gougy Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Občas se zde narazí na návody nebo dotazy jak a čím fotit hodinky.Obvykle to končí někde u makroobjektivů za desítky tisíc a ideálně výbavy plus software minimálně v ceně Submarinerů a ne jedněch (njn, taky hobby...)Protože už jsem kdysi pár fotek udělal, rozhodl jsem se jít chvilku opačnou cestou a zkusil "pro širokou veřejnost" vymyslet, jak se podělit s kolegy na fóru o detaily svých miláčků co nejdostupnější cestou. Tak tedy:fotoaparát: stará Nikon D60 (pro mě záložní tělo, když nemám prostě místo, nebo "jen aby bylo") odhaduji cenu staršího kusu na 2500,- objektiv: starý zoom 35-70 z bazaru (odhaduji tak 7-9 stovek)"světelný stan": IKEA za 129,- (mimochodem to nejlepší na cesty, co jsem kdy získal.reverzní kroužek pro nasazení objektivu "naopak" cca 150,-papíry A4 jako odrazná plochafreeware Picasa (žádný jiný program nebyl při vytváření ukázkových snímků použit) a stůl v dílně, na kterém to všechno spácháte... takže v reálu asi takto a pár fotek (nekoukejte na krásu, spíš jen pro ilustraci, že se to fakt dá..) Přeji prima svátky a dobré světlo 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Paráda..teď jen to bezprasne prostředí, aby se nezaneradil čip..diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 To bude kalendář na rok 2015. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Díky gougy, vypadá to tak jednoduše Myslím, že k dokonalosti stačí ještě před tím nafotit pár tisíc fotek. Vidím to na sobě, pořád to nějak nejde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Díky, bezva návod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zhrado Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Paráda! Díky za jednoduchý a účinný návod. Si ma potešil. O tomto som vôbec nevedel. Mám sa ešte čo učiť Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 26. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 ještě doplním - objektiv MUSÍ mít manuální nastavení clony. (celé nastavení fotoaparátu na "manual", čas třeba 1/160 a blesk, ostří se hlavně přiblížením k hodinkám ) ) Kvůli hloubce ostrosti budete používat tak 11-16 a to už pojedete skoro poslepu, takže nasvícení lampičkou se hodí. Připravte se i na pár retuší (vše naprosto jednoduše právě v Picasa) - vážně jde v tomto zvětšení vidět dost a prach a špína na hodinkách i v tom starém skle z bazaru prostě jsou..A pak už jen hrátky se světlem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Tak to je pecka!! Díky moc.. Jen bych potřeboval sehnat ten reverzní kroužek na můj Olympus e510 nemáš typ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 26. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Tak to je pecka!! Díky moc.. Jen bych potřeboval sehnat ten reverzní kroužek na můj Olympus e510 nemáš typ?Ebay mi ukazuje tohle, takže záleží na tom, jaký máš průměr závitu na filtry Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 (upraveno) Díky gougy, vypadá to tak jednoduše Myslím, že k dokonalosti stačí ještě před tím nafotit pár tisíc fotek. Vidím to na sobě, pořád to nějak nejde. S tím 100%ně souhlasím.Martin je super fotograf a toto je podle mě cesta pro člověka s ochotou dělat pokusy.Velmi jednoduchá cesta pro lenochy je také kvalitní předsádková čočka (taky rada od Martina, která mi pomohla udělat spoustu fotek). Upraveno 26. prosince 2013 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Zkusenosti sou k nezaplaceni, to je fakt. Ake moc se mi libi Gougyho napad usnadnit nebo zpristupnit ty prvni kroky...ze netreba desetitisicu do techniky a jde to.Jinak kdo bude chtit expwrimentovat a bude prolizat fotobazary, muze taky vyzkouset delsi sklo (tele) a mezikrouzky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Parada. Prave som zatuzil si ten zakladny fotoset kupit. cita sa to fajn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Gougy, fotky ilustračné/neilustračné, ale ony sú skutočne krásne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 "světelný stan": IKEA za 129,- (mimochodem to nejlepší na cesty, co jsem kdy získal. Už to tady asi proběhlo, ale co to je originálně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 26. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Už to tady asi proběhlo, ale co to je originálně?Je to něco takového a hele, vyjde to teď na pajcku za kus, mám dojem, že na příštím srazu se domluví výjezd do IKEA :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Už to tady asi proběhlo, ale co to je originálně? Koš na prádlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Je to něco takového a hele, vyjde to teď na pajcku za kus, mám dojem, že na příštím srazu se domluví výjezd do IKEA :D Vy tam na vesnici máte i IKEA obchod? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 26. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Vy tam na vesnici máte i IKEA obchod?My ne, neblbni, to by si ještě lidi vymrčovali, že třeba i silnici chcou, ale já mám připojení k tomu internétu, tak machruju v onlajn katalogu Já myslel na Pražáky, těm je tam hej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 26. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2013 Co stará 1.8 padesátka s reverzním kroužkem na APS-C čip? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se