Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ve středu odpoledne jsem si vyzvednul své první automaty - nakonec padla volba na SKX007K2 z creationwatches.com . Hodinky jsou to perfektní, nastavil jsem je dle návodu, zkrátil

tah na požadovanou délku, ALE včera jsem je musel štelovat znovu (byly o 4 minuty napřed) a dneska ráno jdou opět (znovu) o pět minut napřed.   :sad01_anim:

Nepřišlo mi, že by měly důvod být poškozené. V balíku (nechal jsem si je poslat bez krabičky - opravované hodinky, znáte to) byly dobře zabalené v bublinkové fólii, tam se jim nic stát nemělo.

Co s tím? Máte nějaké zkušenosti? Měl bych je radši hned reklamovat? :helpsmilie:

Odesláno (upraveno)

Přesně tak, skoč s tím k hodináři, podle mého je to taky vlásek. Pokud ne, tak Ti aspoň řekne, co bys vlastně měl reklamovat.

Upraveno uživatelem Ondoni
Odesláno

Abych pravdu řekl, tak se mi moc nechce dávat peníze za opravu nových hodinek. Ale co mi zbývá?

Doporučíte mi, prosím, nějakého dobrého hodináře v Praze? Aby se vyznal v Seiko hodinkách, ale abych tam nenechal peněz, že bych si mohl koupit nové.

Odesláno

Já stejný problém u stejných hodinek řešil u hodináře v Opletalově ulici...dřív tam míval venku poutač SEIKO, teď má tuším DOXA :) řekl si za to kilo myslím, takže no stress...pan Frýdl má samozřejmě taky mé doporučení, na skx mi pravidelně mění safíry, když mě to jednou za rok chytne :D

Odesláno

Jestli ono to není kontraproduktivní, doporučovat tady dobré hodináře :)

V té Opletalce je to hodinářství Borek (na google maps ještě staré fotky s nějakým hair studiem)

Odesláno

frýdl web :angel:

Od středy 15.1. ZASTAVUJEME PŘÍJEM HODINÁŘSKÝCH OPRAV DO ODVOLÁNÍ - VELKÉ MNOŽSTVÍ ZAKÁZEK.

On to tam má pan Frýdl často. Napiš mu email, že ti jde hlavně o konzultaci kvůli reklamaci, myslím že tě vezme.

Odesláno

Mě se zase zpoždovali, ale kupoval jsem je s tímto problémem. Po otevření zjištěno že se lepil vlásek, vyčištění 100 Kč. Jestli chceš kontakt na mého hodináře  tak napiš SZ. Když ho sem dám veřejně tak bude mít za chvíli narváno.

.

Odesláno

pánové, po poslední navštěvě hodináře jsem si řekl, že takové věci jako zkrácení pásku, výměna... a tak... si budu dělat sám, už mi jdou inštrumenty z Číny za asi 8$, potřeboval bych si to někde nacvičit safra :eek:

když už mi přišli z Číny ty hodinky :lol2: tak ať si je nepoškrabu...

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tímto děkuji všem za rady a podporu.

Hodinky jsem zanesl k panu Borkovi na Opletalově, který si hodinky 5 dní nechal a seřídil je. Teď šlapou pěkně, takže s výsledkem spokojenost. Nicméně jsem za to zaplatil 200Kč.

U pana Borka jsem si nechal opravit i druhé hodinky - spadly mi a prasklo sklíčko. Co mě ale zpětně trochu štve, je fakt, že sklíčko na jedné straně (kolem 6 hodiny) jakoby není úplně slícované s povrchem hodinek tak, jako na straně druhé, kde člověk nenahmatá přechod mezi sklíčkem a kovem hodinek. Na první ani na druhý pohled to není vidět, ale ze správného úhlu a když to člověk zkoumá nehtem... Nemám ale k opravě žádný doklad a už je to asi týden, co jsem si hodinky vyzvedl, tak nevím, jestli se tam s tím mám vracet.

Mimochodem: Přítelkyně, od které jsem hodinky dostal, byla velmi překvapená, že nové sklíčko stojí 600. To je ale docela normální cena, nebo ne?

sosice: Tah jsem zkracoval pomocí jehly, kterou jsem zkrátil štípačkama a ztupil kladivem. :flex: Jinak na watchuseek jsem našel odkaz na super hodinářský tutorial. Je tam rozebrané všechno od výběru nástrojů až po základní opravy vybraných kalibrů. Nástroje ale rozhodně nebyly otázkou pár dolarů, ale spíš pár stovek dolarů. Jinak by mě to taky moc lákalo.

Odesláno

Tímto děkuji všem za rady a podporu.

Hodinky jsem zanesl k panu Borkovi na Opletalově, který si hodinky 5 dní nechal a seřídil je. Teď šlapou pěkně, takže s výsledkem spokojenost. Nicméně jsem za to zaplatil 200Kč.

U pana Borka jsem si nechal opravit i druhé hodinky - spadly mi a prasklo sklíčko. Co mě ale zpětně trochu štve, je fakt, že sklíčko na jedné straně (kolem 6 hodiny) jakoby není úplně slícované s povrchem hodinek tak, jako na straně druhé, kde člověk nenahmatá přechod mezi sklíčkem a kovem hodinek. Na první ani na druhý pohled to není vidět, ale ze správného úhlu a když to člověk zkoumá nehtem... Nemám ale k opravě žádný doklad a už je to asi týden, co jsem si hodinky vyzvedl, tak nevím, jestli se tam s tím mám vracet.

Mimochodem: Přítelkyně, od které jsem hodinky dostal, byla velmi překvapená, že nové sklíčko stojí 600. To je ale docela normální cena, nebo ne?

sosice: Tah jsem zkracoval pomocí jehly, kterou jsem zkrátil štípačkama a ztupil kladivem. :flex: Jinak na watchuseek jsem našel odkaz na super hodinářský tutorial. Je tam rozebrané všechno od výběru nástrojů až po základní opravy vybraných kalibrů. Nástroje ale rozhodně nebyly otázkou pár dolarů, ale spíš pár stovek dolarů. Jinak by mě to taky moc lákalo.

Určitě bych za ním šel, jestli Tě to štve. Čím dřív, tím líp, dokud si Tě pamatuje :) myslím, že ti to udělá grátis. Jinak cena sklíčka je závislá taky na tom, co to bylo za hodinky...

Odesláno

Ondoni: OK, tak já za ním zajdu. Jinak by mě to zbytečně hlodalo.

Hodinky to byly quartzové, značky Police, klasické rádobymódní, určitě předražené, ale jednou jsem je dostal jako dárek, tak je třeba je opravit. Sklíčko si myslím ničím zvláštní nebylo.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

S nástroji na hodinky to je jako s jakýmikoliv jinými - ten základní "china lowcost" je fakt za pár stokorun. Nechci dávat linky na konkrétní aukce - za chvilku zmizí,ale stačí v aukru hledat "hodinářské nářadí" nebo na eBay "watch repair kit" a odkazů vyletí dost.Taky jsem si pořídil levnou sadu + kvalitnější vystěžejkovač a je s tím příjemná práce - občas měním řemínky, občas dělám kraviny a seřizuju rychlost strojku (blbě páááč jsem debil, ale za to nářadí nemůže ;) ).

dom1no - můžeš hodit odkaz na ty tutorialy?

Upraveno uživatelem DaveG17
Odesláno

Taky jsem si pořídil levné nářadí. Drží už celkem dlouho, jen vystěžejkovač stojí za prd, jinak to jde. Nejlevněji se dá asi pořídit na aliexprese - za nějakých 5-8 doláčů...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...