straspol Odesláno 5. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2013 Nová plechova vložka lunety má trošičku jiny rozměr nez ta původníNo, bez problémů se ale vejde do některých (!) původních rámků. Tj vejde se do výrobní tolerance. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 6. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2013 Přesně tak - nová hliníková vložka je rozměrově stejná s původní igenovou a pasuje do původní lunety. Původní hliníková ELTON vložka ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 6. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2013 Přesně tak - nová hliníková vložka je rozměrově stejná s původní igenovou a pasuje do původní lunety. Původní hliníková ELTON vložka ne.Jj- ta moje původní se k okrajům dost svažuje k pouzdru, je jakoby konická, na okraji nižší. To už Igeny nemají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 31. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2013 K hodinkám byla i smradlavá plastová krabička a doklady.... Podařilo se mi získat originální krabičku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 31. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2013 Podařilo se mi získat originální krabičku. Kamile, nemůžeš prosím svůj objev více představit? To je záruční list a krabička ze zakázky pro MNO? Předpokládám správně, že zdroj nálezu bude souviset s armádou, že? Ta krabička je jako dvojče krabičky od PRIM Orlík, jen má jiný zámek a není tam star logo novoměstské Chronotechny. Je tam někde logo ELTON neb PRIM? Má záruční list vyplněné i jiné stránky než stránku s razítkem výstupní kontroly (OTK) o provedení zkoušky voděodolnosti ze dne 14. ledna 1971? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 31. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2013 Je z potapecske sady, krabicka je cista bez napisu nebo loga, zarucak je vyplnen jen na teto zobrazene strance. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 31. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2013 Je z potapecske sady, .... Díky! Každá potápčská sada měla zvenku na transportní bedně kovový štítek, kde je uveden typ sady (například SP-20, ale třeba i méně známá SP-40), výrobní číslo a datum výroby. Dokážeš zjistit i tyto údaje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 31. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2013 Podařilo se mi získat originální krabičku. Pěkná, ale kde jsou ty hodinky co byly uvnitř? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Makos Odesláno 11. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2013 Ahojte, rád by som sa pochválil a pridal ďalšie Eltony do poradia: v.č.: 0000108. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 11. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2013 Ahojte, rád by som sa pochválil a pridal ďalšie Eltony do poradia: v.č.: 0000108.Tak to byl dobrý lov !! Napiš víc-nějaký příběh, prosíííím! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 11. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2013 Tak to byl dobrý lov !! Napiš víc-nějaký příběh, prosíííím!Taky se přimlouvám za nějakou story, kde se nám rozbuší všem srdce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Makos Odesláno 11. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2013 Hodinky boli súčasťou jednej vojenskej súpravy, som prvý majiteľ. Sceny voj predpisov, ktoré môžu obsahovať podobné úlovky som už zaslal jednému, váženému členovi chronomagu. Viac zatiaľ nechcem prezradiť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 11. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2013 Ahojte, rád by som sa pochválil a pridal ďalšie Eltony do poradia: v.č.: 0000108. Blahopřeji! :notworthy:Seznam zaktualizuji. Protože máš vskutku unikátní sestavu, tak bych tě velice rád požádal, zda by jsi mohl udělat více fotografií, které dosud na Chronomagu nejsou. Například celek hodinek s celým plastovým řemenem, detaily plastového řemenu, zavařená krabička a její zámek,... Je knižka návodu nějak vyplněna (razítka, data výroby,..)? Co je ten samostatný list papíru, co je na fotce krabičky? Hodinky boli súčasťou jednej vojenskej súpravy, som prvý majiteľ. Sceny voj predpisov, ktoré môžu obsahovať podobné úlovky som už zaslal jednému, váženému členovi chronomagu. Viac zatiaľ nechcem prezradiť. Scany dokumentace by určitě zajímali i nás ostatní, ale budiž. Mě ale hodně moc zajímá, kdy byla vyrobena ta souprava, ze které jsi získal tyto hodinky. Víš to? Mělo by to být v dokumentaci soupravy, případně na bedně by měl být kovový štítek s názvem soupravy (například PL-40, PL-401, SP-20, SP-40), výrobním číslem a datem výroby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 11. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2013 Ahojte, rád by som sa pochválil a pridal ďalšie Eltony do poradia: v.č.: 0000108. Tak to velice gratuluji - pěkný úlovek! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 11. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2013 0000015 - georg (nápis PRIM SPORT, foto) 0000038 - stanik73 (foto) 0000069 - Mnovace (foto) 0000105 - mischa (foto) 0000108 - Makos (foto, kompletní sada s vojenskou krabičkou a záručním listem) 0000149 - docent_tecka (foto po renovaci) 0000160 - INA (foto) 0000222 - Kamil (foto) 0000294 - ???.... (Aukro říjen 2010) 0000504 - straspol (nápis PRIM SPORT, plastová luneta z PS1) 00005?? - ................ (Aukro prosinec 2012, to jsou ty vlevo na této fotce, další foto) 0000532 - Biges (renovace v Eltonu, originální díly zachovány, plastová luneta z PS1) 0000560 - ???.... (Aukro listopad 2012, původní je pouze víko pouzdra, foto) 00006xx - ................(nápis PRIM SPORT, na této fotce ) 0000805 - straspol (nápis PRIM SPORT, na víku věnování "Věnuje Velitel PS", foto) 0000830 - Pindero (nápis PRIM SPORT, foto) 0000926 - Aukro (nápis PRIM SPORT, strojek a číselník není původní, foto) 0001095 - Honza.manta (nápis PRIM SPORT - foto, nálezový stav zde) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 14. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2013 Ahojte, rád by som sa pochválil a pridal ďalšie Eltony do poradia: v.č.: 0000108. Ha - Eltony s černým "Orlíkovým" páskem, jen tak je to správné a tak to ma byť . Gratuluji, kráása. Vyveďte mě případně z omylu, ale nevzpomínám si, že by sem někdo dosud dával fotku Eltonů v "Orlíkové" plátěné krabičce. Myslel jsem, že se tato krabička používala jen pro Orlíky, hm hm hm a teď s prvníma Eltonama......................pořád je co se učit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Makos Odesláno 19. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2013 (upraveno) Ha - Eltony s černým "Orlíkovým" páskem, jen tak je to správné a tak to ma byť . Gratuluji, kráása. Vyveďte mě případně z omylu, ale nevzpomínám si, že by sem někdo dosud dával fotku Eltonů v "Orlíkové" plátěné krabičce. Myslel jsem, že se tato krabička používala jen pro Orlíky, hm hm hm a teď s prvníma Eltonama......................pořád je co se učit. Zdravím, mám pár postrehov. Prikladám foto možných rozdielov v škatuľke orlíkovskej a eltonáckej. Bolo by vhodné, ak by majitelia orlíkov -ktorí majú originálnu škatuľku mohli potvrdiť, alebo vyvrátiť moje dohady. Kovanie na orlíkovskej škatuľke je trochu iné, a aj vnútorné prekrytie pántov je honosnejšie, potiahnuté saténom:). Plus rozdiel nálepka Prim na Orlíkovskej.Foto v prílohe: č.1- vrchná škatuľka podľa mňa Orlíkovská, foto č.4-orlíkovská vľavo. Upraveno 19. listopadu 2013 uživatelem Makos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 Přidávám číslo 0000770 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 Zírám nápis incabloc jsem viděl jen dvakrát- můžu vidět stroj? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2013 Nemá tam být na cifru Elton Sport? Nebo je už měněný ciferník? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se