Přejít na obsah

Pavouk 40

Doporučené příspěvky

Uff - dík, ondraji - ale já tě pochopil, myslel jsem dokonce, že se tomu mýmu příspěvku zasměješ, že jako ty zkratky a tak - tomu jsem věnoval nejvíce péče - to byla zas minela! biggrin.gif

Gale - nejen, že máš nadprůměrnou sbírku, ale začínáš dělat nadprůměrný fotky - ta diagonála je super - jen by nemusela opravdu z rohu do rohu - ale jinak - sutnar, sudek, sajbr - dobrá práce!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 193
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

dotaz mimo, ale proc je cena za pavouk skoro stejna jako tycho de brahe? cim je to dane?

Já si dovolím zauvažovat, že to bude především tím cylindrickým safírovým sklíčkem, které je aplikováno snad jen na Diplomaty. Takže u těch pavouků významně zvýší cenu. Ale k těm hodinkám to prostě patří, s plochým nebo konkávním sklíčkem by to prostě nebyl remake původních pavouků.

Odkaz ke komentáři

dotaz mimo, ale proc je cena za pavouk skoro stejna jako tycho de brahe? cim je to dane?

Já si dovolím zauvažovat, že to bude především tím cylindrickým safírovým sklíčkem, které je aplikováno snad jen na Diplomaty. Takže u těch pavouků významně zvýší cenu. Ale k těm hodinkám to prostě patří, s plochým nebo konkávním sklíčkem by to prostě nebyl remake původních pavouků.

To ale stále nemůže ospravedlnit TAK vysokou cenu... V porovnání s jinými hodinkami z kolekce by to znamenalo, že to sklíčko stojí na každých hodinkách kolem 60ti tisíc k. protože, vynecháme-li to sklo, tak se Pavouk po technické stránce ničím zásadním neodlišuje od standardní produkce jako Sopartak, Linea a pod.

Odkaz ke komentáři

to Onion:

Myslím, že pavouk je postaven výše, než standardní Linea. Spíše bych ho srovnával se Spartakem LE, kde byl také použit kal. 74, který je nepochybně dražší než kal. 73. Také mi dle fotek přijde, že i výroba pouzdra může být daleko náročnější, stejně tak plastický číselník.

Podotýkám, že jsem hodinky naživo dosud neviděl, vycházím z fotek, popisu a znalosti dosavadní kolekce.

Odkaz ke komentáři

Za asi rok a půl, co jsem se poprvé podíval na web Prim se cena mechanických hodinek s kalibrem 2824-2 zdesetinásobila. Nestěžuji si, nenapadám, jen konstatuji. Na trhu chyběly exkluzivní hodinky, Prim je nabídnul a vyšlo to. Všichni jsou spokojeni.

Odkaz ke komentáři

Za asi rok a půl, co jsem se poprvé podíval na web Prim se cena mechanických hodinek s kalibrem 2824-2 zdesetinásobila. Nestěžuji si, nenapadám, jen konstatuji. Na trhu chyběly exkluzivní hodinky, Prim je nabídnul a vyšlo to. Všichni jsou spokojeni.

jasny, me jen nejde do hlavy, proc se nezdrazi i tycho tim padem smile.gif tohle jsou vsechno pro me nenositelny hodinky, prvni vlastovka na obzoru je pilot, ale nerozumim proste cene pavouku v porovnani s tychem. to je cele. nenapadam prim, ze je drahy, to uz je na kazdeho zvazeni...

vezmu li to u aut, ano, trojka bmw muze stat stejne jako sedmicka, ale pouze pokud trojka je eM a sedma v zakladu. Kazdy potom vi, cim je dana cena trojky. tady, prirovnam li pavouka ke trojce, a tycho LE k sedmicce, coz se da, vzhledem k pouzitym komplikacim atd, pak nechapu, v cem spociva to eM u pavouku..

Odkaz ke komentáři

Proboha proč pořád řešit cenu? Mám zájem koupím, nemám zájem nekoupím. Toť vše. Taky nechápu co stojí na Big Pilotech IWC přes čtvrtmega,

ale beru to jako fakt, o kterém nemá cenu diskutovat. Cenu stanovuje výrobce, a je na něm jaká je. Pokud jí nikdo nebude akceptovat, výrobce neprodá, pokud je cena v poměru k poptávce, výrobce prodá. Pokud budu chtít IWCcka, nebo Pavouka mít, budu muset cenu akceptovat. V opačném případě se porozhlédnu u konkurence, zda li mě nenabízí něco zajímavějšího, za příznivější cenu. Vždyť je to tak jednoduché. :-) :-) :-)

Odkaz ke komentáři

jasny, me jen nejde do hlavy, proc se nezdrazi i tycho tim padem smile.gif tohle jsou vsechno pro me nenositelny hodinky, prvni vlastovka na obzoru je pilot, ale nerozumim proste cene pavouku v porovnani s tychem. to je cele. nenapadam prim, ze je drahy, to uz je na kazdeho zvazeni...

vezmu li to u aut, ano, trojka bmw muze stat stejne jako sedmicka, ale pouze pokud trojka je eM a sedma v zakladu. Kazdy potom vi, cim je dana cena trojky. tady, prirovnam li pavouka ke trojce, a tycho LE k sedmicce, coz se da, vzhledem k pouzitym komplikacim atd, pak nechapu, v cem spociva to eM u pavouku..

Problém je, že se snažíš najít v cenách hodinek systém, který neexistuje. Kouknu z okna a dám cenu, nic víc v tom nehledej. Když koupí, zvednu cenu, když nekoupí, zvednu cenu biggrin.gif

Odkaz ke komentáři

Proboha proč pořád řešit cenu? Mám zájem koupím, nemám zájem nekoupím. Toť vše. Taky nechápu co stojí na Big Pilotech IWC přes čtvrtmega,

ale beru to jako fakt, o kterém nemá cenu diskutovat. Cenu stanovuje výrobce, a je na něm jaká je. Pokud jí nikdo nebude akceptovat, výrobce neprodá, pokud je cena v poměru k poptávce, výrobce prodá. Pokud budu chtít IWCcka, nebo Pavouka mít, budu muset cenu akceptovat. V opačném případě se porozhlédnu u konkurence, zda li mě nenabízí něco zajímavějšího, za příznivější cenu. Vždyť je to tak jednoduché. :-) :-) :-)

cyber, vychladni, a precti si, co jsem napsal. neresim cenu, jen se ptam, jestli je v tom nejaky system. tot vse...

Odkaz ke komentáři

VS to trefil přesně.

Členové fóra si asi z novodobé produkce Eltonu nekoupí nic.

Stejně jako si konstruktér vysavačů Eta nekoupí vysavač Rainbow za 75000.

Přesto si ho spousta lidí za tuto naprosto nesmyslnou cenu koupí.

Spousta lidí neví o hodinkách nic a nechá si nakukat cokoliv.

Stejně jako pavouk stojí při troše štěstí třeba Rolex Explorer I s vlastním, velmi kvalitním kalibrem, vlastním designem, nenapadnutelnou historií, o image a minimální ztrátě hodnoty netřeba hovořit.

Odkaz ke komentáři

prodam original prim pavouk z roku 1964!

kalibr Prim 66.01!

cylindrické konkávně divegentní sklíčko z odlehčeného nenaturálního materiálu!

ciferník v barvě Casablanská duna s vrstvou dihlinitanukřemičitého o tlouštce 0,4 um s rytinou provedenou odborníkem Josefem Lacným!

Půlparabolické pouzdro chromováno tvrdochromem 14% CrO v Tatře Kopřivnice!

Kožený tah vhodně doplňující celkovou koncepci hodinek z posledního žijícího Kamzíka na Gerlachovském Štítu!

Dodám v originálním nerozbitném lehčeném pouzdru s gravírovaným logem P R I M včetně obšírného návodu jak uvésti do chodu

Cena 101 000 korun biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif tongue.gif

jen osobní kontakt po 23 hodině!

Odkaz ke komentáři

cyber, vychladni, a precti si, co jsem napsal. neresim cenu, jen se ptam, jestli je v tom nejaky system. tot vse...

Jde o to že se snažíte cenu odhadovat podle výrobních nákladů. Což je nesmysl. Navíc cena u luxusního zboží je konstruována podle jiných principů než nabídka - poptávka. Vemte si to tak. Bavlněné tričko kvyrobené v Asii koupíte za 100Kč. To samé bavlněné tričko (vyrobené v té samé továrně, stejným způsobem) s nášivkou nějaké značky koupite za 1000Kč. Remaky primek, Které Prim prodává, jsou proste ta tricka s nášivkou za 10x větší cenu, skoro bych rekl (subjektivně) že jsou ještě levné :-) (mě by adekvátní cena připadala tak 15000, při logice z tričkového příkladu by tedy měly stát tedy 150 000). Takž podle mne by měl Prim ještě zdražit...:-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...