Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak zdravím ve spolek. Zatím jsem napsal recenzi na každé hodinky v mém vlastnictví, takže je potřeba doplnit poslední recenzi na mé milované Fortisky, které jsou u mě už poměrně dlouho a jsou stále nr. 1

Mám je tak rád, že už dlouhou dobu jsou to mé jediné hodinky. Chodí se mnou všude a nijak je nešetřím. Ať už jde o klasický den v práci nebo o lovení škeblí ze dna moře na dovolené. Do vody je beru vždy - vždyť jsou to Marinemastery, tak přece nemůžou kempovat někde na břehu. Na sportovní využití jsem jim pořídil oranžový NATO strap, který se velmi osvědčil a myslím, že jim sluší. Možná někdy zainvestuji do origo gumy s překlápěčkou, ale zatím se mi do ní moc nechce. 

Co k nim říct....

Pouzdro 42 mm, vyrobeno z titanu a povlakováno PVD do černé matné barvy.

Bál jsem se, že se poškrábou a bude to vypadat hrozně. Tohle se mi nepotvrdilo a až na jeden škrábanec od bývalého majitele jsou stále supr i navzdory 100% nasazení, kterému jsou vystaveny.

Safírové sklo s oboustranným antireflexem.

Krásný fialový odlesk a jinak absolutní neviditelnost skla. Tak to má být, tak je to správné. Antireflex zdobí vlásečnicové škrábance, které jsou normálním okem neviditelné a připomínají kupu úžasných zážitků kdy byly se mnou.

Luneta.

Velice jemný, přesný krok. 10 bodů z deseti.

Karbonový ciferník.

Záležitost vkusu, ale mě se děsně líbí jeho plasticita z některých úhlů a zároveň jeho nenápadnost, kdy z dálky vypadá jako černý a až bližší pohled nechá vyniknout krásné hloubce. To se prostě musí vidět....

Lumi.

Dokonalá. Hodinky svítí modře kdykoliv je potřeba. Netřeba nasvěcovat a večer po odložení na noční stolek přečtu aktuální čas.

Jinak je vše ostatní tak, jak má být. Korunka bez vůle, rotor rotoruje možná trochu hlučně.Přesnost pár vteřin do plusu. Jediné, co bych hodinkám vytkl je nepatrně křivě zobrazení dne v týdnu, ale to už je holt vlastnost a taky by mohly být věnce černé jak u mars 500. Na zimu jsem je dovybavil řemenem Hirch Jumper :-)

Mám je rád...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Voříšku to je ale veliká krása. Ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá, ke správnému muži patří Fortis jako k velbloudovi hrby..

Upraveno uživatelem šíma
Odesláno

Fortisky parádní, potvrzuju že nejen na fotkách ale i v reálu karbon příjemně rozbíjí tu jinak nudně velkou tmavou plochu :rolleyes:  

Hnutej "denní" věnec ber jako "znamení osudu", že bys ho spolu s datumkou měl konečně vyměnit za tmavé provedení - a černé námořníky tím částečně povýšit na kosmonauty 2012 :speak_cool:  

fortis-658-27-11-k-official-cosmonauts.j

Nemůžu si pomoct, ale ta tlustá čára kterou ty inverzní políčka spolu tvoří na trojce, se při rychlém pohledu a ručkách v zákrytu může plést s hodinovkou - a je to právě jedna z věcí, kvůli které vloni šly i moje MM-White z domu. Před pár týdny ke mě naopak doputovaly retro "kosmonautky" - a jejich decentní day-date v barvě ciferníku (+pro mě "rozumně menší hmota" celých hodinek) jednoduše nemá chybu...  :cool02:

fortis-cosmonauts-automatic-day-date-39m

Odesláno

Parada, gratulujem! Tieto Fortisky som mal moznost trosku osahat a skutocne ten karbonovy cifernik je velka paradicka. Cisla sa akovy vznasaju vo vzduchu, super efekt! <br />A daj im oranzovu a ciernu origo gumku, bude to este lepsie ;)

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...