African Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 Tak když už jsme to vlákno oprášili Letos už to 4x4 musím prostě koupit, pár situací už to vyžadovalo. Každopádně v terénu bude málo oproti silnici, řekl bych tak 30:70, ale jinak už to nejde, znáte to, jak si to okecat Cenově max. 300, automatická převodovka nutností, vše ostatní mě je šumák. Lěžím v tom měsíc a zatím mě nejvíc zaujala Toyota RAV4, Honda CR-V a Land Rover Freelander, krásná auta. Kdyby bylo na mě, vyhrál by Land Rover, druhá Honda, třetí Toyota. Ale jak tak nějak pátrám mezi automechaniky a lidmi, co již měli s těmito auty zkušenost, žebříček je následující- Toyota, Honda, LR Zajímají mě Vaše názory a zkušenosti, děkuji za každý postřeh
African Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 Je mě to jedno, ani spotřeba mě moc nezajímá, koukal jsem že jsou v průměru okolo 10l a to je ok, musí to být jenom automatická převodovka
decebal Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 Já jen, že nový DPF u CRV stojí údajně přes kilo, tak bych si na to dával majzla. Já Ti můžu z osobní zkušenosti (a ze skušeností asi pěti kamarádů) doporučit akorát Subaru. Forester nebo Outback v benzínu. Pokud bylo to auto kupované u nás, je skoro na 100% servisované ve značkovém servisu a dá se poměrně spolehlivě dohledat historie. Ale ta Toyota bude asi taky v pohodě.
African Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 (upraveno) Dík za tip, ale ty Subárka už mají opravdu trochu velké motory a spotřebu, anebo? Rád bych něco okolo dvoulitra, anebo tedy klidně i třílitr, ale s tou výše zmíněnou spotřebou. Také jsem slyšel, že náhradní díly na Subaru jsou dost drahé, je tedy pravda, že jsou to držáci. Každopádně na ně mrknu.... Upraveno 26. února 2015 uživatelem African
Wagoneer Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 Mám Forestera MY2010 v benzínu. Čtyŕi roky, 105tis km a bez jedině závady. Projede všude, na silnici natrhne pr.. kde komu, průměrná spotřeba cca 8.5l/100km. Dalsí bude určitě zase Sibaru. Teď proběhly nějaké akce na tento model. Běž se aspoň svézt...
Wagoneer Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 (upraveno) Aha, mezitím jsi poslal příspěvek. K těm servisům - měl jsem před tím oktávku v dýzlu a serviska ( byť po jen 15000km ) vyjde mnohem levněji. Zkus navštívit zastoupení a poptej se.. Upraveno 26. února 2015 uživatelem Wagoneer
decebal Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 (upraveno) Outback 2,5 nebo Forester 2,0 do deseti jezdí. Teda asi ne ve špičce v Praze, ale to žádné z těch aut. Náhradní díly nejsou dražší než na ty ostatní auta z Tvého výběru a popravdě, já jsem zatím potřeboval akorát zadní díl výfuku ve 190 000, jinak běžný spotřebák. Držák je slabé slovo. Já bych to opravdu tak nechválil, kdybych si nebyl jistý, že Ti doporučuju dobrou věc. Když tomu autu dáš, co má dostat, budeš šťastný řidič:-). A až budeš objíždět auta stojící ve sračkách, zažiješ pocit určitého uspokojení:-))). Ale samozřejmě pořád píšu o benzínu, diesel bych nedoporučoval.edit: a ten zvuk, když boxeru šlápneš na krk:-)!!! Upraveno 26. února 2015 uživatelem decebal
ivan_989 Odesláno 26. února 2015 Autor Nahlásit Odesláno 26. února 2015 Rav4 (tu najnovsiu generaciu) mam skoro rok. Benzín automat. V lete priemer 7.5 na zimnych 7.6. Vadi mi blbo umiestneny vypinac 4x4 lebo ho vidím len v zákrute ked mam vytoceny volant. Inac som spokojný. Zimu a cca 100m cesty s cca 30cm snehu zvladala bez problemov. Aj ked sa to roztopilo a následne zamrzlo. Aj ked je z toho teraz blato ze clovek sa bori po kotniky. Uplna pohoda.
Vladan Synek Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 Mam Subaru Forester 2013 v dieselu (kdyz jsem ho bral jako vybehovy rocnik tak benziny byly uz vyprodane) a zatim po dvou letech spokojenost, problem zadny, spotreba v pohode a jede to paradne... vsude Oproti benzinu diesel nema redukci a ma sestikvalt. za me bych klidne doporucil, ale benzin nebude trpet kurvitkama typu DPF
African Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Odesláno 27. února 2015 Kluci, koukal jsem na tipcars a Forester od roku 2009, starší nechci, v automatu začíná od půl milionu korun To je nějáká blbost, né? Model Outback by šel do třista koupit, ale teď jsem kecal se servisákem co je dělá, má je rád, ale prý mám zapomenout na spotřebu pod deset, úplně bezporuchový auta to taky nejsou a pokud se něco vážného vyštění, tak to jsou rány jak z děla. Velmi málo náhradních dílů z druhé ruky, a u Subaru si třeba nechat repasovat automatickou převodovku je okolo 70 tisíc a znamená to auto třeba i na měsíc odstavit. Nevím no, asi stále vítězí ta Toyota a prý s podivem jich u nás jezdí docela hodně, takže náhradních dílů z druhé ruky, pokud by byl vážnější defekt, hodně a cenově velmi příznivé. Každopádně děkuji za reakce, auto budu kupovat v Srpnu, takže toho ještě určitě dost vymyslím
decebal Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Odesláno 27. února 2015 Tak jo, když to říkal servisák, co je dělá... Repasovat převodovku? Pokud si nekoupíš auto po nějakém hovadu z Itálie a budeš pravidělně měnit olej, nevím, co bys měl repasovat. O cenách dílů už jsem tady napsal nejen já, takže se nebudu opakovat. A co se té spotřeby týče, pozdravuj ho a ať neříká hlouposti:-). Možná by na to měl brát nějaké prášky:-).
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Odesláno 27. února 2015 Afri -Auta si pozeraj na mobile.deVo vseobecnosti lepsie ceny a hlavne lepsi stav ( cest vynimkam) a pravidelny servis a lepsie cesty etcccc.....Spolahlivost vseobecne - v podstate japonske auta su celkom dobre spolahliva - ALE vsade najdes problemy, vidis sam, aj legendarne Subaru ( a kazde ine auto) ma svoje percenta nespolahlivosti a nekedy mas proste smolu... Mala Toyota je spolahliva ale je to skor do inej dzungle - do mesta. Trochu viac mimo cesty je Outlander od Mitsubishi a najviac sa na teren tesi Vitara od Suzuki. To je v podstate uz mimo ramec SUV, je to skutocne terenne auto.Je to este strara skola a uz v podstate jedina klasika za rozumne peniaze. Uvedomujem si ale, ze vzdy ide o komromis - su to dve velmi rozdielne poziadavky - zvladat teren a aj cesty a este aby to nebolo drahe.... ( Velky Rover alebo Land Cruiser si daju za tu moznost zaplatit). s tou spotrebou radsej pocitaj s vyssou, tieto stvorkoly klady velky odpor ( aj aerodynamicky), tahas zo sebou plno hriadelov, prevodoviek,rozvodoviek...pneumatiky tiez nie su zvlast navrhnute na Ecorallye ale na lepsi grip ( ak ozaj chces mimo cestu).
African Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Odesláno 27. února 2015 Tak určitě, je to pouze jeho názor a já si rád vyslechnu víc názorů. Chlapík má pro Subaru slabost a řekl mě samá pozitiva, ale srovnávali jsme právě výše uvedená auta a tam mě spíš doporučil Toyotu. Ten servis tam je opravdu znatelně levnější, co říká a to i dostupnost dílů. Né že bych na něj dal, je to jen další názor V 27. 2. 2015 v 8:19, decebal napsal: Tak jo, když to říkal servisák, co je dělá... Repasovat převodovku? Pokud si nekoupíš auto po nějakém hovadu z Itálie a budeš pravidělně měnit olej, nevím, co bys měl repasovat. O cenách dílů už jsem tady napsal nejen já, takže se nebudu opakovat. A co se té spotřeby týče, pozdravuj ho a ať neříká hlouposti:-). Možná by na to měl brát nějaké prášky:-).
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Odesláno 27. února 2015 V 26. 2. 2015 v 21:45, ivan_989 napsal: Rav4 (tu najnovsiu generaciu) mam skoro rok. Benzín automat. V lete priemer 7.5 na zimnych 7.6. Vadi mi blbo umiestneny vypinac 4x4 lebo ho vidím len v zákrute ked mam vytoceny volant. Inac som spokojný. Zimu a cca 100m cesty s cca 30cm snehu zvladala bez problemov. Aj ked sa to roztopilo a následne zamrzlo. Aj ked je z toho teraz blato ze clovek sa bori po kotniky. Uplna pohoda.nemam chut nejak ta napadat, ci je realne dosiahnut v priemere iba 7.5 spotrebu. Je to pekne cislo, ale neviem to posudit. ALE - ked mas letnu 7.5 a zimnu iba 7.6 tak to niekde v tvojom merani bude asi chyba. Len to, ze ranne starty, vsetko je stuhnute a zle mazane a pomaly sa to zahrieva a este 4x4 nahon - uz to stoji uz dost paliva, velky odpor kladie alternator, ved budes vyhrievat sedadla, okna, zrkadla a svietis,viac kurit, klima aby sa to nerosilo a odpor zimnych pneumatik ( sem tam aj sneh ci kasa) a v neposlednom rade aj dobry vodic, ktory sa vie rozumne prisposobit urobi svoj diel na spotrebe...
African Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Odesláno 27. února 2015 Děkuji za tip. Auto bude spíš jezdit po městě, do terénu se dostane občas, ale dostane. Suzuki mě také napadla, ale i v recenzích píšou, přesně jak zmiňuješ, že je spíš dělaná na pole. Moc se mě líbí vizuálně Land Rover, ale tam ten servis bude asi taky rána.Jinak jsem našel ještě jednu třešničku na dortu, funglovka za 240 Poznáte krásku? Ta pneumatika u motoru mě docela dostala V 27. 2. 2015 v 8:23, maxigabrielg napsal: Afri -Auta si pozeraj na mobile.deVo vseobecnosti lepsie ceny a hlavne lepsi stav ( cest vynimkam) a pravidelny servis a lepsie cesty etcccc.....Spolahlivost vseobecne - v podstate japonske auta su celkom dobre spolahliva - ALE vsade najdes problemy, vidis sam, aj legendarne Subaru ( a kazde ine auto) ma svoje percenta nespolahlivosti a nekedy mas proste smolu... Mala Toyota je spolahliva ale je to skor do inej dzungle - do mesta. Trochu viac mimo cesty je Outlander od Mitsubishi a najviac sa na teren tesi Vitara od Suzuki. To je v podstate uz mimo ramec SUV, je to skutocne terenne auto.Je to este strara skola a uz v podstate jedina klasika za rozumne peniaze. Uvedomujem si ale, ze vzdy ide o komromis - su to dve velmi rozdielne poziadavky - zvladat teren a aj cesty a este aby to nebolo drahe.... ( Velky Rover alebo Land Cruiser si daju za tu moznost zaplatit). s tou spotrebou radsej pocitaj s vyssou, tieto stvorkoly klady velky odpor ( aj aerodynamicky), tahas zo sebou plno hriadelov, prevodoviek,rozvodoviek...pneumatiky tiez nie su zvlast navrhnute na Ecorallye ale na lepsi grip ( ak ozaj chces mimo cestu).
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Odesláno 27. února 2015 mne sa opticky pozdava Land Rover Discovery poznam pomerne dobre , ma to kolega a nie je prilis stastny...ale Vitaru maju ti dvaja starcekovia, co som tu mal fotky s novym VW Beetle a nie je to teda az tak auto do pola, ja navrhujem, ze si to urcite niekde vyskusaj, v long prevedeni celkom pohodlna jazda.
African Odesláno 27. února 2015 Nahlásit Odesláno 27. února 2015 http://www.sauto.cz/osobni/detail/lada/niva/9676461?goFrom=list Jinak tu Vitaru zkusím, líbí se mě moc V 27. 2. 2015 v 9:02, maxigabrielg napsal: Ziguli?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se