Návštěvník LONGINES Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 Tak jestli tam máš na těch Amfibiích zaručeně všechny těsnění, který tam patří a není to nějakej eBayáč z Ukrajiny, kde čas od času nějaký to těsnění záhadně chybí, tak bych se spíš bál, že utopíš ty Seika, nebo nedej Bože Mida, byť pamatujou Husáka
Návštěvník LONGINES Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 Přesně. Měl jsem teď docela velkou Amfi krizi, ale po zvážení jsem se velice rád zase rychle vrátil. Jako bát se furt, jestli mi do hodinek už zateklo, nebo ještě ne, to není prostě nic pro mě. Dospěl jsem k názoru, že to sou příšerně, ale fakt příšerně podhodnocovaný hodinky...
zhrado Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 To je dnes u nás a v okolí taký trend, že všetko na východ je na smiech. Proste západná propaganda...
villain83 Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 Tak co si budeme povídat, hlavní devizou Amphibii je jejich cena. Nemusíš bejt vyloženě bohac a za pár let jich můžeš mít plnej šuplík. Stejně jako třeba Seiko 5. A v obou případech se dá říct, že jde svým způsobem o kultovní záležitost, pac jak pětky, tak Amphibie maj dlouhou a bohatou historii.
Daemonultimate Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 Depák, já je musel otvírat a napáchat škody aby vůbec šly, vlásek, šroubek vypadlej, blbě šly zuby do sebe, teď jdou ale s těsněním, no nevim. Ale zkoušet to nebudu, diverů co těsněj mám dost.
Návštěvník LONGINES Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 No, nevím. Moje zkušenost je, že z pěti Amfibií a čtyřech Komandýrů jedny Amfibie " tečou " a mají zrezlou korunku i závit (dovnitř jsem se raději ani nekoukal ) Paradoxně tu jde o Neptuny, ale vzhledem k jejich komplet čínské výrobě, kdy je ruský snad jen strojek ( a to ještě kdo ví, jestli), mi to přijde vlastně jako naprosto pochopitelné. S čistokrevnou Amfibií ani Komandýrem jsem nezaznamenal ani po letech sebemenší problém.
zhrado Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 Nepotrebujem plný šuplík Amfíbií. Stačia mi jedny poriadne. Inak, rád by som počul názor odborníka na ten automat, či je to ruský šmejd alebo obyčajný ale poctivý strojček. Ale zas ak by to bol šrot asi by toho bol plný internet a Amfíbie by tu už neboli. Doštelovať sa dajú celkom presne a nepočul som o dakej kazivosti... Vie niekto?
travex Odesláno 16. června 2019 Autor Nahlásit Odesláno 16. června 2019 Kdyby to bylo jak píšeš, lidi by vyšli s transparenty do ulic. Tohle by si v Čistopoli za rámeček teda nedali.
villain83 Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 No, já bych to prirovnal k Seiko 7s26. Von bude držet mraky let fungovat, ale asi to jde dost blbě regulovat a nějaká stabilní odchylka je podle mně spíš dílem náhody, než kvalitou strojku.
5etter Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 (upraveno) Tak si to rozeberme. Měl jsem asi 7 amfibií nebo tak nějak. Jedny se zastavují, druhé mají velký rozptyl (přes den 30s do plusu, přes noc zase do mínusu). Všechny ostatní se mi podařilo vyladit na nějakých 5s/den, takže jdou srovnatelně se základními kalibry od Seika, přičemž cena je skoro poloviční. Takže u mě dobrý. Edit: Kolega byl rychlejší a má celkem pravdu. Strojek Vostok 2415/2416 je srovnatelný se Seiko 7S26. Kdo si přikoupí průhledné dýnko, zjistí, že ruská strojovna je hezčí. Upraveno 16. června 2019 uživatelem 5etter
Daemonultimate Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 Mně teď ty moje dělají neuvěřitelných 6 vteřin. Zatím teda měřeno jen v jedný poloze, leží vedle winderu. To jsem teda jako dost spokojenej, páč jsem tam nekápl ani ň oleje, bych je přelil a zkurvil
Návštěvník LONGINES Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 Tak hodinář nejsem, ale trochu se bojím, zhrado, že už sis odpověděl sám dnes v 15:08 Co se týče strojku jako takového, je otázka jak kdo a jak podle čeho to posuzuje. Pokud se na něj podíváme z hlediska nějakýho zdobení, obyčejných šroubků místo třeba modřených, doslova dieselová setrvačka, seřízení v minimálně třech pozicích taky není a mistr hodinář ho stovky hodin nešlechtí, aby chodil přesně, plus jiný věci samozřejmě, je toho ještě celkem dost, ale nejsem si zcela jist, že je to pro chod hodinového strojku to nejdůležitější, tak pak je 2415/2416? brak. Jestli se na něj ale díváme jako úplně obyčejej člověk, co nepotřebuje aby na něj čučel skrz zadní safír vypičenej strojek, co se blejská jak bar v bordelu, tak ten strojek je samozřejmě dobrej. Má robustnost a houževnatost, co mu může závidět kde kdo. Dieselová setrvačka, malá a pomalá, má jistojistě jinou životnost, než třeba ta s 36 000 vph která je jednou tak větší. 31 rubínových ložisek je pro mě taky velice pozitivních z hlediska opotřebení a nutnosti mazání. Strojek je vyrobený z poctivých materiálů, je co nejjednodušší, a právě proto toho přežije tolik. Má pořád stejnou odchylku, ať korunka míří kam chce, takže i když se jedná o "levnej" a podceňovanej strojek, tak se dá vyladit do velmi zajímavých výsledků. Když si k tomu všemu přidám ještě stavbu toho pouzdra, která je prostě unikátní a bezchybná, mám s výběrem jasno. Potřebuju mít na ruce hodinky spolehlivý a vždycky vodotěsný. Tohle spojení mi dává jedině Vostok Amfibia, případně nějaký ty její klony z řad Komandýrů posledních let. Jsem čím dál tím víc přesvědčený, že Amfibie prostě nejsou pro každýho. Někdo bytostně potřebuje mít na ruce to nejnovější, a teď si představte, že se takovýmu člověku dostanou na ruku Amfibie a první seznámení ( teda vlastně druhý, první je zděšení, že je tam všude azbuka a tudíž to budou ruský hodinky ) proběhne už tím, že má datum změnit z dejme tomu 2 třeba na 31
5etter Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 Mezi všemi těmi bláboly mě nejvíc zaujala ta vznětová setrvačka. Tvl, co to je? (smajlík s vytřeštěnýma očima)
Návštěvník LONGINES Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 Tak když jediný, co tu umím, je blábolit, tak už raději budu mlčet. Držím se toho, že každému co jeho jest. To znamená, že jsem to myslel tak, že je mi jasný, že Amfibie nejsou rozhodně žádný high-tech, ale svý pozitiva a přednosti jednoznačně mají. Jak tak koukám, tak je normální na ně vlastně furt jenom plivat a vysmívat se jim, takže vlastně už nemám ani o čem, když já mám názor trochu jinej. A ten obrázek je odpověď pro tvýho vytřeštěnýho smajlíka.
morbo Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 (upraveno) Vole vyserte se vy dva uz konecne na dieslove setrvacky a radsi mi reknete co to je "vypicenej strojek", to je to, co nas chronomagory zajima. Upraveno 16. června 2019 uživatelem morbo
travex Odesláno 16. června 2019 Autor Nahlásit Odesláno 16. června 2019 To bude odborný techspeak, podle mě je to strojek, který si 5vetr a lonži vzájemně adjustovali.
5etter Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 Lonži, neser! Amfibie jsou úplně na prd hodinky a proto jsem si jich koupil už asi sedm kusů... (Nebo že bych tu slabou kvalitu musel dohánět kvantitou?) Sorry za rozvázanej jazyk. Vypil jsem flašku zweigeltrebe. Byli jsme pro to s mámou v klosterneuburgském lidlu (zdravím Jarůna)
zhrado Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 Tak som sa kukol do ruskej hodináriny. Víko zatiahnuté ako sviňa. Ledva som ho povolil. Stroj hrubo ale určite funkčne opracovaný. Tesnenie vyzerá ako z programu Venera. Určite Amfíbie poslali ako časomieru na Venušu Keď to porovnám s konštrukciou víka a tým vlasovým tesnením u mojich nemeckých 10atm hodiniek, je to rozdiel. Sa nečudujem tým videám kde sa pri 80atm Amfíbie skôr deformujú ako do nich natečie.. Obojstranný náťah. Optikou nízkej ceny je to super. Keď príde do tuhého, Amfíbie pôjdu so mnou do atómového krytu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se