TheBP Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2015 Mas s tym nejake skusenosti? Budeme radi ak sa trosku rozpises Na Amphibiích se mi líbí jedna věc - ocelové pouzdro, do kterého perfektně padne běžná ETA. Takže kvalitní ruská ocel a švýcarská kvalita strojku :-).
Argon Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2015 Mas s tym nejake skusenosti? Budeme radi ak sa trosku rozpises Zkušenosti s tím mám výborné :-). Na ruce je mám docela často - považuji je za takové tool hodinky - ruská pouzdra vydrží všechno :-). Měl jsem nevyužitý strojek s číselníkem a nechtělo se mi kupovat drahé pouzdra ze švýcarska, německa atd., takže jsem mrknul na rozměry strojků a 2416b je rozměrama téměř stejná. Takže jsem si přes ebay objednal pouzdro za cca 700,- a odnesl vše ke svému hodináři. Strojek i číselník padnul do pouzdra dokonale. Problém byl se slavnou vyklací korunkou. Už nevím přesně co v tom bylo. Snad nešlo napojit na prodloužení hřídelky strojku. Takže tam dal celou novou korunku i se závitem (do pouzdra) a šlo to :-). Pak už jen průhled na strojek za 600,- a aby toho nebylo, tak jsem koupil i novou ocelovou lunetu. Ta vyšla na víc než celé pouzdro. Tady je pár fotek z mobilu, takže to není kvalita na kterou jste tady zvyklí ;-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
martar Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2015 (upraveno) Jakože cože?! Nikdy mě nenapadlo srovnat průměr a výšku čistopolského kalibru a ETY, ale pokud se Delawer nemýlí, otevírají se tu netušené možnosti. Pouzdro, dýnko a akryl origo, luneta Seiko nebo Murphy, dial a ručky dle vlastního uvážení... hmm... jen aby šla naroubovat hřídelka natahování a korunka na Etu. A zachovat vodot?snost, samozřejmě. Edit: než jsem to dodatloval, už jsou tu fotky..... nemýlí se, von jedny má! jaká je vodotesnost, s novou šroubovací korunkou? Upraveno 4. listopadu 2015 uživatelem martar
Argon Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2015 (upraveno) Hodinky mám cca rok na ruce :-). Fungují perfektně. Pouzdro origo, sklíčko a dýnko též. Plné jsem dal pryč, ale mám ho schované ;-). Vodotěsnost klesla z 20 ATM na 10. To ale mým nárokům stačí. Lunetu jsem kupoval od ruského prodejce přes ebay a byl jsem překvapený, když mi dorazila fungl nová Seiko luneta, ovšem padla naprosto dokonale. Navíc tím, že je rovná, tak je sklíčko pěkně schované :-). Ručky byly zvoleny mým uvožením - asi někdo pozná Omega PO ;-). Strojek a číselník patří k sobě. Jedná se o ETU 2xxx, číslo je schované nepokojem a jde přečíst opravdu velmi špatně.... Hřídelka natahovaní a korunka na etu je horší. Mému hodináři se nepovedlo ji napojit. Takže je tam jiná Upraveno 4. listopadu 2015 uživatelem Delawer
TheBP Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2015 Ako hovori Martar, toto otvara neskutocne moznosti. Pri vybere roznych puzdier si clovek moze vystavat vlastne custom hodinky za bezkonkurencnu cenu a to s etou
travex Odesláno 4. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2015 Pravdou však je, že výsledkem takové modifikace jsou hodinky, co už nemají s Amphibiemi, jejich historií a konstrukčním řešením vůbec nic společného.
Argon Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2015 To je pravda, hodinky jsem delal pro sve naroky a pozadavky. Takze jsem Amphibie vlastne zneuzil ;-). Potrebuji modifikaci den a datum, dale vodotesnost a ocelova luneta se take hodi. Proste jak uvedl kolega - custom hodinky s ETOU za par korun. Ta vodotesnot je jen 10 ATM kvuli pruhlednemu dynku, ne kvuli jine korunce. Amphibie maji vyborna pouzdra, skoda jich nevyuzit ;-)
Wanislav Odesláno 6. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2015 Ahoj, napadlo mě upravit moje 420 lunetou z těhle hodinek. Viz odkaz. Vypadají jako kopie seika, ze kterých se luneta na Amphibie dá nacpat. Co myslíte, půjde to? Vím, že jsou to číny, ale tak nějak se chci podívat do vnitřností automatů a zkusit si je rozebrat. Tady by mě to nemrzelo. Rusáků je mi líto. http://www.aliexpress.com/item/WRG8066M3T1-Winner-new-Automatic-men-black-color-dress-watch-factory-company-black-leather-strap-shipping-free/2003976787.html?spm=2114.01020208.3.1.LxM935&ws_ab_test=searchweb201556_2_79_78_77_91_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9
travex Odesláno 6. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2015 Tady pozor, to co jsi viděl byly extra udělané lunety pro Amhibie, do kterých pasuje Seiko vložka lunety.
Wanislav Odesláno 6. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2015 Aha děkuji. Nebudu špekulovat.
Argon Odesláno 6. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2015 (upraveno) U lunety, kterou mám na hodinkách já je to jiné. Jedná se o originální Seiko lunetu. Sice dorazila z Ukrajiny (nevím jistě z které sekce ;-), bráno přes ebay) a dorazila nová, originálně zabalená, zatavená Seiko luneta (včetně všech popisků a to i made in japan :-)). Použitelnost různých jiných pouzder, třeba z levných Winnerů atd. jsem nikdy nezkoumal. Navíc pouzdro Amphibií jsem bral jako zdroj kvůli podobným rozměrům strojků a hlavně i kvůli jeho kvalitě. Je to prostě pořádný kus oceli :-). Luneta brána tahle - http://www.ebay.com/itm/Stainless-steel-bezel-to-Vostok-Amphibian-watches-with-SEIKO-insert-bbs-/291571583503?hash=item43e3054a0f:g:fJMAAOSwnDZT2-s~ Uvažoval jsem ještě o téhle, možná by i byla hezčí, ale.... http://www.ebay.com/itm/Stainless-steel-bezel-to-Vostok-Amphibian-watches-with-SEIKO-insert-bbb-/221914917777?hash=item33ab28eb91:g:RQcAAOxyYANTXsNv Upraveno 6. listopadu 2015 uživatelem Delawer
travex Odesláno 6. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2015 Toto fakt není originální Seiko luneta. Prostě vzali pytlík s originální Seiko vložkou lunety, šupli ji na lunetu a pak ten komplet znovu zatavili. To je celý příběh.
Argon Odesláno 6. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2015 Toto fakt není originální Seiko luneta. Prostě vzali pytlík s originální Seiko vložkou lunety, šupli ji na lunetu a pak ten komplet znovu zatavili. To je celý příběh.Mozne to je. Nehadam se ;-). A ja si rikal jaky je to hezky dukaz globalizace. Ruske pouzdro, svycarsky strojek a japonska luneta. To vse smontovano v Ceske republice :-)
travex Odesláno 8. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 Tak jsem ještě vylovil jednu lunetu, kterou jsem šmirgloval před lety, proběhl akorát reset patiny.
travex Odesláno 8. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 A přihodím opět draka, dnes luxusních 6.7 m/s, co víc si přát.
simsa Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 Dneska dorazily... Akorát, než jsem stačil udělat fotku, tak byla skoro tma. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
travex Odesláno 9. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 Můj oblíbený číselník, akorát mám pořád pocit, že tato luneta k nim úplně nejde a patří tam spíše tečkovaná.Čert ví, proč to továrna aktuálně chrlí především v této variantě.
jožko Odesláno 13. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2015 Konečne -po mesiaci-obalka z Chistopol dorazila.Hlásim sa do klubu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odoslané z MI 4LTE pomocou Tapatalku
Frostie Odesláno 13. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2015 Paráda. A jak proběhlo celní odbavení u nás?
jožko Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Bez doplatku-na obalce cena 20USD.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se