Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

No, byl jsem minulý týden jako host na stranické schůzi Strany zelených, chtěl jsem, zda by někdo z nich jel se mnou jako oponent do rádia na hodinový pořad, to odmítli, ale chtěli mě za moje názory defenestrovat. Normální fanatismus a neschopnost konstruktivního dialogu.

Odesláno

A divíš se Romane? Veřejně připomínat, že členka vlády České republiky brala peníze od cizí moci s cílem oslabit její energetockou soběstačnost, to se nedělá.

Odesláno

Ony si hlavně ty její jihočeské matky placené rakouskou vládou neuvědomují, že díky Temelínu mají jihočeští otcové docela slušně placenou práci.

Moje řeč, tohle je Romane nejtrefnější připomínka, jakou jsem za dlouhou dobu slyšel smile.gif

Odesláno

No jo, a kdyby se začaly dostavovat ještě další dva bloky v Temelíně, tak má fůra lidí a firem na deset let práci. Já si ještě moc dobře pamatuji, co to bylo za akci, když se u nás stavěly Dukovany.

Odesláno

Děkuji za pozvání, leč nepřijdu.

Ač zelené v oblibě nechovám, tak po přečtení příspěvků ve Tvém (značně dadaistickém) blogu, jsem si musel dát panáka. Člověk neví, jestli se má smát nebo brečet.

Odesláno

Děkuji za pozvání, leč nepřijdu.

Ač zelené v oblibě nechovám, tak po přečtení příspěvků ve Tvém (značně dadaistickém) blogu, jsem si musel dát panáka. Člověk neví, jestli se má smát nebo brečet.

Já vím, však jsem si řečeno svěrákovsky trošku zapřeháněl. Potíž je v tom, že vyvíjí-li nějaká skupina lidí agresivní názorovou ofenzívu, pak stejně agresivní musí být i protiofenzíva, umírněnost už přestává být na místě. Nikdy jsem se nechtěl řadit mezi fanatické zastánce či odpůrce, ale okolnostmi jsem k tomu donucen. Zafungoval už prostě sebeobranný mechanismus.

Odesláno

Obávám se, že jestli někam nedáš ještě text přednášky, který by obsahoval nějaké argumenty, nezbyde, než označit to, co jsi zatím napsal za demagogii nejhrubšího zrna. K věci tam není vůbec nic, jenom osočování ? to není ani ?trošku jsem si zapřeháněl?.

Myslím, že bys opravdu nemusel být fanatický odpůrce ani zastánce, stačilo by věcně argumentovat, třeba ukázat, kde má http://www.ipcc.ch/ hlavní chyby.

Odesláno

V pohodě. To se dá pochopit. Ale třeba ten blábol o svobodě/nesvobodě Ameriky je na úrovni slohové práce žáka sedmé třídy základní školy. Ostatní příspěvky na blogu bych hodnotil podobně.

Já nemám rád fanatismus obecně. Je tedy nepodstatné, zda souhlasím se Tvými názory či nikoliv. Prostě tato forma protestu (či jak to nazvat) je napsána poměrně tendenčně a ve výsledném efektu působí spíše směšně než jako memento. Jako bys ani nepředpokládal, že lidé oplývají určitou inteligencí. Demagogicky předkládáš "fakta" (či to, co za fakta považuješ), ale předkládáš je způsobem, jako by většina čtenářu měla IQ výrazně pod 100.

Možná se budeš divit, ale s většinou tvých postřehů se dokáži ztotožnit, leč forma jde ruku v ruce s obsahem a právě ta forma mě odrazuje od návštěvy přednášek či dalšího čtení. Ač obsah zajímavý je.

Nic ve zlém, držím palce, ať "osvěta" zabere, leč osvěta, která lidem cosi vnucuje, se mi pranic nelíbí. To už pak není osvěta, ale nucení čehosi. Dalším krokem je pak fanatismus a posléze diktatura. Něco jako: "Pokud se mnou nesouhlasíte, pošlu Vás do gulagu, protože jste všichni hloupí a nevidíte, že JEN JÁ mám pravdu.".

Lidem bys měl dát indicie. Případně je maličko nasměrovat. A ne je zahltit svou rádoby pravdou. Tak to vidím já.

Odesláno

Samozřejmě, přednášku nemůžu vést způsobem, který odpovídá současné politické kultuře, to bych většinu lidí, kteří se chtějí konkrétně něco dozvědět, asi pořádně naštval. Od toho dojdou na přednášku, aby se dozvěděli konkrétní věci a přímé srovnání argumentů. Ty mám samozřejmě připravené. Včetně tabulek, grafů a podobně. Blog já osobně chápu spíše jako bulvár, lehkou novinařinu, navíc to čte jenom minimum lidí. Já nakonec na přednášce nechci ani činit závěry, ty ať si udělá každý sám, jen tam lidi seznámím s fakty, které se v masmédiích nedozvědí.

Odesláno

Rád bych na přednášku přišel, abych se seznámil i s těmi argumenty, ale bohužel je to trochu z ruky. Nebude něco v Praze? Nedáš k dispozici nějaký handout?

V červnu asi v Jihlavě, pak jsou prázdniny. Pak snad i další města, zájem je, snad proto, že je to atraktivní téma. Samozřejmě uvidím, jaký to bude mít ohlas a případně i osobní dopady. Proto taky začínám v místě, kde mě hodně lidí zná a jsem považován za vzdělaného a racionálního člověka. V jiných regionech to můžu mít podstatně těžší. Co se týče nějakého materiálů, tak můžu někam hodit v pdf pár stránek bodů. Nikoliv ale text celé akce, to bych to pak nemusel přednášet.

Odesláno

tak az budes vedet dalsi mista prednasek, dej je sem, do Jihlavy to mam prece jen z ruky smile.gif

Odesláno

Zrovna mám v tašce texty všech přednášek výroční konference Husserl Circle, které byly k dispozici, protože se člověk pak může lépe připravit a také lépe sledovat výklad. Přesto stálo za to tam jít :-)

Odesláno

Romane - to by mě zajímalo, fakt nebudeš někde v Praze nebo na webu ?

K té přednášce - obávám se, že nečinit závěr je to samé jako nemít názor - raději bych to dotáhl do konce, nebo řekl - dosud nevím ! Já to považuju za velmi cenné - vždyť s tebou nikdo nemusí souhlasit, ale podle mě jde o to - aby s tebou vůbec nekdo mohl nesouhlasit - suché přečtení fakt je jako předložit specifikaci hodinek - to nic neřekne !

Zejména u tak nevědecky pojímaného tématu, jako je globální oteplování. To se snad dá srovnat jenom s dietologií a ptačí chřipkou! Úplně nejvíc mě rozesmály předpovědi, že země se bude naší vinou oteplovat ještě milony let po vyhynutí člověka! Před deseti lety zelení (v Rakousku)podobně plamenně varovali před rostoucí populací ve třetích zemích - to už se zastavila ??? biggrin.gif

Odesláno

Romane - to by mě zajímalo, fakt nebudeš někde v Praze nebo na webu ?

K té přednášce - obávám se, že nečinit závěr je to samé jako nemít názor - raději bych to dotáhl do konce, nebo řekl - dosud nevím ! Já to považuju za velmi cenné - vždyť s tebou nikdo nemusí souhlasit, ale podle mě jde o to - aby s tebou vůbec nekdo mohl nesouhlasit - suché přečtení fakt je jako předložit specifikaci hodinek - to nic neřekne !

Zejména u tak nevědecky pojímaného tématu, jako je globální oteplování. To se snad dá srovnat jenom s dietologií a ptačí chřipkou! Úplně nejvíc mě rozesmály předpovědi, že země se bude naší vinou oteplovat ještě milony let po vyhynutí člověka! Před deseti lety zelení (v Rakousku)podobně plamenně varovali před rostoucí populací ve třetích zemích - to už se zastavila ??? biggrin.gif

Copak Rakousko, to žádnou vědu ani nepotřebuje. Jen by mě zajímalo, jak se ten jejich Götzi dostal pod ledovec, když podle nich ledovců neustále jen a jen ubývá.

Odesláno

Zrovna mám v tašce texty všech přednášek výroční konference Husserl Circle, které byly k dispozici, protože se člověk pak může lépe připravit a také lépe sledovat výklad. Přesto stálo za to tam jít :-)

Uvidím, pokusím se. Teď ale na to nemám moc času. Každopádně další věci, informační i organizační tady zveřejním.

Odesláno

Až se Zeleným v koalici podaří prosadit progresivní zdaňení energií vč.benzínu, ropy, a až zavedou další daňe třeba na vodu, a pevná paliva vč.dřeva, tak potom jsem zvědav na jejich preference. Strana šesti? poslanců a čtyř ministrů :-) :-) :-) mě třeba překvapí, ale myslím spíš že ne.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...