Onisan Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 Ondraj napsal: K tomu abych mohl repreztovat drahými Prim potřebuji, aby i protějšek věděl o co jde. . S tím si dovoluji souhlasit. jestli má mít firma Prim ceny za svoje produkty v diskutované cenové hladině, musí být známou... ne jen mezi několika milionáři, ale i mezi vyšší střední vrstvou A k tomu jí chybí reklama. Breitlingy nebo IWCčka jsou prostě občas vidět v reklamách v časopisech o autech, lifestylových časopisech a podobně. U tohoto druhu produktu je prostě potřeba aby se vědělo, že může být i takhle drahý, prestžní... To jsem tady na fóru psal již řed dávným časem....
NIGHTinGALE Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 cigi napsal: No vidíš, xmene - mě to přijde na primu velmi atraktivní, že není na všech sloupích - ostatně, proč? Je snad na všech sloupích iwc? Prim není a nechce být masová značka, myslím, že tedy nepotřebuje masovou reklamu. Všichni vzdělaný lidi, se kterými jsem v poslední době mluvil (právníci, poradci, investoři, inžové..), přesně věděli, že už zase hodinky dělá a že dělá velmi luxusní hodinky - nevím, jak na to přišli, ale vědí to, fakt. Nechce a není, Cigi? Nebo není a (zatím) nemůže? Nedělejme z nouzectnost, prosím. A asi nejsem ten vzdělaný člověk, o kterém jsi psal, ale hodinky kupuji už několik let. Primky, ruské, švýcary, japonské, ... Myslím, že moje sbírka není v rámci tohoto fóra vůbec podprůměrná. Spíše naopak. A teď si představ, že jsem o tom, že Prim(Elton) žije, dozvěděl až v lednu z tohoto fóra. A co tím chci říci? Že spousta těch, co mají hodinky rádi a do kvalitních Primek by šli, je na tom přesně jako já před návštěvou Chronomagu. Tedy bledě, co se týká povědomosti o Eltonu. A to je škoda, ne?
xmenm05 Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 cigi napsal: No vidíš, xmene - mě to přijde na primu velmi atraktivní, že není na všech sloupích - ostatně, proč? Je snad na všech sloupích iwc? Prim není a nechce být masová značka, myslím, že tedy nepotřebuje masovou reklamu. Všichni vzdělaný lidi, se kterými jsem v poslední době mluvil (právníci, poradci, investoři, inžové..), přesně věděli, že už zase hodinky dělá a že dělá velmi luxusní hodinky - nevím, jak na to přišli, ale vědí to, fakt. Pozor pozor ... to, že mi chybí, jak to nedává najevo, neznamená, že čekám na inzeráty v Blesku ... ... prostě by stačilo pálit na jejich web jedny hodinky za druhými(a) ... je správně i nebo a? ... tak jak je vyrábí, včetně solitérů. Uznávám, že je to pousta práce a ne vždy to jde, ale ty hodinky za to stojí ... Na vlastní oči už jsem viděl 5-7 (?) solitérů, na webu jich je výrazně méně ... . Kamarád má Linea 36, slušně individualizované, kdekoli kam přijde, budí pozornost, jeho kamarádi začínají chodit na web, na chnmg, jsou překvapeni existencí značky ... sice je to ta nejlepší možnot, jak se s hodinkama seznámit, ale je trochu pomalá ... . Vetšina lidí v mém okolí je právě ta střední vstva a jsou silně a PŘÍJEMNĚ překvapeni tím, že PRIM žije a jak vypadají dneska primky ... . Pro tenhle segment je Linea a její klony naprosto ideální .... . Uznávám, že to není vlajková loď, ale je to dříč, který prokazuje PRIMu obrovskou službu selfpromotion ... . Není to výtka, spíše stesk ...
cigi Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 Jo gale - do země Oz to asi chvíli trvá.......... pro mě je to taky záhada, ale onion má pravdu - pochybuju sice, že prolistujou ty lifestylový plátky na křídovým papíře, jak choděj zadarmo bůhvíodkoho do kanceláří, ale ta věc v HN určitě zabrala - prostě si myslím, že decentní diskrétní reklama ve stylu informace o nás je pro primky důležitější, než inzeráty v playboyi nebo na fotbalovým stadionu - přecejen už jsou docela drahý a masovka by je poškodila. O to myslím snobům jde nejvíc - NEMÍT TO, CO TI DRUZÍ - prim je starej lišák a dobře to ví. Tedy já bych na to šel stejně. To, co píše xmen, je tak, jak to asi funguje, protože i mně se to už na jednání stalo - mundpropaganda je to pravé zlato!
Onisan Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 to cigi: nechtějí to co všichni, ale vlastně chtějí to co všichni znají a i když nechtějí to co všichni tak chtějí to co má jejich kolega, konkurent, soused... ale ten lepší model, dražší, větší etc. etc.
X-Bob Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 xmenm05 napsal: Kamarád má Linea 36, slušně individualizované, kdekoli kam přijde, budí pozornost, jeho kamarádi začínají chodit na web, na chnmg, jsou překvapeni existencí značky ... sice je to ta nejlepší možnot, jak se s hodinkama seznámit, ale je trochu pomalá ... . Vetšina lidí v mém okolí je právě ta střední vstva a jsou silně a PŘÍJEMNĚ překvapeni tím, že PRIM žije a jak vypadají dneska primky ... . Pro tenhle segment je Linea a její klony naprosto ideální .... . Uznávám, že to není vlajková loď, ale je to dříč, který prokazuje PRIMu obrovskou službu selfpromotion ... . Není to výtka, spíše stesk ... Naprosty souhlas, presne takhle to funguje, stejnou roli hraji i moje Liney 40
Prokop Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 Ať už se to komu líbí nebo ne, my reklamu dělat nechceme! Skutečně nechceme! Snažíme se kráčet jinou cestou a jak se zatím potvrzuje, je správná! My totiž ani nepotřebujeme, aby se všichni naráz dozvěděli, že děláme to co děláme. Asi by nás to uvrhlo do problémů, na které nejsme připraveni. Už nyní jedeme na hranici možností výroby, o čemž bohužel svědčí i dodací lhůty některých produktů. Krom toho skutečně nechceme dělat z PRIMu masově dostupnou značku. Jinak si myslím, že většina našich zákazníků nekupuje naše hodinky proto, že by na někoho chtěla udělat dojem nebo že by si je pořizovala pouze jako investici. Kupují si hodinky pro radost a když je pak navíc ještě ocení někdo druhý, je to jakýsi bonus navíc.
cigi Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 onione - trefa :D:D prime - s tím motivem koupě jste doma - ondraj si jako investici kupuje Rm a OP (slibuje si hrubou výtěžnost min. 50% a nějaké ty osobnostní požitky mezi koupí a prodejem) - já bych sice volil radši Ag, Cu, Au, ECM... - ale prim tedy ne
Onisan Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 to PRIM: víte moc dobře, že jsem velký fanda Eltonu, přesto když bych chtěl utratit 75 nebo 93 000 tak už bych chtěl, aby to bylo víc vidět, nebo aby to bylo víc poznat. Možná si vykoleduju označení za snoba, ale je to tak Svoje Primky střídám s ostatníma hodinkama co jsou napsány pod příspěvkem a jak jste se sám přesvědčil nestydím se za ně ale v popisované cenové hladině to chce už trochu víc. třeba taková TH Monaco pozná mnohdy i člověk který o hodinkách ví prd... Prostě ať je to jak chce, tak hodinky jsou mimo jiné trošičku i o frajeřince... (píšu nejen o frajeřince, aby tady zase nevznikla debata kde to budou všichni vyvracet) Podotýkám znovu, že pouzdro Pavouka považuju za suprový krok vpřed. Konečně něco jináho než dosavadní produkce!!!!!!!
Onisan Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 cigi napsal: onione - trefa :D:D prime - s tím motivem koupě jste doma - ondraj si jako investici kupuje Rm a OP (slibuje si hrubou výtěžnost min. 50% a nějaké ty osobnostní požitky mezi koupí a prodejem) - já bych sice volil radši Ag, Cu, Au, ECM... - ale prim tedy ne Ale stejné je to i tady. Stačí se podívat na vlny ve kterých se pohybuje zájem o jednotlivé typy primek, ale i dalších hodinek. "Něco" se stane a najednou chce každý tohle, nebo tamhleto... To že si to každý z nás odůvodní nějak jinak je jenom jasná ukázka toho, že si umíme odůvodnit cokoliv
Ondraj Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 cigi napsal: onione - trefa :D:D prime - s tím motivem koupě jste doma - ondraj si jako investici kupuje Rm a OP (slibuje si hrubou výtěžnost min. 50% a nějaké ty osobnostní požitky mezi koupí a prodejem) - já bych sice volil radši Ag, Cu, Au, ECM... - ale prim tedy ne Cigi už mě fakt s.... Různé praktiky zesměšňování potřebuješ pro léčení nějakých vlastních komplexů ?
Prokop Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 Onion napsal: to PRIM: víte moc dobře, že jsem velký fanda Eltonu, přesto když bych chtěl utratit 75 nebo 93 000 tak už bych chtěl, aby to bylo víc vidět, nebo aby to bylo víc poznat. Možná si vykoleduju označení za snoba, ale je to tak Svoje Primky střídám s ostatníma hodinkama co jsou napsány pod příspěvkem a jak jste se sám přesvědčil nestydím se za ně ale v popisované cenové hladině to chce už trochu víc. třeba taková TH Monaco pozná mnohdy i člověk který o hodinkách ví prd... Prostě ať je to jak chce, tak hodinky jsou mimo jiné trošičku i o frajeřince... (píšu nejen o frajeřince, aby tady zase nevznikla debata kde to budou všichni vyvracet) Podotýkám znovu, že pouzdro Pavouka považuju za suprový krok vpřed. Konečně něco jináho než dosavadní produkce!!!!!!! Ono je otázka, zda máte zapotřebí budit pozornost lidí, kteří se v hodinkách nijak nevyznají. Ti nejspíš neohodnotí ani ty TH Monaco. A zrovna naše pilotní hodinky i Pavouky nepatří mezi hodinky, které by nebudily pozornost. Co na tom, že vzbudí pozornost třeba u člověka, který o naší současné produkci nemá ani potuchy. Možná bude výsledný efekt o to silnější.
NIGHTinGALE Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 PRIM napsal: Ať už se to komu líbí nebo ne, my reklamu dělat nechceme! Skutečně nechceme! Snažíme se kráčet jinou cestou a jak se zatím potvrzuje, je správná! My totiž ani nepotřebujeme, aby se všichni naráz dozvěděli, že děláme to co děláme. Asi by nás to uvrhlo do problémů, na které nejsme připraveni. Už nyní jedeme na hranici možností výroby, o čemž bohužel svědčí i dodací lhůty některých produktů. Krom toho skutečně nechceme dělat z PRIMu masově dostupnou značku. Jinak si myslím, že většina našich zákazníků nekupuje naše hodinky proto, že by na někoho chtěla udělat dojem nebo že by si je pořizovala pouze jako investici. Kupují si hodinky pro radost a když je pak navíc ještě ocení někdo druhý, je to jakýsi bonus navíc. Prime, nezlobte se na mě, ale tohle je vážně síla. Co argument, to perla. Bože můj... Aby nevznikla mýlka, tak znovu prohlašuji, že Eltonu fandím. Velmi fandím. A klacky pod nohy vám házet nechci. Ale prostě na nesmysly se nereagovat nedá. Nepotřebujete, aby se o vás lidé dozvěděli? Noví zákazníci vám udělají problémy, na které nejste připraveni? Jedete na hranici možností výroby??? Pokud by to byla pravda, tak to jsou velmi příjemné starosti, řekl bych. A co vám brání investovat do rozvoje firmy, když se vám tak daří? Prim vyráběl statisíce hodinek ročně. Vy jste v jejich prostorech, ale vyrábíte jich kolik? Tomuto tématu se vždy vyhýbáte, ale bych bych rád, kdybyste alespoň jednou odpověděl na rovinu. Každá (!!!) firma tyto údaje běžně zveřejňuje (o roční uzávěrce vyvěšené na internetu ani nemluvě). Tedy kolik? Stovky kusů za rok? Nebo snad tisíc? Nebo je to takové tajemství??? Tak v čem je problém, že jedete na hranici možností? Výrobou pár stovek kusů za rok nikdy vývoj vlastního kalibru neufinancujete, to jistě víte. Vážím si Vás pro plamennou obhajobu Eltonu. Dáváte do toho srdce. Ale nedělejte z nouze ctnost, prosím. Nikdo nechce, abyste byli masovka, ale za vysoké ceny prodáváte exkluzivní modely proto, že v levnějšímu segmentu budete neprodejní. Za stávající situace určitě. A pokud nenavýšíte výrobu, tak se tato situace nezmění a vlastní kalibr mít nebudete. Nikdy. Do exkluzivity a vysokých cen jste tlačeni jen vlastní neschopností (možná dočasnou, nevím) navýšit výrobu. Vyrobit Lineu i "pavouka" bude trvat přibližně stejně dlouho. Jenže za jedno vyinkasujete 20.000Kč a za druhé 100.000Kč. Vyrábíte přednostně to, co vydělává více. Je to logické. Ale to, že nejste schopni vyrobit hodinky i v nižším cenovém segmentu, to není váš záměr. To je prostě jen neschopnost (zda máte málo lidí či špatný strojový park, to netuším) a ne obchodní záměr. Renovace to samé. Zájemců máte dost. Tak přijměte pár hodinářů navíc. Myslím, že jich je ve vašem okolí ještě stále dost. Náhradních dílů, které na renovaci používáte, máte přece plný sklad, ne? Tak v čem je problém? Nebo je i posazení Sportek dvojek do nerezu tak exkluzivní záležitost, že to musí trvat půl roku???
nachtflug Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 to : Ondraj Ahoj. Cigi tu v poslednej dobe provokuje, aspon dufam. Lebo ak by to myslel vazne uz by som si myslel ze chce urazat ludi ktori mu neublizuju. Ale to je len moj postreh. Tie dvoje hodinky co mam od teba su super, dokonca aj manzelka jedny s cal. 52 obcas nosi.
Ondraj Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 nachtflug napsal: to : Ondraj Ahoj. Cigi tu v poslednej dobe provokuje, aspon dufam. Lebo ak by to myslel vazne uz by som si myslel ze chce urazat ludi ktori mu neublizuju. Ale to je len moj postreh. Tie dvoje hodinky co mam od teba su super, dokonca aj manzelka jedny s cal. 52 obcas nosi. jsem rád, že se hodinky líbí
xmenm05 Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 Pokud mě paměť neklame, tak Elton dělá i pouzdra jako subdodávky někam dál do EU, kdysi to tu naznačil ... kdoví jaký je to objem, nakolik to žere kapacity ...
NIGHTinGALE Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 xmenm05 napsal: Pokud mě paměť neklame, tak Elton dělá i pouzdra jako subdodávky někam dál do EU, kdysi to tu naznačil ... kdoví jaký je to objem, nakolik to žere kapacity ... Co uděláš, když máš tolik objednávek na rohlíky, že nestíháš péci? Přijmeš dalšího pekaře či postavíš další pekárnu. V čem jsou pouzdra jiná??? Co uděláš, když tvé rohlíky nemohou konkurovat sousedovic pekárně a moc se neprodávají? Buď zvedneš kvalitu a uděláš reklamu (třeba je rozdáš na zkoušku zadarmo) nebo snížís cenu a nebo začneš tvrdit, jak jsou ty tvé housky vyjímečné a že ti nevadí, že jich prodáváš málo, protože přesně to je přeci tvůj obchodní záměr.
Onisan Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 PRIM[/quote napsal: Ono je otázka, zda máte zapotřebí budit pozornost lidí, kteří se v hodinkách nijak nevyznají. Ti nejspíš neohodnotí ani ty TH Monaco. A zrovna naše pilotní hodinky i Pavouky nepatří mezi hodinky, které by nebudily pozornost. Co na tom, že vzbudí pozornost třeba u člověka, který o naší současné produkci nemá ani potuchy. Možná bude výsledný efekt o to silnější. Nejde o to budit pozornost křiklavým designem, ale aby i lehce zasvěcený jedinec poznal " Aha, to asi budou ty SLAVNÉ PRIM PAVOUK" nebo "Nojsou to ty Pavouky od Prim?" Divil by ste se kolik lidí pozná Monaca, provařené modely od IWC etc. etc. ..
xmenm05 Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 NIGHTinGALE napsal: xmenm05 napsal: Pokud mě paměť neklame, tak Elton dělá i pouzdra jako subdodávky někam dál do EU, kdysi to tu naznačil ... kdoví jaký je to objem, nakolik to žere kapacity ... Co uděláš, když má tolik objednávek na rohlíky, že nestíháš péci? Přijmeš dalšího pekaře či postavíš další pekárnu. V čem jsou pouzdra jiná??? Co uděláš, když tvé rohlíky nemohou konkurovat sousedovic pekárně a moc se neprodávají? Buď zvedneš kvalitu a uděláš reklamu (třeba je rozdáš na zkoušku zadarmo) nebo snížís cenu a nebo začneš tvrdit, jak jsou ty tvé housky vyjímečné a že ti nevadí, že jich prodáváš málo, protože přesně to je přeci tvůj obchodní záměr. Jenže nepodělat růst firmy je asi to nejtěžší ... vidím to u nás, zakázek by bylo, ale nejsou lidi ... kvalitní lidi ... a pokud nechceš jít dolů s kvalitou tak ani nezvedáš objem ... A navíc skutečně existují strategie firmy, které preferují exkluzivitu ... asi mě za to srovnání zabijete, ale PP nebo A,P UN a podobní by asi taky dokázali zdvojnásobit produkci ... Ferrari má vyprodáno na x let dopředu ... Takže ne že bych měl radost z čekacích lhůt, ale zase kdo si počká ... Nicméně z mé strany je to čistě spekulace ... pravdu zná jen PRIM ... Když bych odbočil k psímu vláknu - počkejme 20 let a uvidíme ...
NIGHTinGALE Odesláno 9. května 2007 Nahlásit Odesláno 9. května 2007 xmenm05 napsal: NIGHTinGALE napsal: xmenm05 napsal: Pokud mě paměť neklame, tak Elton dělá i pouzdra jako subdodávky někam dál do EU, kdysi to tu naznačil ... kdoví jaký je to objem, nakolik to žere kapacity ... Co uděláš, když má tolik objednávek na rohlíky, že nestíháš péci? Přijmeš dalšího pekaře či postavíš další pekárnu. V čem jsou pouzdra jiná??? Co uděláš, když tvé rohlíky nemohou konkurovat sousedovic pekárně a moc se neprodávají? Buď zvedneš kvalitu a uděláš reklamu (třeba je rozdáš na zkoušku zadarmo) nebo snížís cenu a nebo začneš tvrdit, jak jsou ty tvé housky vyjímečné a že ti nevadí, že jich prodáváš málo, protože přesně to je přeci tvůj obchodní záměr. Jenže nepodělat růst firmy je asi to nejtěžší ... vidím to u nás, zakázek by bylo, ale nejsou lidi ... kvalitní lidi ... a pokud nechceš jít dolů s kvalitou ... takže ne že bych měl radost z čekacích lhůt, ale zase kdo si počká ... Nicméně z mé strany je to čistě spekulace ... pravdu zná jen PRIM ... Máš jistě pravdu, ale copak ti lidé nejsou? Kam se poděli ti lidé, kteří za komančů ta kvanta Primek vyráběli? A že by na posazení Primek Sportů do nerez pouzdra byl zapotřebí nějaký extra odborník, tak to se mi moc nezdá Ale už končím. Zase jsem se nechal unést. Raději už na Prima reagovat nebudu. Ač mu fandím, mnohdy s ním nesouhlasím a to je problém. Už raději mlčím. btw - ale stejně by mě zajímalo, kolik těch Primek za rok Elton vyrobí 300?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se