: Torepdo (160mm), ring 52 Kryci list: Maduro Doba horenia: cca 1:45 (odhad) Sila: stredna-silna (7/10) Cena: cca 3,70 Eur Konstrukcia: vyborna, spickova. Extremne tuhy dutnik, takmer nemozne stlacit, farba krycieho listu takmer uplne cierna Horenie/tah: Prva polovica optimalne horenie/tah, nutna jedna korekcia zapalovacom. Neskor trocha tuhsi tah, ale v norme. Popol odpadaval po cca 3cm. Chut: Tak toto ma posadilo na zadok. Zaciatok cierna cokolada a potom velmi velmi vyrazne kakao, cca do polovice. Dalej neviem pretoze som ho kvoli sile musel v polovici odlozit, naozaj mi slusne rozhupal svet. Musim povedat ze tak vyraznu chut kakaa/cokolady som si nevedel v cigare ani predstavit, uz chapem o com su tie recenzie. Za mna absolutna parada, myslim ze velmi podcenovany dutnik. Urcite budem opakovat, mozem odporucat kazdemu, pre zaciatocnikov ale trocha pozor na silu.
eskimak Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 4. LVH Chateau Corona Brazilian Maduro Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Velkost: Corona (140mm), ring 46 Kryci list: Brazilian Maduro Doba horenia: cca 1:00 Sila: slaba (5/10) Cena: cca 3,40 Eur Konstrukcia: Stredne utiahnuty, nie spickova konstrukcia ale vzhladom na cenu slusna Horenie/tah: dobre horenie aj tah, ziadne korekcie, popol odpadaval po cca 2cm Chut: Na zaciatku velmi prijemne prekvapilo cierne korenie, potom cely cas dost nevyrazna chut (bez nejakych zlych pachuti), v polovici este raz naznak korenia a ku koncu jemne cokolada. Podla mna dutnik vhodny pre zaciatocnikov, ziadne neprijemne prekvapenia, neutralna chut, slaby. Ci budem opakovat neviem - vyhladavat ho asi nebudem, ale ak sa pritrafi tak preco nie.
Lobber Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2015 Eskimak, Lord* : Kluci pěkné recenze... Budu dělat objednávku a rozhoduji se co vezmu nového. A né že by jste mi to nějak ulehčili :0D ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Imho: co tak pijete při tomto relaxu ? Já jsme zkoušel *jen* whisky, Coca Colu, coffee a někdy i pivo ... Máte někdo zkušenost s něčím jiným , nebo co vám k tomu chutná ???
abraka111 Odesláno 3. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2015 Lobber, ja vacsinou popijam dobry rum, ale hlavne preto, lebo rum mi chuti. Nebudem jediny, ktory ti tuto kombinaciu doporuci. Bude to velmi individualne. Chutia mi aj ku kave. Nepijem whisky/ey, cognacy, ale myslim si, ze k akemukolvek tmavemu alkoholu, ktory sa nekope doseba po poldecakoch ale pekne usrkava to musi byt fajn Teraz som mal asi trikrat po sebe k cigare cervene vino. Radsej mam cigary s tmavsim krycim listom, trochu nasladle a velmi mi to k tomu cervenemu pasovalo. A kedze uz mame chladne vecery, tak som odskusal kombinaciu cerveneho svaraku a cigary. Bola vonku strasna zima, ale chutilo mi to dokopy. No a niekde som cital, ze zaujimave pitie k cigaram je pomarancovy dzus. Skusal som a bol som milo prekvapeny. Dzus niektore chute zvyraznil.Kazdy si musi najst tu svoju kombinaciu. Niektore sa navzajom krasne doplnaju, zapadnu do seba, niektore naopak zvyraznia chut cigary. Ale mam pocit, ze napoje ovplyvnuju chut cigar v mojej papulke, nikdy nie naopak Toto je moj pohlad na vec, kazdy to moze mat inak
eskimak Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2015 Nikto ma za moje zaciatocnicke pokusy o recenzie nezdrbal, tak skusim opatrne pokracovat dnesnou novinkou... 5. NUB 460 Capuccino Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Velkost: 102mm, ring 60Kryci list: ConnecticutDoba horenia: cca 0:40 (az po prsty)Sila: slaba (4/10)Cena: cca 5,20 EurKonstrukcia: Perfektna, svetly kryci list, velmi jemny a tenky. Horenie/tah: Bezproblemove zapalenie, akuratny tah, aj vzhladom na to ze je to long filler. Perfektne horenie, ziadne korekcie neboli nutne. Popol odpadol len raz po cca 25 minutach. Stredny tah (podla priemeru by clovek cakal lahsi tah no podla toho ako silno bola cigara utiahnuta zasa tazsi). Chut: Famozna. Cely cas jemna smotanova kava. Mozno aj jemne orieskova. Kryci list je ochuteny, sladky, velmi to pasuje k celkovemu dojmu. Vyborna lahka cigara ku kave. Nicim nerusi, velmi prijemna, urcite vhodna pre kazdeho zaciatocnika. Chut sa nijak zvlast pocas horenia nevyvijala. Cigara je velmi slaba a ma naozaj velmi prijemnu chut. Pri skladani ringu pri pate cigary sa mi natrhol kryci list, ale nemalo to vplyv na horenie. Za mna palec hore, urcite budem opakovat a vyskusam aj dalsie NUBy. Foto po 15min: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Foto po 30min Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
eskimak Odesláno 6. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2015 6. MUWAT +11 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Velkost: 132mm, ring 52 (Robusto?) Kryci list: Maduro Doba horenia: cca 1:40 (+-10min, nesledoval som cas) Sila: slaba-stredna (5/10) Cena: cca 6 Eur Konstrukcia: Perfektna tuha konstrukcia. Siroky ring, po odbaleni sa mi ale zacal rozmotavat kryci list a dokoncil som ho uplne bez wrapera. Horenie/tah: Priemerne, nutne asi 2 korekcie zapalovacom, raz zhasol (ale nevenoval som sa mu dostatocne, asi moja chyba). Tah bez vyhrad. Chut: Zaciatok velmi lahky, mozno naznak korenia, jemna chut tabaku. Od polovice jemne kakao a tabak, v principe som pozoroval len slaby vyvoj chuti. Sila na zaciatku takmer ziadna, v poslednej tretine nabral trocha na sile. Nebolo to zle ale znova skusat nebudem. Pre pokrocilych je to podla mna nevyrazne, pre zaciatocnikov malo "chutne", moc tabakove - neviem pre koho je to cigara.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se