railmaster Odesláno 27. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2007 Nedávno som absolvoval ročnú prehliadku a keďže potrebujem nové okuliare, môžete mi prosim poradiť, resp. čo nosíte/značka, farba skiel/? Predstavujem si rám z bieleho kovu, tmavnúce sklá, farbu odtieňa ešte zvažujem, ale mali by byť vhodné aj do auta. Ďakujem
spiderer Odesláno 27. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2007 Do auta na rizeni v noci je dulezita antireflexni uprava ci jak se to jmenuje, optik mi to doporucil a rekl bych, ze je to uzitecny. Jen si nejsem jistej, jestli bude mozny k tomu mit i skla zabarvovaci. Ja mam cerny plastovy bryle od Prady a jsem s nimi maximalne spokojenej, nastesti jsou slaboucky 0,25 a 0,5 tak je nosim spis jako modni doplnek nez jako nutnost
babaq Odesláno 27. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2007 Do auta na rizeni v noci je dulezita antireflexni uprava ci jak se to jmenuje, optik mi to doporucil a rekl bych, ze je to uzitecny. Jen si nejsem jistej, jestli bude mozny k tomu mit i skla zabarvovaci. Bez problémů, pokud vím tak v plastu i v minerálu. Bez antireflexu NEBRAT!!! Nedá se přes to koukat (bez antireflexu), je to rozdíl jako prase. ...říká dlouholetý brejlovec...
Lord Odesláno 27. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2007 pouzivam tzv vysokoindexy neco mezi sklem a plastem, proste jsou tenkych i pri mejch dioptriich
railmaster Odesláno 27. dubna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 27. dubna 2007 Antireflex mám aj na terajších okuliaroch. Pred 12 rokmi som mal sklá Heliovary v hnedom, neskoršie Fotogray v sivom odtieni, a posledných 7 rokov len čisté s antireflexom. Momentálne sa vyrábajú nové druhy a v každej optike radia iné. Pre vodičov na nete doporučujú antireflex s polarizačným filtrom. S tým nemám skúsenosti. Aj farbu mi radia rôzne. Upozorňujem že mám 3 dioptrie do diaľky a pracujem aj šoférujem aj v noci.
jacob Odesláno 27. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2007 Polarizační skla mám v Ray-Ban a jde o to, ze kdyz stojíte za autem tak skla auta pred vámi se vůbec nelesknou a neházejí stíny, ale vy skrz ně většinou v pohode vidíte. Jinak v tom žádnou výhodu nevidim, jen mě štve že dnes už Ray-Ban nedává skla skleněné, ale plastové....
mnovace Odesláno 28. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2007 ano bohužel Ray-Ban už dělá jen plast. skla, rámky nebyly nikdy žádná sláva, ale teď ta skla nejsou to co bývala. Sám nosím Joop! samozabarvující skla s antireflexem.
Duke650 Odesláno 28. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2007 mám tvrzené plastové vysokoindexové samozatmavovací (Transitions) s antireflexem vrtané bez obrouček Zatím spokojenost. Akorát rychlost samozatmavení je závislá na teplotě: v zimě tmavnou snad až na 80%, v létě asi jen na 60%, což je blbé. Ale jinak OK (až na cenu, dal jsem za to přes 9k Kč)
Lord Odesláno 28. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2007 samozabarvovaci uz nejak nechci, porad sem videl jak za sera, uvazuji o sportovnich dioptrickych, tim padem i slunecnich,ale zatim nevim jakej model
African Odesláno 28. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2007 http://www.tagheuer.com/eyewear/collection.../ophtalmics.lbl a k tomu Aquaracery:)
jacob Odesláno 28. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2007 Ray-Ban sice už klasické kolekce nedelá se skleněnými skli, ale asi před týdnem jsem si nechal dovést z USA klasické Ray-Ban pilotky které jsou už asi 20 let pořád stejné a ty mají klasické zelené pilotní skleněná skla, které mi jsou mnohem pohodlnější než ty nové polariznační modely apod.
mnovace Odesláno 28. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2007 2 Ypo jo ale to nejsou jak já říkám pravé RB origoš byly USA a ta kvalita skel je dost rozdílná. Já bohužel sluneční brýle nenosím neboť nosím dioptrické, ale manželce jsem, když jsme se poznali koupil RB a od té doby nenosí nic jiného. Takže mám možnost porovnat, ale i tak jsou RB opravdu dobré brýle.
jacob Odesláno 28. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2007 2 Ypo jo ale to nejsou jak já říkám pravé RB origoš byly USA a ta kvalita skel je dost rozdílná. Já bohužel sluneční brýle nenosím neboť nosím dioptrické, ale manželce jsem, když jsme se poznali koupil RB a od té doby nenosí nic jiného. Takže mám možnost porovnat, ale i tak jsou RB opravdu dobré brýle. Je velký rozdíl mezi sklama v Ray-Ban, klasické MADE IN USA byli Bausch & Lomb a nynější MADE IN ITALY produkce jsou Luxotica. Jak jsem už psal nechal jsem si dovézt klasické pilotky z USA a nejde to srovnávat s novými modeli co jinak nosim...
Ondraj Odesláno 28. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2007 http://www.tagheuer.com/eyewear/collection/ophtalmics.lbl a k tomu Aquaracery:) nosím podobné http://ww2.tagheuer.com/sportvision/_image...20400454170.jpg Jinak jsou to moc fajn brýle a jsem maximálně spokojený, s hodinkami výběr neměl nic společného.
Lord Odesláno 28. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2007 panove mohl bych se optat na cenu tech tagheueru, alespon cca, jelikoz vypadaji pekne tak si musim udelat i financni predstavu diky
Ondraj Odesláno 28. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2007 panove mohl bych se optat na cenu tech tagheueru, alespon cca, jelikoz vypadaji pekne tak si musim udelat i financni predstavu diky Ty obroučky se prodávají(ly) asi za 10 tis., ale zatím nejlepší brýle co jsem kdy měl. Používám je i na sport, jsou lehké, ale přitom pevné, nožíčky jsou pogumovaná titanová pera, která vůbec neztrácí na pružnosti a přítlaku. Samotné obroučky jsou z jednoho kusu (také titan). Mám je cca 2 roky a chovají se stejně jako když byly nové.
Lord Odesláno 28. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2007 to jde, diky za info, pujdu se na ne juknout
boo-beek Odesláno 28. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2007 Ty tagy jsou pěkné, ale... Pro mě je to značka, co dělá hodinky a do brýlí bych nešel... Nějakej čas jsem nosil Eschenbach TitanFlex& to byly asi nej brýle, co jsem kdy měl. Podívej se na ně v nějaké optice, kvalitativně je to opravdu top. Akorát cena - počítej min. se 7Kk, a to za ty ošklivější modely. Do toho bch rozhodně doporučoval akrylatový skla, na ty můžeš šlápnout a nic se jim nestane. Suma cca. 14K, ale budou za to super brýle. Vydržej šlápnutí a na nožičce bez nadsázky uděláš uzel. Akorát ho nesmíš moc utahovat Teď nosím černý plast, záležitost vzhledu, brousim si zuby na nějaký brýle (opět plast) od Starka, a to se bohužel v titanu nedělá... Edit: hm, ne akrylatovy, polykarbonatovy jsem samozrejme myslel
norsi Odesláno 29. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2007 A co takhle Serengeti? Udajne nejlepsi bryle pro ridice. Sam nosim kontaktni cocky a pote co mi muj pejsek rozvalel (doslova) o weekendu moje slunecni bryle jsem zacal resit, co dal... Ale nevim, jestli delaji i dikoptricke. Jinak umi samozatmavovaci, antureflex, polarizacni... http://www.novusoptik.cz/pages/prehlrub.as...asp?cd=13&typ=r tady je i katalog http://www.mkoptik.cz/katalog.asp
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se