thubalek Odesláno 28. června 2018 Nahlásit Odesláno 28. června 2018 No Meranom je deklaruje jako Vostok Amphibian Classic 960758 a je na nich napsáno vyrobeno v rusku. Jedinou informaci o to, co je vyráběno v Číně, jsem našel tady: https://forums.watchuseek.com/f10/fyi-meranom-has-blue-green-vostok-960se-neptunes-stock-%40-%24142-00-shipped-1427618-2.html#post11668066 Nějaké lepší zdroje?
Návštěvník LONGINES Odesláno 28. června 2018 Nahlásit Odesláno 28. června 2018 WUS je zdroj výbornej, ale nejlepší zdroj informací je přímo od výrobce\prodejce. A když na dotaz, zda jsou čínské výroby odpoví ano, hodinky jsou vyrobeny v Číně, není už dalších pochyb. Ale to, že nemám rád čínské výrobky nemusí nutně znamenat, že to jsou špatný hodinky! Vyrobeny v Číně, ale pod kontrolou, takže nemusej bejt nakonec vůbec, ale vůbec špatný. Asi tak bych na celou věc nahlížel
travex Odesláno 28. června 2018 Autor Nahlásit Odesláno 28. června 2018 On thubalek asi myslel odkaz, kde se o tom píše, jak říkáš.
thubalek Odesláno 28. června 2018 Nahlásit Odesláno 28. června 2018 Ok, díky. Pokud to Meranom někomu na přímý dotaz odepsal, tak není důvod o tom pochybovat. Kolik toho teda vlastně je na těch Neptunech Made in Russia? Nebo to je komplet udělané v Číně, včetně toho nápisu? Odesláno z mého Pixel pomocí Tapatalk
little_w Odesláno 28. června 2018 Nahlásit Odesláno 28. června 2018 thubalek: ty 960758 jsou nahodou celkem pekny. pouzdro ma dobre rozmery, na ruce bude sedet moc fajn. me osobne by teda desne stvalo to uchyceni tahu. nenasadis tam (bez uprav) jinej pasek. jinak jsou teda fajn. na tom odkazu na WUS pisou, ze Meranom potvrdil, ze pro specialni edice si nechava v Cine delat lunety, rucky, ciferniky a taky. no, to se snad dalo cekat, ne? Vostok nebude predelavat vyrobni linky na relativne par kousku pro Dmitrije. strojek, pouzdro, montaz se provadi v Rusku. takze takove ty ficury navic nejsou z Ruska, ale to je to samy, jako kdyz si koupim Vostoky a k tomu z eBaye levnej pasek z Ciny proste na funkci to nema vliv... myslim na funkci zivocichare.
Návštěvník LONGINES Odesláno 28. června 2018 Nahlásit Odesláno 28. června 2018 Krom strojku, všechno, bohužel. Jojo, travexi, já sem to pochopil, ale teď přesně nevím u kterejch to v tý diskusi bylo...Pokusím se dohledat Ale to fakt nemusí znamenat, že sou špatný! Jenom já mám nějakej osobní morální problém s hodinkama vyrobenýma v Číně, na druhou stranu je spousta lidí, který se v hodinkách vyznají daleko líp než já a tvrdí opak, že čínský hodinky sou výborný, natož za tu cenu, takže to mě až tak neposlouchej - Lonži občas taky mele pěkný nesmysly a ještě k tomu veřejně
Návštěvník LONGINES Odesláno 28. června 2018 Nahlásit Odesláno 28. června 2018 Už to mám. Je to v didkusi přímo u těch jak se Ti líbí, dolejš na stránce. Tady je screen: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
travex Odesláno 28. června 2018 Autor Nahlásit Odesláno 28. června 2018 Jsem si pomohl překladačem a píše tam, že luneta je z Číny.
Návštěvník LONGINES Odesláno 28. června 2018 Nahlásit Odesláno 28. června 2018 Pravda, dá se to pochopit i tak Ještě to projedu jinde.
thubalek Odesláno 28. června 2018 Nahlásit Odesláno 28. června 2018 Hmm. Já jsem to pochopil, že se to týká jen toho bezelu (jak se to řekne česky?). Oni prý ty bezely z čehokoliv jiného než z mosazi nějak nedávají. Že na to nemají stroje. Ale těžko říct. Odesláno z mého Pixel pomocí Tapatalk
thubalek Odesláno 28. června 2018 Nahlásit Odesláno 28. června 2018 Na druhou stranu, ono je to asi šumák. Je Škodovka česká a Seat španělský? Nissan japonský a Dacia rumunská? Ono zboží s původem čistě jen z jedné země je čím dál vzácnější. Nekupujeme tu švýcary... Odesláno z mého Pixel pomocí Tapatalk
travex Odesláno 28. června 2018 Autor Nahlásit Odesláno 28. června 2018 ...se to týká jen toho bezelu (jak se to řekne česky?).. Česky běžel.
Návštěvník LONGINES Odesláno 28. června 2018 Nahlásit Odesláno 28. června 2018 ono už ani tam to nebude tak jednoznačný, pokud teda se nebavímo o top značkách. Jinak musím dát skutečně za pravdu travexovi, jedná se podle všeho pouze o bezel ( lunetu). Jak sem psal, Lonži občas veřejně plácne pěknej blábol Jo a ve Vostoku už mají nakoupený stroje na výrobu a zpracování nerez lunet a korunek, takže už ne z Číny, ale výroba už u nich, doma. Na mých K35-tkách už nerez korunku i bezel mám, takže mohu potvrdit
malbur Odesláno 29. června 2018 Nahlásit Odesláno 29. června 2018 Nevím, jestli Rusové lžou, tohle přecijen s Vostokem nemá společnýho vůbec nic a jedná se čistě a jenom o soukromý počin Meranoma, ale každopádně v diskuzi k hodinkám to prodejce na přímý dotaz potvrzuje. Jestli chceš Vostoky, doporučuju si stáhnout katalog jimi vyráběných hodinek, který je k dispozici ke stažení na oficiálních stránkách Vostoku Tahle nová série ale myslím není od Meranoma, to jsou jen SE. To bude asi i důvod absence motivu neptuna na ciferníku. Tipů bych, že práva na jeho použití na cifru má momentálně jen Meranom. Odesláno z mého STV100-1 pomocí Tapatalk
malbur Odesláno 29. června 2018 Nahlásit Odesláno 29. června 2018 Když už je řeč o neptunech, stalo se vám někdy, že by sklíčko zapadlo hlouběji do pouzdra? Dorazil mi jeden neptuní přírůstek a zkoušel jsem vyměnit lunetu. První sundání lunety šlo šíleně těžko, zpátky už snadno, ale luneta teď pořádně nesedí na skle. Při porovnání se s druhými hodinkami, je vidět, že sklíčko z pouzdra vyčnívá o dost méně. Jenomže já blbec si nejsem jistý, jak luneta seděla, když hodinky dorazily. Odesláno z mého STV100-1 pomocí Tapatalk
mikymik Odesláno 29. června 2018 Nahlásit Odesláno 29. června 2018 To s tím sklíčkem je to hodně divné. Mají být vodotěsné do 200 m, což by odpovídalo tlaku 140 kg/plocha sklíčka. To člověk palci asi neumáčkne. Jestli v těch "nižších" není sklíčko z komandýrů
ultrawatch Odesláno 29. června 2018 Nahlásit Odesláno 29. června 2018 To s tím sklíčkem je to hodně divné. Mají být vodotěsné do 200 m, což by odpovídalo tlaku 140 kg/plocha sklíčka. To člověk palci asi neumáčkne. Jestli v těch "nižších" není sklíčko z komandýrů Spíš bych vsadil na to, že bude sklíčko hodně broušené,tedy ztenčené.
malbur Odesláno 29. června 2018 Nahlásit Odesláno 29. června 2018 Broušení, no nevím. Hodinky byly inzerované jako v NOS stavu, čemuž ten stav víceméně odpovídá. Na lunetě, pouzdru ani tahu nejsou žádné hlubší škrábance. Zrovna sklíčko je ta nejsnáze nahraditelná část na tomhle modelu. Jedině snad kdyby to byl nějaký kus s vadou na sklu už z výroby a zbytek ok, tak si dovedu představit, že vybrousit sklo by bylo nejsnazší řešení. Ale spíš si myslím, že se muselo pohnout sklo dovnitř. Poprvé ta luneta šlo dolů šíleně těžko, teď palcem jedné ruky. Odesláno z mého STV100-1 pomocí Tapatalk
morbo Odesláno 29. června 2018 Nahlásit Odesláno 29. června 2018 Tak sem se konecne po letech dozvedel, co znamenaji ona tajemna pismena, co se tu obcas objevuji na cifrech: http://extrastory.cz/zahada-helmy-jurije-gagarina.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu A nyni pozor, kontrolni offline otazka pro mistni znalce, je tato tajemna zkratka na tym dynku s kosmicem nebo neni?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se