IzTaPa Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 neco pro nas uchylaky na presnost Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Frostie Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 a pak že tady někdo bude pohrdat Seikem...
Frostie Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 nejak mi unika proc si honit triko za nesmyslem a nepridat se rovnou ke skupine COSC :-)protože skupina COSC ani zdaleka nesplňuje kritéria Seiko
IzTaPa Odesláno 29. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2013 (upraveno) nejak mi unika proc si honit triko za nesmyslem a nepridat se rovnou ke skupine COSC :-) protože skupina COSC ani zdaleka nesplňuje kritéria Seiko soucasna verze COSC standardu je platna od roku 1973. kriteria se nezmenila ani o pid navzdory zjevnemu pokroku v uzivanych technologiich. jedna z teorii rika, ze vyrobci, kteri posilaji svoje kalibry pro certifikaci, jsou proti zprisneni standardu, protoze by to pro ne znamenalo vyssi vyrobni naklady. ikdyz to vypada jako klasicka konspiracni teorie, neco pravdy na tom zjevne bude... seiko - z principu - musi byt (o neco) lepsi nez COSC. kdo by si pak koupil GS, kdyz by bylo 'jenom' stejne tak dobre jako cokoliv z CH s COSC papirem? edit: je tu rada vyrobcu, predevsim 'svata trojice' (PP, AP, VC) a jejich dvorni sluha JLC - kteri svoje kalibry k certifikaci vubec neposilaji, protoze jejich interni standardy jsou prisnejsi a posilat (po vlastnim testovani) kalibry na COSC by byla ztrata casu a penez... Upraveno 29. září 2013 uživatelem IzTaPa
Frostie Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 soucasna verze COSC standardu je platna od roku 1973. kriteria se nezmenila ani o pid navzdory zjevnemu pokroku v uzivanych technologiich. jedna z teorii rika, ze vyrobci, kteri posilaji svoje kalibry pro certifikaci, jsou proti zprisneni standardu, protoze by to pro ne znamenalo vyssi vyrobni naklady. ikdyz to vypada jako klasicka konspiracni teorie, neco pravdy na tom zjevne bude... seiko - z principu - musi byt (o neco) lepsi nez COSC. kdo by si pak koupil GS, kdyz by bylo 'jenom' stejne tak dobre jako cokoliv z CH s COSC papirem? edit: je tu rada vyrobcu, predevsim 'svata trojice' (PP, AP, VC) a jejich dvorni sluha JLC - kteri svoje kalibry k certifikaci vubec neposilaji, protoze jejich interni standardy jsou prisnejsi a posilat (po vlastnim testovani) kalibry na COSC by byla ztrata casu a penez...jj, nevím úplně přesně, odkdy platila předchozí kritéria COSC, ale už v roce 1968 vyhrálo Seiko v Ženevě na hvězdárně soutěž mechanických chronometrů - nejlepší náramkový mechanický chronometr Grand Seiko
saida Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 je to dole Seiko Watch Corp.Díky. Omlouvám se za slabou chvilku.
Chosef76 Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 Petře díky, možná důležitá informace pro mé další rozhodování. ;-)
saida Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 Jsem příznivec GS,ale přesnost není to, proč si kupuju mechanické hodinky. Vteřiny neřeším.
lib Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 (upraveno) Tady to srovnani je prave něco, co me na GS trochui drazdi. Pripomina mi to takovy to vesnicky popotahovani:- vy mate -4 +6 ? Tak my dame -3 +5 !- vy mate 5 positions? Tak my dame 6 !- vy testujete 15 dnu? To nemuze stacit, dame 17! Nic proti GS; kdyby mely lumi, uz bych asi jedny měl. Upraveno 29. září 2013 uživatelem lib
Chosef76 Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 Jsem příznivec GS,ale přesnost není to, proč si kupuju mechanické hodinky. Vteřiny neřeším. Jasně, třeba u mých oblíbených Primek přesnost také neřeším, pač bych se z těch původních strojků zbláznil. U dalších mých hodinek přesnost kontroluji a těší mě ;-)
tico1 Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 Tady to srovnani je prave něco, co me na GS trochui drazdi. Pripomina mi to takovy to vesnicky popotahovani:- vy mate -4 +6 ? Tak my dame -3 +5 !- vy mate 5 positions? Tak my dame 6 !- vy testujete 15 dnu? To nemuze stacit, dame 17! Nic proti GS; kdyby mely lumi, uz bych asi jedny měl. To znie, akoby GS nemali lumi en bloc :-)http://azfinetime.files.wordpress.com/2013/03/sbga031-12.jpg?w=600http://forums.watchuseek.com/attachments/f21/484615d1312323703-what-ultimate-grand-seiko-sdgmtlight3.jpghttp://www.012.co.jp/images/sbgx093-3.jpg Zajímavý je zdroj :-) Je snáď špecifikácia merania "vecou názoru" a zaujatý zdroj (Seiko) tejto informácie ju znehodnocuje?
Vlcak Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 Tady to srovnani je prave něco, co me na GS trochui drazdi. Pripomina mi to takovy to vesnicky popotahovani:- vy mate -4 +6 ? Tak my dame -3 +5 !- vy mate 5 positions? Tak my dame 6 !- vy testujete 15 dnu? To nemuze stacit, dame 17! Přesně tohle mě při pohledu na to srovnání také napadlo. Prostě jen snaha být o něco lepší.
lib Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 To znie, akoby GS nemali lumi en bloc :-)http://azfinetime.files.wordpress.com/2013/03/sbga031-12.jpg?w=600http://forums.watchuseek.com/attachments/f21/484615d1312323703-what-ultimate-grand-seiko-sdgmtlight3.jpghttp://www.012.co.jp/images/sbgx093-3.jpg..... Jasne, omlouvam se! Zapomnel jsem, ze mym specifikem je tenouckej pahylek, takze 40mm je asi maximum.
IzTaPa Odesláno 29. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2013 Jasne, omlouvam se! Zapomnel jsem, ze mym specifikem je tenouckej pahylek, takze 40mm je asi maximum. do 40mm mas radu GS s lumi...
st1g Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Odesláno 29. září 2013 Je snáď špecifikácia merania "vecou názoru" a zaujatý zdroj (Seiko) tejto informácie ju znehodnocuje? Ne, ale kdyby to dopadlo naopak, tak to Seiko rozhodně nezveřejní.... Mám z toho stejný pocit, jak už se tady uváděl. Seiko se snaží něčím předběhnout COSC. Ale určitě bych nevybral Seiko místo Rolexu, protože je o trochu přesnější.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se