Jump to content

Nove modely Seiko 2014-18

People

Recommended Posts

Zatím musím konstatovat, že jediné 5 se kterých sem si sedl na prdel od nového loga byly 5KX GMT a možná s otaznikem fieldy GMT…ostatní mě nechává chladným tak jako dřív…kvalita jde nahoru to nepopírám ale ceny jdou s tím ruku v ruce

se slzou v oku vzpomínám na jdm nákupy, hi-end quartz, spirit řadu apod. Já vím že něco z toho migrovalo do grandseiko ale to je pro mě overkill

Edited by efreeti

• 4 weeks later...
před 18 minutami, lukassob napsal:

Starý design s korunkou nově na 4.

seikos.png

Paráda, tyhle jsem měl rád, ale nikdy jsem do nich blbec nešel. Teď tam bude kalibr 4Rxx a cena nejspíš bude vyšší. Ta korunka asi není šroubovací ne? 

Nemám porozumění pro korunku ztracenou kdesi, mezi trojkou a čtyřkou. Navíc s číselníkem,
kterému vévodí velikánské okno pro den a datum. Ta osa souměrnosti je tak výrazná a ta korunka
do té osy prostě patří.

Jinak FFF jsou, teda byly, velmi povedené.

Jo, 5kx GMT má smysl, kdo by u GMT pořád šrouboval korunku. Normální 5KX budiž, DressKX docela dobrý, ale cpát do toho pozdra něco z minulosti, co bylo v jiném pouzdře je totální nesmysl.

Představ si třeba Pogue v SKX pouzdře s knoflikama nahoře, uprostřed a korunkou dole.

před 11 minutami, Jiří Sedlák napsal:

Představ si třeba Pogue v SKX pouzdře s knoflikama nahoře, uprostřed a korunkou dole.

Tak to si nechcem predstavovat radsej. To uz by bolo fakt barbarstvo. 😂

I ked bolo tu pred par rokmi toto https://www.hodinkee.com/articles/seiko-sports-5-sports-srph19

Neboli to Pogue v pravom slova zmysle, ale inspiracia bola zrejma.

No, už jsem to tu asi psal, ale nějak přestávám Seiku rozumět v těhle lidovějších řadách. Oni to SKX pouzdro totálně zdehonestujou a některé zvlášť vydařené modely starých pětek (SNZH) taky.

Kvalitu jsou nové jinde, ale cenou asi 2,5 až 3x taky,... navíc mají nové logo (pro leckoho nezkousnutelné)

Hezká videa nových SPB, docela se divím, že tu kolem nich není více poprasku... mě přijdou úplně dokonalé, no a kdyby byly o 10k levnější, tak neváhám ani vteřinu :) 

a ještě jedno: