Duke650 Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 http://www.ballwatch.com/Web_EN/Pro_Conduc...2d01e811&lang=0 Jak rozumíte tvrzení výrobce "schock resistance = 5000 G´s" ??? Jsem z toho malinko jelen :-(
railmaster Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Nebude to preťaženie 5 G? Videl som dokument čo urobí 5 G s tvárou stíhacieho pilota. Pokožka tváre veje ako zástavka. Človek to vydrží len obmedzený čas a krátkodobo aj upadá do mdloby.
atomik Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 u vibrací a nárazů oparvdu může okamžité zrychlení dosáhnout takovýchto hodnot. zkouší se to nějak normovaně, integráky se zkoušely na vibrace tuším 300 G. třeba otřesová odolnost 3.5" disků stejně jako 2.5" někde na 300G v chodu a 800G v klidu. takze asi ty hodinyk vydrží pád na podlahu :-)
Duke650 Odesláno 5. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2007 ale PĚT TISÍC GÉ ??? To musí být s prominutím na sr..ku.. nejde mi to do hlavy. Nebo že by 5,000 znamenalo pět celých nula nula nic gé? :-)
Ondraj Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 ale PĚT TISÍC GÉ ??? To musí být s prominutím na sr..ku.. nejde mi to do hlavy. Nebo že by 5,000 znamenalo pět celých nula nula nic gé? :-) Taky myslím, že ulítli
Návštěvník Kamil Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 Ball Engineer Hydrocarbon mají dokonce 7.500 Gs. Jenže by to měla být jednotka nárazuvzdornosti podle ISO 1413. Nemáte někdo přístup k ISO normám?
Cyber Odesláno 6. května 2007 Nahlásit Odesláno 6. května 2007 V katalogu Ballu mají docela detailně popsáno, jak vypadají zátěžové testy i s fotkama. Docela tvrdé čtení. Škoda, že v Baselu mě milá paní od Ballu doporučila jen zastoupení ve Španělsku ( daleko ) a v Švýcarsku (clo+DPH?), takže od Ball mám na chvíli pokoj. :-)
Rimmer Odesláno 7. května 2007 Nahlásit Odesláno 7. května 2007 Zalezi na metodice testovani, po velmi kratkou dobu to 5000 klidne vydrzi (treba simulace padu na trvdou podlozku). Naopak konstantnich 5G ti spoustu hodinek zpomali skoro do zastaveni:)
basic Odesláno 7. května 2007 Nahlásit Odesláno 7. května 2007 No treba Military disky maji 2500Gs a provozni 900Gs proti tomu klasicke 2.5 maji 900 v klidu a cca 300Gs v provozu takze u dobre udelanych hodinek narazuvzdornost respektive sokova odolnost 5-8000Gs neni nemozne cislo.
Návštěvník Kamil Odesláno 7. května 2007 Nahlásit Odesláno 7. května 2007 No treba Military disky maji 2500Gs a provozni 900Gs proti tomu klasicke 2.5 maji 900 v klidu a cca 300Gs v provozu takze u dobre udelanych hodinek narazuvzdornost respektive sokova odolnost 5-8000Gs neni nemozne cislo. Můžeš to upřesnit? Jaké Military disky a co přesně udává jednotka Gs.
basic Odesláno 7. května 2007 Nahlásit Odesláno 7. května 2007 Military to jsou HDD ktere presneji kity ktere maji nekterou s certifikaci MIL co je to za normu netusim ale je americka. kazdopadne vyrobcu je nekolik vetsinou se jedna o 1-1.5"HDD ulozeny v nejakem 2,5" pouzdre s gelem nebo nejakym mechanickym vyvazovanim a elektronikou na spomaleni otacek pri otresech, pripadne i jinyma doplnkovyma technologiema na snizeni nasledku razu jako je pruzne ulozeni lozisek a podobne tu uz je ale i v beznych hodinkach, neni to nepodobne systemu protisokove ochrany v hodinkach Gs priznam se ze nevim presne definici ale nekde se to take uvadi G/s tedy Gecek za sekundu, je to podle mne zrychleni v case protoze G je 10ms^-2 no me vysvetleni je trosku kostrbate ale rika nam to v zasade to ze touto jednotkou se oznacuje odolnost pri padu a otresu zkusim najit prepocet Gs na vysku padu
Návštěvník Kamil Odesláno 7. května 2007 Nahlásit Odesláno 7. května 2007 Tady je obrázek, jak testuje Ball. Kyvadlové kladivo o délce 1 metr. Nejdřív dostanou ránu na pouzdro z boku na devítce, druhá je přímo na sklíčko (safír 4 mm), třetí rána je na korunku na trojce. Udajně jsou takhle testované každé jednotlivé hodinky řady Engineer Hydrocarbon, které snášejí teplotu minu 40 stupňů, jsou antimagnetické do 12.000 A/m, vodotěsné do 1000 m. Znovu se ptám, nemáte někdo přístup k normě ISO 1413?
chose Odesláno 7. května 2007 Nahlásit Odesláno 7. května 2007 Gs určitě nejsou géčka v čase, to bychom měli už m.s^-3, jsem si na 99.5% jistý, že Gs jsou jednoduše "džííís" neboli géčka Kamile, to je hnus, hodinky na Sharpyho kladivě
basic Odesláno 7. května 2007 Nahlásit Odesláno 7. května 2007 snazim se ji najit sam uz leta nejsem technik, ale manager takze musim prez kolegy snad to nekde bude. jos temi G to je pravdepodobne to se hadat nebudu jenze zatim sem nikde nenasel proc se to udava jinak nez jak je yvzkem G
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se