Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 53
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

nejak mi unika proc si honit triko za nesmyslem a nepridat se rovnou ke skupine COSC :-)

protože skupina COSC ani zdaleka nesplňuje kritéria Seiko

Odesláno (upraveno)

nejak mi unika proc si honit triko za nesmyslem a nepridat se rovnou ke skupine COSC :-)

protože skupina COSC ani zdaleka nesplňuje kritéria Seiko

soucasna verze COSC standardu je platna od roku 1973. kriteria se nezmenila ani o pid navzdory zjevnemu pokroku v uzivanych technologiich. jedna z teorii rika, ze vyrobci, kteri posilaji svoje kalibry pro certifikaci, jsou proti zprisneni standardu, protoze by to pro ne znamenalo vyssi vyrobni naklady. ikdyz to vypada jako klasicka konspiracni teorie, neco pravdy na tom zjevne bude...

seiko - z principu - musi byt (o neco) lepsi nez COSC. kdo by si pak koupil GS, kdyz by bylo 'jenom' stejne tak dobre jako cokoliv z CH s COSC papirem?

edit: je tu rada vyrobcu, predevsim 'svata trojice' (PP, AP, VC) a jejich dvorni sluha JLC - kteri svoje kalibry k certifikaci vubec neposilaji, protoze jejich interni standardy jsou prisnejsi a posilat (po vlastnim testovani) kalibry na COSC by byla ztrata casu a penez...

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno

soucasna verze COSC standardu je platna od roku 1973. kriteria se nezmenila ani o pid navzdory zjevnemu pokroku v uzivanych technologiich. jedna z teorii rika, ze vyrobci, kteri posilaji svoje kalibry pro certifikaci, jsou proti zprisneni standardu, protoze by to pro ne znamenalo vyssi vyrobni naklady. ikdyz to vypada jako klasicka konspiracni teorie, neco pravdy na tom zjevne bude...

seiko - z principu - musi byt (o neco) lepsi nez COSC. kdo by si pak koupil GS, kdyz by bylo 'jenom' stejne tak dobre jako cokoliv z CH s COSC papirem?

edit: je tu rada vyrobcu, predevsim 'svata trojice' (PP, AP, VC) a jejich dvorni sluha JLC - kteri svoje kalibry k certifikaci vubec neposilaji, protoze jejich interni standardy jsou prisnejsi a posilat (po vlastnim testovani) kalibry na COSC by byla ztrata casu a penez...

jj, nevím úplně přesně, odkdy platila předchozí kritéria COSC, ale už v roce 1968 vyhrálo Seiko v Ženevě na hvězdárně soutěž mechanických chronometrů - nejlepší náramkový mechanický chronometr Grand Seiko

Odesláno (upraveno)

Tady to srovnani je prave něco, co me na GS trochui drazdi. Pripomina mi to takovy to vesnicky popotahovani:

- vy mate -4 +6 ? Tak my dame -3 +5 !

- vy mate 5 positions? Tak my dame 6 !

- vy testujete 15 dnu? To nemuze stacit, dame 17! :P

Nic proti GS; kdyby mely lumi, uz bych asi jedny měl.

Upraveno uživatelem lib
Odesláno

Jsem příznivec GS,ale přesnost není to, proč si kupuju mechanické hodinky. Vteřiny neřeším.

Jasně, třeba u mých oblíbených Primek přesnost také neřeším, pač bych se z těch původních strojků zbláznil. U dalších mých hodinek přesnost kontroluji a těší mě ;-)

Odesláno

Tady to srovnani je prave něco, co me na GS trochui drazdi. Pripomina mi to takovy to vesnicky popotahovani:

Nic proti GS; kdyby mely lumi, uz bych asi jedny měl.

To znie, akoby GS nemali lumi en bloc :-)

http://azfinetime.files.wordpress.com/2013/03/sbga031-12.jpg?w=600

http://forums.watchuseek.com/attachments/f21/484615d1312323703-what-ultimate-grand-seiko-sdgmtlight3.jpg

http://www.012.co.jp/images/sbgx093-3.jpg

Zajímavý je zdroj :-)

Je snáď špecifikácia merania "vecou názoru" a zaujatý zdroj (Seiko) tejto informácie ju znehodnocuje?

Odesláno

Přesně tohle mě při pohledu na to srovnání také napadlo. Prostě jen snaha být o něco lepší. 

Odesláno

Je snáď špecifikácia merania "vecou názoru" a zaujatý zdroj (Seiko) tejto informácie ju znehodnocuje?

Ne, ale kdyby to dopadlo naopak, tak to Seiko rozhodně nezveřejní.... Mám z toho stejný pocit, jak už se tady uváděl. Seiko se snaží něčím předběhnout COSC. Ale určitě bych nevybral Seiko místo Rolexu, protože je o trochu přesnější.  :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...