Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A na těch nových 020SE to jsou to klasické "šipkové" ručičky nebo nějaká SE úprava? Když jsem poprvé viděl ty nové SE, říkal jsem si že je to konečně model. kde se mi tenhle typ ručiček fakt libí. A teď koukám, že jsou asi trochu jiné.

Aha, sorry, to mě minulo. To je nějaká starší SE.
Ty nové, které už jsou taky téměř vyprodané mají ručky i indexy jiné

Odesláno

Zdravím všechny Vostokáře, Amphibiáře i Komandýry. Jsem od včera jedním z Vás. Nikoliv s novými, jen s jedněmi starými ??????? ? ????.

Jsou pěkný, zachovalý, ale mají jednu vadu. Prohnuté sklíčko. Viz foto, je to v oblasti trojúhelníčku pod 12kou a nad nápisem Vostok (není to moc patrné). Jako by do toho někdo bouchnul a bylo to prohnuté....kdyby to bylo třeba z plechu... Skla z nové výroby jsou minerální (pokud mám dobré informace), tyhle staré jsou prý plexi. Kdyby to tedy bylo plexi, tak snad jen možná kdyby se někdo chvilku opřel o něco horkýho, třeba kamna.

Anebo je to výrobní vada, ale zase mi vrtá v hlavě, jak by mohli ve výrobě takovej šmejd namontovat.

Máte někdo zkušenost s výměnou skla na tomhle pouzdře 420? Koupil bych si na eBay-i samotné sklo a doma vyměnil. Na youtube je nějaký návod na pouzdro 090, ale je to tak rozmazaný, že z toho není skoro nic vidět:

Případně, pokud je to plexi, zkusil bych to trochu vybrousit, srovnat a přeleštit.

Nějaké jiné nápady, rady, zkušenosti, atd.? DÍKY!!!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Sklicko je stale plexi plast. Kukni tu stranku co som daval. Najdes tam origo nahradne diely.

S vymenou neporadim, asi najlepsie to nechať na hodinara...

Sent via IPoAC

Odesláno

No jo, plexi i nyni, akorat jsem to poplet. ???????????? ?????? je plexi. ??????????? ?????? by bylo sklo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Ty sou ale krásný! Todle musel někdo snad položit na plotnu. Organický sklo je docela dost trvanlivý Podle mě tam určitě půjde nový originální. Co se ale výměny samotný týče, myslím že se to utěsňuje ještě nějakým lepidlem, jestli sem to správně pochopil. Ale tu výměnu bych udělal, sou opravdu krásný a zasložej si to.

Odesláno

mkshort:

Ahoj. Jedno náhradní sklo zakoupené asi rok nebo dva zpátky na Meranomu mám doma. Jestli nechceš objednávat z Ruska, napiš mi na email v podpisu. Myslím si, že by to mělo pasovat i do starého pouzdra, ale čert ví. Je k tomu i armovací kroužek, musí se to zalisovat, v každém případě bych oslovil hodináře, který na to má vybavení.

Kdyžtak napiš na email v podpisu. A díky za rady, o které jsem ti nedávno psal. Tvou odpověď jsem jen rychle proletěl na mobilu, že si to pak přečtu v klidu na počítači, ale díky výpadku SZ už k tomu nedošlo.

Odesláno

U8a5Z9m.jpg

Hadal bych porusenou vodotesnost a pocatek bujeni vodni rasy.... ;-)))))))

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Tak ja taky připojím svoje.. Když jsem Vostoky cca před půl rokem kupoval, byla to dost nárazová akce, že se podívám, co na nich vlastně je.. najednou člověk zjistí, že by se mu hodila nová luneta, potřebuje nějaké pásky navíc.. a že vlastně ten další model, co má ve sledování na eBayi by se mu docela hodil a dost ho potřebuje ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...