Jenda123 Odesláno 13. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2014 Zdárek znalcí, jsem celkem nováček a mé znalosti v tomto oboru jsou minimální a rád se přiučím. Kdysi jsem od táty dostal první "kvalitní" hodinky zrovna od této značky a když se mi porouchaly cca po 15 letech chtěl jsem je nahradit novými a zůstat věrný značce a navíc trochu podpořit český obchod. Oproti velké konkurenci se mi zdají celkem drahé proč? Líbí se mi tyto: Prim W01P.10021.A a Prim W01C.10054.B ale na živo bych se asi zamiloval více a možná i do jiných. Spíše mě zajímá značka a kvalita jako taková než uvedený typ. Všiml jsem si že tady řešíte spíše ty starší modely a o nových se moc nepíše. Děkuji za vaše názory
financ Odesláno 13. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2014 Prim MPM - Čína. Na tohle téma už toho tady bylo napsáno hodně, stačí pohledat.Poohlédnul bych se po jiný značce.
Honza.manta Odesláno 13. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2014 Vlákno jsem přesunul do čínské sekce.
odjinud Odesláno 14. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 Aktuálně jsou 2 firmy Prim:1.) "Prim" alias MPM2.) "Prim Manufacture 1949" alias Elton hodinářská z Nového města n. Metují (původní firma) Prim (MPM) je dovoz z Činy, nekvalitní a maskující se za českou značku. Značku "Prim" má bohužel legálně (původní firma, resp. určití lidé, ji prodala a sama ji používat nemůže). MPM je tudíž opravdu předražené. Prim Man. 1949 je sice kvalitou výše, je ryze český, ovšem za ceny takřka astronomické. Takže je vlastně předražený také a možná víc než MPM. Proto nás tu zajímají primárně staré Primky. :-) Pokud chceš nějaké hodinky, dívej se nějaký čas do prodejní sekce. Většina jich je v takřka novém stavu a za výborné ceny. Navíc fórum si hlídá kvalitu prodejců a spíš tě podrazí nějaký e-shop než tady.
Jenda123 Odesláno 14. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 V 14. 1. 2014 v 10:11, odjinud napsal: Aktuálně jsou 2 firmy Prim:1.) "Prim" alias MPM2.) "Prim Manufacture 1949" alias Elton hodinářská z Nového města n. Metují (původní firma) Prim (MPM) je dovoz z Činy, nekvalitní a maskující se za českou značku. Značku "Prim" má bohužel legálně (původní firma, resp. určití lidé, ji prodala a sama ji používat nemůže). MPM je tudíž opravdu předražené. Prim Man. 1949 je sice kvalitou výše, je ryze český, ovšem za ceny takřka astronomické. Takže je vlastně předražený také a možná víc než MPM. Proto nás tu zajímají primárně staré Primky. :-) Pokud chceš nějaké hodinky, dívej se nějaký čas do prodejní sekce. Většina jich je v takřka novém stavu a za výborné ceny. Navíc fórum si hlídá kvalitu prodejců a spíš tě podrazí nějaký e-shop než tady.děkuji za odpovědi ale myslím, že tato pro mě byla nejpodstatnější a dozvěděl jsem se z ní přesně co jsem potřeboval vědět a ted už mám jasno. Málem jsem podpořil nevědomky nějakou rejži. Fuj tajbl. Némám nic proti číně rád tam nakupuji ale vědomě.
odjinud Odesláno 14. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2014 Kup vědomě třeba nějaká Seika, to docela solidní rejže.... :-)
KRISTAL01 Odesláno 13. února 2014 Nahlásit Odesláno 13. února 2014 znám majitele, jen zákulisní info, jednoduše se jim podařilo vysoudit značku(soudil se s nimi bývalý Elton) jenže to podcenili a v právní české díře se Prim nazývají i hodinky z číny. Oni se snaží to kompletovat tady, ale zase jen z důvodu cla, které je na strojky jiné, než na celé komplet hodinky..... hrůza
zdendat Odesláno 26. února 2014 Nahlásit Odesláno 26. února 2014 Není MPM náhodou držitelem značky Czech made?
kuncák7 Odesláno 26. února 2014 Nahlásit Odesláno 26. února 2014 V 26. 2. 2014 v 11:39, zdendat napsal: Není MPM náhodou držitelem značky Czech made?Je, ale tu dostane skoro kazdej jouda, co o to pozada. A neznamena to, ze je vetsina komponentu hodinek vyrobena v cine.
Honza.manta Odesláno 26. února 2014 Nahlásit Odesláno 26. února 2014 V 26. 2. 2014 v 11:39, zdendat napsal: Není MPM náhodou držitelem značky Czech made?Je tady o tom docela dost napsáno - stačí prohledat a počíst.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se