Ondrej71 Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 (upraveno) Když jsem někdy v roce 2011 objevil toto nakažlivé fórum, okamžitě mne zaujaly pilotky. Přehlednost, čitelnost za všech okolností, výrazná velikost, historický odkaz.Mými prvními mechanickými hodinkami od dob dětství se tedy staly Steinhart Nav B Uhr II s mauálním nátahem a velikostí 44 mm. Hodinky jsem tehdy zakoupil v Chronoshopu a vydržely mi poměrně dlouho, několik měsíců.Od té doby do současnosti jsem vyzkoušel i na místní poměry docela dost hodinek všech možných velikostí a výrobců, od českých a německých až po švýcarské, pilotky, potápky, chrona i nechrona... od Primek po Brajtle.Mezi těmito hodinkami se pravidelně objevovaly i různé pilotky, Archimédy a Steinharty, v automatu, i manuálu, od 42mm po 47 mm, v oceli i bronzu. Model Nav B Uhr v manuálu jsem měl asi 5x... Já vím, pacient.. Nyní nazrál čas vrátit se zpět ke kořenům. Proto jsem opět zamířil do Chronoshopu a po příjemné hodince s Z a K, po vyzkoušení všech možných modelů různých značek, jsem odcházel opět se Steinhart Nav B Uhr II 44 hand winding. Hodinky prošly během těchto tří let mírnými změnami:Stará korunka ( velký diamant nebo menší korunka ) byla nahrazena novou, kompromisem mezi oběma staršími variantami. Mně osobně se velice líbí a považuji ji za podařenou. Vypadá dobře, příjemně se s ní manipujuje a netlačí do ruky.Lumi původně zelené je nyní modré. Subjektivně se mi nezdá tak výrazné jako předtím, nicméně svítí stabilně celou noc a čas se dá v pohodě zjistit i nad ránem.Strojek - ETA Unitas 6497-1, made in Switzerland, má upravenou plotnu, nyní není ve stříbrné barvě, ale v barvě pink gold. Přesto, že jinak nejsem příznivcem zlatých barev, zde mi to přijde jako povedená změna, která se mi líbí. Také ženevské pruhy jsou nyní upraveny na 18 - inhouse design Steinhart.Vypouklé safírové sklo s vnitřním AR zůstává nezměneno, stejně jako ciferník. Jen sekundovka má jiný tvar, dříve vyhrazený jen pro velikost 47mm.Co říci závěrem? Považuji tyto pilotky v dane cenové relaci za jedny z nejlepších v poměru cena-výkon. A upřímně doufám, že tyhle si už nechám, ať už se mé další hodinkové nákupy budou ubírat jakýmkoli směrem. Upraveno 30. ledna 2014 uživatelem Ondrej71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misoo Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 niet nad hodinkovu spokojnost potvrdenu nejednou osobnou skusenostou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostra Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Gratulace k návratu k tomuto parádnímu kousku Taky na ně koukám od svého vstupu na toto fórum, ale ještě jsem si je nepořídil. Děkuji za další hromádku písku na misku vah a myslím, že letos už si je fakt pořídím A konkrétně tobě přeju, ať ti aspoň chvilku vydrží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MJ. Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 ještě pár měsíců zpět sem pilotky úplně míjel.teď už šetřim na bronzky takže se rád nad takovejma fotečkama ubezpečuju že šetřim na pěknej kousek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 30. ledna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Bronzovky jsou skvělé, kdyby byly skladem, asi bych váhal do které verze jít. Měl jsem je jako limitku a doteď mě mrzí, že jsem je prodal.ještě pár měsíců zpět sem pilotky úplně míjel.teď už šetřim na bronzky takže se rád nad takovejma fotečkama ubezpečuju že šetřim na pěknej kousek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 30. ledna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Pravdu díš :-)niet nad hodinkovu spokojnost potvrdenu nejednou osobnou skusenostou Díky . Jdi do nich, nebudeš litovat Gratulace k návratu k tomuto parádnímu kousku Taky na ně koukám od svého vstupu na toto fórum, ale ještě jsem si je nepořídil. Děkuji za další hromádku písku na misku vah a myslím, že letos už si je fakt pořídím A konkrétně tobě přeju, ať ti aspoň chvilku vydrží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cema Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Ondrej71: diky za tu odpoved v jinem vlakne,ale tady je to pekne do detailu. Uz jsem taky nalomenej,ze do nich skocim,jsou fakt paradni. Jen jeste nevim,jakou velikost 44/47. Nezbude nez navstivit chronoshop, doufam,ze sd mnou budou mit trpelivost. Sem tam sleduju jejich stranky a tyhle tam skladem nemeli,to mas na objednavku nebo nejaky podpultovky:-)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 30. ledna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Ondrej71: diky za tu odpoved v jinem vlakne,ale tady je to pekne do detailu. Uz jsem taky nalomenej,ze do nich skocim,jsou fakt paradni. Jen jeste nevim,jakou velikost 44/47. Nezbude nez navstivit chronoshop, doufam,ze sd mnou budou mit trpelivost. Sem tam sleduju jejich stranky a tyhle tam skladem nemeli,to mas na objednavku nebo nejaky podpultovky:-)?Jestli je maji skladem nevim, ja jsem si to přes ne objednal a čekal asi mesic. Lhůty u Steinhartu nejsou někdy úplne krátké. Doporucuju navštívit Chronoshop , bud je budou mit nebo maji určitě Jiné pilotní Steiny v obou velikostech, vyzkoušej a kup nebo objednej. Měl jsem i 47 i 44. Na mou ruku 19,5 se mi v soucasné době zda 44 maximum, ale je to fakt individuální. Zajdi tam a porad se s klukama, rádi poradí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MJ. Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 skladové zásoby se asi dobře poznaj podle jejich e-shopu, nebo přes telefon. Ať se tam zbytečně netáhneš.Jinak si odtud odneseš něco jinýho než si původně chtěl :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 30. ledna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Nebude první ani poslední . Výběr je tam dobrý. Jinak jsem se koukal a v titanu tam mají 44 i 47, tvar pouzdra a delka nozicek by mela byt stejna jako na Nav B Uhr II.skladové zásoby se asi dobře poznaj podle jejich e-shopu, nebo přes telefon. Ať se tam zbytečně netáhneš.Jinak si odtud odneseš něco jinýho než si původně chtěl :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cira Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Asi vim na co si posetrim v dalsim kole. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radkis Odesláno 30. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2014 Gratulujem, pekny vyber... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 4. února 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2014 Na řemenu od mistra Zrna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mlsoun1 Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2014 Tož gratuluji Ondro.Hoď sem prosím foto té lumi ve tmě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2014 Co říci závěrem? Považuji tyto pilotky v dane cenové relaci za jedny z nejlepších v poměru cena-výkon .... .... A upřímně doufám, že tyhle si už nechám, ať už se mé další hodinkové nákupy budou ubírat jakýmkoli směrem. +1 A v tomhle Ti také dávám 100% za pravdu - mám to stejně, nedokážu si vysvětlit, kde ty Steinharty berou takové kouzlo, že je mnoho majitelů jen tak neprodá. Asi jednoduchost. Mimochodem gratuluji ke krásným čtyřiačtyřicítkám. Ať dlouho slouží ke spokojenosti . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2014 žádný kouzlo ..... sou to prostě levný hodinky, který nikoho neserou, fungujou, a relativně i dobře vypadaj (rozumějte EDC hodinky, břink sem, břink tam ... s..u na to, dyk to stálo deset litrů ) ..... gdyby Steinhart dokázal vyrábět rychlejc, tak se toho prodá metrák denně .... bohužel,nebo naštěstí neumí .... asi bych chtěl voskoušet ty bronzofky, ale to dříf našetřím na pateky než to bude stok .... no... uvidíme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Triskell Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2014 žádný kouzlo ..... sou to prostě levný hodinky, který nikoho neserou, fungujou, a relativně i dobře vypadaj (rozumějte EDC hodinky, břink sem, břink tam ... s..u na to, dyk to stálo deset litrů ) ..... gdyby Steinhart dokázal vyrábět rychlejc, tak se toho prodá metrák denně .... bohužel,nebo naštěstí neumí .... asi bych chtěl voskoušet ty bronzofky, ale to dříf našetřím na pateky než to bude stok .... no... uvidíme šalamounovo ho.no A k hodinkám: na tom černém řemenu jim to na fotkách moc sekne, jen ta korunka mně přijde, že musí nehorázně tlačit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 6. února 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2014 Triskell: Netlačí vůbec, fakt pohoda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 23. března 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2014 (upraveno) Přezuto na žraloka ( kromě poslední fotky s lumi ) Upraveno 23. března 2014 uživatelem Ondrej71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mlsoun1 Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2014 Žralok krásnej Ondro,máš vkus.A lumi,boží Jediný hodinky z mých bývalých co mi velmi chybí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se