Přejít na obsah

Recenze doutniků

Doporučené příspěvky

Odesláno

Gurkha Cellar Reserve Perfecto

Délka: 10 cm
Průměr: 2,3 cm
Prstýnek: 58
Velikost/tvar doutníku: Perfecto

Tento doutník má luxusní konstrukci s krásně ukončenou hlavou. Chtěl jsem dát i detailní fotku hlavy, ale je mázlá. Po vytažení z celofánového obalu velmi intenzivně voní. Právě kvůli té intenzivní vůni mám rád individuálně balené doutníky. Chuť naprosto fantastická a plná.  Prodejci jí popisují jako chuť koření, dřeva, kůže a ořechů. V tom bych se  s nimi shodl. Já jsem hlavně cítil ty ořechy. Celkově mi chuť přišla hodně podobná mým oblíbeným Olivám. Doutník hořel celkem pravidelně, dobře táhl, produkoval přiměřené množství kouře. Jednou mi zhasl, ale to bylo spíš tím, že jsem víc kecal, než tahal. Co se týče nálože nikotinu, tak mi přišel lehce silnější. Tak to mám rád.

Závěrem mohu říct, že jsem byl s doutníkem velmi spokojený. Určitě se k němu vrátím.

Dávám 9/10

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• po 3 týdnech...
  • Odpovědi 145
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Kamil
Odesláno

Poněvadž jsem z celého Česka a Slovenska a asi i kromě Španělska z celé Evropy nepochybně koupil a zpopelnil nejvíc boxpressů Manuel Alonso, dostalo se mi od Boba té cti, otestovat novou vitolu Belicoso.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Doutník působí docela impozatně, má lehce světlejší krycí list, typičtější Connecticut, řekl bych. Začátek chuťově slabší v intencích normálních Costa doutníků, trochu mi připomínal Diademas. Ale už v první třetině začíná přidávat na chuti i síle. Cítil jsem zemitost a ne nepříjemné tóny koniny. Tah v pořádku i když to podle fotky nevypadá.

Od poloviny se začíná projevovat klasická směs z Jalapa a Esteli. Osobitá a lehce nasládlá chuť listů ze sopečného ostrova Ometepe není tak výrazná jako u Cabinet boxpressu. Za mě raději zůstanu u menší a výraznější původní vitoly. Hodnotil bych 7/10 a při předpokládané přijatelné ceně dávám palec nahoru.

Návštěvník vwtyp11
Odesláno

Pánové díky za recenze, zkuste vždy připsat cenovou hladinu pro info jiných (třeba me) kteří nesleduji nekubanskou produkci diky

Odesláno

Bobe:

Tak ze, pisu report z patecniho relaxu u sklenky a Alec Bradley Black Market Filthy Hooligan...

Pokourenicko bylo opravdu super. Bylo to na necelych 120min, po zapaleni se v ustech prolinala zemita chut s nadechem sladkosti, ale i stiplavosti ( asi ze slamy). Tato chut se v polovine doutniku vytracela a nastupovala citrusova cast s pretrvavajici * ale opravdu prijemnou * stiplavosti v ustech... Ktera vydrzela skoro az do dokoureni. Kde uz chut byla takova hutna a nepopsatelna... Co se tyce koure,tak byl takovy jemny mirny, nic extra mlecneho... Somotne koureni slo opravdu tak nejak na moje plice z tuha, nekdy jsem si myslel, ze si budu muset z pusy udelat vysavac.

A okoli, bylo prekvapeno a pochvalovalo prijemnou nasladlou vuni slamicky, ktera provonela celou mistnost ( bar ).

Odesláno

to je těžké, některé doutníky mám v humidoru klidně pět až deset let, takže si to dost nepamatuji, asi použij název doutníku a strejdu Google

Odesláno (upraveno)

Oni nektery kousky taky nejsou v prodeji v CR nebo naceneny :-)

Treba ten Manuel Alonso Belicoso jsem dostal par vzorku a nemam jeste cenik, orientacni cena do 140 Kc

Upraveno uživatelem Bob
  • po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

DE Liga Privada T52 Toro  -  noooo  ten mi dal pekne zabrat  po celych 120minut  .....  tah  tahsi jak by bolo zdrave ,  horenie priserneeee ...  neustale mi robil  tunel   ( pak ked na to clovek pozera tak zisti ze niekto odflakol ubalenie , nahusto tabakove listy pri sebe ale v strede cca 1-2 milimetrova diera   .. hmm zaujimava metoda balenia   :lol2:  )   a je to velka skoda  pretoze  aj napriek neustalemu otieraniu popola a dorovnavaniu zapalovacom      to bola chutova pohadka  ...

kludne  96-97/100   a to bol ulozeny vyse polroka v kvalitnom humidore  (8mm hrube cedrove vykladanie stien humidoru ,  vlhkost konstantne 68RH ... ) 

takze za ten cas to nasiaklo aj taku krasnu aromu z cedroveho dreva humidoru ...      nezvycajne komplexna  chut a vyvoj ...

pepr, zemitost, koza  mixnuta aj cedrovou aromou ,  na jazyku nechaval prijemny az sirupovy film  ,  dalej  cierne korenie , kava , kakao ...    produkcia dymu  nie az tak velka ako No.9   sila vo Veckovom teritoriu  ale nic co by trosku skuseneho cloveka odrovnalo...    skoda  tej konstrukcie noo  i ten kryci list bol  velmi hrubyyyy .....

finalne 89/100

Upraveno uživatelem Lord*
Odesláno (upraveno)

DE Liga Privada No.9 Belicoso  -  cca polroka v humidore ,  konstrukcne  bezchybny , tah , produkcia dymu  ala dymovnica , horenie super (aj napriek hrubemu kryciemu listu )  a drzanie popola  neuveritelne (skoda ze mi chcipla baterka  pretoze  to bola zalezitost bez odpadnutia popola    :photo:   ...   chutovo vyborne sklbenie madura s kremovym podtonom ,  pekne vyvazeny doutnik nie je ani silny ani chutovo agresivny   nema ani vela chutovych zmien  ale tie vyzrate chute mnam... , je znat ze su pouzite kvalitne vyzrate  tabakove listy  pretoze oproti Undercrown to ma este extra texturu  a kto ma rad nasladly profil tak bude len rad ....  jeden z doutnikov ktory ani nepotrebuje dozravat v humidore a je vyborny hned po vybaleni z boxu ... ostatne to uviedol aj jeden zo zastupitelov DE  ze LP je najidealnejsie "zkonzumovat" do troch rokov   ...  93/100

Upraveno uživatelem Lord*
Odesláno

Padron 2000 Natural -  cca 2 roky v humidore ... a ze mu to prospelo  :-) ... drsne a neuhladene chute su prec a je to jedno velke karamelovo-lekoricove predstavenie doplnene a kozu a pepr (bez vyraznych zmien ale  rozhodne nenudi )  ... ta cena u nas je smiesna ... pretoze v USA sa predava  za cca 3USD comu odpoveda aj konstrukcia ( ktora povedzme si uprimne je pekne odflakla,  pouzity kryci list je taky jaky im prisiel pod ruku , cepicku to skoro nema ziadnu  , ale nastastie sa doutnik nerozmotava ,  tah je lahsi ...  ale zase horenie  porukcia dymu  uplne v poriadku )   a jedno treba uznat  - ta aroma je krasna a typicka Padronovska ...  jak OLIVA hlavne u Vcka ma specificku aromu, ktoru aj bez prstienka spoznate to iste plati aj pre Padron a  tymto je urcite nezamenitelny ...   89/100

Odesláno

Oliva V Melanio Figurado - v humidore od 01/2015 ...  konstrukcne bez chyby , tah horenie produkcia dymu ....  aroma ? jedna z najkrajsich od Olivy -- smetanovo-kapucinova  velmi prijemna  nedrazdiva   (skuste nasat  vecsie mnozstvo aromy od klasickeho Vcka    :-)))  to vas krasne "polechta" v nose -- hutna koreneno-kavova ... )

- chutovo  krasne sklbenie sladkeho cedru , pepru , cerstvej koze  , ale aj nadych travy, orieskov ... a ku koncu smetanove kapucino    bez naznaku trpkosti  ...      jednoznacne moje najlepsie melanio co som zatial mal ,  prijemna sila  pod klasickym Vckom , premiova cena urcite zasluzena a ci je aj zasluzene no.1 of 2014  ???   hmmm.....   ale jooooo   ( i ked tych kanditatov by som tam mal viacej :-))) )  horenie cez 2hod.    finalne  96/100

Odesláno

Ashton VSG Belicoso  -  z aktualnej varky , nie je box-pressed  jedna sa o standartne ubalenie  , konstrukcne krasny doutnik , nahusto ubaleny, krasny olejnaty tmavy list , pekna aroma  ... tah malinko tahsi , produkcia dymu priemerna  ale  to struktura a drzanie popola famozna .. jedna z najlepsich co som kedy videl ... 

- chutovo to nie je az tak vyrazne ako boxpressed robusto  , ale profil stale sedi  dokonale ,  nasladly smetanovy zaciatok s pridavkom pepru , na jazyku nechava  nasladly cokoladovy film , obcach nadych skorice a kakaa  v zavere  jemne kava ... a takisto  co plati pre Olivu a Padron   to iste pre VSG   nezamenitelna aroma   velmi prijemna ....inac skoro bez sily ...   95/100

Odesláno

Bolivar Royal Coronas - LUB MAY 2014   -  dobra kuba je proste dobra kuba  ... ak je dobra konstrukcia  a aspon trosku olejnaty kryci list  je polka uspechu splnena  :-)))      a Bolivar  opet nesklamal  chutovo a silovo  stale jeden z najplnsich na kubu ( ale zdaleka sa sila nechyta na nikaraguu )    chutovo od zaciatku nadhera   zemitost , koza, kakao ,med ale aj stipka pepru  a nadych orieskov ...  aroma proste kuba   tabakova s kozenym/medovym podtonom     stale vzdialena vsetkemu ostatnemu  ....

nemozem si pomoct ale stale  kubansky doutnik je viacej komplexnejsi  clovek aj roznou technikou potiahnutia dokaze dostat z doutniku stale rozne chute o roznej intenzite    raz je to z vecsim podielom pepru  , inokedy z vecsim podielom drevitych tonov , vanilky  ....   jako nikaragua dokaze  podat viac vyrazne  chute ale kuba ma stale viacej nuancii  viacej komplexity ... 97/100

• po 2 týdnech...
Odesláno
Tak...prvy pokus. Nemam odvahu volat to recenzia(e) ale asi to patri sem... (a ak nie tak prosim moda nech to prehodi) - mozno pomozem nejakym zaciatocnikom. To co som stihol od casu kedy som zacal mat pocit ze v cigarach rozoznavam aj nejake chute budem sem postupne pridavat.

1. Romeo y Julieta Coronitas en Cedro

Velkost: Corona (129mm), ring 40

Balenie v Cedrovom dreve, je jasne co je hlavna predajna deviza tejto cigary. A zaroven jej posledne plus. 

Kryci list: z toho co sa mi podarilo vypatrat to nazyvaju Kuba natural

Doba horenia: cca 1:30

Sila: slaba (5/10)

Cena: cca 5 Eur

Konstrukcia: flakaty kryci list, extremne utiahnuty, tuha

Horenie/tah: Nenormalne tazke, treba tahat ako kalove cerpadlo v 20 metrovej zumpe. Nutnych vela korekcii, aj napriek najvacsej opatrnosti mi cigara 2x zhasla. 

Chut: plocha, nevyrazna, tabakova. Nebol som schopny identifikovat v nej nic vyrazne. 

Nevravim ze ta cigara bola zla, ale nebola ani dobra. Jej najvacsia deviza je pekne balenie. Tazko zhodnotit ci nieco z vyssie popisaneho nemohlo byt sposobene tym ze bola cerstva, nemal som ju v humidore. Mam este jednu, tak uvidim po par mesiacoch.

Urcite cigaru neodporucam, za tie peniaze sa da kupit vela lepsich kuskov. Foto nemam, dalsie uz budu aj s fotografiou.

Odesláno
2. LVH Chateau Corona Connecticut shade

Velkost: Corona (140mm), ring 46

Kryci list: Connecticut shade

Doba horenia: cca 0:45

Sila: slaba (4/10)

Cena: cca 3,50 Eur

Konstrukcia: jasny medium filler, makky, povedal by som ze riedko naplneny. Kryci list pekny, nie spickovy

Horenie/tah: Extremne lahky tah, horenie pravidelne, pekne, ziadne korekcie okrem otacania.

Chut: na zaciatku presusene seno, tabak, obcas az cigaretova chut, neskor zemite prichute, nic co by ma lakalo opakovat, nemozem odporucit. Dutnik bol v humidore nejaky ten mesiac.

Odesláno
3. Flor de Oliva Maduro Torpedo

Velkost: Torepdo (160mm), ring 52

Kryci list: Maduro

Doba horenia: cca 1:45 (odhad)

Sila: stredna-silna (7/10)

Cena: cca 3,70 Eur

Konstrukcia: vyborna, spickova. Extremne tuhy dutnik, takmer nemozne stlacit, farba krycieho listu takmer uplne cierna

Horenie/tah: Prva polovica optimalne horenie/tah, nutna jedna korekcia zapalovacom. Neskor trocha tuhsi tah, ale v norme. Popol odpadaval po cca 3cm.

Chut: Tak toto ma posadilo na zadok. Zaciatok cierna cokolada a potom velmi velmi vyrazne kakao, cca do polovice. Dalej neviem pretoze som ho kvoli sile musel v polovici odlozit, naozaj mi slusne rozhupal svet. Musim povedat ze tak vyraznu chut kakaa/cokolady som si nevedel v cigare ani predstavit, uz chapem o com su tie recenzie. Za mna absolutna parada, myslim ze velmi podcenovany dutnik.

Urcite budem opakovat, mozem odporucat kazdemu, pre zaciatocnikov ale trocha pozor na silu.

Odesláno
4. LVH Chateau Corona Brazilian Maduro

Velkost: Corona (140mm), ring 46

Kryci list: Brazilian Maduro

Doba horenia: cca 1:00

Sila: slaba (5/10)

Cena: cca 3,40 Eur

Konstrukcia: Stredne utiahnuty, nie spickova konstrukcia ale vzhladom na cenu slusna

Horenie/tah: dobre horenie aj tah, ziadne korekcie, popol odpadaval po cca 2cm

Chut: Na zaciatku velmi prijemne prekvapilo cierne korenie, potom cely cas dost nevyrazna chut (bez nejakych zlych pachuti), v polovici este raz naznak korenia a ku koncu jemne cokolada.

Podla mna dutnik vhodny pre zaciatocnikov, ziadne neprijemne prekvapenia, neutralna chut, slaby. Ci budem opakovat neviem - vyhladavat ho asi nebudem, ale ak sa pritrafi tak preco nie.

Odesláno

Eskimak, Lord* : 

Kluci pěkné recenze... Budu dělat objednávku a rozhoduji se co vezmu nového. A né že by jste mi to nějak ulehčili :0D 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Imho: co tak pijete při tomto relaxu ? Já jsme zkoušel *jen*  whisky, Coca Colu, coffee a někdy i pivo ... Máte někdo zkušenost s něčím jiným , nebo co vám k tomu chutná ??? 

Odesláno

Lobber, ja vacsinou popijam dobry rum, ale hlavne preto, lebo rum mi chuti. Nebudem jediny, ktory ti tuto kombinaciu doporuci. Bude to velmi individualne. Chutia mi aj ku kave. Nepijem whisky/ey, cognacy, ale myslim si, ze k akemukolvek tmavemu alkoholu, ktory sa nekope doseba po poldecakoch ale pekne usrkava to musi byt fajn :)

Teraz som mal asi trikrat po sebe k cigare cervene vino. Radsej mam cigary s tmavsim krycim listom, trochu nasladle a velmi mi to k tomu cervenemu pasovalo. A kedze uz mame chladne vecery, tak som odskusal kombinaciu cerveneho svaraku a cigary. Bola vonku strasna zima, ale chutilo mi to dokopy. No a niekde som cital, ze zaujimave pitie k cigaram je pomarancovy dzus. Skusal som a bol som milo prekvapeny. Dzus niektore chute zvyraznil.

Kazdy si musi najst tu svoju kombinaciu. Niektore sa navzajom krasne doplnaju, zapadnu do seba, niektore naopak zvyraznia chut cigary. Ale mam pocit, ze napoje ovplyvnuju chut cigar v mojej papulke, nikdy nie naopak :) Toto je moj pohlad na vec, kazdy to moze mat inak ;)

Odesláno

Nikto ma za moje zaciatocnicke pokusy o recenzie nezdrbal, tak skusim opatrne pokracovat dnesnou novinkou... 

5. NUB 460 Capuccino

Velkost: 102mm, ring 60
Kryci list: Connecticut
Doba horenia: cca 0:40 (az po prsty)
Sila: slaba (4/10)
Cena: cca 5,20 Eur
Konstrukcia: Perfektna, svetly kryci list, velmi jemny a tenky. 
Horenie/tah: Bezproblemove zapalenie, akuratny tah, aj vzhladom na to ze je to long filler. Perfektne horenie, ziadne korekcie neboli nutne. Popol odpadol len raz po cca 25 minutach. Stredny tah (podla priemeru by clovek cakal lahsi tah no podla toho ako silno bola cigara utiahnuta zasa tazsi). 
Chut: Famozna. Cely cas jemna smotanova kava. Mozno aj jemne orieskova. Kryci list je ochuteny, sladky, velmi to pasuje k celkovemu dojmu. Vyborna lahka cigara ku kave. Nicim nerusi, velmi prijemna, urcite vhodna pre kazdeho zaciatocnika. Chut sa nijak zvlast pocas horenia nevyvijala.

Cigara je velmi slaba a ma naozaj velmi prijemnu chut. Pri skladani ringu pri pate cigary sa mi natrhol kryci list, ale nemalo to vplyv na horenie. Za mna palec hore, urcite budem opakovat a vyskusam aj dalsie NUBy.

Foto po 15min:

Foto po 30min

Odesláno
6. MUWAT +11

Velkost: 132mm, ring 52 (Robusto?)

Kryci list: Maduro

Doba horenia: cca 1:40 (+-10min, nesledoval som cas)

Sila: slaba-stredna (5/10)

Cena: cca 6 Eur

Konstrukcia: Perfektna tuha konstrukcia. Siroky ring, po odbaleni sa mi ale zacal rozmotavat kryci list a dokoncil som ho uplne bez wrapera.

Horenie/tah: Priemerne, nutne asi 2 korekcie zapalovacom, raz zhasol (ale nevenoval som sa mu dostatocne, asi moja chyba). Tah bez vyhrad.

Chut: Zaciatok velmi lahky, mozno naznak korenia, jemna chut tabaku. Od polovice jemne kakao a tabak, v principe som pozoroval len slaby vyvoj chuti. Sila na zaciatku takmer ziadna, v poslednej tretine nabral trocha na sile. Nebolo to zle ale znova skusat nebudem. Pre pokrocilych je to podla mna nevyrazne, pre zaciatocnikov malo "chutne", moc tabakove - neviem pre koho je to cigara.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...