Přejít na obsah

Meistersinger Granmatic 52mm

Doporučené příspěvky

Návštěvník cecil
Odesláno

Tak jsem se konečně rozhodnul po zkušenostech s hodinkami typu regulator,poohlédnout po jednoručkovém modelu.Regulatory jsem mněl dva a konkrétně Oris divery TT a Poljot International regulator.Obojí pěkné hodinky ale musím říci že to nebylo to pravé.Regulator mně při prvním odečtu vždy mate a musím déle pozorovat ciferník než zjistím přesný čas.Možná se mnou nebudou někteří majitelé regulatoru souhlasit ale je to moje zkušenost s tymto typem časomíry.Zaujala mně především značka Meistersinger a po pečlivém sledování stránek chronoshopu a zahraničních webu jsem Meistersingeru začal být čím dál více nakloněn ačkoliv ze začátku mi hodinky přišly velmi usedlé až nudné na druhou stranu kvalita zpracování hodinek dá znát již z webových fotografií a velmi mě i potěšily postřehy majitelů z watchuseek a chronomagu.Mám obvod zápěstí okolo 22cm,proto jsem se díval hned po co největším průměru,za ideální považuji něco kolem 43-44mm v tomto stylu hodinek se tato míra zdá se, i opticky zvětšuje.Na chronoshopu Meistersinger má v nabídce největší prodávaný průměr tuším 43mm a to je pro mně tak na hraně oblekovek,nebylo to přesně to co jsem hledal.Náhodou jsem ve zdejší inzerci narazil na inzerát staršího zřejmě již nevyráběného modelu Granmatik 52mm.Velmi mně zaujal krásný ciferník a tak trochu i okázalost tohohle kousku a tak slovo dalo slovo a hodinky jsou u mně za což bych rád poděkoval kolegovi martin22 a rovněž i za příkladnou ochotu a fér jednání.Než jsem pro hodinky jel často jsem si říkal zda nebude 52mm moc a zda jednoruční odečet je vlastně to co hledám.Když jsem poprvé hodinky uviděl musím říci že jsem byl unešen.Konečně něco jiného,oproti stávající řadě bývalýchSinn, Fortis,Breitling,Seiko,nespočetné řadě potápek jako Aquadive,Zinex,Helson atd.Ne nechci napsat že byly špatné,naopak měl jsem a mám rád tyto značky ale prostě už jsem chtěl něco celkově odlišného co by mě zase po dlouhé době naplnilo pocitem jako když jsem si koupil svoje první pořádné hodinky což byly konkrétně Seiko Samurai.Musím říci že od včerejška si s Granmatikama hraju jak malý kluk a jsem opravdu nadšen.Takže k hodinkám.Meistersinger Granmatik,předpokládám že název je složen ze zkrácených slov Grand a automatic,mají rozměr 52mm bez korunky.Korunka je velká a šroubovací perfektně se s ní manipuluje a má nádherný chod závitu.,Vodotěsnost udává výrobce na dýnku 100m.Rozteč nožiček jsem naměřil pouze pravítkem a mněla by být 24mm.Zvláštní pozornost hodinek si zaslouží samotné sklíčko,je safírové vypouklé s perfektním vnitřním antireflexem.Zpracování pouzdra a jeho leštěných ploch je jedným slovem nádhera.Velice precizní práce,dotažená do nejmenších detailů jako u hodinek vyšší cenových kategorií.Boky pouzdra jsou oproti "lunetě" jemně kartáčované a podtrhují tak celkové luxusní opracování.K ciferníku bych rád řekl že font písmen je opravdu krásný a velmi dobře se i odečítají špičkově natištěné indexy které licují naprosto přesně jak mezi sebou tak s ručičkou.Indexy mezi hodinami jsou po 5min mezi nimi musí majitel hodinek přesný čas odhadnout ale je to velmi prosté podobně jako u hodinek bez vteřinovky.Na odečet času jsem si zvyknul velmi rychle a musím říci že mně to baví.Dýnko hodinek je pěkně gravírované a je přichyceno masivnímy šrouby.Celkově ve mně Granmatiky vyvolávají vzpomínku na industrialismus 30.let ale je to jen můj subjektivní pocit úsudek at si každý udělá sám z fotek.Hodinky pohání spolehlivá ETA 2824-2,výška je 14,5mm váha pak 135gr.Pod rukáv košile hodinky pohodlně zajedou nošení díky krátkým  nožičkám nebude problém i pro menší zápěstí,jsou opravdu pohodlné.Korunka netlačí do zápěstí pěkně lícuje k pouzdru.Originální signovaný řemen Meistersinger je velmi kvalitní a na svou robustznost pěkně měký a ohebný,krásné kontastní prošití dobře koresponduje se samotnými hodinkami,rovněž signovaná mohutná jazýčková spona, je velmi pěkně zpracována a je leštěná do vysokého lesku.Celkově shrnuto Meistersinger Granmatik jsou velmi kvalitní a až okázale působíci hodinky a to nejen velikostí ale perfektním zpracováním a nádherným safírovým sklem které utváří pod různýmy úhly lupovitý efekt spolu s namodralým antireflexem je to pěkná podívaná a hodinky strhávají tímto na sebe zaslouženě pozornost okolí což mě těší :)

Pro pořádek píši že mám zápěstí 22cm.

post-1779-0-56873800-1383320551_thumb.jpg

post-1779-0-68982900-1383320561_thumb.jpg

post-1779-0-95759900-1383320569_thumb.jpg

post-1779-0-95444000-1383320579_thumb.jpg

post-1779-0-55122000-1383320588_thumb.jpg

post-1779-0-20427900-1383320604_thumb.jpg

Návštěvník cecil
Odesláno

ještě bych se rád všem co mojí recenzi čtou hluboce omluvil za interpunkce a občasné chyby píšu pod tíhou radosti z hodinářského výrobku.

Odesláno

Na prazskem srazu jsem je mel na ruce,byla to parada,jen bych si proste nezvykl na tu jednu rucku,jsem na chrono. Ale velikosti parafa.

Návštěvník cecil
Odesláno

Jo sedí mi dobře nosil jsem inejakoumdobu Vodolaz a nevypadaly na mne nejak extremně.Jsem robustni a tak nejak se ta no mne ztrácí.Hodinky šlapou jedna radost.

Odesláno

Tak tyhle hodinky jsou opravdu monstrózní. Myslím, že na mě by se také neztratily  :lol2:

Gratuluji a ať z nich máš radost co nejdéle. 

Odesláno

Měl jsem je na ruce a musím říci, že zejména s ohledem na krátké nožky sedí dobře i na menší ruce. Faktem je, že pod bundu jsem je nezkoušel. Pouze to chce dávat pozor na zavedené zvyklosti :)

Návštěvník cecil
Odesláno

Děkuji,musim znovu konstatovat že ač 52mm nosí se opravdu pohodně.Mněl jsem např 47mm Steiny b-uhr a velmi mi vadila korunka která tlačila do zápěstí.U granmatiku je to vychytané a nějaký zasadní rozdíl třeba oproti B-uhr 47mm ve velikosti mi nepřipadá.A kdybych mohl srovnat např s hodinkama které mají delší nožky např.Steinhart Triton,nebo mně napadají bývalé Schaumburg Aquatitan,Korsbek Ocean Explorer tak ty mi přišly mnohem méně komfortní a uživatelsky přijemné.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...