Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pro mně jako pro amatéra je to nepříjemné, protože ze skušenosti vím, že se to podaří seřídit až na x-tý pokus a budu pořád hodinky otvírat a zavírat. Druhá možnost je hodinář, ale jsem z Tachova kde hodináři již své živnosti dávno zavřeli.

Odesláno

ale mechanicke hodinky nie su len na nosenie ale na aby sa s nimi bavilo a hralo- aspon tak sa to hovori. treba ich natahovat, nastavovat. tak mozno i to nastavovanie presnosti by k tomu patrilo :default_wink:

Odesláno

Jestli chceš, mohu ti zdarma poslat tento svůj vynález. Pokud máš doma rozvod stlačeného vzduchu, můžeš testovat vodotěsnost dle libosti. Jestli ne, nějakou redukci na autoventilek určitě vymyslíme, abys mohl pumpovat hustilkou.

leaktest.png.61bda855ad61804da834b369e6edfdd6.png

Základem vodotěsnosti amfibií je pořádně dotáhnout dýnko šuplérou. Kdybys měl obavu, že vymačkáš těsnění, zajdi do instalatérského obchodu - pasuje tam těsnění z vodovodní baterie.

Odesláno

Jo. Když máš průhledné dýnko, vidíš to hned a ani nemusíš šroubovat.

Jo, ale lepší je hodinky do něčeho zabalit, třeba do ručníku, abys nepoškrábal desku stolu. Já je dávám do tlusté ponožky.

Odesláno

Vodotěsnost zkoušet netřeba, pokud pořádně dotáhneš, tak se nemusíš bát. To mám na nich rád, že když se chceš do nich podívat seřídit a tak, tak pak nemusíš shánět nový těsnění a zkoušet jestli se to někde nežvejklo a poteče do nich :)

Odesláno

Před chvílí jsem měl možnost se pohrabat v krabičce starých odznaků. Mezi rudýma hvězdama, Leninovýma ksichtama a výročími všeho možného se našel jeden zajímavý, který mi zůstal za nehtem. 

IMG_20200527_153422_HDR-01.png.b341ab753e858fc37570df9c7877570e.png

Odesláno
před 11 hodinami, 5etter napsal:

Jestli chceš, mohu ti zdarma poslat tento svůj vynález. Pokud máš doma rozvod stlačeného vzduchu, můžeš testovat vodotěsnost dle libosti. Jestli ne, nějakou redukci na autoventilek určitě vymyslíme, abys mohl pumpovat hustilkou.

To je základní model 5e-1 zvaný Molotov. 

Odesláno

ked je tu debata o tej vodotesnosti tak ja mam doma este toto. kedysi davno som si to vyrobil ale skusal som len 2-3 hodinky. uz som aj zabudol ze to doma mam

IMG_2317.JPG

Odesláno

Odlozim si tu fotku noveho prirastku do zbierky.

Puzdro mi vyborne sedi na ruku a konecne mozem vyuzit 22 sailcloth co ma rychlostezejky, lebo v seiko zelvach su velke dierky a hrkoce. Tu pekne pasuje.

Sklo doskriabane, uz som skusal lestit pastou toro co ma zena na pripalene hrnce ale na hlbsie skrabance nepomohlo, vyskusam polywatch alebo je nieco co kupim v drogerii?

Po vysrobovani korunky sa mi zda ze je len jedna poloha, tak datum nenastavujem/neriesim, inak sa mi zdaju celkom presne, len par sekund do minusu.eb85e1c018577607695a0203fc043e9d.jpg

Odoslané z SM-A600FN pomocou Tapatalku

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...