Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den všem,

maželovi bych ráda ke 40tinám pořídila hezké, kvalitní hodinky v ceně kolem 30 tis. Absolutně se já (ani manžel) v cenách, kvalitách ani jednotlivých značkách neorientuji a pokud by tady byla nějaká dobrá duše, která by mne alespoň nasměrovala, budu velmi vděčná. Nerada bych naletěla nebo vybrala vyloženě špatně.

Manželovi bude 40 (cítí se na 30 :)), nosí spíše sportovně elegantní oblečení, obleky nosí výjimečně. Hodinky bych si představovala spíše sportovnější, nadčasové, nic extravagantního. Nosí obyč Swatchky, takže ohledně lepších hodinek začátečník. Poradíte, čím udělat radost?

Díky !

Odesláno

No, když je zadání takhle obecné, bude to docela oříšek. V první řadě by bylo třeba si ujasnit technologii. Raději quartz nebo mechaniku? A když mechaniku, tak ruční nebo automatický nátah?

A pokud jde o vzhled a určení, pak by asi bylo nejrozumnější vzít manžela do obchodu, ať si něco vybere.

Odesláno

V tom nemám ještě úplně jasno, nejspíše ale quarz. Moc se mi ale líbí tyto mechanické/automatické, tento vzhled/styl bych si představovala:

Frederique Constant FC-435S6B6
Odesláno

No, tak to sis to dost zkomplikovala :D Ono by byla docela škoda, aby hodinky za 30 000 zůstaly ležet v šuplíku s odůvodněním, že tak drahé hodinky manžel přeci nebude ničit. A při tom ten pravý důvod by byl, že se mu buď nelíbí nebo špatně nosí.

Odesláno

Děkuji, už koukám. A namátkou třeba tyto se mi také moc líbí

Mühle-Glashütte Terranaut II Trail Schwarz

Určitě dobrý výběr, je to kvalitní značka, ale pozor na průměr hodinek. V tomto případě 44 mm, což už jsou poměrně velké hodinky a ne každému takový rozměr sedne. Pokud je zvyklý lézt s hodinkami do vody, tak při vodotěsnosti 50 m bych třeba já osobně měl strach - takže možná je to další z parametrů, na který je třeba si dát při výběru pozor.

Odesláno

Určitě dobrý výběr, je to kvalitní značka, ale pozor na průměr hodinek. V tomto případě 44 mm, což už jsou poměrně velké hodinky a ne každému takový rozměr sedne. Pokud je zvyklý lézt s hodinkami do vody, tak při vodotěsnosti 50 m bych třeba já osobně měl strach - takže možná je to další z parametrů, na který je třeba si dát při výběru pozor.

Já tedy nevím, ale  MG -Terranaut II mají průměr 40mm. Možná se pletu.

Odesláno

s WR 5 Bar není nutno mít žádný strach při běžných vodních aktivitách - plavání, tobogán atd. Pokud se pán nebude hodlat potápět do hloubek, tak bude vše ok

Odesláno (upraveno)

Já tedy nevím, ale  MG -Terranaut II mají průměr 40mm. Možná se pletu.

Tak jsem se spletl , jsou to Terranaut III, průměr40mm.

Upraveno uživatelem pavel23
Odesláno (upraveno)

Ty MG by pro vodní hrátky stejně chtěly přezout z toho koženýho řemenu:). Osobně se mi od MG v týhle ceně hodně líběj 29er. Můžeš si vybrat z menší (36,6mm) a větší (42,4mm) verze, díky lepší vodotěsnosti a volitelnýmu ocelovýmu náramku budou na vodní hrátky asi trochu praktičtější a maj i poměrně univerzální sportovně elegantní vzhled.

V týhle ceně se dá slušně vybírat i ze švýcarů, který na chronoshopu moc zastoupení nemaj. Například Alpina apod...

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

Typy jsou to sice zajímavé, nicméně bych si dovolil celou diskusi vrátit na začátek. Dáš-li na doporučení místních členů, koupíš manželovi automaty. Ale pro člověka zvyklého nosit quartz to bude neočekávaný krok do neznáma. Jde hlavně o to, že když třeba hodinky odloží na víkend, v pondělí ráno zjistí, že mu nejdou a bude je muset natáhnout a nařídit. Nařizovat je také bude muset častěji než baterkáče - např. každý týden nebo dva. Třeba je to hračička a bude ho to těšit. To je podle mého názoru zcela zásadní. Teprve pak uvažuj o tom, jak mají hodinky vypadat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...