Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nevím, jestli se má představa přibližuje té původní, ale s chutí jsem si přečetl články o historii značek (bylo to bráno abecedně) zda na Chronomagu a stejně tak rád jsem zhltnul historii ruských značek zde ve fóru (jméno autora mi vypadlo, pardon, ale napsal to skvěle a fantasticky to zasadil do historických souvislostí).

Čili to by byla publikace, kterou bych si koupil.

Naopak bych si nekoupil knihu podobného typu jako odkazovaná výše - "letos budou v prodeji tyto hodinky".

• Odpovědi 112
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 25. 11. 2013 v 14:33, PNS napsal:

+1

Já bych to viděl na současnost - typické zástupce + nějaké ty legendy z historie, aby se to opravdu nekomplikovalo, protože jak to sleduju, tak se to za chvíli tak zamotá, že se od toho daj ruce pryč, jako od řady jiných projektů zde. Ale zdá se, že Ohm-Aztec má jasnou představu tak držím palce :-)

+ samozřejmě ten slovník pojmů

Určitě bych to nekomplikoval. "Prostá" encyklopedie s výběrem našich nejoblíbenějších hodinek bude stačit. Plus samozřejmě příběhy (Rolex Submariner, Omega Speedmaster, Heuer Monaco, IWC Big Pilot, Prim Orlík, ...)

Odesláno
  V 25. 11. 2013 v 14:34, Ohm-Aztec napsal:

Trochu se bojím toho, že neseženeme dostatek účastníků, kteří budou ochotni projekt finančně podpořit. Pokud nás ale bude dost a zvládneme vše zrealizovat vlastními zdroji, jsem rozhodně pro, aby to bylo "chronomag sobě". Jinak hithit.cz je dobrý nápad.

Líbí se mi na to hlavně to, že pokud by se nenašlo dost účastníků projektu (například 300 chronomagorů krát 1 000,-), tak těm, kteří už přispěli se po vypršení časového limitu peníze automaticky vrátí. Tím odpadá spousta starostí případnému ekonomickému náměstku ;)

Odesláno
  V 25. 11. 2013 v 14:35, camlost napsal:

naopak bych si nekoupil knihu podobného typu jako odkazovaná výše - "letos budou v prodeji tyto hodinky".

Takto by to určitě nemělo být uchopeno. I když bych se nebránil odkazům na webovky výrobců a reklamním sdělením či prezentaci prodejců (ale opravdu ve velmi omezené míře a mimořádně kulturně - na hranici PR a reklamy)

Odesláno

Není nic jednoduššího pro toho kdo to umí, než vykalkulovat cenu, jak už tady předběžně Ohm-aztec nadhodil a založit vlákno na předběžné objednávky. No a kolik se nahlásí lidí, tak podle toho se hned uvidí, kolik se dá dohromady peněz a jestli je v tom případě tento projekt životaschopný.

Odesláno

Jsem pro postup eventuálně vyhlásit hlasování o předběžném zájmu. Současně se přihlásí ti kdo jsou ochotni věnovat i čas. Druhá fáze bych nechal zájemce vypracovat svůj pohled na strukturu formou základní osnovy a pojmutí jako např. zadání diplomky. Hlavně mnetrápí organizace. Ani diktát, ani demokracie. Odhlasovat tým a zodpovědnost za dílčí úkony vúzké skupině realizátorů. Pak grafik řekne tak nebo tak ze dvou variant AI ostatní vyberou a hotovo.  Když vydím organizaci zdejších limitem, tak z toho nemůžu.

Odesláno

Určitě souhlasím. Mnou uváděná cenová kalkulace je jen nástřel, rozhodně nám to ale stanovuje nějaký min. objem prostředků, které bychom měli dát dohromady. Případné přebytky lze následně poměrnou částí refundovat, nebo využít na dotisk a možnou distribuci. Pokud budeme řešit sazbu a grafiku svépomocí, lze počítat s náklady na vydání publikace ve výši cca 300.000. To by měl být také min. limit.

Ještě k reklamě. Nerad bych aplikoval své zkušenosti s reklamou v tištěných médiích (většinou jsme zadávali reklamu v médiích s nákladem desítek až stovek tisíc výtisků) na tuto publikaci. Vzhledem k relativně malému počtu očekávaných výtisků je možné, že o reklamu nebudou mít potenciální zadavatelé zájem (nevím, jaký je náklad časopisu Watch Magazine nebo Hodinky, ale určitě půjde o tisíce či desítky tisíc).

Odesláno (upraveno)
  V 25. 11. 2013 v 15:02, azeppelin napsal:

Jsem pro postup eventuálně vyhlásit hlasování o předběžném zájmu. Současně se přihlásí ti kdo jsou ochotni věnovat i čas. Druhá fáze bych nechal zájemce vypracovat svůj pohled na strukturu formou základní osnovy a pojmutí jako např. zadání diplomky. Hlavně mnetrápí organizace. Ani diktát, ani demokracie. Odhlasovat tým a zodpovědnost za dílčí úkony vúzké skupině realizátorů. Pak grafik řekne tak nebo tak ze dvou variant AI ostatní vyberou a hotovo.  Když vydím organizaci zdejších limitem, tak z toho nemůžu.

Hlasování by mělo být propojeno i s uvedením částky, kterou jsou zájemci ochotni do projektu vložit. Měla by být stanovena min. částka (navrhuji 1.500 a sám přispěji min. 5.000).

Dále bychom měli vybrat členy, kteří si vezmou na starosti jednotlivé segmenty (finance, grafika, sazba, text, výroba, reklama, komunikace, organizace). Ti budou zodpovědní za své části a budou si i průběh řídit ve svém vlákně formou komunikace s jednotlivými účastníky projektu.

Pro přehlednost by bylo dobré vytvořit vlastní sekci v rámci fóra, ve které budou jednotlivá vlákna.

Upraveno uživatelem Ohm-Aztec
Odesláno

Jasně, budou-li zájemci. tak pak stačí informační vlákno o progresu se subhlasováním. Realizátoři se domluví mimo fórum standardně jako u kterékoli komerční zakázky či projektu.

Odesláno

Jsem opravdu spíše příznivcem více tematicky zaměřených vláken (základním problémem jakékoliv limitky je to, že velmi rychle nabere velké množství stran a případným novým zájemcům se je nechce procházet a ptají se na elementární věci, které se již probraly). Také to ušetří práci těm, kteří se chtějí do projektu zapojit, ale zajímá je pouze jeden konkrétní okruh a ve zbytku důvěřují ostatním. V takovém případě mohou ostatní vlákna věnovaná projektu ignorovat.

Odesláno (upraveno)

Je to hudba budoucnosti. Ale v zásadě proto jsem pro odbourání demokratického hlasování o podružnostech. Jako aby se diskutovalo stovky stran vláken jestli taková luneta nebo taková... to fakt ne.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odesláno
  V 25. 11. 2013 v 15:21, prischera napsal:

Takže celé nové téma s více podsekcemi :)

Dobrej nápad.

Určitě to bude chtít nahodit hrubou kostru projektu, ale vedle finanční stránky to chce oslovit ty výrobce kvůli souhlasu, tj fotky a pod - bez toho nemá moc smysl vrhat se do dalších detailů.

Odesláno

Určitě by se mělo odbourat přílišné diskutování (na druhou stranu, luneta je u hodinek poměrně důležitý prvek a chápu, že se o ní diskutuje), ovšem každá věcná připomínka by měla být brána v úvahu.

Jestli to nesmrdí přílišnou byrokracií, založil bych v rámci sekce Chronomag LE - limitované edice novou sekci věnovanou chronoknize. V této sekci by potom vzniklo několik (omezený počet) jasně tematicky vymezených vláken (jedno na výběr peněz, jiné na výběr značek, další na výběr fotek, tvorbu textů, atd.)

Odesláno
  V 25. 11. 2013 v 15:27, PNS napsal:

Dobrej nápad.

Určitě to bude chtít nahodit hrubou kostru projektu, ale vedle finanční stránky to chce oslovit ty výrobce kvůli souhlasu, tj fotky a pod - bez toho nemá moc smysl vrhat se do dalších detailů.

Souhlas. Prvním krokem je ale zajištění financování (Nemá smysl prudit výrobce se souhlasem k užití fotografií, když vlastně ještě není ani jisté, že něco vyjde. Nerad bych, abychom si takto trhli ostudu.)

Odesláno
  V 25. 11. 2013 v 15:35, azeppelin napsal:

V pohodě. Snad to klapne. Ostatně Tobě zřejmě zůstane organizace jako iniciátorovi, takže co a v jaké formě si na sebe upleteš...

Uvidíme... Jen pro zajímavost, v knize 1000 hodinek je uvedeno něco kolem 160 výrobců. Některé jsem vyřadil (záměrně, aby to vybudilo diskuzi a seznam se tak aktualizoval), jiné opomenuté jsem do seznamu přidal. V tuto chvíli je na seznamu cca 100 značek. Počítám s tím, že se počet značek na základě diskuze ještě rozšíří. Zmiňuji to proto, že takové množství výrobců představuje poměrně hodně textů.

Odesláno
  V 25. 11. 2013 v 16:51, Rodkopf napsal:

100 je i tak celkem dost, já bych to stáhl fakt jen na ty pro nás zde relevantní a k nim se více rozepsal. 

Přesně tak, problém knih s příliš velikým rozsahem značek, apod. je v tom, že z toho pak vznikne právě ten katalog... samozřejmě bych nechtěl někomu upirat prezentaci oblíbené značky, ale myslím že 100 je prostě moc

Jinak se rád projektu zúčastním, jak finančně tak případně pomocí

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...