lukio Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2011 (upraveno) Mám nové automaty Christopher Ward, oblekovky. Pravidelnost nošení nehrozí, spíš tak cca 1 za měsíc. Je tedy vhodnější pořídit nějaký natahovač, nebo to prostě řešit ručním natáhnutím před použití hodinek? Něco jsem četl, že vhodnější je uchovávat v chodu permanentně. V takovém případě, doporučite nějaký strojek? Kdyžuž, tak bych vzal jednu pixli pro dvoje hodinky. Upraveno 8. března 2011 uživatelem lukio Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2011 Winder určitě není nutnost. Většina lidí si ho pořizuje kvůli pohodlí, jelikož když máš vícero hodinek, tak je docela otrava je všechny natahovat aby šly přesně a nebo je před každým použitím nařizovat. Někteří zastávají i názor, že hodinový stroj by měl být v pohybu, jelikož je na to konstruován a když stojí, tak se tam kazí olej. Já osobně si myslím, že pokud je chceš nosit jednou za měsíc, tak winder není třeba. Jo a nějaký winder se objevil i v sekci prodej kdybys měl přecejen zájem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2011 Winder mám, dokonce na 4 kusy, ale používám ho jenom na odkládání hodinek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gerhard Odesláno 9. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2011 Winder mám, dokonce na 4 kusy, ale používám ho jenom na odkládání hodinek No keby sa malo u Teba vsetko tocit tak neviem, neviem :-)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 Trochu tady oživím toto starší téma. V současné době mám 4 automaty ve winderu, které pravidelně střídám (zhruba 2 týdně). Protože bych radši měl hodinky uložené v trezoru, zvažuju prodej winderu a uložení hodinek v hodinkovnici. Další výhoda je úbytek "zbytečné" krabice z police. Předpokládám že seřizování a natahování hodinek, které zrovna budu chtít nosit mi problémy dělat nebude, ale je ještě něco, co hovoří pro to, nechat hodinky i nadále ve winderu? Se zatuhnutím oleje by taky neměl být problém, protože se každé minimálně na pár dní co 2 týdny na ruku dostanou. Díky všem za názory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 Muj nazor:- trezor lepsi vrtice- kdyz uz vrtic, tak nejaky vhodny do trezoru- navic je radost serizovat a natahovat hodinky, minimalne stejne velka, jako se na ne divat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quido Morava Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 .. a kdo to teda tady někde tvrdil, že ruční natahování pro automaty není "zdravé"?asi je to jen mýtus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 Pokud by to nebylo zdravé, tak se to přece ručně natahovat nemusí, stačí je trochu rozhýbat, seřídit a nosit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 Nějaké hodinky jsem měl, nějaké windery taky a dospěl jsem k názoru, že je to zbytečnost. Přesně jak říká Murphy. Jediná možnost, kdy bych se asi bez winderu neobešel, by byly hodinky s věčným kalendářem a i tam bych možná váhal. Třeba UN mají nastavování jednou korunkou a jde jim to i dozadu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 Nějaké hodinky jsem měl a dospěl jsem k názoru, že je to zbytečnost. Já se nestačím divit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 Od čeho máme mobily? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 A jo, to je pravda. A tím se vlastně vyřešila otázka celého tohoto vlákna. Kdo nemá hodinky a používá mobil, nepotřebuje winder Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 A kdo má na dohled kostelní věž, nepotřebuje mobil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 (upraveno) Mechano říkal, že hodinky ve winderu jsou jako nastartovaný auto.Je sice hned připravený, zahřátý, ale... Upraveno 1. února 2012 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 To je pěkně řečeno....už jsem stejně skoro rozhodnutý a do konce týdne ho nejspíš šoupnu do prodeje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quido Morava Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 já si myslim, že hodinkám je srdečně jedno, jestli jsou na winderu nebo na ruce... a kyž jsou v pohybu stále, tak se prostě jen opotřebovávjí pohyblivé části - otázka je, jak moc v neprospěch je to " jen opotřebovávají ", jestli to není nakonec úplně jedno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quido Morava Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 A kdo má na dohled kostelní věž, nepotřebuje mobil jasně: - kdo bydlí blízko kostela nepotřebuje hodinky - kdo bydlí blízko pošty, nepotřebuje telefon ani e-mail - kdo bydlí blízko Zoologické, nepotřebuje akvárko :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 Podle mě je watchwinder naprostá nezbytnost. Navíc vkusný watchwinder se může vždy harmonicky doplňovat jak s domácími doplňky, tak i s osobností osvíceného provozovatele. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quido Morava Odesláno 1. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2012 Podle mě je watchwinder naprostá nezbytnost. Navíc vkusný watchwinder se může vždy harmonicky doplňovat jak s domácími doplňky, tak i s osobností osvíceného provozovatele. ovšem za předpokladu, že je provozovatel skutečně osvícený a winder řádně nasvícený Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diable Odesláno 16. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2012 Zdravím, mám jeden dotaz, který mi určitě někdo z přítomných zkušenějších hravě zodpoví... Vadí hodinkám, když nejdou? Mám 9 kousků (7 automatů a dvoje manuály), vrtič nemám a natahovat každý den jsem línej. Třeba vintážní Béčka mám na ruce tak jednou za tři měsíce a ostatní nepravidelně, některé stojí i měsíc, dva. Takže - vadí nevadí? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se