vladimir72 Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 Tak jsem si řekl že bych taky mohl vyzkoušet něco z orientální (myšleno Japonské) produkce.Při hledání mi do oka padly SEIKO Kinetic Diver SKA371P1 SKA371P SKA371 200M na Creation Watches.Tímto se chci zeptat zkušenějších zda u kinetic pohybu jde vteřinovka plynule jako u mechanických hodinek, nebo skáče jako u baterkáčů. děkuji
Chumpus Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 Skáče po sekundách. Mohl sis to ověřit třeba na youtube
Frostie Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 (upraveno) V 15. 1. 2014 v 14:45, vladimir72 napsal: Tak jsem si řekl že bych taky mohl vyzkoušet něco z orientální (myšleno Japonské) produkce.Při hledání mi do oka padly SEIKO Kinetic Diver SKA371P1 SKA371P SKA371 200M na Creation Watches.Tímto se chci zeptat zkušenějších zda u kinetic pohybu jde vteřinovka plynule jako u mechanických hodinek, nebo skáče jako u baterkáčů. děkujiu Seiko Kinetic jde vteřinovka po skocích, podobně jako u quartzu. Výhodou je ovšem zcela přesné lícování s indexy a u mého kusu i trvalá přesnost v řádu 1-2 sec/měsíc. Plynulý pohyb vteřinovky nabízí např. Bulova Precisionist nebo až systém Seiko Spring drive. Tam je to ovšem o zcela jiné ceně. P.S. Chumpus byl o sec rychlejší Upraveno 15. ledna 2014 uživatelem Frostie
USER47 Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 V 15. 1. 2014 v 14:51, Frostie napsal: ...Výhodou je ovšem zcela přesné lícování s indexy a u mého kusu i trvalá přesnost v řádu 1-2 sec/měsíc...To lícování bude asi kus od kusu, určitě to není specifikum systému Kinetic. A u tý přesnosti se není co divit, však je to skoro normální kvarc.
Frostie Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 V 15. 1. 2014 v 14:54, USER47 napsal: To lícování bude asi kus od kusu, určitě to není specifikum systému Kinetic. A u tý přesnosti se není co divit, však je to skoro normální kvarc.no to je pravda, ale víš sám moc dobře, že u analogových quartzových hodinek může být i v rámci jedné značky strojku rozptyl třeba od 1 až po 20 sec/měsíc... Takže jsem rád za tu spodní hranici
vladimir72 Odesláno 15. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 (upraveno) Tak jsem se díval na Seiko Velatura Kinetic Direct Drive SRX009P1 a ta vteřinovka tam skáče taky.... Upraveno 15. ledna 2014 uživatelem vladimir72
Frostie Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 V 15. 1. 2014 v 15:48, vladimir72 napsal: Tak jsem se díval na Seiko Velatura Kinetic Direct Drive SRX009P1 a ta vteřinovka tam skáče taky.... musí to být spring drive nebo ten precisionist... http://www.youtube.com/watch?v=ShRUuOGZbp8
Kome Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 Kinetic je jen nazev systemu dobijeni energie, ale porad v tom je quarz strojek. Jak uz bylo napsano, plynulou vterinovku ma u Seika az system spring drive.
USER47 Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 Případně samozřejmě jakýkoli automaty takovou tu skoroplynulou.
vladimir72 Odesláno 15. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 (upraveno) Plynulou vteřinovku tedy má až systém Spring Drive ale ne u standart Seiko ale až u Grand Seiko I když mi tedy není jasné proč systémy mají stejný název - "SPRING DRIVE" Ale jak tak vidím tak Spring Drive nemá se systémem kinetic kromě nátahu rotorem nic společného - kinetic nabíjí baterii(akumulátor) a Spring Drive dává pewer reservu přímo strojku Upraveno 15. ledna 2014 uživatelem vladimir72
Kome Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 Ja myslim ze springdrive je stejny u Seiko i Grand Seiko. Ten plynuly pohyb vychazi z principu toho systemu
vladimir72 Odesláno 15. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 Tím jsme ale opět u začátku problému a to že systém Spring Drive nemá vlastně se systémem Kinetic prakticky nic společného
Chumpus Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 V 15. 1. 2014 v 20:49, vladimir72 napsal: Plynulou vteřinovku tedy má až systém Spring Drive ale ne u standart Seiko ale až u Grand Seiko I když mi tedy není jasné proč systémy mají stejný název - "SPRING DRIVE" Ale jak tak vidím tak Spring Drive nemá se systémem kinetic kromě nátahu rotorem nic společného - kinetic nabíjí baterii(akumulátor) a Spring Drive dává pewer reservu přímo strojkuTy si ale pleteš Direct Drive a Spring Drive. Jsou to dvě naprosto rozdílný věci. Jinak SD se dával/dává i do jiných modelů než Grand Seiko (Ananta, Credor...).
instant Odesláno 15. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2014 V 15. 1. 2014 v 22:18, vladimir72 napsal: Tím jsme ale opět u začátku problému a to že systém Spring Drive nemá vlastně se systémem Kinetic prakticky nic společného obidva vymyslelo Seiko, u oboch sa kyve rotor. To je asi tak vsetko. Spring Drive je mechanicky stroj regulovany krystalom pomocou trisynchronneho mechanizmu, ktory okrem ineho ma na svedomi uplne plynuly pohyb ruciciek. Pohana ho pruzina ako bezne automaty, preto "Spring Drive" Kinetic je quartz ktory necerpa energiu z jednorazovej baterky (ktoru treba po vybiti vymenit) ale z dobijatelneho akumulatora, ktory cerpa energiu ktora vznika pohybom rotora = pohana ho primarne kineticka energia, ergo "Kinetic" Zatial co Kinetic sa snazi(l) o revoluciu v napajani elektrickych hodiniek, Spring Drive je uplne nova kategoria koncepcie hodinkoveho stroja ako takeho, nie ze by sa zamerali len na ciastkovu ulohu typu "napajanie" alebo "plynulost chodu sekundovky".
USER47 Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 V 15. 1. 2014 v 22:18, vladimir72 napsal: Tím jsme ale opět u začátku problému a to že systém Spring Drive nemá vlastně se systémem Kinetic prakticky nic společnéhoA někdo snad tvrdí, že ty systémy spolu něco společnýho mají?
vladimir72 Odesláno 16. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 Takže abych se dostal k původnímu zadání mého dotazu, systém Seiko který poskytuje plynulý chod vteřinové ručky v kterékoli z jejich značek, je kromě ryze mechanických pouze systém Spring Drive.Děkuji zůčastněným za plodnou diskuzi, vyčerpávajícím způsobem mi zodpověděla vše co jsem potřeboval vědět
ggrand Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 A ještě nebylo vysvětleno, co je to Direct Drive. Co jsem tak pochopil, tak je to Kinetic s možností ručního nátahu.
USER47 Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 (upraveno) Jen ještě dodám, že některá videa na YT mohou být trochu matoucí. Snadno tam najdeš quartzky s jakž takž plynule jdoucí vteřinovkou, ale jedná se vždy o chronografy se spuštěnejma stopkama. Upraveno 16. ledna 2014 uživatelem USER47
ElwoodBernier Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2014 V 15. 1. 2014 v 23:57, instant napsal: obidva vymyslelo Seiko, u oboch sa kyve rotor. To je asi tak vsetko. Spring Drive je mechanicky stroj regulovany krystalom pomocou trisynchronneho mechanizmu, ktory okrem ineho ma na svedomi uplne plynuly pohyb ruciciek. Pohana ho pruzina ako bezne automaty, preto "Spring Drive" Kinetic je quartz ktory necerpa energiu z jednorazovej baterky (ktoru treba po vybiti vymenit) ale z dobijatelneho akumulatora, ktory cerpa energiu ktora vznika pohybom rotora = pohana ho primarne kineticka energia, ergo "Kinetic" Zatial co Kinetic sa snazi(l) o revoluciu v napajani elektrickych hodiniek, Spring Drive je uplne nova kategoria koncepcie hodinkoveho stroja ako takeho, nie ze by sa zamerali len na ciastkovu ulohu typu "napajanie" alebo "plynulost chodu sekundovky".Vďaka za zdieľanie takú užitočné informácie .. Nebol som si vedomý o pružinovým pohonom, takže si zlepšiť moje vedomosti trochu ..
ElwoodBernier Odesláno 30. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2014 V 29. 4. 2014 v 9:07, ElwoodBernier napsal: obidva vymyslelo Seiko, u oboch sa kyve rotor. To je asi tak vsetko. Spring Drive je mechanicky stroj regulovany krystalom pomocou trisynchronneho mechanizmu, ktory okrem ineho ma na svedomi uplne plynuly pohyb ruciciek. Pohana ho pruzina ako bezne automaty, preto "Spring Drive" Kinetic je quartz ktory necerpa energiu z jednorazovej baterky (ktoru treba po vybiti vymenit) ale z dobijatelneho akumulatora, ktory cerpa energiu ktora vznika pohybom rotora = pohana ho primarne kineticka energia, ergo "Kinetic" Zatial co Kinetic sa snazi(l) o revoluciu v napajani elektrickych hodiniek, Spring Drive je uplne nova kategoria koncepcie hodinkoveho stroja ako takeho, nie ze by sa zamerali len na ciastkovu ulohu typu "napajanie" alebo "plynulost chodu sekundovky". Vďaka za zdieľanie takú užitočné informácie .. Nebol som si vedomý o pružinovým pohonom, takže si zlepšiť moje vedomosti trochu ..získali viac informácií o jar poháňané, takže znovu ďakujem ..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se