Přejít na obsah

Nove modely Seiko 2014-18

People

Doporučené příspěvky

No nic, zase nic. Tah s mezerou bez doléhající koncovky to úplně zabíjí. I když to připominá tvarem jedno původní pouzdro, tak zaprvé vybrali to neošklivější s rovným výřezem pro koncovku. (8000) To se hodí při použití kůže, není tam taková mezera. Ale původní pouzdra jak 8000 a 9000 (44GS) jsou i s rovným výřezem mnohem vyváženější. Mě osobně se víc líbí 45xx-7000 nebo 56xx-7000, ale tohle fakt netrefili že se to proporčně nepodobá ničemu ani tomu čemu má. Aspoň teda z fotek ne. Je to teda lepší než ty první nový KS někdy z loňska - kulatý mini hodinky s hranatejma mega nožkama, ty jsem viděl na živo a jsou opravdu komický, ale chce to ještě blíž originálu. V šedesátkách si člověk taky mohl vybrat date, daydate, nodate. A ani jedna varianta nepůsobila nepatřičně. Tady to taky přehnali se sklem, proč má proboha po okraji schod a ne obyčejnou jednoduchou fazetu. Takhle to dělá kolem cifru tisíc kružnic okolo a luneta i sklo trčí z pouzdra strašne ven. Pro srovnání 2 fotky, jak to šlo dřív krásně a elegantně a jaká je to dneska křeč. Dříve luneta zkosená a na to navazující v podobném sklonu fazeta skla. Dnes luneta válec bez zkosení a sklo se schodem. Navíc ta skvěle designově trochu zapuštená korunka u těch starých. No dokud se dají ty původní kusy rozumně sehnat, nemá tohle vůbec smysl. Jedinej smysl těchto designových kopanců vidím v tom, že by to mohlo konkurovat GS kdyby se to víc drželo původních tvarů.

P7227024.thumb.jpg.f419f521b9ca99e04fc5373832f14b38.jpgKingSeiko-8.jpg.bd0aa1753572007dcbdc2b41e0d6cf43.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby ty hodinky udělali jak píšeš, tak to nejsou ty hodinky, jak zamýšleli. Takhle jsou alespoň jiné, než ostatní hodinky. Tím neříkám, že se mi extra líbí, ale jsou jiné. 😉

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Tak návrat nápisu marinemaster a přesunutí datumu kvůli indexu dobrý, datumovka mohla být rovně a ne na šikmo. No možná by se na ni našlo i místo u indexu 3, vyřešit to jde jako u samurajů. Nelíbí se mi luneta, vroubkování je hnusný. To, že už to není monokok nebudu komentovat. 

Odkaz ke komentáři

Indexy dost subtilní, datumovka u těch světlých už je opticky napi.u, ty tmavé to ale celkem dávají. Šmirgl cifr, to by chtělo vidět naživo. Ale co stále nedávám a čekám, kdy to Seiko přestane bavit všude lepit, je to PS Xko.

Původní tříkila nastavila dost vysokou laťku.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, špelda66 napsal:

SBDX001 nedostižný, jsem rád, že je mám 

Naprosto přesně shrnutí, k tomu není co dodat. Snad jen: škoda, že je nemám.

Dýnko je servisně rozhodně plus, ale to kouzlo je pryč. I když ostatní výrobci dávno dokázali, že na 300 i víc metrů monokok není úplně potřeba, tak to k těm hodinkám patřilo.

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odkaz ke komentáři

Dynko rozhodne plus není, to je krok úplně mimo. Bez monobloku to jsou proste úplně jiný hodinky. Ony uz byly teda predtim, protože se nejmenovaly MM. 

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...