tommas4 Odesláno 7. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2013 Nákupy na repre účely jsou kapitola sama o sobě, sem tam se objeví i něco jako dražba hodinek Prim třeba jako na primátorkách, tady bych i čichal nějakou "reciproci" která je ale už považována za normální. Já ovšem taky významným klientům dávám dárky :-)Města mají taky repre fondy.Dobrý pro Elton, špatný pro nás. Celý to není obhajoba těch cen, ty jsou naprosto mimo, ale jen teorie proč by to tak mohlo být. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 8. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2013 (upraveno) Tak už mi doteklo, proč mi na první pohled přišly tak nedodělaný - a i vám. Vždyť ten ciferník je downgrade dokonce i jejich komunistický předlohy z šedesátých let, a i prvního remaku ještě s etou a mimostředkou, které měly alspoň vyřízlý zlatý indexy místo natištěných čárek. Já chápu, že sami nezvládaj vystouplé plastické indexy, ale že je jim zatěžko udělat za 83 talířů do mosazi 8 vrypů ( já vím, musí být stejný a na správným místě a akurát hluboký :D ), tak to považuju za dekadentní. Ovšem je moc dobře, že někdo na světě ještě dělá takhle jednoduchý nenáročný přímočarý hodinky, jejichž jsem přívržencem. Jen tak dál. Když to navíc dělá u nás doma, je to skvělý, bohužel jsou mnohem dražší, než ty složité vychytané náročné z drahé západní ciziny :D . Vskutku jak ušité pro naše šetřivé politiky. Změřil už někdo, kolik mají mezi stěžejkama ?? Odhaduju tak 55mm. Upraveno 8. prosince 2013 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2013 (upraveno) sorry za kvalitu fotky, ale byla tam tma jak v ... delka pouzdra (i s nozickama) je brutalnich 52mm - vypada to na ruce fakt zvlastne, a to mam ruku 18.5cm. remen je krokous (hallelujah!), ale 22/22mm (proc?), navic mezi pouzdrem a remenem je dost velka dira. na ruce jsem mel stribreny cifr se zlatyma reliefama, ale bez cisel. ten s cislama je pouze v tistene verzi (tj. bez reliefnich znaku). rucky jsou v realu ok, ikdyz bych osobne uvital ostrejsi hrany, aby sedely s ostrosti bruselskeho fontu. all in all, toto opravdu nejsou vkusne decentni oblekovky. skoda Upraveno 9. prosince 2013 uživatelem IzTaPa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2013 To je tezka nuda tenhle model. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2013 Tak ty plastické indexy a tištěné číslo 12 (jestli dobře vidim z té fotky) to je snad ještě strašnější, než celý tištěný cifr v týhle cenovce, to je fakt vtip. A ty nožky opravdu asi eleganci nedodaj. V podstatě jsou ty hodinky tragický. Při tý velikosti navíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2013 Tak ty plastické indexy a tištěné číslo 12 (jestli dobře vidim z té fotky) to je snad ještě strašnější, než celý tištěný cifr v týhle cenovce, to je fakt vtip....... Souhlasim, to je fakt skarede jak ranni vstavani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgeisin Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2013 sorry za kvalitu fotky, ale byla tam tma jak v ... delka pouzdra (i s nozickama) je brutalnich 52mm - vypada to na ruce fakt zvlastne, a to mam ruku 18.5cm. remen je krokous (hallelujah!), ale 22/22mm (proc?), navic mezi pouzdrem a remenem je dost velka dira. na ruce jsem mel stribreny cifr se zlatyma reliefama, ale bez cisel. ten s cislama je pouze v tistene verzi (tj. bez reliefnich znaku). rucky jsou v realu ok, ikdyz bych osobne uvital ostrejsi hrany, aby sedely s ostrosti bruselskeho fontu. all in all, toto opravdu nejsou vkusne decentni oblekovky. skoda Každopádně díky za fotku...někdo se musel obětovat . Jsou jaké jsou, oni se najdou zámožní patrioti s tlustým zápěstím, kteří si je pořídí. Co do velikosti (bohužel pouze té) mají konečně ten pravý vrchol nabídky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2013 Je to asi rozdíl, ale v jednom je rozdíl velikej - tam je ETA a ELTON má inhouse - a na tom oni tu cenovou politiku staví. To je to co tu zamerne byva nezminovano. Srovnavat inhause hodinky kde kazdy kus muze byt za mirny priplatek jedinecny soliter s masovou produkci... na to se neda nic inteligentniho rict. Ikdyz chapu, ze nekteri si proste musi obhajit nakup tech "svych" xkrat predrazenych Grovan kde jak s oblibou rikam vezmou Etu 2824 co spadla z pasu, prdnou ji do pouzdra ktere padaji z CNC po tisici kusech, pichnou tam nejakej nazdobenej cifr a rafije a hned je tu swissmade horologie za desitky tisic:-))) Staci pak jen prdnout logo te ci one "vehlasne " znacky a hura zabalit do krasne krabicky a oparit to X pecetema a kartama. A o kupce neni nouze:-))))))))))))) Kazdemu co je jeho srdci blizsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2013 Nedokážu říci proč, ale ale ta ETA v tom průhledu vypadá mnohem míň blbě. Asi holt mame kazdy uplne jine oci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2013 (upraveno) To je to co tu zamerne byva nezminovano. Srovnavat inhause hodinky kde kazdy kus muze byt za mirny priplatek jedinecny soliter s masovou produkci... na to se neda nic inteligentniho rict. Ikdyz chapu, ze nekteri si proste musi obhajit nakup tech "svych" xkrat predrazenych Grovan kde jak s oblibou rikam vezmou Etu 2824 co spadla z pasu, prdnou ji do pouzdra ktere padaji z CNC po tisici kusech, pichnou tam nejakej nazdobenej cifr a rafije a hned je tu swissmade horologie za desitky tisic:-))) Staci pak jen prdnout logo te ci one "vehlasne " znacky a hura zabalit do krasne krabicky a oparit to X pecetema a kartama. A o kupce neni nouze:-))))))))))))) Kazdemu co je jeho srdci blizsi. pojdme porovnavat jabka s jabkama - stejna cenova kategorie, ale rozdil snad pozna i slepy... : Upraveno 15. prosince 2013 uživatelem IzTaPa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2013 Tak nějak mě ta Ruhla taky napadla Být ta trojka a devítka ležatá, tak to jsou stejný hodinky Nigu tos me prekvapil, snad teprve podruhe s tebou nesouhlasim. Ja teda vidim uplne jina pouzdra, ano jsou obe kulate. Nozky take uplne jine, ano oboje jsou dvoje. Korunky take uplne jine, ano jsou obe vroubkovane. Rafije take jine, ano jsou zlate. Indexy jednou v barve rafiji, podruhe v barve loga. Minutove jednou ano u druhych ne. Tak at koukam jak koukam, jedine spolecne je font cislic - nechces snad abych hledal mnoho dalsich slavnych hodinek s takovym fontem, to by byl dlouhy seznam. Nebo vsechny hodinky s kulatym poudrem, vroubkovanou korunkou, ctyrma nozkama, zlatymi rafijemi, "bauhaus" hodinovymi indexy jsou vlastne okopcene Ruhly?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2013 dovolim si jeste jeden muj wrist shot: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2013 (upraveno) pojdme porovnavat jabka s jabkama - stejna cenova kategorie, ale rozdil snad pozna i slepy... : Upraveno 15. prosince 2013 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2013 (upraveno) Blbne mi to nejak, nejde mi citovat. IzTaPa, neni jablko jako jablko. Samozrejme nemam patent na rozum, dodnes jsem si myslel, ze Glashutte je bezna masovka kterou koupis kdekoliv na svete. Mozna ze kdyz tam napises, udelaji ti hodinky z materialu jaky si zvolis a ozdobi ti je podle tveho prani. Treba take nabizi 100% inhause hodinky od cca 30t. To jsem dodnes prisaham nevedel. Zkusis to???? Kdyz na Glashutte a na Prim z tvych fotek koukam, mam pocit, ze asi mam opravdu spatne oci. Podle fotek mi hodinky prijdou velmi v podobnem duchu. Takze jsem asi slepy:-( Zepredu se mi vic libi Primky, zezadu o malinko vic Glashutte - diky ozdobnemu rotoru u automatu. Glashutte jsem v ruce nemel, ale predpokladam, ze ikdyz to na fotkach neni patrne budou mit hezci cifr v detailu, to je znama a podle me jedina slabina Primu, ciferniky by meli zlepsit. Samozrejme jsem vedel do ceho jdu kdyz jsem si dovolil napsat co jsem napsal, nejsem tu tyden. Narozdil od dob drivejsich nemam potrebu se zde o cemkoliv dohadovat. Jen jsem napsal svuj nazor, nehodlam ho tu do krve branit. At si o tom mysli kdo chce co chce. Upraveno 15. prosince 2013 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2013 (upraveno) @cody: fair enough. ten cifr GO sixties a PRIMek je - v realu - nebe a dudy. dynko (pruhled) to same... PRIMacky rucky jsou tak nejaky nedodelany - zaoblene tvary vubec nesedi s ostryma hranama fontu na ciferniku a o kvalite provedeni cifru samotneho ani nemluve. kalibry sam srovnavat nemuzu, ale podle technickych specifikaci ma GO mnohem vetsi deklarovanou presnost oproti PRIMackym -6/+24 s/den (nekde kolem +/-5s, pokud si to dobre pamatuju z infa z jejich butiku v DE). ano, glashuette je vetsi 'masovka', delaji rocne celkem kolem 4,000 kusu a jen tak nekomu nedaji moznost individualizace, ale popravne receno, za ty necele dva mesice, co je mam na ruce (a to je na me sakra dlouha doba), jsem jeste neprisel na jedinou vec, kterou bych na nich menil. zato u tech PRIMek jsem za 2 minuty nasel snad tucet veci, ktere bych si musel nechat predelat, aby ty hodinky odpovidaly tomu, co bych si troufl nazyvat oblekovkama. nehlede na to, ze rada veci vubec neni mozna (bo to Elton zkratka neumi). edit: pojd nekdy v centru prahy na kafe a muzeme skocit do pasaze, aby's mel porovnani side by side Upraveno 15. prosince 2013 uživatelem IzTaPa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2013 U GO je ten pohled zezadu opravdu nádherný! Oproti Archimede je Prim celkem povedený, ale Archimede nestojí 80 tis... to je asi ten kámen úrazu, co se tady pořád řeší. Prostě Primky mají stát kolem dvacky ( když přičtu i ocenění sentimentu ). Howgh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2013 Videl bych je na zivo rad, bohuzel do PH uz dlouho nejezdim. Ja novodobe Primky mel jedny, s pruhledem, se starym Primackym kalibrem. Za pul roku jsem nenasel co bych vytkl. Krome toho ciferniku. Ale rikam si, nez aby nejake pekne nakupovali jinde, to at radeji dodrzi linii inhause za cenu horsiho cifru. Jako laik nechapu co je za problem v jejich male produkci nechat si je malovat rucne, ale asi tam nejaky hacek bude, tohle napadne asi kazdeho. Cenu nekomentuju. To je vec neviditelne ruky trhu. Ikdyz to nevim tak bych se vsadil, ze nejsou jedina firma na svete ktera dostala nejakou dotaci. Jestli se drzi tolik let, pak asi ceny nebudou mimo. Jestli budou stat jakekoliv solitery 20t budu prvni kdo si stoupne do fronty. Za 20t bych to videl obecne opravdu na nejakou montazni linku kde se sklada to co vyrobili ve velkem jini. Ikdyz treba Nomos pravda rozceril stojate vody ukrutne. Zase tam ale neni tradice a nejsem si jist, ze by udelali soliter - to netusim. Chapu, ze kazdy ma vnitrne nastavene jine latky o cene. Take leckdy cenu okomentuju, ale abych ji direktivne nejake firme vnucoval, na to mam maly koule. Preci jen malokdo z nas je z branze, jsme jen kecalove. Az vyrobim soliter za 20t pak si dovolim nekomu radit za kolik ma nabizet sve vyrobky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2013 Já nevím, u Nomos není možná tradice, ale zase cena odpovídá kvalitě, prostě neplatím za značku ale za kvalitu. Možná je to mizerným podáním, mizernýma fotkama ale jako někdo kdo nemá k Primkám jakýkoliv vztah tak nechápu proč mají cenu 3x Nomosů, které na mě působí mnohem lepším dojmem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2013 tim, ze tu rikame, za kolik bychom kupovali, pouze vyjadrujeme sve preference a vytvarime poptavku na nizsich cenovych bodech ceny Eltonu nejsou rozhodne vytvarene neviditelnou rukou trhu, jsou zasadnim zpusobem pokrivene dotacemi a nakupy 'statnich daru' za nase dane... kdyz uz je ta individualizace tak dulezita - napr. Richard Habring nabizi za nizsi ceny mnohem vic muziky na prani... az Elton bude mit jumping second nebo foudroyante za to, kolik si za ne rika Richard, budu sedet tise v koute a kat se... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2013 Kvalitu? Pod pojmem kvalita chapu ve smyslu hodinek neco jako spolehlivost a trvanlivost a presnost, nic co by souviselo s desingem. No a zrovna u Nomosu se ukaze kvalita tak za 20-40 let... Ikdyz o nich nepochybuju. Samo chapu jak jsi to myslel, spis jsi asi mel na mysli tzv. pomer cena X vykon? Ikdyz je zde hodne zkusenychch chronomagoru, kteri tento pomer u hodinek vubec neuznavaji. A jsme u toho. Sam pises, ze nechapes proc stoji 3x tolik nez Nomos, ktery jak pises na te PUSOBI lepe. Pouzivame porad slova jako myslim si, pusobi, meli by, podle me, atd. Z toho mi vychazi, ze je to jen a jen o pocitech a preferencich kazdeho z nas. Nic objektivniho, podle meho nazoru jen subjektivni dojmy. Pokud by se kazdy z nas pri nakupu ridil jen pomerem cena X vykon, tipnu 90% z nas by utratilo max. 10t u Seika:-) Nejsem skalni fanousek Primu. Osobne bych za ty penize volil Grand Seika. Pac jsou mi blizsi. No ale az na par kamaradu to nikomu necpu jako dogma. Rozkecal jsem se vic nez jsem chtel, nebudu dal kazit vzduch jinym nez vseobecne uznavanym nazorem. Jdu si zalezt zpatky do nory. Jestli p.Prokop jeste kouka sem, urcite jsme mu pripravili vesely vecer. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se