Rodkopf Odesláno 20. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2013 Tak hodinky dorazily a asi jsem měl jednou zase štěstí! ( Ostatně, když toho člověk nakupuje na tuny, tak se to štěstí musí někdy projevit. ) Rád bych Vám představil svůj nejnovší přírůstek, hodinky ASTROMASTER. Historie:Jedná se o čistokrevná sedmdesátá léta, tedy dle infa měly být vyráběny cca. od roku 1970 - 1975. Toto sice neresponduje s vágní informací o vzniku strojku, který v nich tiká - mid. 70`s, ale budiž. Jednalo se o levné hodinky prodávané i mimo hodinářské obchody. Za jejich vznikem stojí společnost Buler watch ltd., jsou swiss made. Strojek:Jedná se o strojek Baumgartner 582 ( ranfft ),se dvěmi syntetickými rubíny, který vyniká tím, že je velmi těžkoservisovatelný . Naopak velmi pozitivní je skoro plynulý chod vteřinovky. Hommage? Tyto hodinky nepochybně "kopírovaly" design slavných Royal Oak do Geralda Genty, problém je v tom, že vznikly naprosto ve stejné době. Jelikož jsem nikde nenašel věruhodné info, jak to tehdy s Gentou, AP(1972), Bulovou (1970) a Astromasterem (1970) bylo a vznikly všechny ve stejné době ( Bulova snad dříve než AP - někdo doplní pls? ), tak je za "fejk" považovat nelze. Kor když Cartier stejné pouzdro použil v roce 82 a taky ho nikdo za fejk považovat nebude. Navíc nikdo nespochybňuje to, že AP udělal z tohohle designu kultovku. Design je tedy moc povedený, "šroubky" jen "vytlačená" luneta ( podle mě teda ), luneta s rovným svislým brusem, hezké plastické indexy a opravdu hezky zbarvený cifr ( tmavě šedá, do leskla, na foto skoro až do tmavě modré ). Sečteno podtrženo - chci originál Royal Oak!!! Ale tyhle hodinky za babku, dnes už 40-ti leté, udělají spoustu radosti a parády, příjemně se nosí a dobře vypadají, navíc ten název je dost dobrý a sedí mi k tomu "technicistnímu" designu více, než Royal oak. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. ( i když AP tím myslel asi lodě ( a zde ), spíše než strom - opět někdo poradí? ) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
organic Odesláno 20. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2013 (upraveno) Jsou super. Až seženeš Royal Oaky, a tyhle nebudeš potřebovat, vzpomeň si na mně Zapadají do mého vintage konceptu mid 70's.Edit: Pár pěkných fotek z netu. Sluší jim Seiko tah. Upraveno 20. prosince 2013 uživatelem organic
Rodkopf Odesláno 20. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2013 Ty fotky jsou moc povedené, koukal jsem na ně. Akorát mi vadí, že přeleštil luneto do leskla, myslím, že ta struktura tam má zůstat, jinak budou jak psí kulky. Pohlídám Ti je, ale asi si ještě chvíli budeš muset počkat.
Kluk jako buk Odesláno 20. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2013 Hezký, zajímavá historie, taky by se mi hodily takhle levný "ápéčka".
Vit Odesláno 20. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2013 Hezký, zajímavá historie, taky by se mi hodily takhle levný "ápéčka". Pěkné, jak se jmenují ty Bulovy?(myslím typ)
Rodkopf Odesláno 20. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2013 Pěkné, jak se jmenují ty Bulovy?(myslím typ) No najdeš ji pod Bulova Royal Oak, ještě jsem našel Dugena Senator, ale ty jsou už v quartzu, v Bulovách je solidní ETA. Podle watchuseek pravděpodobně Bulovy nebyly první a byly kopií...ale nikdo to neví jistě.
sibirnaya Odesláno 21. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2013 ty sou moc pekny, hned jsem si vzpomnel na jakubisko/moje Elginy
Rodkopf Odesláno 21. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. prosince 2013 Ty Elginy jsem ještě neviděl, ale je na nich poznat, že jsou zpracováním někde jinde. Líbí se mi to "C" u uchycení řemenu.
Chocholusik Odesláno 6. května 2014 Nahlásit Odesláno 6. května 2014 existuju podobne EDOX-ya este sa najdu Tressa Golden Eagle
radegh Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 poslední dobou denně nosím tyto Precimaxy, které jsou další v řadě firem, které vyráběly tento styl hodinek.. Jsou to automaty. Mechanismus přehazování dne je poškozený, proto tam je záslepka. Hodinky mám po taťkovi, ten si je v 70tých letech dovezl ze zahraničí a jako malej si je pamatuju, že je pořád nosil. Byl moc spokojený s jejich přesností. Pak jednoho dne přestaly jet a odložil je. Nedávno mě je dal do mé "sbírky" tak jsem je zkusil nechat opravit u pana Strnada a podařilo se. Veliká spokojenost. Moc se mi líbí. Jen škoda toho po obvodu oloupaného cifru.. to už dohromady nikdo nedá... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník eloga Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 je to hezký stroj, ten tah SQ Seiko to ale vzhledově ruší. **
Chocholusik Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 Toto vlakno ma zaujalo a tak som patral a dopatral... a nakupil. Takze to doplnime o EDOXy superautomatic 25jewels day date. ten automat day date je hrubsi a toto puzdro by si zasluzilo menej baculate dynko (podrobne foto dodam do tyzdna)
Rodkopf Odesláno 21. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2014 Pátral jsi a zatím v tomto vlákně jasně vedeš! Jsou fakt parádní. gratulace Přidávám dva kousky, které u mě skončily náhodou, ale pro účely tohoto vlákna jsou hodny zaznamenání:Gruen quartz a Armitron Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Chocholusik Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 (upraveno) Data rozsirime o taliansku znacku Wyler Vetta Edit: paci sa mi ze maju masivnejsiu korunku... Sent from my iPhone using Tapatalk Upraveno 21. května 2014 uživatelem Chocholusik
Rodkopf Odesláno 4. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 (upraveno) Radegast taky fušoval do výroby low cost AP, asi si připravoval marketingovou půdu pro nástup Birelu. Buler Birell a Clay Ragazzoni s Marcem Suterem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 4. listopadu 2014 uživatelem Rodkopf
Rodkopf Odesláno 15. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 15. června 2015 Bratri v triku Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se