Přejít na obsah

SEIKO - diver chronomag limited edition

afrikab

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 530
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pro označení místa potápění se odjakživa užívá červené vlajky s šikmým bílým pruhem. Odjakživa? Vlastně jen půl století.

Denzel Dockery v roce 1949 odešel z U.S. Navy. Vyrobil si přístroj podle časopisu Popular Mechanics a naučil se s ním potápět. Jak byl zvyklý z námořnictva, používal jednoduchou červenou vlajku pro označení místa potápění. Civilní uživatelé lodí ji však ignorovali. Se svojí manželkou Ruth vyrobili vlajku s bílým pruhem jdoucím středem. Vypadala stejně při pohledu z obou stran, ale bohužel byla totožná s vlajkou Rakouska. Změnili ji tedy do podoby, kterou známe dnes - bílý pruh jde po úhlopříčce. Není to vlajka žádné země či organizace.

Začátkem padesátých let Dockerovi otevřeli malý potápěčský obchod ve městě Flint ve státě Michigan. Vlajky prodávali místním potápěčům. Obchodní cestující U.S. Divers Ted Nixon jejich vlajku viděl a nabídl, že ji bude prodávat po celé zemi. Měl dobré obchodní kontakty a opravdu se mu to podařilo. Ruth šila vlajky po stovkách. Mezitím se podařilo dosáhnout toho, že potápěčská vlajka byla zařazena do legislativy některých států USA.

V současné době je potápěčskou vlajku možno či dokonce nutno používat podle práva řady zemí, Českou republiku nevyjímaje.

Není to námět na design číselníku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolil jsem si trovchu poupravit roonuv navrh tak jak by se zda prijatelnejsi i me,a bych mohl hodinky taky nekdy vzit na ruku a ne se na ne jen koukat jako na pekny lec pro me nenositelny kousek. Taky jsem pouzil znak potapeni dle decebala... je to rychlovka ale alespon navrh jak bych rad aby se tadle edice trochu "zlidstila" smile.gif Zajimave by mozna bylo dat znak potapecu jako podklad pod datum.

Odkaz ke komentáři

deekay: Já ani nevěděl, že je to znak potápěčů smile.gif To ten příspěvek o Denzelu Dockerym z U.S. Navy.. Potápěči, jak to tedy je ? Používají to i japonci, nebo přes ty vlaječky rádi jezdí motorovými čluny (to máte za Hirošimu) ?

Edit: v tý datumce to vypadá pěkně, ale čitelnosti to asi nepřispívá.

Odkaz ke komentáři

Není to vlajka potápěčů USA ale potápěčská vlajka všeobecně, viz např. tato stránka-http://www.divers.cz/. Myslel jsem, že by mohl být červený číselník přes který by byla bílá lajna spojnici 9.30 - 4:30. Nebyl by někdo schopen to udělat? Aspoň zkusit, prosím.Já bohužel photoshopem nevládnu.

Odkaz ke komentáři

Co do citelnosti datumky. Ono hodne dela maly obrazek, zadruhe neni problem udelat cerny font s jemnou bilou linkou kolem, pak to bude citelnejsi. Spis vidim problem v tom co pise Odklizec. jedine dat datum na sestce "nastojato" coz asi nebude pekne. Az prijdu z prace zkusim, stejne tak zkusim decebaluv navrh s podkladem ciferniku.

S vyraznejsima rucickama problem nemam, todle byly prvni ,ktery jsem nekde "vykrad" na google a ktery se me libily.

Odkaz ke komentáři

Co do citelnosti datumky. Ono hodne dela maly obrazek, zadruhe neni problem udelat cerny font s jemnou bilou linkou kolem, pak to bude citelnejsi. Spis vidim problem v tom co pise Odklizec. jedine dat datum na sestce \"nastojato\" coz asi nebude pekne. Az prijdu z prace zkusim, stejne tak zkusim decebaluv navrh s podkladem ciferniku.

S vyraznejsima rucickama problem nemam, todle byly prvni ,ktery jsem nekde \"vykrad\" na google a ktery se me libily.

Díky wink.gif!

Odkaz ke komentáři

Není to vlajka potápěčů USA ale potápěčská vlajka všeobecně, viz např. tato stránka-http://www.divers.cz/. Myslel jsem, že by mohl být červený číselník přes který by byla bílá lajna spojnici 9.30 - 4:30. Nebyl by někdo schopen to udělat? Aspoň zkusit, prosím.Já bohužel photoshopem nevládnu.

jo, není problém až bude chvilka času tak to udělám

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...