Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 112
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Problém s předběžným seznamem zájeců je ten, že se tam napíše každý a jen část jedinců pak pošle i peníze.

V případě, že se najde dost zájemců, výrobci to schválí a budou i lidé ochotní se na tom podílet psaním, tak je nutné vybrat zálohy, jinak taky za rok, nebo 2 až dojde ke konečné realizaci nemusí už být původní seznam vůbec aktuální (spousta nováčků, kteří tady rok nevydrží, případně členové, které to přestane bavit, atd.)

Odesláno
  V 25. 11. 2013 v 17:20, sect napsal:

Problém s předběžným seznamem zájeců je ten, že se tam napíše každý a jen část jedinců pak pošle i peníze.

V případě, že se najde dost zájemců, výrobci to schválí a budou i lidé ochotní se na tom podílet psaním, tak je nutné vybrat zálohy, jinak taky za rok, nebo 2 až dojde ke konečné realizaci nemusí už být původní seznam vůbec aktuální (spousta nováčků, kteří tady rok nevydrží, případně členové, které to přestane bavit, atd.)

Taky se tohoto obavám, spousta členu v tom bude dělat bordel a přitom se finální realizace ani nezúčastní...ale toto eliminovat je skoro nemožné, jedině ze bychom teď registraci i zpětně zpoplatnili :-D
Odesláno

Jelikož má sect v jistém ohledu pravdu, tak navrhuji elegantní řešení... ato nevytvářet objemnou bychli a ztroskotal na monstrózním projektu. Šel bych formou edice. Vyselektovat svazek č.1 udělat obsah a podobu s příslibem pokračování do budoucna. Ostatně kniha na toto neuzavřené téma stejně nikdy nebude komplet. Po sezóně tam bude chybět XY hodinek. Proto otevřenou edici.

Odesláno

Jo, to by mohlo fungovat. Udělat seznam těch, kteří zároveň zašlou 1500,-, myslím ale že těch 200 ks tady bude celkem oříšek udat.

Ale líbí se mi to, takže já bych do toho šel.

Odesláno

Zatím jsem dal dohromady dopis pro výrobce s žádostí o svolení použít fotografie hodinek pro účely chronoknihy. Dále jsem sestavil seznam značek a krátkou charakteristiku knihy vč. stručného obsahu. Poptal jsem u místních tiskáren přesnější kalkulaci nákladů na tisk (pohrál jsem si i s drobnými vychytávkami v podobě laminace stránek a parciálního UV laku na fotkách - jsou to prvky, které tisk spíše prodraží, ale výsledný efekt je mimořádný).

Vše zatím skládám do šuplíku a čekám na vyjádření modů, jak dále postupovat. Až se v této věci pohneme, vše předložím na příslušném místě k diskuzi.

Odesláno

Skvelej napad,konecne by byla nejaka opavdu kvalitni publikace,ktera by byla tvorena odborniky,pokud by se zapojily nektere zdejsi kapacity(neni jich tu malo),melo by to skutecne uroven.Myslim,ze kdyby kniha vysla kolem litru,furt to neni hrozny,ja knihu 1000hodinek dostal darem od kamarada,pozdeji z nej vylezlo,ze stala kolem(snad)6 stovek..a uprimne..ta knizka je tak trochu o nicem.

Odesláno

Cena kolem 1.000 by byla ideální, ale zatím to nemůžu potvrdit... Výslednou cenu hodně ovlivní, jestli vybereme digitální nebo offsetový tisk. Digitální je levnější, ale kvalitou je trochu jinde než offset. Počet stran také hraje svou roli. Při 340 stranách by cena tisku vyšla na 1.000/ks, při 560 stranách už to je cca 1.500/ks. Budu mít zpracovanou přesnější multikalkulaci na různé počty stran, různý náklad a formu tisku.

Odesláno
  V 28. 11. 2013 v 9:53, villain83 napsal:

Skvelej napad,konecne by byla nejaka opavdu kvalitni publikace,ktera by byla tvorena odborniky,pokud by se zapojily nektere zdejsi kapacity(neni jich tu malo),melo by to skutecne uroven.Myslim,ze kdyby kniha vysla kolem litru,furt to neni hrozny,ja knihu 1000hodinek dostal darem od kamarada,pozdeji z nej vylezlo,ze stala kolem(snad)6 stovek..a uprimne..ta knizka je tak trochu o nicem.

No právě, ta kniha je nejen o ničem, ale ani cenu si neudržela. V současné době je to typický produkt pro Zlevněné knihy, nebo jak se to vlastně jmenuje. Nějak jsem v tomto vlákně nezachytil marketingovou úvahu na téma: kdo je klient, proč si to koupí, jaká je kupní síla, atd ......

Odesláno
  V 28. 11. 2013 v 10:07, Ohm-Aztec napsal:

Cena kolem 1.000 by byla ideální, ale zatím to nemůžu potvrdit... Výslednou cenu hodně ovlivní, jestli vybereme digitální nebo offsetový tisk. Digitální je levnější, ale kvalitou je trochu jinde než offset. Počet stran také hraje svou roli. Při 340 stranách by cena tisku vyšla na 1.000/ks, při 560 stranách už to je cca 1.500/ks. Budu mít zpracovanou přesnější multikalkulaci na různé počty stran, různý náklad a formu tisku.

Řekl bych, že cena 1.000 - 1.500Kč je zde přijatelná (pouze úvaha).

Prodalo se tu letos asi 250 kalendářů, které jsou jen na rok a potom se vyhodí (já si je schovávám).

Odesláno
  V 28. 11. 2013 v 11:00, Bert napsal:

No právě, ta kniha je nejen o ničem, ale ani cenu si neudržela. V současné době je to typický produkt pro Zlevněné knihy, nebo jak se to vlastně jmenuje. Nějak jsem v tomto vlákně nezachytil marketingovou úvahu na téma: kdo je klient, proč si to koupí, jaká je kupní síla, atd ......

Nezachytil jsi ji, protože tady taková úvaha nějak explicitně formulována není. Zatím se pohybujeme pouze v rovině průzkumu trhu a publikace je popsána relativně obecně. Dílče tady proběhla lehká diskuze nad cílovou skupinou (pouze chronomag vs chronomag + širší veřejnost), ale nic významného zatím nepadlo (hlavně proto, že zatím nevíme, jaká práva budeme mít k užití fotografií - jestli pouze pro hobby použití, nebo i pro použití komerční). Kupní sílu tady popsal Vít a takto jsem to vnímal i já (také jsem zmínil cenové rozpětí 1.000 - 1.500 a kupní síla vyplyne z samotného hlasování). Vše si myslím upřesníme ve zvláštním vlákně. Dnes budu mluvit s Kamilem a uvidíme, k čemu se dobereme.

Odesláno
  V 28. 11. 2013 v 11:00, Bert napsal:

No právě, ta kniha je nejen o ničem, ale ani cenu si neudržela. 

Ta kniha si cenu udržela, na fóru se pár kusů prodalo v ceně kolem 500 - 600, což je v případě neodborné publikace (míněno ne svým cílem, ale reálným výsledkem) tady na odborném fóru poměrně dobrý výsledek.

Odesláno

Mam jeden napad. Nez dalsi "kalatogove" poskladana kniha hodinek, by mozna bylo fajn dostat tam NAŠE příběhy. To znamená klasický Chronobundus. To co tady zažíváme každý den, to napětí, touha, neustálé hledání, nacházení a prodávání. To, jak se tady špičkujeme a říkáme si pacienti, chronodeprese, pnutí, apod. To, co u nás nechápou naše manželky a partnerky a zkrátka obyčejní civilové. Prosté představit svět hodinek z pohledu fandů a nadšenců. A každej by ke svému příběhu dal svoje oblíbené kousky. A mohl by přispět kdokoli - 10,20,50 Chronomagorů a máš najednou knihu plnou osobních zpovědí.

Tak mě to jen napadlo.

Odesláno

Pro zacatek zkusit jen jako "elektronickou knihu"? .. nekolik kapitol?<br /><br />Osnova jako katalog doplnena pribehy (vesele historky z chronomagu k danemu modelu), ruznymi zebricky (oblibenosti atd.), oblibenymi shopy ?<br /><br />Sent from my Nexus 4 using Tapatalk<br /><br />

Odesláno
  V 28. 11. 2013 v 12:29, Frantik napsal:

Mam jeden napad. Nez dalsi "kalatogove" poskladana kniha hodinek, by mozna bylo fajn dostat tam NAŠE příběhy. To znamená klasický Chronobundus. To co tady zažíváme každý den, to napětí, touha, neustálé hledání, nacházení a prodávání. To, jak se tady špičkujeme a říkáme si pacienti, chronodeprese, pnutí, apod. To, co u nás nechápou naše manželky a partnerky a zkrátka obyčejní civilové. Prosté představit svět hodinek z pohledu fandů a nadšenců. A každej by ke svému příběhu dal svoje oblíbené kousky. A mohl by přispět kdokoli - 10,20,50 Chronomagorů a máš najednou knihu plnou osobních zpovědí.

Tak mě to jen napadlo.

Stoprocentně! Rozhodně by to neměla být JEN encyklopedie (ale jádrem by encyklopedické řešení být mělo - jen pro orientaci a přehlednost). Ten osobní pohled bude určitě důležitý. Teď jde jen o to, jak moc do hloubky bychom měli jít. Když se nakonec dohodneme, že cílovou skupinou bude jen chronomag, tak jsem pro jít až na dřeň. Kdyby ale přecejen vyšly (zatím ne zcela vyřčené) komerční ambice, měli bychom s ohledem na širší a ne až tak zasažené publikum zvolit "jemnější" formu otevření se.

Odesláno
  V 28. 11. 2013 v 12:42, petr_cha napsal:

Pro zacatek zkusit jen jako "elektronickou knihu"? .. nekolik kapitol?<br /><br />Osnova jako katalog doplnena pribehy (vesele historky z chronomagu k danemu modelu), ruznymi zebricky (oblibenosti atd.), oblibenymi shopy ?<br /><br />Sent from my Nexus 4 using Tapatalk<br /><br />

Na chronomagu se mi líbí to, že dokáže vykouknout z obrazovky, že se potkáváme, vydáváme kalendáře... Prostě, že překročíme virtuální svět a obrazovku monitoru. Proto bych se trochu bránil elektronické knize. Žádný jedničky a nuly, který časem zmizí jak prd ve větru, ale klasická staromódní bichle.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...