Přejít na obsah

CIGIho noční můra...

midloch

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 474
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

RomanP napsal:
  NIGHTinGALE napsal:
V létě si letím do Dubaje pro nějaké hezké hodinky.

Dubaj mi taky leží v hlavě.

Spojuješ to s dovčou, nebo je to cesta pro hodinky ?

Dovča ani moc ne. Jen 3 až 4 dny. Je pár věcí, co bych tam chtěl vidět, to zase ano, ale myslím, že 3 - 4 dny jsou maximum, než se tam začnu nudit.

Kromě nákupů, lyžování a nasátí ruchu velkoměsta mě nic moc nenapadá, co by tam stálo za to dělat.

Možná ještě obdivovat ten sedmihvězdičkový hotel, ve kterém určitě spát nebudu sad.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

NIGHTinGALE : nojo, jenže problém je asi s dopravou. Já bych tam taky kouknul po hodinkách a tak vůbec a zpět.

Asi bych měl i letenku zadara, jenže se tam bude lítat jen jednou týdně a tak to není na 3 dny. Ceny hotelů neznám a nezjišťoval jsem.

Jen tak mě to napadlo, možná nakonec hodinky koupím odsud.

Odkaz ke komentáři

mechano napsal:
  TomasW napsal:
Jen na doplnění začátku diskuze - úplně náhodou se mi poštěstilo letět malým jednomotorovým letadlem a koukám a hele co má druhý pilot na ruce? Ty hodinky v té situaci vypadaly jako by ani jiné mít nemohl. Opravdu na tom něco asi je. Ale jsou to řekl bych profesionální a ne přeplácané pro pozéry.

Měl bych takovou prosbičku : když jsi tam seděl, řekni nám : kdo to letadlo pilotoval a zda to byl pilot profesionál nebo amatér.

Letadlo je soukromé, pronajaté profesionální firmě, která ho provozuje. Pilot byl profesionál (tuším říkali že létá jako obchodní pilot, každopádně se tím živí), druhý pilot je spolumajitel toho letadla, létá hodně ale neživí se tím, takže není profesionální pilot. Každopádně ty hodinky mi k tomu naprosto sedí a duplicitní zobrazení digitálních údajů mi přijde jako docela dobrá funkce. Co mě nejvíc zaujalo bylo že se absolutně neleskly, to už se víc lesknou některé přístroje v kokpitu než ty hodinky. Zaujalo mě to.

Na okrajový dotaz jsem dostal informaci že je docela dobré když hodinky zobrazují čas ve 24 hodinovém formátu a v GMT a mají snadno ovladatelné stopky.

Odkaz ke komentáři

Breitling mě osobně nebere. Kdybych si měl vybrat, tak bych to jistě zvládl, ale byl by to nějaký jednodušší model, určitě ne něco se světlým ciferníkem a černými subdialy. Nikomu je nerozmlouvám. Mechanické hodinky si člověk oblíbí bez racionálního důvodu, chápu to i u Breitlingu konkrétně. A jestli je to nástroj pro profesionály v dnešní době?...

Když jsem párkrát letěl menším čtyřmístným letadlem někam po okolních zemích, věděl jsem, že kamarádi piloti mají oba na ruce nějaký quartzky. Byl to vždy IFR let a nedovedu si představit, k čemu by potřebovali jiný čas, než palubní a pak k čemu konkrétně Breitling. Kamarád si právě v Dubaji dělá typovku (poslední část "řidičáku" na dopravní letadlo) a má na ruce starší Festiny chronograf v quartzu. O hodinky se naprosto nazajímá a myslím, že tenhle stav setrvá i za těch 14 dnů, kdy začne lítat jako profesionál. Když vídám ostatní již hotové :-) piloty, němají na ruce často nic, někdy něco co nepoznám a tuhle jsem zahlédl nádherné speedmastery "moonwatch". Věřte nebo ne, Breitling jsem zahlédl jeden a vím skoro jistě, že je z pláže jedné destinace. Přijde mi, že opravdu více Brejtlí vidíte na letišti v kanclech.

Odkaz ke komentáři

TomasW napsal:
  mechano napsal:
  TomasW napsal:
Jen na doplnění začátku diskuze - úplně náhodou se mi poštěstilo letět malým jednomotorovým letadlem a koukám a hele co má druhý pilot na ruce? Ty hodinky v té situaci vypadaly jako by ani jiné mít nemohl. Opravdu na tom něco asi je. Ale jsou to řekl bych profesionální a ne přeplácané pro pozéry.

Měl bych takovou prosbičku : když jsi tam seděl, řekni nám : kdo to letadlo pilotoval a zda to byl pilot profesionál nebo amatér.

Letadlo je soukromé, pronajaté profesionální firmě, která ho provozuje. Pilot byl profesionál (tuším říkali že létá jako obchodní pilot, každopádně se tím živí), druhý pilot je spolumajitel toho letadla, létá hodně ale neživí se tím, takže není profesionální pilot. Každopádně ty hodinky mi k tomu naprosto sedí a duplicitní zobrazení digitálních údajů mi přijde jako docela dobrá funkce. Co mě nejvíc zaujalo bylo že se absolutně neleskly, to už se víc lesknou některé přístroje v kokpitu než ty hodinky. Zaujalo mě to.

Na okrajový dotaz jsem dostal informaci že je docela dobré když hodinky zobrazují čas ve 24 hodinovém formátu a v GMT a mají snadno ovladatelné stopky.

Díky za vysvětlení a ještě otázka : z toho tedy vyplývá že to jsou hodinky pro amatéry, že ? laugh.gif

Odkaz ke komentáři

RomanP napsal:
Breitling ... A jestli je to nástroj pro profesionály v dnešní době?...

..Když jsem párkrát letěl menším čtyřmístným letadlem někam po okolních zemích, věděl jsem, že kamarádi piloti mají oba na ruce nějaký quartzky. Byl to  vždy IFR let a nedovedu si představit, k čemu by potřebovali jiný čas, než palubní a pak k čemu konkrétně Breitling..

Já bych taky to jejich letectví nepřeceňoval, ale stejně. V době, kdy vznikaly jejich první modely, to mělo své opodstatnění, a to, co píše přítel midloch byla pravda, to asi nikdo nepopře. Kdyby to měla být pravda i dnes, tak by zřejmě v těch nyní už quartzových hodinkách muselo být GPS, možná i vysílačka, nějaký menší počítačík a kdoví, co ještě. Soudruzi v Breitlingu si asi v 70 letech řekli, že raději budou dál dělat mechanické hodinky (zaplať pánbůh za to). No a co měli vymýšlet nového, když tradici už měli? Myslím, že to je docela pochopitelné.

A jak se v rámci této tradice ještě stále držet letectví a pilotů? (Mimochodem piloti jsou prachatí lidé, kteří si Breitlingy můžou bez problémů koupit, když je mají všichni jejich kolegové - dobrá cílová skupina, ne?) Prostě tak, že začnu dělat quartzové hodinky, ale udělám je pořádně - superquartz. Prostě tak, že přidám tu nouzovou vysílačku.

Mimochodem, podívejte se na jejich produktové řady - krásně čísté dělení:

- jen jedna řada Breitling se jmenuje Professional a jen jediný retro model v ní je mechanický. Ty ostatní jsou pilotní hodinky v jejich podání.

- Navitimery jsou designová klasika odvozená ze starých leteckých hodinek - předpokládám, že tohle míří na skupinu horologických nadšenců, nikoli pilotů. Taky si myslím, že navitimery by vzali na milost i zapřísáhlí primkaři a seikaři na tomto serveru.

- Windrider (hlavně Chronomat Evolution, vlajková loď) jsou normální skvělé hodinky, které s letectvím moc nesouvisejí. Podle mě jedny z nejmodernějších současných mechanických nodinek (které nejsou zas až příliš extravagantní - 4 tourbillony, či 20 komplikací..).

- Aeromarine je všechno ostatní s důrazem na vodotěsnost a robustnost

Mně to smysl dává, co vám?

Odkaz ke komentáři

pepiku - pózování na pivku mi jde vážně od ruky! Jdem do toho! biggrin.gif

Jeremy - a kde jsou v té tvé produktové řadě ty speciály pro čističe? Uvízlý v kanále vysílá nouzový signál . To mi tedy smysl dává smile.gif Jsi ve špatným vláknu, chlape - obchodně marketingový starategie ( moje skutečná noční můra) se probíraj v primkách, tady je normálka zábavná hospodká přetahovaná biggrin.gif Abys zatáh za svůj konec, potřebuješ jiný argumenty. Snad tu nikoho nebudeš podezřívat z toho, že by produktovou řadu tak úspěšný firmy jako breitling považoval za nepromyšlenou, nebo hodinky za nekvalitní brak - jak píšu - tuny takovejch expertů najdeš v primkách, tady se můžeš uvolnit, rozcvičit a zatáhnout za šňůru biggrin.gif

Superquarz znamená, že mají tu nouzovou vysílačku? Jinak tam nic nemaj, to je všechno? Chudáci profesionálové, zase přijdou zkrátka - a správně tak - mají se starat o svoji práci a né o to, v kolik padne! To mi amatéři v mobilu můžeme třeba měnit melodie.

Hele midlochu, k tématu - jakej dosah a trvání má ten nouzovej signál? Napájí ho baterka, co strojek? Že vono to je další pouťový pozlátko - jeremy soudruhy chápe, dokonce i mistr mechano, já porád ne docela.

Musím ale přiznat achillovu patu - to s tím signálem mě mrzí, protože ty žlutý quarzky s tou další korunkou u stěžejek se mi vážně líběj - čím dál víc! Ty cosmonauts (doufám, že jsou to ty 24hodinovky s logárem) mají Jeremy jenom jednu vadu - sinn vyrábí ještě hezčí s 12 na 12 - totální tajenka - ty mám moc rád. Musím uznat, že čím dýl si z breilí dělám prču, tím mám k sektě bližší vztah !! biggrin.gif

Odkaz ke komentáři

Breitling Emergency - docela zajímavý hodinky. Dosah signálu je 160 km, s nabitou baterií vysílají 48 hodin. Když si je kupuješ, tak musíš podepsat, že si seš vědomej pokuty za zneužití signálu ve výši 15k USD smile.gif. Pokud signál zneužiješ kromě pokuty ti ještě Breitling hodinky znova nenastaví. Dodávají i vojenskou verzi s jinou (military) frekvencí. Za tenhle model můžu Breitling jedině pochválit, zdá se mi to cool, i když málokdy použitelný. Pro letce je určitě i praktický digitální ukazatel času s možností nastavení Zulu, to prý fakt letci používají.

Jinak superquartz je IMHO o odolnosti strojku a termoregulaci, s nouzovým signálem nemá co do činění smile.gif.

Pózování s hodinkama u piva mi taky celkem jde, čekám brzo nějaký přírůstky a rád se připojím k nějaké pózérské akci biggrin.gif.

Odkaz ke komentáři

mechano napsal:
Díky za vysvětlení a ještě otázka : z toho tedy vyplývá že to jsou hodinky pro amatéry, že ?  :lol:

Já bych spíš řekl že jsou to hodinky "i pro amatérské piloty", kteří na ně mají. Co si budeme povídat, Casio je prostě o trošku levnější ale nejspíš odvede stejnou práci. Ale ze stejného úhlu pohledu by se dalo říct, že na let z místa A do místa B se nemusí použít Cessna ale stačí něco levnějšího a na letiště člověka doveze stejně dobře Škoda Felicia jako BMW pětkové řady apod..

Tak už to prostě nerozebírejte, souhlasím s tím, že je to luxus a určitě nejsou hodinky Breitling "instrument bez kterého pilot nemůže být". Ale není pravda, že piloti ty hodinky nenosí - ti co na to mají je klidně nosí a jsou spokojení. A nejspíš i ti, kteří na to nemají, by je rádi nosili. Já bych taky rád jezdil třeba v Mercedesu řady G ale nejezdím, protože si to prostě dovolit nemůžu. Tečka.

Odkaz ke komentáři

Myslim, ze zrovna ta vysilacka je super vychytavka a rozhodne dava Brejtlim profesionalni rozmer. Jine hodinky toto nenabizi, to znamena ze Brejtle si tak trochu stoji za svym "Instruments for professionals". Stejne tak jako vsechny mozne stupnice, ze kterych se da opravdu vypocitat mnoho veci. Je fuk, jestli to nekdy nekdo vyuzije - ale pro me to dava tem hodinkam jakysi "dalsi rozmer".

Odkaz ke komentáři

Frantik napsal:
Myslim, ze zrovna ta vysilacka je super vychytavka a rozhodne dava Brejtlim profesionalni rozmer. Jine hodinky toto nenabizi, to znamena ze Brejtle si tak trochu stoji za svym \"Instruments for professionals\". Stejne tak jako vsechny mozne stupnice, ze kterych se da opravdu vypocitat mnoho veci. Je fuk, jestli to nekdy nekdo vyuzije - ale pro me to dava tem hodinkam jakysi \"dalsi rozmer\".

Ta vysílačka je IMHO jen taková blbůska navíc pro hračičky, neboť používaná frekvence se bude v horizontu několika let měnit a dojde k digitalizaci, stará frekvence se už nemá skenovat z družic (snížení pravděpodobnosti zachycení) - pokus si to tedy pamatuji z letošního školení SAR správně a celkově bych proto věřil standardní ELT-ce o něco více, už jenom proto že obvykle obsahuje nárazové čidlo a aktivuje se automaticky při karambolu sama - i když i to má mouchy - např. stínění antény při převrácení letounu. Jinak nic proti fy Breitling.

Odkaz ke komentáři

Old blacku - tomas W to trefil, taky se přikláním k tomu, že jsou pro piloty - začátečníky - dolet 160 km! ale pro profi čističe biggrin.gif

Ale, že je to vychytávka, tak to teda je - jen ten flastr za zneužití - ach jo, zase si nebudu moct dovolit jednu pěknou pózu! Ale po testu to zrovinka volá! Že bychom se my, pivní pózéři složili? biggrin.gif Midlochu, jdeš do toho? Nebo počkáme, až změněj frekvence a bude to zadarmo? Digitalizace by digitálkám neměla vcelku uškodit.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Diskutér

PROFI ČISTIČ biggrin.gif biggrin.gif (že já to nevymeslel biggrin.gif

Jo, to sedí... jdeš po václaváku, levačku obrněnou Fortisama, tiká ti to na druhou a pojednou slyšíš pípání - SOS, SOS... koukáš, pohlédneš dolů... a skrzevá kanálovou vpusť spíše tušíš obrys profíka technickejch služeb, po hruď ponořenýho do něčeho, co bys už nikdy čichat nemusel... a on vytrčenou levačkou k obloze pípá jak o život... Jasně... instrument pro profesionály... od pasu vytrhneš mobila... halóó, to jsou technické? máte tady v kanále jednoho profíka... Jasně, to je čistič Jarda, zase zapad´vyřidte mu, že už jedem... Mrkneš na levačku... akce trvala 15vteřin... vypneš stopky, nakopneš empétrojku a spolus Ericem Claptonem v uchu pokračuješ v dokonalé václavské jízdě.

Jo... být profesionálem, to chce inštrument... wink.gif

Odkaz ke komentáři

Diskutér napsal:
PROFI ČISTIČ biggrin.gif biggrin.gif (že já to nevymeslel biggrin.gif

Jo, to sedí... jdeš po václaváku, levačku obrněnou Fortisama, tiká ti to na druhou a pojednou slyšíš pípání - SOS, SOS... koukáš, pohlédneš dolů... a skrzevá kanálovou vpusť spíše tušíš obrys  profíka technickejch služeb, po hruď ponořenýho do něčeho, co bys už nikdy čichat nemusel...  a on vytrčenou levačkou k obloze pípá jak o život... Jasně... instrument pro profesionály... od pasu vytrhneš mobila... halóó, to jsou technické? máte tady v kanále jednoho profíka... Jasně, to je čistič Jarda, zase zapad´vyřidte mu, že už jedem... Mrkneš na levačku... akce trvala 15vteřin... vypneš stopky,  nakopneš empétrojku a spolus Ericem Claptonem v uchu pokračuješ v dokonalé václavské jízdě.

Jo... být profesionálem, to chce inštrument... wink.gif

To bylo hodně slabý diskutére, už ti pomalu dochází slovní zásoba, kterou jsi vystřílel na tvých předchozích ,,vlhkých,, příspěvcích?

To: CIGI:

Ten superquartz by měl být dost vymakanej systém, udávají odchylku +- 10s za rok, baterky se mění jednou za 3-4 roky, jinak existuje ještě jeden extremnější model Breitling Emergency Mission s dosahem vysílače až 360Km!

Po pobytu na tomto fóru quartz vůbec nemusím, ale Breitling nabízí naprosto vyjímečnou a cool záležitost, kterou si bez problému umím na svým pozérským chlupatým zápěstí představit.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Diskutér

Midlochu... občas je nutno napsat něco pro pobavení... Já bych si dokonce tipnul, že se budeš bavit. Neříkám, že můj příspěvek aspiruje na cenu za fór roku, ale ty bys alepsoň předvedl, žes nad věcí... zatím jen vnímám vrzání tvých stoliček... a to, promiň, není póza vhodná pro profesionála... wink.gif

Jinak velmi cením, že tu jdeš do rizika a chválíš quartz... takových je tu málo.

Odkaz ke komentáři

cigi napsal:
Jeremy - a kde jsou v té tvé produktové řadě  ty speciály pro čističe? Uvízlý v kanále vysílá nouzový signál..

Tohle je blábol nedůstojný reakce.

cigi napsal:
Superquarz znamená, že mají tu nouzovou vysílačku? Jinak tam nic nemaj, to je všechno? Chudáci profesionálové, zase přijdou zkrátka - a správně tak - mají se starat o svoji práci a né o to, v kolik padne! To mi amatéři v mobilu můžeme třeba měnit melodie.

Ne to neznamená.. superquartz je cosi jiného a já Ti to nebudu vysvětlovat. Je to natolik triviální věc, že jsem myslel, že když "zasvěceně" diskutuješ o Breitling, alespoň tohle bys mohl vědět. Takže si měň melodie v mobilu a žij v temnotách. Ale prosím potichu.

Odkaz ke komentáři

Kluci si tady opet honi trika a jsou nejvic nejvtipnejsi. Jeden srovnava konfekci Fortis s Breitling a jiny zase zpochybnuje nezpochybnitelne a zasvecene diskutuje o znacce Breitling, prestoze ta nesaha superPrimkam ani po kolena :-). Asi je cas se presunout na vlakno o "bozskych primkach" a uvidime ten mazec :-)!! Co Midlochu, ze bychom si taky popovidali jeste jednou o Primkach za super cenu s uzasnym kalibrem 96 a poslechli si argumentaci, proc bych mel nosit neco takoveho :-)!! To bude potom prudka pr....el :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...