Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Caute,

chcel by som poradit ako sa starat o automaticke hodinky. Stalo sa mi uz totiz 3x ze mi zastali. Najvacsi problem su vikendy a volne dni. V sobotu som ich sice mal trochu na ruke, ale celu nedelu lezali a dnes o 14.50 hod. zastali. Po jednom dni ich mam kludne natahovat ?

Dik, za kazdu radu,

Matrix44

(Jedna sa o Certina DS-Podium Automatic)

Odesláno

Strocek maju Valjoux 7750, a nie je tam problem s pretiahnutim. Takze ich mozem kludne natahovat ? A kolkokrat natahujete svoje hodinky ? 60x ?

Dakujem,

Matrix44

Odesláno

Valjoux 7750 je pravotočivý strojek /kyvadlo zabírá při pohybu ve směru hodinových ručiček/, k natažení potřebuje 800 kyvů. Já si myslím, že když dáš ráno 20 otáček korunkou a večer trochu přidáš, tak to bude stačit. Musíš to vyzkoušet. Já mám dneska první den natahovač a jsem nadšen.

Odesláno

Valjoux 7750 je asi moje příští meta, zatím s ním nemám tu čest. Momentálně hýčkám etu 2824, udávanou rezervu má cca 40 hodin, takže když je odložím v pátek o půnoci a v sobotu před spaním 10x otočím korunkou, mám jistotu, že v pondělí v osm poběží. 60x je asi zbytečně moc, zkus je poslouchat, počítej otáčky korunky, dokud se nezmění zvuk, pak jsou nejspíš plně natažené.

Odesláno

Dik, za Vase rady. Co sa tyka zvuku, alebo rozdielu v sile natahu, tak som nepocul a nepocitil ziaden rozdiel.

Matrix44

Návštěvník Diskutér
Odesláno

ROZSUDEK K ŽIVOTU

Nejintimnější akt s hodinkami provádíš, když je natahuješ. Z tohoto pohledu jsou na tom nejhůř ti, kteří mají automat bez možnosti ručního nátahu. Nemusí ti vadit, že tvůj velmi moderní automat nedoběhne do pondělních rán. Naopak.

V pondělí ráno vezmi něžně své hodinky do náruče, seřiď datum, seřiď čas... pak dvacetkrát otoč korunkou... Zbytek za tebe zvládne tvůj automat. Tím natažením hodinkám vdechneš život... zrodíš je... a to je nádherný okamžik. Pak je připni a celý týden jen nos... v natěšeném očekávání na další pondělní ráno...

Vždyť seřizování a nátah hodinek... to je grál všech hodinkových odsouzenců... to je božská milost na hraně tvého ukazováčku... to je palec vzhůru... vykonání rozsudku k životu, pardon, k tikotu.

Odesláno

ROZSUDEK K ŽIVOTU

Nejintimnější akt s hodinkami provádíš, když je natahuješ. Z tohoto pohledu jsou na tom nejhůř ti, kteří mají automat bez možnosti ručního nátahu. Nemusí ti vadit, že tvůj velmi moderní automat nedoběhne do pondělních rán. Naopak.

V pondělí ráno vezmi něžně své hodinky do  náruče, seřiď datum, seřiď čas... pak dvacetkrát otoč korunkou... Zbytek za tebe zvládne tvůj automat. Tím natažením  hodinkám vdechneš život... zrodíš je... a to je nádherný okamžik. Pak je připni a celý týden jen nos... v natěšeném očekávání na další pondělní ráno...

Vždyť seřizování a nátah hodinek... to je grál všech hodinkových odsouzenců... to je božská milost na hraně tvého ukazováčku...  to je palec vzhůru... vykonání rozsudku k životu, pardon, k tikotu.

Amen.

Odesláno

ROZSUDEK K ŽIVOTU

V pondělí ráno vezmi něžně své hodinky do  náruče, seřiď datum, seřiď čas... pak dvacetkrát otoč korunkou... Zbytek za tebe zvládne tvůj automat. Tím natažením  hodinkám vdechneš život... zrodíš je... a to je nádherný okamžik. Pak je připni a celý týden jen nos... v natěšeném očekávání na další pondělní ráno...

Vždyť seřizování a nátah hodinek... to je grál všech hodinkových odsouzenců... to je božská milost na hraně tvého ukazováčku...  to je palec vzhůru... vykonání rozsudku k životu, pardon, k tikotu.

Citace s Červeného Trpaslíka: ,,přehnaně horlivý, zřejmě blázen,, laugh.gif

Návštěvník Diskutér
Odesláno

ROZSUDEK K ŽIVOTU

Citace s Červeného Trpaslíka: ,,přehnaně horlivý, zřejmě blázen,, laugh.gif

Nikoliv midlochu, jen mám možná na hodinky trochu jiný pohled než-li ty... což naštěstí je pro mnohé přirozené, pro zaryté jednosměrné breitlingáře ovšem, jak vidím, je to těžko trávitelná skutečnost. A prosím, nebuď tu přisprostlý, nebo snad toužíš po tom, abych zase já tebe oslovoval tupcem? Asi ne, viď, tak se prosím drž na řetězu a komentuj alespoň na úrovni... máš-li nějakou.

Odesláno

ROZSUDEK K ŽIVOTU

...hmm, prostřední sloka básničky má výbornej vliv na přesnost...

Odesláno

Nátahu aut.hodinek nesvědčí sedavé zaměstnání. Blahodárný vliv má naopak pravidelná aktivní účast na všech manifestacích jako je 1.máj, či jiných, zvláště policií sledovaných a násilně rozpouštěných. Při nedávném běhu po Brně dochází k natažení opravdu "nadoraz" , nezůčastňuji se, natahuji rukou.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

RomanePé, Tvé myšlénce nerozumím.

Protože je technického charakteru.

Předpokládám, že mi to budeš umět vysvětli. Ostatně možná na tvé vysvětlení čeká i více kolegů.

Odesláno

RomanePé, Tvé myšlénce nerozumím.

Předpokládám, že mi to budeš umět vysvětli. Ostatně možná na tvé vysvětlení čeká i více kolegů.

Vysvětleno to zde již bylo v minulosti několikrát.

Jen jsem chtěl říct, že každo-pondělní extaze z natahování hodinek, které se opakovaně zastavují,

není dobrá na udržení konstantní odchylky strojku.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Vysvětleno to zde již bylo v minulosti několikrát.

Jen jsem chtěl říct, že každo-pondělní extaze z natahování hodinek, které se opakovaně zastavují,

není dobrá na udržení konstantní odchylky strojku.

Aha... tak díky.

Odesláno

...hmm, prostřední sloka básničky má výbornej vliv na přesnost...

Tyhle hlášky mne jednou roztrhnou biggrin.gif Vždycky si představím bezbřehé zoufalství a beznaděj autora když to psal laugh.gif

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...