Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nechtěl jsem sem vůbec přispívat, ale nechápu, až kam jste se s diskusí dostali. Divím se, že se v názorech vůbec neobjevil vliv fáze měsíce, hlad dětí v Africe atd. Možná by se fórum mohlo začít nazývat "spolek odpůrců hodinek". Nevím, proč by každý nemohl mít svůj vlastní důvod pro něj přijatelný, proč si dané "vysněné" hodinky či jiné věci kupuje. Mě přijde, že ti, co to nejvíce řeší, musí mít nějaký osobní problém a ne malý. A chtěl bych v životě vidět všechny věci jen bíle nebo černě jako někdo zde. Je zajímavé, jak se fórum vyvíjí, bohužel nemyslím, že k dobrému. Já osobně se rád seznámím s každým novým kouskem jiných členů, protože mě to zajímá, ale že bych musel v sobě řešit, proč je koupil, jestli vybrané hodinky odpovídají jeho životní úrovni... Lidé mají z koupi určité věci radost právě z důvodu, že si ji nemůžou dovolit zcela běžně a že jsou rádi, že dokázali na "to" našetřit. Nemusí to být přeci jen hodinky ani jen věci. Myslím, že většina má na něco slabost a tam si chce dopřát trochu více, než jsou jeho ostatní nároky. Pokud budu neustále posuzovat koupi čehokoliv podle životní úrovně, tak se mi ale na druhou stranu můe stát, že tak "drahé" věci prostě nepotřebuji a mám se pak cítit nějak divně při nákupu levnějších ? Nebo níž můžu, ale výš ne ? Řekněte prosím, kolik procent z platu můžu vlastně investovat do hodinek, abych nepřetáhl limit a nedostal se do vyšší skupiny životní úrovně ? Mám opravdu rád extrémisty.

• Odpovědi 474
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Do hodinek mužes investovat klidne 100% platu a jeste nejaké procenta z ušetřených peněž, ale nejaký člen ti potom napise že si máš kupovat veci na které máš, protože te to finančně vyucuclo... :-)

Návštěvník Diskutér
Odesláno

noname napsal:
V názorech diskutéra je více pravdy, než je tady většina ochotna přijmout.

K nákupu luxusního zboží patří i nějaká kultura prodeje. Samozřejmě každý chce nakoupit vysněné hodinky co nejlevněji, to ale po internetu dost dobře nejde. Ruku na srdce, kdo kupuje drahé hodinky jen podle obrázku na internetu? Není to náhodou tak, že dotyčný navštíví Hanáka, Bechyněho, Dušáka nebo jiného prodejce, prohlédne si hodinky, případně si je i nechá předvést a pak si totožný model koupí přes internet?

Připadá vám to normální?

Mě tedy ne, ale přiznám se, že jsem také něco podobného zvažoval.

Bravo, noname, přesně tak to vnímám. Osobně bych to také nikdy neudělal, abych se zprostituoval v kamenném obchodě, osahal si hodinky a pak v tichu noci je objednal přes internet... . a nahoře to potvrzuje i kolega Grga... jasnej souhlas.

Nákup na netu chápu buďto z motivace sběratelství, či jako nákup spotřebního materiálnu (řemínky atd) ovšem vyberu-li hodinky k nošení, pak zásadně se vší parádou - Dušák a spol. Samozřejmě jaksi potěší třeba i pfka k novému roku... to vše jsou prostě tance luxusu, které k luxusním hodinkám patří.

Ovšem je tu jeden problém - bohužel ne každý hodinář tu má zastoupení (mimochodem, kam se propadla ETERNA? kam se v Pařížské propadl MIDO? Takže je tu problém s tím, že pokud člověk chce koupit značku, která se tu neprodává, pak, pokud nejede např. do Vídně, volí holt ten net... Osobně mi vadí, že je tu málo prodejen s hodinkami, že tu absentuje řada světoznámých značek a že často vlastně není kam jít. V Praze, jakmile obrazíš Bechyněho, Carolinum a Dušáka vlastně namáš kam jít.

Odesláno

Milý Ondraji, když jsem loni prodával Orlíky, okamžitě (několik minut po zveřejnění inzerátu) jsi si je osobním mailem zamluvil a několik dní je blokoval. Na mé e-maily jsi nereagoval.

Nevím, co se v té době v tvé psychice dělo, určitě bys tady ale neměl moralizovat a přemítat o tom, kam se fórum vyvíjí.

Odesláno

Diskutér napsal:
  jacob napsal:
diskutér: dám ti jednu otázku, koupíš si nové hodinky za 80tis. KČ, nebo radši za 40tis. KČ jeden rok staré v takovem stavu jako se povedli koupit sibirnayovi????? Ja myslim te tech 40tis. KČ co sibirnaya ušetřil není protože nema na nové, ale neni snob kterej by potreboval vyhodit 40tis KČ v případe jeho hodinek prakticky za nic...

Jak, snob? Buďto mám, nebo nemám. V takovýchto (pro mne) nesmyslných dimenzích (tedy dilema nové či levné bazar) neuvažuji. Koupím si takové hodinky, které korespondují s mým životním stylem, které mi něco říkají a které do jisté míry korespondují s... řekněme, společenským postavením. Samozřejmě nové. A mám-li jen na mechanické primky za devět tisíc, koupím si mechanické primky za devět tisíc. To je všechno.

Já umím pochopit, dokonce velmi zde fandím těm klukům, co si mezi sebou prohazují staré Primky, protože je sbírají... tedy jde o vytváření sbírky, shánění (použitých) hodinek, protože se již nevyrábí, ale absolutně nechápu, že je možné si koupit hodinky k nošení (například ty railmastery) a nekoupit si je nové... to by mě ani na vteřinu nenapadlo. Je to otázka životního postoje obecně, pohledu na sebe sama a na to, co dokáži.

Tedy tvrdím - žij na to, na co máš. Jen tak ti budou slušet i tvé hodinky. (a nechytej mě teď za slovo, prosím).

Sběratele Panerai by ve snu nenapadlo koupit nové, kdyby měl možnost koupit sbírkový zajímavý kus. Nemluvím o vlastníkovi jedněch hodinek, ale o člověku co hodinky této značky sbírá. Pokud je něco na krámě, je to dostupné a vcelku "tuctové", i když za sto tisíc ...to co sháníš v klubech sběratelů, a co už několik let není na prodej, má teprve tu správnou cenu. A hlavně hodnotu. Protože se další už nevyrobí.

Nijak to nesouvisí s penězi, ale s dostupností. Většina starších už nevyráběných kusů je dražších než současná produkce Panerai. Takže podle mého ať si každý koupí co chce, a co ho potěší. U Panerai ale platí - starší kusy, cennější kusy.

Odesláno

Diskutér napsal:
  noname napsal:

K nákupu luxusního zboží patří i nějaká kultura prodeje. Samozřejmě každý chce nakoupit vysněné hodinky co nejlevněji, to ale po internetu dost dobře nejde. Ruku na srdce, kdo kupuje drahé hodinky jen podle obrázku na internetu? Není to náhodou tak, že dotyčný navštíví Hanáka, Bechyněho, Dušáka nebo jiného prodejce, prohlédne si hodinky, případně si je i nechá předvést a pak si totožný model koupí přes internet?

Připadá vám to normální?

Bravo, noname, přesně tak to vnímám. Osobně bych to také nikdy neudělal, abych se zprostituoval v kamenném obchodě, osahal si hodinky a pak v tichu noci je objednal přes internet... . a nahoře to potvrzuje i kolega Grga... jasnej souhlas.

Nákup na netu chápu buďto z motivace sběratelství, či jako nákup spotřebního materiálnu (řemínky atd) ovšem vyberu-li hodinky k nošení, pak zásadně se vší parádou - Dušák a spol. Samozřejmě jaksi potěší třeba i pfka k novému roku... to vše jsou prostě tance luxusu, které k luxusním hodinkám patří.

Ovšem je tu jeden problém - bohužel ne každý hodinář tu má zastoupení (mimochodem, kam se propadla ETERNA? kam se v Pařížské propadl MIDO? Takže je tu problém s tím, že pokud člověk chce koupit značku, která se tu neprodává, pak, pokud nejede např. do Vídně, volí holt ten net... Osobně mi vadí, že je tu málo prodejen s hodinkami, že tu absentuje řada světoznámých značek a že často vlastně není kam jít. V Praze, jakmile obrazíš Bechyněho, Carolinum a Dušáka vlastně namáš kam jít.

Milý Diskutére, Tvůj pocit pramení z toho, že v kamených obchodech ( a podle mě ani jinde ) nikdy nenakupuješ, ale jen v tichu svého monitoru moralizuješ nad ostatními bez reálné zkušenosti. Znám mnoho velmi bohatých lidí, (ale kromě Rusů), každy raději koupí za výhodnější cenu, pokud mu to nepřinese zvýšené nepohodlí, neodpovídající ušetřené sumě. Pár hodinek jsem takto v obchodě koupil ( naposledy letos v únoru ), ale jen z toho důvodu, že jsem je chtěl hned, a teď, i za cenu, že mě to bude stát o pár desítek procent víc, než kdybych kupoval s rozvahou a klidnou hlavou třeba přes net. Zisk není ostuda, a bussines není charita. Vší paráda ( jak to nazýváš na základě svých zřejmě nulových zkušeností ) je to, že zaplatíš za hodinky v ceně 50k 20% navíc, za které by jsi mohl koupit třeba dárek své milé, nebo je dát třeba na pomoc v nouzi potřebným. Paráda to sice je, ale pro prodejce, ...podle mě to je stupidita, hrát si na pocit luxusu zrovna takhle. P.S. Ty hodinky v Pařížský mě půjčili, měl jsi pravdu, velmi mě to zkultivovalo. Bylo to sice jen 8 vteřin, ale ten pocit :-)

Návštěvník Snow
Odesláno

Diskutér napsal:
  noname napsal:

Připadá vám to normální?

Ahoj Diskutére, máš pravdu, náš trh je skutečně omezen, ztratilo se pár firem a jiné do Čr ani nevstoupily, měli bychom si položit otázku proč, je náš trh skutečně tak nezajímavý pro světové prodejce hodinek ? Mě osobně zaráží, že spousta renomovaných firem má zastoupení v Bulharsku nebo Rumunsku, nechci tyto státy nijak podceňovat, ale domnívám se, že Čr by si zasloužila totéž, prvorepublikový trh to byla jiná káva takže by bylo na co navazovat, byl tady kde kdo a to nejen v hodinářském průmyslu, ale i v dalších odvětvích, např. v mém oblíbeném automobilismu. Naši prodejci zůstávají zkostnatělí a opírají se pouze o pár značek, čímž nechci říct, že by to byly firmy nezajímavé a nerenomované, to chraň bůh, ale je to uzavřený svět OMEGA a spol., spousty jich chybí, např. Tebou zmiňovaná ETERNA, chápu, že se zde neprezentuje např. Schwarz Etienne, ale mně osobně chybí například věhlasná Universal Geneve, Glycine a mohl bych jmenovat mnoho dalších.

Odesláno

noname napsal:
Milý Ondraji, když jsem loni prodával Orlíky, okamžitě (několik minut po zveřejnění inzerátu) jsi si je osobním mailem zamluvil a několik dní je blokoval. Na mé e-maily jsi nereagoval.

Nevím, co se  v té době v tvé psychice dělo, určitě bys tady ale neměl moralizovat a přemítat o tom, kam se fórum vyvíjí.

To je trochu jiná ne ? Nevím tedy, ale možná se pletu, že bych si je úplně zamluvil, zájem jsem tenkrát měl.

To že to nenapadlo je celkem normální, i mě se několikrát stalo, že si zájemce hodinky nakonec nekoupil.

Jinak pokud koukám na to vlákno toho konkrétního prodeje (pokud je to ono) http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=3789,

tak tam ani nepíšeš, že jsou zablokované na týden pro mě, jinak pozor, už několikrát se mi stalo, že maily někdy nedorazí.

Prosím dolož mail, kterým jsem je závazně zamlouval. Díky

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Ondraj napsal:
Nechtěl jsem sem vůbec přispívat, ale nechápu, až kam jste se s diskusí dostali. Divím se, že se v názorech vůbec neobjevil vliv fáze měsíce, hlad dětí v Africe atd. Možná by se fórum mohlo začít nazývat \"spolek odpůrců hodinek\". Nevím, proč by každý nemohl mít svůj vlastní důvod pro něj přijatelný, proč si dané \"vysněné\" hodinky či jiné věci kupuje. Mě přijde, že ti, co to nejvíce řeší, musí mít nějaký osobní problém a ne malý. A chtěl bych v životě vidět všechny věci jen bíle nebo černě jako někdo zde. Je zajímavé, jak se fórum vyvíjí, bohužel nemyslím, že k dobrému. Já osobně se rád seznámím s každým novým kouskem jiných členů, protože mě to zajímá, ale že bych musel v sobě řešit, proč je koupil, jestli vybrané hodinky odpovídají jeho životní úrovni... Lidé mají z koupi určité věci radost právě z důvodu, že si ji nemůžou dovolit zcela běžně a že jsou rádi, že dokázali na \"to\" našetřit. Nemusí to být přeci jen hodinky ani jen věci. Myslím, že většina má na něco slabost a tam si chce dopřát trochu více, než jsou jeho ostatní nároky. Pokud budu neustále posuzovat koupi čehokoliv podle životní úrovně, tak se mi ale na druhou stranu můe stát, že tak \"drahé\" věci prostě nepotřebuji a mám se pak cítit nějak divně při nákupu levnějších ? Nebo níž můžu, ale výš ne ? Řekněte prosím, kolik procent z platu můžu vlastně investovat do hodinek, abych nepřetáhl limit a nedostal se do vyšší skupiny životní úrovně ? Mám opravdu rád extrémisty.

Problém je, že si to právě ty vysvětluješ v extrémní rovině. Pochop. Nejde přece o procento z platu, ale chcceš-li příklad - touha po zcela běžné produkci (byť jaksi v luxhávu) tedy ty předmětné railmastery, pokud k nim vede cesta koupě z druhé ruky... to je už právě podle mého ten moment, kdy by se měl člověk nad sebou zamýšlet. Prostě luxusní hodinky nejsou ze své podstaty vyráběny k tomu, aby si na ně šetřil dva roky švorcák z dávek na Úřadu práce. Je sice dojemné, pokud tento případ nastane, ale je potřeba vědět, že když holt člověk "nemá" na luxusní hodinky (a zde neakcentuji jenom ty prachy) tak prostě i kdyby se rozkrájel, vypadá v nich jak ponocnej na koupališti. S tím nic nenaděláš. Mimochoem paradoxem je, že lidé, kteří nemusí počítat, se daleko více orientují na trhu, umí koupit (třeba Prim) a naopak ti, kteří dodýchávají měsíc s jazykem na vestě, pod vlivem nějaké blíže neurčené touhy jsou často zmítání potřebou pořídit (na jejich možnosti) drahou, luxusní věc...

Ze svého života mám četnou zkušenost, že lidé se traumatizují právě tím, že si kupují věci na které vlastně nemají (řeší to pak půjčkami atd.) aniž by vůbec měli zájem poznat své životní patro a to dokonale vytěžit... Ostatně viděl jsem i v Česku inzeráty na pořízení hodinek na splátky... to je zoufalé. Vím, že hlad po luxusu je tu realizován v trochu zakřivené podobě, neb decimace komunismem se projevuje i v tomhle. Ale právě proto je potřeba o tom psát. Je třeba hledat balance, odpovědi a nebát se toho, nemyslet si, že když tu někdo napíše zdánlivě kacířský názor, že je nejlepší ho hned upálit, nikoliv - jen argumentací lze najít vyvážený postoj.

Jinak se tu za chvíli můžem také dostat k tomu, že se složíme na jedny Blancpain a budeme si je půjčovat... což je přece také jedna z možností... a proč ji tedy zavrhovat? wink.gif

Odesláno

Pánové, proti nákupu přes internet zde nikdo nic nemá. I já jsem si takto zakoupil hodinky DAVOSA Square od Haeffnera.

ALE

Přece není normální otravovat půl hodiny Dušáka, nechat si ukázat naživo hodinky, pak se rozloučit a večer objednat přes internet. A ještě se předtím zde na fóru zeptat, jak to udělat, abych nedostal clo. Případně se rozčílit, že jsem dostal clo, ačkoliv mě Higuchi poslal Seika jako dárek.

Pánové, já si nemyslím nic valného o inteligenci policajtů nebo celníků. Úplní idioti ale nejsou. Pokud to ale chcete takto, tak se pak nedivte, že je u nás stavba kilometru dálnice dražší, než v hornatém Rakousku.

Odesláno

Pokud vim, s hodinkami na splatky prichazeji i primo renomovane svycarske firmy(Patek). Jde o to oslovit nove zakazniky. Proste ani ony nechteji byt mimo. Chteji urvat z trhu co nejvice. Asi se budes muset smirit s tim, ze uz i tyto firmy nechteji byt jen firmami pro top klienty, ale je tady snaha prorazit i ke stredni tride a mozna jeste nize (nemysleno pejorativne). Hnacim motorem uz neni exkluzivita, ale zisky a podil na trhu. PR omacka o hodinkach pro dokonale gentlemany kteri na to "maji" zustane drive nebo pozdeji jen PR omackou....nakonec na to budou "mit" skoro vsichni....

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Snow napsal:
  Diskutér napsal:
  noname napsal:

Připadá vám to normální?

Ahoj Diskutére, máš pravdu, náš trh je skutečně omezen, ztratilo se pár firem a jiné do Čr ani nevstoupily, měli bychom si položit otázku proč, je náš trh skutečně tak nezajímavý pro světové prodejce hodinek ? Mě osobně zaráží, že spousta renomovaných firem má zastoupení v Bulharsku nebo Rumunsku, nechci tyto státy nijak podceňovat, ale domnívám se, že Čr by si zasloužila totéž, prvorepublikový trh to byla jiná káva takže by bylo na co navazovat, byl tady kde kdo a to nejen v hodinářském průmyslu, ale i v dalších odvětvích, např. v mém oblíbeném automobilismu. Naši prodejci zůstávají zkostnatělí a opírají se pouze o pár značek, čímž nechci říct, že by to byly firmy nezajímavé a nerenomované, to chraň bůh, ale je to uzavřený svět OMEGA a spol., spousty jich chybí, např. Tebou zmiňovaná ETERNA, chápu, že se zde neprezentuje např. Schwarz Etienne, ale mně osobně chybí například věhlasná Universal Geneve, Glycine a mohl bych jmenovat mnoho dalších.

ano, ano, Universal Geneva, Glycine... jasně a mnoho dalších... tohle je opravdu podivné.

Odesláno

Diskutér napsal:
  Ondraj napsal:
Nechtěl jsem sem vůbec přispívat, ale nechápu, až kam jste se s diskusí dostali. Divím se, že se v názorech vůbec neobjevil vliv fáze měsíce, hlad dětí v Africe atd. Možná by se fórum mohlo začít nazývat \"spolek odpůrců hodinek\". Nevím, proč by každý nemohl mít svůj vlastní důvod pro něj přijatelný, proč si dané \"vysněné\" hodinky či jiné věci kupuje. Mě přijde, že ti, co to nejvíce řeší, musí mít nějaký osobní problém a ne malý. A chtěl bych v životě vidět všechny věci jen bíle nebo černě jako někdo zde. Je zajímavé, jak se fórum vyvíjí, bohužel nemyslím, že k dobrému. Já osobně se rád seznámím s každým novým kouskem jiných členů, protože mě to zajímá, ale že bych musel v sobě řešit, proč je koupil, jestli vybrané hodinky odpovídají jeho životní úrovni... Lidé mají z koupi určité věci radost právě z důvodu, že si ji nemůžou dovolit zcela běžně a že jsou rádi, že dokázali na \"to\" našetřit. Nemusí to být přeci jen hodinky ani jen věci. Myslím, že většina má na něco slabost a tam si chce dopřát trochu více, než jsou jeho ostatní nároky. Pokud budu neustále posuzovat koupi čehokoliv podle životní úrovně, tak se mi ale na druhou stranu můe stát, že tak \"drahé\" věci prostě nepotřebuji a mám se pak cítit nějak divně při nákupu levnějších ? Nebo níž můžu, ale výš ne ? Řekněte prosím, kolik procent z platu můžu vlastně investovat do hodinek, abych nepřetáhl limit a nedostal se do vyšší skupiny životní úrovně ? Mám opravdu rád extrémisty.

Problém je, že si to právě ty vysvětluješ v extrémní rovině. Pochop. Nejde přece o procento z platu, ale chcceš-li příklad - touha po zcela běžné produkci (byť jaksi v luxhávu) tedy ty předmětné railmastery, pokud k nim vede cesta koupě z druhé ruky... to je už právě podle mého ten moment, kdy by se měl člověk nad sebou zamýšlet. Prostě luxusní hodinky nejsou ze své podstaty vyráběny k tomu, aby si na ně šetřil dva roky švorcák z dávek na Úřadu práce. Je sice dojemné, pokud tento případ nastane, ale je potřeba vědět, že když holt člověk "nemá" na luxusní hodinky (a zde neakcentuji jenom ty prachy) tak prostě i kdyby se rozkrájel, vypadá v nich jak ponocnej na koupališti. S tím nic nenaděláš. Mimochoem paradoxem je, že lidé, kteří nemusí počítat, se daleko více orientují na trhu, umí koupit (třeba Prim) a naopak ti, kteří dodýchávají měsíc s jazykem na vestě, pod vlivem nějaké blíže neurčené touhy jsou často zmítání potřebou pořídit (na jejich možnosti) drahou, luxusní věc...

Ze svého života mám četnou zkušenost, že lidé se traumatizují právě tím, že si kupují věci na které vlastně nemají (řeší to pak půjčkami atd.) aniž by vůbec měli zájem poznat své životní patro a to dokonale vytěžit... Ostatně viděl jsem i v Česku inzeráty na pořízení hodinek na splátky... to je zoufalé. Vím, že hlad po luxusu je tu realizován v trochu zakřivené podobě, neb decimace komunismem se projevuje i v tomhle. Ale právě proto je potřeba o tom psát. Je třeba hledat balance, odpovědi a nebát se toho, nemyslet si, že když tu někdo napíše zdánlivě kacířský názor, že je nejlepší ho hned upálit, nikoliv - jen argumentací lze najít vyvážený postoj.

Jinak se tu za chvíli můžem také dostat k tomu, že se složíme na jedny Blancpain a budeme si je půjčovat... což je přece také jedna z možností... a proč ji tedy zavrhovat? wink.gif

V něčem s Tebou musím souhlasit, a nápad na share hodinek není vůbec špatný. Když si Tkáč může sharovat Jet, když si smetánka v New Yorku sharuje jachty, a když si mladý investiční bankéři sharujou Ferrari, proč by jsme si nemohli sherovat hodinky? 12 lidí x 20k je 240k a za to už se něco sehnat dá, a víc jak 4 x týden v roce je stejně nosit nebudu. Po čase se prodají, někdo se vyplatí, někdo přistoupí, a zase se koupí něco jinýho. Proč ne? Pokud to budou zajímavý kusy, tak to může být bráno jako investice s přidannou hodnotou ( radostí ).

Odesláno

Zajímavé téma, ty nákupy na internetu... Myslím, že je zde praktikuje kde kdo... Já také...

A právě proto nechápu, když jsem v jednom vlákně v minulosti četl, jak lidé souhlasili s Primem, když vysvětloval, že nemá zájem o internetové prodejce (jak kvůli kultuře prodeje, tak i kvůli nedodržování doporučených cen). Hromada z vás s ním souhlasila. Ale hodinky jiných značek klidně na internetu koupíte.

Vážně zajímavé, jak se měří dvojím metrem smile.gif

Návštěvník Diskutér
Odesláno

grga_pitic napsal:
Pokud vim, s hodinkami na splatky prichazeji i primo renomovane svycarske firmy(Patek). Jde o to oslovit nove zakazniky. Proste ani ony nechteji byt mimo. Chteji urvat z trhu co nejvice. Asi se budes muset smirit s tim, ze uz i tyto firmy nechteji byt jen firmami pro top klienty, ale je tady snaha prorazit i ke stredni tride a mozna jeste nize (nemysleno pejorativne). Hnacim motorem uz neni exkluzivita, ale zisky a podil na trhu. PR omacka o hodinkach pro dokonale gentlemany kteri na to \"maji\" zustane drive nebo pozdeji jen PR omackou....nakonec na to budou \"mit\" skoro vsichni....

smile.gif no... to je právě ta tragédie. Protože, jestliže si lidé koupí už i hodinky na splátky, tak já tvrdím, že to jsou přesně ti, co na ně nemají... a nemají je ani mít. To je to nesmyslné překračování životních pater.

Odesláno

NIGHTinGALE napsal:
Zajímavé téma, ty nákupy na internetu... Myslím, že je zde praktikuje kde kdo... Já také...

A právě proto nechápu, když jsem v jednom vlákně v minulosti četl, jak lidé souhlasili s Primem, když vysvětloval, že nemá zájem o internetové prodejce (jak kvůli kultuře prodeje, tak i kvůli nedodržování doporučených cen). Hromada z vás s ním souhlasila. Ale hodinky jiných značek klidně na internetu koupíte.

Vážně zajímavé, jak se měří dvojím metrem smile.gif

Myslim ze jde o to jak to koupim. Nesouhlasim s Diskuterem ze kupovani hodinek musi byt obrad pri kterem je temer nutnosti obetovat pannu, nebo pri nejhorsim alespon porazit 100 dobytcat. Ja na internetu kupuji, ale pokud by ty hodinky ktere jsem si koupil na netu byly k dostani v obchode, a ja tam je sel obhlizet, nechal se obskakovat atd. tak bych si je tam i koupil, i kdybych mel zaplatit o nejakou tu kacku vice.

Odesláno

grga_pitic napsal:
Pokud vim, s hodinkami na splatky prichazeji i primo renomovane svycarske firmy(Patek). Jde o to oslovit nove zakazniky. Proste ani ony nechteji byt mimo. Chteji urvat z trhu co nejvice. Asi se budes muset smirit s tim, ze uz i tyto firmy nechteji byt jen firmami pro top klienty, ale je tady snaha prorazit i ke stredni tride a mozna jeste nize (nemysleno pejorativne). Hnacim motorem uz neni exkluzivita, ale zisky a podil na trhu. PR omacka o hodinkach pro dokonale gentlemany kteri na to \"maji\" zustane drive nebo pozdeji jen PR omackou....nakonec na to budou \"mit\" skoro vsichni....

Hodinky na splátky jsou bussines stějně jako prodej panelákových bytů které staví developeři a straší růstem DPH, a růstem cen nemovitostí, a lidé si na 25 let půjčují na příšerné byty postavené na polích v prapodivných tvarech, s nesmyslnými terasami, a zoufale neodkladnými splátkami. Jednu dobu to byly Zepter nepotřebné hrnce, poté deky, "výhodné" leasingy s "nulovým" navýšením, životní pojistky, Herbalife, a já nevím co ještě. Luxus na splátky je výborný bussines, hlavně pro banky. A prodejci hodinek by byli hloupí, kdyby se tomu nepřispůsobili.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...