cigi Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 midlochu - musím trvat na tom, že z hlediska klasické modernistické výtvarné teorie je věc použitá , mimo svoji funkci jako ozdoba kýč, přesně, jak jsem to napsal. Ostatně stejně jako pro logáro, to platí i pro chronograf - ale ten lze alpoň právem označit za hračku pro velký kluky a to už je pak roztomilý kýč - mohu-li si dovolit malou kategorizaci . S tou lunetou s erby máš ale pravdu i ty - opravdu její plasticita ulehčuje její otáčení, takže bych v tomto případě na kýč ani nepomyslel - nepovažuje-li ovšem některý jemný intelektuál za kýč její přehnaně maskulinní styling a masové použití napříč inštrumenty pro odborníky v různých oborech - každopádně jsme tu o úroveň dál - a z tohoto důvodu je tvoje volba v rámci značky a tvého vkusu velice odůvodněná, ostatně zrovna tak obdivuju shodnou volbu vídeňských čističů kanálů - ti taky jasně vědí, co chtějí (dík za připomenutí typografe )
cigi Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 jacob napsal: Když jsem asi před 14 dněma psal, že nereagovat na nej bude opravdu težké, tak se tu skoro všichni naparovali jak to bude jednouduché že už na nej nebudou vůbec reagovat.... ubehlo možná ani ne tech 14 a už je to tu zase :-((( No tak jacobe nepřispívej - a budeš mít klid, budeš venku za žumpy - nebylo by lepší si přiznat, že prostě diskutér pár lidí oslovil a ty tu s ním chtějí mezi tvými a dalšími stesky normálka diskutovat ? Tohle vlákno založil midloch abychom mohli do detailu probrat jeho milovaný breitlingy (proč si asi k diskuzi vybral zrovna mě a ne tebe? ) - já jsem zvedl jeho výzvu, protože si vážím jeho fandovství a příspěvků k věci, diskutér tu píše k věci a midloch i já si s ním docela rozumíme, obávám se, že příliš nestojíme o tvoje uraženecký nářky - zkus opravdu něco k tématu - tou je moje noční můra, víš!
midloch Odesláno 5. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2007 cigi napsal: midlochu - musím trvat na tom, že z hlediska klasické modernistické výtvarné teorie je věc použitá , mimo svoji funkci jako ozdoba kýč, přesně, jak jsem to napsal. Ostatně stejně jako pro logáro, to platí i pro chronograf - ale ten lze alpoň právem označit za hračku pro velký kluky a to už je pak roztomilý kýč - mohu-li si dovolit malou kategorizaci . S tou lunetou s erby máš ale pravdu i ty - opravdu její plasticita ulehčuje její otáčení, takže bych v tomto případě na kýč ani nepomyslel - nepovažuje-li ovšem některý jemný intelektuál za kýč její přehnaně maskulinní styling a masové použití napříč inštrumenty pro odborníky v různých oborech - každopádně jsme tu o úroveň dál - a z tohoto důvodu je tvoje volba v rámci značky a tvého vkusu velice odůvodněná, ostatně zrovna tak obdivuju shodnou volbu vídeňských čističů kanálů - ti taky jasně vědí, co chtějí (dík za připomenutí typografe ) Právě jsi se chytl do vlastní modernistické pasti, pokud považuješ v dnešní době logaro za zbytečné a kýč pak je v dnešní době stejně zbytečný i chronograf a nekonečný kalendář, jsou to všechno funkce v hodinkách, které jsou přesně ty věci použité mimo funkci. Nemáš žádné právo označit jednu z těchto věcí za kýč a druhou ne, všechny jsou na jedné lodi. Logaro je také hračka pro velký kluky, dokonce možná i pro větší než ty co si pouští sekundovku na chronografu, proto podle tvé teorie by měl být chronograf mnohem větší kýč. Žádná tvoje objektivní kategorizace neexistuje a jen zde pezentuješ svůj názor. Stal jsi se bohužel obětí svých vlastních představ
Ondraj Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 2Cigi reaguji na tvé poslední příspěvky takhle v souhrnu, myslím, že mě také pochopíš. Nemůžeš se divit, Chronomag vznikl spontánně a první parta lidí byli opravdu hodinkoví nadšenci gentlemani, takže se tu člověk cítil dobře jako doma (chronomag byl taky taková rodina). Hodně se tu člověk naučil. Díky bezva partě jsem odhodil i takový ochranný povlak, který používám v cizím a běžném pracovním prostředí a tím je ale samozřejmě pak člověk zranitelnější, protože si myslí, že se pohybuje v naprosto přátelské atmosféře (ta může být i kritická, ale v zásadě nikdy neubližuje). Byla tu atmosféra, která již není opakovatelná, ale jsem moc rád, že jsem to zažil a byl u toho. Už první náznaky toho, že fórum ubíhá jinam zbystřil třeba Odlkízeč a musím přiznat, že i teď mi tu stále chybí a to už sem pěkně dlouho nechodí. Dnes se tu více řeší věci, které nesouvisí s problematikou, ale je to určitě přirozený vývoj, nic tedy proti a je to nakonec i dobře, protože myslím, že byl konečně nalezen fungující lék na závislost na Cronomagu. Našel ho MUDr. D......r a podobní. Když čtu takové příspěvky, začínám si uvědomovat, že je to pro mne vlastně ztráta času a že bych ho měl využívat jinak. Nějak si z těch příspěvků (drtivé většiny) neumím vzít pro sebe nic. Myšlenky jsou dle mého kolikrát až zbytečně složité, někdy se úplně divím, jak široké náhledy lze vlastně mít. Co se týká tebe osobně, tak to beru, protože tě znám, vím jak vypadáš, vím, že to k tobě patří, jsi prostě složitý člověk, ale ty si se nikdy za nic neschovával. Dokonce umíš i přiznat, že ses třeba mýlil, pokud tě argumenty přesvědčí. Jestli si vzpomínáš na Ch.l.e, tam jsme se také přeli, ale naučili jsme se vzájemně respektovat. Přiznám se, že i mě před časem nezávisle napadlo, jak tu někdo psal, že Cigi=Diskuter, ale nepřiznal jsem to otevřeně. Taky mě napadl někdo najatý z Eltonu, ale to berte prosím jako vtip. Oba umíte slova požívat obratně a i jako zbraň, mám jen takový pocit, že ne každý vám musí vždy rozumět. Ne každý je totiž připraven hledat pointu či číst mezi řádky, domýšlet si atd. Aby mě osobně dělali hodinky stále radost, budu teď při rozhodování asi více zase poslouchat srdce, protože pokud si osvojím hodnocení hodinek takové, jako je teď zvykem , tak by se mi snad žádné hodinky nemohly už líbit, protože na každých se nějaký malý bug najde. A hlavně se mi pak budou hodinky (a jiné věci pro potěšení) líbit jen jako množina dokonalých či méně dokonalých prvků a vytratí se ten úplně obyčejný pocit, že jsem pořídil něco co se mi líbí, co mi poradilo srdce a nemusím skoro ani vědět proč se tak stalo. Když např. vybírám šperk pro ženu, také se řídím pouze srdcem a jestli jí bude slušet nebo ne. Hodinky tedy kategorie z které tu vybíráme nemusí prostě splňovat racionální kritéria xyz. Naprosto legitimní by měl být jen ten pocit, že jsou to ony, že to cítíme. Krom toho se říká, že příliš dokonalé věci jsou vlastně nudné a já s tímto souhlasím. Ano bývají takovéto nadčasové, ale kdo potřebuje hodinky na 300 let ? Vždyť dnes hodinky prakticky nepotřebujeme, kdo nemá mobil ? Takže výběr hodinek jako "pánský šperk" je čistě subjektivní a může být bez problému i na naprosto iracionálním základě, nemusí ani hovořit o osobě jako takové ale jen o konkrétním rozpoložení a pocitu dotyčného při koupi, vždyť za měsíc můžu mít hodinky úplně jiné. Manželka taky nechce stejný šperk boty, či kabelku nosit celý život. Jiné hodinky budu preferovat ve 20, jiné pak v 50, proto se tu ani nikdy shodnout nemůžeme. Naučil jsem se zde koukat na některá základní nepasná pravidla pro posuzování, spousty hodinek, které se mi líbili dříve, bych si dnes už nekoupil, ale uvědomuji si, že rozpitvávání do stále co nejmenších detailů je spíše nakonec kontraproduktivní a škodlivé. Takové hodinky, které byly vybrány čistě na racionálním výběru nemůžou snad ve finále ani tolik potěšit. Jinak stále vidím rozdíl mezi kritikem a obyčejným prudičem. Kritik klidně zkritizuje tvé vysněné hodinky (nebo něco jiného), řekne ti třeba i proč a tím to hasne. Není problém. Nebude tě ale nutit přijímat jeho stanovisko jako jediné správné a možné na světě. Obyčejný prudič ti to bude naopak podsouvat pořád dokola a s radostí, občas zesměšní, aby si dokázal, jak je nejlepší na světě. Ti první mi nevadí, ty druhé nemám rád. Naštěstí se s těmi druhými moc často nepotkávám. Omlouvám se za tento dlouhý příspěvek, který není o problematice, jsem si vědom, že i tímto vlastně plevelím vlákno.
Návštěvník Kamil Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Ondro mám podobné pocity, částečně nebo skoro úplně to vyřeší nový software, který už dlouho slibuje Chronomag. Měla by tam být možnost si při založení nového vlákna nastavit, kdo může přispívat. Ještě jsem to neviděl, ale představuju si že si buď nechám nastavení základní pro všechny nebo jen pro vybrané členy s možností přidávání dalších. Dále by měla být možnost blokace některých členů se systémem hodnocení, takže se mi jejich příspěvky nebudou zobrazovat a zároveň u nich bude indikace negativních bodů od ostatních členů. Už aby to bylo! A sám pro sebe jsem se, inspirován Cyberem, také rozhodl, že nebudu krmit trolla (viz nový avatar). Kdyby to tak dodrželi všichni, kteří o tom mluví! Jedině snad, kdybych byl nucen ho defitivně smazat.
vor Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 4 Kamil : Co to na tom novým avataru máš? To už Ti nestačí maskáče a AK-47 ?
Návštěvník Kamil Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 vor napsal: 4 Kamil : Co to na tom novým avataru máš? To už Ti nestačí maskáče a AK-47 ? Kamil napsal: ...také rozhodl, že nebudu krmit trolla (viz nový avatar).
Z. Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Pánové, sleduji to tady již dlouho, i když moc nepřispívám (částečně z vrozené zdrženlivosti, částečně z nedostatku času), ale musím říci, že mne některé vaše až hysterické reakce na Diskutéra udivují. Ano, občas to přepískne, občas se do někoho osobně naveze i opakovaně (a zdá se, že i se škodolibým potěšením), ale přesto nemohu souhlasit s těmi, kteří tvrdí, že jsou jeho příspěvky bezobsažné a že neví, o čem mluví. Ono se to možná v tom jeho manýristickém stylu trochu ztrácí, ale řekl bych, že tenhle člověk o hodinkách opravdu přemýšlí a leckdy se dotýká zajímavých psychologických a estetických momentů: Co pro nás znamenají hodinky, jakým způsobem je vybíráme a kupujeme, co tím chceme či nechceme vyjádřit, co je vkusné či nevkusné, co je kýč, co je snobárna atd, atd. Proč se o tom nepokusíte taky trochu přemýšlet a diskutovat, proč reagujete převážně v osobní a nikoliv věcné rovině? Někdy z toho mám až trochu pocit, že se staří zasloužilí členové fóra trochu obávají, že tu najednou přicházejí o svou dominanci... Toť můj kacířský názor. Vždyť ale tyhle otázky, které tady Diskutér naťukl přece směřují k našim nejzákladnějším (pro někoho ale zřejmě nevědomým) pohnutkám. Doufám, že jen k tomu, abychom se tu chlubili svými přírůstky a vzájemně se chválili, toto fórum není určeno... P.S.: Díval jsem se i na jeho GTI blog, a po přečtení některých (zdaleka ne všech) příspěvků, jsem dospěl k názoru, že je sice možná literární exhibicionista, ale určitě ne pitomec, jak si tady o něm mnozí myslí. A dokonce jsem zjistil, že se mi jeho vypjatý literární manýrismu vlastně i líbí. Ale to bude asi tím, že se mi vždy líbily trochu ujeté věci...
Ondraj Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 2 Z Jasně máš určitě také pravdu, já byl a jsem stále např. rád za každý techický odborný příspěvek, který mě něco nového naučí či obohatí mé dosavadní znalosti, ale tito fudovaní přispěvovatelé tu jaksi bohužel postupně vymřeli a místo toho je tu hodně nových, kteří řeší do detailu, jestli má luneta mít čtyři drážky nebo 3 a půl. Málo kritiky je třeba tytu, hodinky se mi nelíbí, protože strojek xy v nich je takový a makový a tenhle je zase supr, protože.
cigi Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Ondraji - proboha, vždyť maj všichni etu - po čem to voláš? Tak proboha tu někdo začněte kritizovat točivý moment v turbíku od millera a srovnávat ho s turbíkem od pateka - máte na to někdo? Sem s tím - já se rád přiučím, mezitím musíte strpět naši diskuzi bez námitek k ní samé, neb máš pravdu - stává se z ní jediná odborná diskuze tady, právě proto potřebuju hciq , diskutéra a tak- ale vítáni jste všichni - nevyhýbáme se žádnému názoru, ani tématu - vždyť respektujeme i ty grueny - byť se sřípěním zubů . Ten tvůj dlouhý příspěvek si musím dočíst, ale už v začátku si dovolím zapochybovat, že chronomag vznikl jako parta nadšenců - nebyl to spíš normální komerční počin Mr. Chronomaga? Pravda, poněkud nedotažený? Cyber - ale jiné zajímavé téma jsme v tomto vlákně mimoděk znovuotevřeli - zase díky diskutérovi - a nerad bych, aby jen tak zapadlo - téma financování hodinek, na které nemáme - zadlužovat se kvůli zbytné věci (půjčka, leasing, splátky) mi přijde nerozumné riziko, ale ten cyberův nápad s podílovým vlastnictvím myslím, že tomu říká sharování mi přijde velmi efektivní - stejně žádné hodinky nenosím pořád, ale podle příležitosti a nálady - pro mě je to velice jetelný a mám už taky konkrétní nápad. Z - tebe taky potřebujeme, co si myslíš a mé noční můře? Midlochu proč se pořád vbouráváš do otevřených dveří - píšu přeci jasně sibirnayovi, že prezentuju svůj názor, snažím se jej podepřít argumenty. Pochopitelně můžeš s loosem říct, že ornament, tedy ozdoba, tedy i hodinky jsou nejen kýč, ale i zločin a doslova podle loose projev zaostalé kultury - a budeš jistě důsledný. Já si prostě vedu tu linku jinudy a snažím se dát dohromady argumenty, proč. Další rozdíl např. je v tom, že chronograf je měření času, logáro ne. Hciq dokonce tvrdí, že duší hodinek je turbo, právě proto, že je tou nejzbytečnější věcí na nich, zbytečné to věci - pochop, funkční turbo! Pak se s tím mohu plně sžít - logáro nemá s měřením času co dělat, stejně jako např. nefunkční turbo. Ale i to jsem myslel jen jako příklad - například jeli pomůcka pro zlepšení proporcí využití prázdné plochy na ciferníku a tak, proč ne logáro? Navíc myslím, že je funkční a na těch sinn je k sežrání Na b for B je k zblití, promiň.
Ondraj Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 cigi napsal: si dovolím zapochybovat, že chronomag vznikl jako parta nadšenců - nebyl to spíš normální komerční počin Mr. Chronomaga? Pravda, poněkud nedotažený? Jo to je možný, ale kdysi v počátcích, když jsem s ním mluvil, tak říkal, že Chronomag byl u něj útěk od jedniček a nul k ozubeným kolečkům. Možná časem v tom viděi komerční počin. Prodávám jak jsem koupil. Každopádně jsem to takhle stejně nemyslel, myslel jsem tu hrstku, partu lidí, kteří tam zpočátku byli.
Ondraj Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 cigi napsal: a co staré hodinky ? Vzpomeň si kdy se tu dávali linky na různé stránky kalibrů, diskutovalo se, kde je jaký rozdíl, kterej je odvozenej od jakýho a tak. Každý jsme zřejmě hltali jiný druh příspěvků A na to abych to srhnul, že je všude ETA.. no možná by toto stálo napsat na HP Chronomagu a spousty lidí si třeba ušetří hodiny čtení. Cigi nezlob se, ale ty mi taky přijdeš, že umíš hodnotit jen podle sebe a s tím turbíkem to je docela trapný, alespoň pro mě a i pod tvou úroveň. Je zvláštní, že když s vámi člověk tedy chce diskutovat, umíš to shrnout do jedné věty, hodit ze stolu a obalit se nějakou super scifi myšlenkou, protože fantazie ti nechybí. A zase seš král, viď ? A ještě vtipný k tomu.....
saboter Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Jop tá stará atmosféra niekam vyfučala : - / ... mňa to tiež prestalo baviť keď sa fórum rozrástlo a začali sa tu preberať rôzne veci ... teraz číham maximálne RSS.
cigi Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Dostals mě Ondraji Proboha - koho jsem utřel tak, jak píšeš? Ale když už jsme u bretling - tak ať někdo, kdo na to má, třeba Viktor, napíše co je to za kalibry, např. tyhle buren. Já si zase s midlochem vyměním názory na tenkou linku mezi kýčem a funkcí a dohromady si pak jedny sbírkové obstarožní koupíme, necháme zrenovovat a budeme se o ně šérovat - vždyť je to všechno možný, přece! Já furt nechápu ty stesky, co si o nás mladší členové pomyslí, že se povyšujeme, obávám se. Kamile, Cybere, sabotere, to nevyřeší nový software, určitě ne! Velkorysost, společný zájem, vzájemný respekt, angažovanost a humor to zvládnou i bez jedniček a nul - s jistotou! A my na to máme, pánové pořád to tu dokazujeme, myslím, že všichni. OPTIMISMUS je na místě!
Ondraj Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 cigi napsal: Dostals mě Ondraji Proboha - koho jsem utřel tak, jak píšeš? Ale když už jsme u bretling - tak ať někdo, kdo na to má, třeba Viktor, napíše co je to za kalibry, např. tyhle buren. Já si zase s midlochem vyměním názory na tenkou linku mezi kýčem a funkcí a dohromady si pak jedny sbírkové obstarožní koupíme, necháme zrenovovat a budeme se o ně šérovat - vždyť je to všechno možný, přece! Já furt nechápu ty stesky, co si o nás mladší členové pomyslí, že se povyšujeme, obávám se. Kamile, Cybere, sabotere, to nevyřeší nový software, určitě ne! Velkorysost, společný zájem, vzájemný respekt, angažovanost a humor to zvládnou i bez jedniček a nul - s jistotou! A my na to máme, pánové pořád to tu dokazujeme, myslím, že všichni. OPTIMISMUS je na místě! Ale já jsem neměl ambici nikoho dostávat a ty konkrétně si udělal pro forum hodně a já si tě vážím i když s tebou často nesouhlasím. Jo o tom vzájemném respektu je dobrý , když je potřeba trocha diplomacie tak to umíš lépe než kniha Jsi mistr slova o tom žádných pochyb.
Návštěvník Kamil Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 saboter napsal: Jop tá stará atmosféra niekam vyfučala......( Hele saboter, ty ještě žiješ? Jak ti šlapou Seika?
midloch Odesláno 5. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2007 to cigi: to že prezentuješ svůj názor je v pořádku, v pořádku nejsou tvé argumenty, ono totiž to ani žádné argumenty nejsou je to jen tvoje odsouzení něčeho, odsouzení jen proto že se ti to nelíbí, nic konkrétního. Tachymeter na hodinkách taky není primárně určen k měření času a nikdo se nad tím nepozastavuje. Ukaž mi prosím na kterých konkrétně B for B je logaro.
Návštěvník Diskutér Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 DISKUZE JE DISKUZE JE DISKUZE... Fascinující... já se tu opakovaně (od chlapa... chci věřit) dočtu plačky, že co je to tu za diskuze, že se tu málo píše o počtu šroubků ve strojcích... že si (považme) někdo dokonce dovolí na diskuzi o hodinkách napsat příspěvěk o nákupech nových/jetých... o financování hodinek... Sakra... jak žijete? Co je tohle za postoje? Pište, argumentujte, smějte se, vymýšlejte, počítejte šroubky, kupujte v bazarech, hrajte si na znalce... ale hlavně... hlavně zaujímejte postoje důstojné tohoto fóra... vždy čestně, vždy upřímně, nikdy sprostě, nikdy zákeřně. A jestli se něco nepovede (jako třeba mě, když jsem -nevědomky- sjel midlochovy hodinky) tak se omluvme... Sakra tohle už vás měli naučit v mateřské školce... Plačky naší Kačky, ty nechávejte vedle klávesnice. Tématem zde je údajná noční můra cigiho z Breitling... tak si poctivě přečtěte ještě jednou diskuzi, kdo z vás se vůbec smyslupně dokázat vyjádřit byť jednou holou větou k tématu. A paradox - ten, s nímž se tu má odehrávat krvežíznivý boj, tedy s Midlochem... tak ten kolega věcně argumentuje... přitom pod velmi silnou palbou ze zálohy... to jsou paradoxy, pane Vaněk... P.S. Jedna k zamyšlení - nikdy nikde jsem se nesetkal s tak netolerantním prostředím v přijímání názorových proudů, jako zde. Nikde jsem se nesetkal s tak chabou schopností (až na výjimky) kvalitně argumentovat... v podstatě se tu zvrhává kontraargumentace buďto do přisprostlých pokřiků (sibirnaya) nebo do hledání stádního postoje - je to vool - (to je tu velmi populární alibismus) či se čas od času objeví Nejvyšší s hrozbou gilotiny... A příspěvky kolegů, jako je cigi, snow, midloch, Z, Grga, a několika dalších, tedy příspěvky, které člověka vedou k zamýšlení, aby člověk vyhledával v balastu pláče. Mazat medy... chválit si vzájemně chlupy na zápěstích... to je zase pod úrovni mojí... ovšem nikdy by mě nenapadlo povolávat Nejvyššího, aby bránil "čistotu rasy". Jo, pánové, středověk trvá... A teď... vzhůru na ty šroubky...
jacob Odesláno 6. května 2007 Nahlásit Odesláno 6. května 2007 Cigi mi psal at píšu k tématu, takže na Diskutéra nereaguji, ale místo toho jsem přemýšlel které Breitlingy se mi zdaji kompromisem mezi leteckou tradici a ne moc napadným vzhledem. Vybral jsem Breitling Aerospace, protože si myslim že v sobě mají pořád tu leteckou historii ale na druhou stranu zajímavé ne moc typický desing pro značku Breitling. Myslim že dneska když se řekne značka Breitling tak si každej představý obrovské lesklé hodinky nejlépe s Tourbillonem v edici Breitling for Bentley a to je škoda....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se