Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Není to chyba, ale vlastnost daná tím, že hřídel je v korunce volně uložená a docvakne až při zasroubovani. Jde to blbě, chce to trpělivost. Já jsem tehdy na korunce našel drobné osazení a o něj jsem se zapřel vystezejkovacem (tím véčkem na konci). Tak jsem hřídel zacvakl do záběru.

Nebo tak nějak, už si to přesně nepamatuju.

Odesláno

Děkuju, děkuju, děkuju! Už jsem klidnej...

ajdu si přes víkend čas a zkusím to.

Tohle vlákno je fakt taková oáza v tom bordelu, co se děje kolem :-)

Odesláno

Zdar. Nemám zatím zkušenost s Vostockými kalibry (ale brzo budu mít...jedny Amfíbky jsou už na cestě), ale mě se tohle už 2x stalo s Poljotem automat 2616.2N. Byl jsem s tím napoprvé u hodináře (stejně potřebovaly vyčistit) a říkal, že je to bolest některých CCCP strojků. Když se vytáhne korunka s hřídelkou, tak ten mechanismus natahování-seřizování se nějak rozhodí (něco někam spadne/pootočí/atd. jak nemá) a pak to nejde dát úspěšně zpět. Dával mi i radu, že bývá lepší tu korunku vyndavat z pozice seřizovaní (tedy vytaženou).

Tak jsem to zkusil po čase s druhými Poljoty 2616.......a dopad jsem úplně stejně. Hodinky musely tak jak tak k hodináři. Když si je prohlížel, chvilku s tím ňák veksloval a pak řiká "Podařilo se mi to tam nahodit". Takže to při trpělivosti, zručnosti a porci štěstí jde opravit i bez rozborky stroje. Možná to třeba zkusit i v jiné poloze než sklem dolu....

Good luck!

Odesláno (upraveno)

Btw prý to dělá i Poljot chronograf 3133, ale do toho jsem se vrtal vícekrát a vždycky to šlo zpátky v pohodě.

Upraveno uživatelem mkshort
Odesláno (upraveno)

Netrpělivě čekám, až dorazí tohle:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem mkshort
Odesláno

Zdar. Nemám zatím zkušenost s Vostockými kalibry (ale brzo budu mít...jedny Amfíbky jsou už na cestě), ale mě se tohle už 2x stalo s Poljotem automat 2616.2N. Byl jsem s tím napoprvé u hodináře (stejně potřebovaly vyčistit) a říkal, že je to bolest některých CCCP strojků. Když se vytáhne korunka s hřídelkou, tak ten mechanismus natahování-seřizování se nějak rozhodí (něco někam spadne/pootočí/atd. jak nemá) a pak to nejde dát úspěšně zpět. Dával mi i radu, že bývá lepší tu korunku vyndavat z pozice seřizovaní (tedy vytaženou).

Tak jsem to zkusil po čase s druhými Poljoty 2616.......a dopad jsem úplně stejně. Hodinky musely tak jak tak k hodináři. Když si je prohlížel, chvilku s tím ňák veksloval a pak řiká "Podařilo se mi to tam nahodit". Takže to při trpělivosti, zručnosti a porci štěstí jde opravit i bez rozborky stroje. Možná to třeba zkusit i v jiné poloze než sklem dolu....

Good luck!

Pravda, ono jako vždy by se měla hřídelka vytahovat z pozice seřizování ručiček, to je zásada, přesto to občas chce trpělivost a nejen s ruskýma hodinkama. Jinak gratulace ke krásným 420!

Odesláno

Me osobne se nejlepe korunka nasazuje tak, ze postavim hodinky na bok, tubusem pro hridelku korunky vzhuru. Pak vezmu korunku s hridelkou a pri lehkem tahu otacim hridelkou/korunkou aby se "prodlouzila". Pote ji drzice za korunku vlozim do tubusu, zatlacim nadoraz. Pote za stale mirneho tlaku na korunku zamacknu ten pin, nasledne korunku zasrobuji. Pri odsroubovani by uz mela "drzet"

Ujistete se, ze ovsem mate spravnou korunkupro spravne pozudro. Napriklad v hridelkach pro 150 a 710  pouzdro je rozdil maly skoro nepatrny, ale zel rozhodujici. At stim pak hodinu nezapasite nez zjistite, ze mate spatnou korunku.

Vhodna hudba k tomuto ukolu ;)

Odesláno (upraveno)

Teda mě se osvětčilo, při nasazování korunky, vytáhnout těsnění i ten plastový kroužek kolem strojku. Připadá mi, že se potom lépe usazuje. Takže vytáhnu těsnění, kroužek a strojek je volný, nastrčím hřídelku a zašroubuji do závitu poté odšroubuji. Vyzkouším otáčení ručiček (když nejdou opakuji), pokud to jde složím vrátim plastový kroužek, gumové těsnění. A jeto jak říkají ti dva. <_<   

Upraveno uživatelem Svatoslav
Odesláno

Tak korunka je úspěšně vsazena a 710ky zachráněny! Děkuju všem!!

Byl to trochu porod než jsem pochopil, jak to vlastně udělat, ale když už jsem na to přišel, tak to byla brnkačka. Fígl byl u mě v tom, že jsem to vystěžejkovačem nejdřív zatlačil za jeden rantl na hřídeli a následně za druhej, kterej se objevil za těsněním. Tím jsem to docvaknul úplně a korunka šlape jak má.

Zajímavý je, že u 420 mi to šlo bez štráchů hned jenom zatlačením korunky prstem...

Odesláno

Mé první na cestě, nakonec jsem z toho obrovského výběru vybral tyto. Už se moc těším :-)

a79531e8c50e50b2682e533dd9a6c9dd.jpg

Odesláno z mého Redmi 4A pomocí Tapatalk

pekne si vybral :)

Odesláno

Tak v pátek dorazil balíček, doba dodání zatím nejrychlejší co jsem z Meranomu měl, navíc bez cla a DPH.

V papírové krabičce limitka 020B34Uni. První dojmy velice pozitivní, matovaná vložka lunety je zajímavá, uvidíme jak dlouho vydrží. 

Pár rychlých neupravených fotek:

jMiT65a.jpg

Nrj1zQc.jpg

6gVxlVB.jpg

h0iGAEt.jpg

clzunbJ.jpg

dlDrKKH.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...