Frantik Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 29. 1. 2014 v 10:41, moco napsal: Ano i na octavii to jde aplikovat :-) Myslím, že všechno co upravují renomované firmy má pak exkluzivní cenu (a já věřím, že i kvalitu)To nepopiram, nedavno byl zde ve vlakne dokument o vyrobe hodinek Breitling, bezelo to i na Discovery a tam je videt, kolik ukonu musi udelat stovky lidi pri vyrobe pouzder, tahu, cifru....a i strojku, ale i marketeru, historiku, obchodniku, apod. Kdyz si odmyslim inhouse, zbyva toho celkem dost :-)
moco Odesláno 29. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 29. 1. 2014 v 10:49, Frantik napsal: To nepopiram, nedavno byl zde ve vlakne dokument o vyrobe hodinek Breitling, bezelo to i na Discovery a tam je videt, kolik ukonu musi udelat stovky lidi pri vyrobe pouzder, tahu, cifru....a i strojku, ale i marketeru, historiku, obchodniku, apod. Kdyz si odmyslim inhouse, zbyva toho celkem dost :-)A taky se řešilo, že inhouse (např.u Panerai) není tak přesný jako ETA (taky záleží kus od kusu a zacházení).....ale vím, že u inhouse jde o něco jiného než o "honění" vteřin. Na přesnost jsou quartz, ale když už člověk dá takovej balík za hodinky,že.....A nechci se zastávat ety,ale při jejich velkoobjemové produkci je přesnost luxusní a to že je znevažována je jen kvuli toho že dělá strojky pro všechny....asi jako heslo Bati: "Obujeme každého" :-) V tomhle ohledu je Rolex inhouse top.....ale taky cenově jinde.
Frantik Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 29. 1. 2014 v 11:04, moco napsal: A taky se řešilo, že inhouse (např.u Panerai) není tak přesný jako ETA (taky záleží kus od kusu a zacházení).....ale vím, že u inhouse jde o něco jiného než o "honění" vteřin. Na přesnost jsou quartz, ale když už člověk dá takovej balík za hodinky,že.....A nechci se zastávat ety,ale při jejich velkoobjemové produkci je přesnost luxusní a to že je znevažována je jen kvuli toho že dělá strojky pro všechny....asi jako heslo Bati: "Obujeme každého" :-) V tomhle ohledu je Rolex inhouse top.....ale taky cenově jinde.No Paneri od te doby hodne pokrocil. Tu mensi presnost delaly prvni stroje v modelech 312. Mimochodem i Omega co-axialy ze zacatku vykazovaly poruchovost.
moco Odesláno 29. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 29. 1. 2014 v 11:21, Frantik napsal: No Paneri od te doby hodne pokrocil. Tu mensi presnost delaly prvni stroje v modelech 312. Mimochodem i Omega co-axialy ze zacatku vykazovaly poruchovost.To je dobře, že to vychytali, dělají krásné hodinky i strojky a taky to jsou jedny z mých "dreamwatch" A jak je na tom B01 od Breitling? Četl jsem jen letmo, že je to dobrej stroj
pekl76 Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 29. 1. 2014 v 9:26, moco napsal: Jo, ale dáváš ty prachy za upravený strojek ETA firmou Breitling. Do Breitlingu přijde surový strojek, oni ho komplet rozeberou, upraví, probehne rhodiace a celkevé vyladění pro COSC certifikaci...po těchto úpravách je z toho B17. A tyto strojky vynikají svou přesností. Není to inhouse ale taky to není obyč eta...je to prostě Breitling kalibr 17.Přirovnal bych to k mercedesu vs. brabus. Mercedes(eta) je dobrej ....brabus(Breitling kalibr 17) je lepší a dražší z důvodu úpravy jak motoru tak i interieru a kapotáže.....a po těchto úpravách už to není mercedes, už to je brabus.Stále se ti to příčí? Myslím, že za Brabus by ses stydět nemusel :-))Tak jako Brabus je v základu Mercedes, tak i B17 je v základu ETA 2824. Tady ale přece vůbec nejde o to, jestli bych se za ně měl nebo neměl stydět, ale o princip a dobrý vynitřní pocit. Mě prostě fakt, že stejný strojek najdeš v hodinkách za desetinu ceny od koupě spolehlivě odrazuje...
Sedlin Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 29. 1. 2014 v 9:26, moco napsal: Jo, ale dáváš ty prachy za upravený strojek ETA firmou Breitling. Do Breitlingu přijde surový strojek, oni ho komplet rozeberou, upraví, probehne rhodiace a celkevé vyladění pro COSC certifikaci...po těchto úpravách je z toho B17. A tyto strojky vynikají svou přesností. Není to inhouse ale taky to není obyč eta...je to prostě Breitling kalibr 17.Přirovnal bych to k mercedesu vs. brabus. Mercedes(eta) je dobrej ....brabus(Breitling kalibr 17) je lepší a dražší z důvodu úpravy jak motoru tak i interieru a kapotáže.....a po těchto úpravách už to není mercedes, už to je brabus.Stále se ti to příčí? Myslím, že za Brabus by ses stydět nemusel :-))Tak jako Brabus je v základu Mercedes, tak i B17 je v základu ETA 2824. Skvělý praktický dopad marketingu firmy Breitling!
moco Odesláno 29. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 29. 1. 2014 v 11:59, pekl76 napsal: Tady ale přece vůbec nejde o to, jestli bych se za ně měl nebo neměl stydět, ale o princip a dobrý vynitřní pocit. Mě prostě fakt, že stejný strojek najdeš v hodinkách za desetinu ceny od koupě spolehlivě odrazuje...Ano, u Breitlingu platíš za jméno,kvalitu značky a její historii. Taky bych byl více uspokojen, kdybych měl v SOH inhouse,ale kdybych chtěl uspokojit jen skrze inhouse,tak si koupim Primky. U takových značek (s inhouse strojkem) se těžko dostaneš pod 100k A já stejně nevěřím tomu, že jsou ty strojky identické, eta dodavá strojky v různé kvalitě....chtěl bych opravdu vědět jak to je :-) zatím jsou o tom jen nepodložené informace z neznámého zdroje. A jak jsem výše uváděl odkaz na diskuzi o tom jak před pár lety chlápek volal přímo technikovi do Breitlingu, tak mi to vyvrací názor, že strojky se jen v Breitlingu zdobí....
Frantik Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 (upraveno) V 29. 1. 2014 v 13:25, moco napsal: Ano, u Breitlingu platíš za jméno,kvalitu značky a její historii. Taky bych byl více uspokojen, kdybych měl v SOH inhouse,ale kdybych chtěl uspokojit jen skrze inhouse,tak si koupim Primky. U takových značek (s inhouse strojkem) se těžko dostaneš pod 100k A já stejně nevěřím tomu, že jsou ty strojky identické, eta dodavá strojky v různé kvalitě....chtěl bych opravdu vědět jak to je :-) zatím jsou o tom jen nepodložené informace z neznámého zdroje. A jak jsem výše uváděl odkaz na diskuzi o tom jak před pár lety chlápek volal přímo technikovi do Breitlingu, tak mi to vyvrací názor, že strojky se jen v Breitlingu zdobí....Je to porad dokola. Kdyz nechces uverit, neuveris. Nekteri vyrobci meni vlasek, setrvacku, dodavaji regulaci, ale core strojku je stejny. Tady jsou nektere zmeny, ktere Breitling dela http://www.donindiano.net/watches/breitling/superocean/b17_movement . U 2824 toho neni co menit. Takze ano, je to temer identicky strojek, akorat zabaleny do Breitlingu a proto stoji o desitky tisic vic. Hodinky prodava hlavne znacka, co je na tom nepochopitelneho. Upraveno 29. ledna 2014 uživatelem Frantik
Návštěvník dlubix Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 Moco, jestli sis ty hodinky koupil, čemuž stejně nevěřím, tak se smiř s tím, že je v nich obyč eta s pramalou hodnotou. Nicméně to ty hodinky nijak nedegraduje, protože jsou dobře servisovatelný, mají krásnej antireflex a promakamý pouzdro. Jestli ti ale tak strašně moc jde o ten strojek, tak ušetři a kup si hoďky za třeba dvacku v podobný kvalitě a se stejnou strojovnou.
Návštěvník YPO Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 (upraveno) jen pro ilustraci 2824 s 80h rezervou, COSC, včetně pouzdra, řemenu, krabičky a účtenky za bratru 25tisícikorun ...... jenom na tom teda neni napsáno brajtlink *teda je v tom ETA C07.111, která z 2824 vychází (by mě někdo nechytal za slovo) Upraveno 29. ledna 2014 uživatelem YPO
bandicoot Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 Neexistuje univerzální výsledek rovnice value for money.Když vezmu třeba chrono pilotky se 7750, tak pro někoho to jsou Steinharty, jinej chce přidanou hodnotu v podobě úprav od Damaska a třetímu zas stačí písmena IWC na cifru.Ona ta top Eta není nijak špatná, aby to ty hodinky dehonestovalo.
Návštěvník YPO Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 no jo bandi von tendle pičus (a jiní) prostě něco stojí :-) prostě když si deš koupit brajtle, deš s vědomím, žes mu právě koupil svačinu v hiltonu :-)
skalis Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 29. 1. 2014 v 11:04, moco napsal: A taky se řešilo, že inhouse (např.u Panerai) není tak přesný jako ETA (taky záleží kus od kusu a zacházení).....ale vím, že u inhouse jde o něco jiného než o "honění" vteřin. Na přesnost jsou quartz, ale když už člověk dá takovej balík za hodinky,že.....A nechci se zastávat ety,ale při jejich velkoobjemové produkci je přesnost luxusní a to že je znevažována je jen kvuli toho že dělá strojky pro všechny....asi jako heslo Bati: "Obujeme každého" :-) V tomhle ohledu je Rolex inhouse top.....ale taky cenově jinde.Hlavne je pri jejich velkoobjemove produkci luxusni ta cena, kterou Brajtlink za ty hodinky chce . V 29. 1. 2014 v 13:25, moco napsal: Ano, u Breitlingu platíš za jméno,kvalitu značky a její historii. Taky bych byl více uspokojen, kdybych měl v SOH inhouse,ale kdybych chtěl uspokojit jen skrze inhouse,tak si koupim Primky. U takových značek (s inhouse strojkem) se těžko dostaneš pod 100k A já stejně nevěřím tomu, že jsou ty strojky identické, eta dodavá strojky v různé kvalitě....chtěl bych opravdu vědět jak to je :-) zatím jsou o tom jen nepodložené informace z neznámého zdroje. A jak jsem výše uváděl odkaz na diskuzi o tom jak před pár lety chlápek volal přímo technikovi do Breitlingu, tak mi to vyvrací názor, že strojky se jen v Breitlingu zdobí....In-house koupis cca. od 1000 ojro nahoru, koukni se na Nomos . Ale chapu, ze Nomos asi nebude tvuj salek kavy.
bandicoot Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 29. 1. 2014 v 17:58, YPO napsal: s vědomím, žes mu právě koupil svačinu v hiltonu :-)Však víš, že frčím na jiný značce, takže svačinu v Hiltonu kupuju týhle kočce a neva mi to, možná mě to rajcuje, takže neřeším 7750 za kilopade RP
skalis Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 Ale vzdyt jo, bandi. Hlavni je, ze ma z tech hodinek clovek radost.ETA jsou solidni strojky. Brajtlink je opravdova "znacka", o coz jde jeho zakaznikum predevsim a pokud pri tom vsem clovek dokaze stat nohama na zemi, je to uz jen takova tresnicka na dortu . V 29. 1. 2014 v 19:43, bandicoot napsal: Však víš, že frčím na jiný značce, takže svačinu v Hiltonu kupuju týhle kočce a neva mi to, možná mě to rajcuje, takže neřeším 7750 za kilopade RP
bandicoot Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 (upraveno) Skalis: já se tomu už jen směju. Začínal jsem na kouscích, které nic nepředstíraly (A), pokračoval inhousy (Bé) abych po pěti letech skončil u stejného kalibru jako na začátku (viz A) za cenu inhousu jako v prostředku toho svého hledání (viz Bé). Haha... Upraveno 29. ledna 2014 uživatelem bandicoot
moco Odesláno 29. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 29. 1. 2014 v 17:27, dlubix napsal: Moco, jestli sis ty hodinky koupil, čemuž stejně nevěřím, tak se smiř s tím, že je v nich obyč eta s pramalou hodnotou. Nicméně to ty hodinky nijak nedegraduje, protože jsou dobře servisovatelný, mají krásnej antireflex a promakamý pouzdro. Jestli ti ale tak strašně moc jde o ten strojek, tak ušetři a kup si hoďky za třeba dvacku v podobný kvalitě a se stejnou strojovnou. Chces treba jeste fotku faktury?
IzTaPa Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 http://www.breitlingsource.com/watch_details/Soheritage_126.html
Sedlin Odesláno 29. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2014 V 29. 1. 2014 v 20:52, IzTaPa napsal: http://www.breitlingsource.com/watch_details/Soheritage_126.htmltvl, aspoň na woko ty šrouby namodřit mohli. Na COCS jdou jen TOPy, a ty by krom jinejch srandiček, co nejsou jen na woko, měl mít modřený šroubky, ne? Jako v Caymanech za míň než třetinu ceny Brajtlí
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se