Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

já chápu že 3K jsou nic, ale vy zase pochopte mě, že jako student který nemá nijak velký příjem si nemohu dovolit hodinky za 20 000, i když se mi třeba neskutečně líbí :D proto se vás ptám na radu, jak s těm 3 000 naložit alespoň trochu slušně :)

Já byl v téhle situaci cca před rokem a půl, no a skončilo to u Orientu, nákup na orientuhren.de naprosto bez problému, poměr cena/kvalita ok, jen bacha na stěžejky, originální moc nevydrží. 

post-12657-0-26614500-1394884968_thumb.jpg

• Odpovědi 74
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Náhodou jsem po čase zase zabrousil na studio I"LLO. Když posuneš laťku (limity jsou tady od toho abychom je překonávali :goof: , ne?) o tisícovku, co třeba tyhle hodinky? Jsou to pilotky, tři verze - nerez/bronz/PVD, uvnitř celkem spolehlivá Miyota 8215A, snadno dostupné u české firmy... Myslím, že pro začátek solidní časomíra...

post-30406-0-39397600-1394885517_thumb.jpg

post-30406-0-70123800-1394885529_thumb.jpg

Odesláno
http://www.watchtime.com/wristwatch-industry-news/watches/the-150-swiss-mechanical-swatch-sistem51-hits-the-market/

Nebo bych zkusil počkat na tyhle nové Swatchky. Cena bude okolo 150 dolarů, přičemž kupodivu nejde o quartzy, ale o mechaniku, a to dokonce samonátah. Strojek je zcela nový modulární pohon, montovaný bez účasti lidské ruky. Finální seřízení strojku laserem. Má 5 modulů, reserva 90 hodin (!), 19 kamenů, 3 Hz, výška strojku 4,8mm.

Já vím, není to kus železa, ale já si určitě nějaké pořídím, čistě ze zvědavosti :)

Odesláno (upraveno)

jedny mam doma, su uplne super, ale nenosim ich :D

Čistě technicky by mě to i zajímalo, ale z těch 4 modelů, co zatím nabízí na svých stránkách, bych si teda opravdu nevybral. Vypadají naprosto otřesně. Přitom některé modely z řady Irony Automatic (např. Midday Sun) by se s přimhouřením obou očí snad i daly občas dát na ruku.

Upraveno uživatelem Marcus
Odesláno (upraveno)

Ocakavam, ze tento rok vypustia sistem51 v irony verzii. Ked nie, tak nech si to strcia do dupy :)

Idealne v case baselworldu.

Upraveno uživatelem People
Odesláno

http://www.watchtime.com/wristwatch-industry-news/watches/the-150-swiss-mechanical-swatch-sistem51-hits-the-market/

Nebo bych zkusil počkat na tyhle nové Swatchky. Cena bude okolo 150 dolarů, přičemž kupodivu nejde o quartzy, ale o mechaniku, a to dokonce samonátah. Strojek je zcela nový modulární pohon, montovaný bez účasti lidské ruky. Finální seřízení strojku laserem. Má 5 modulů, reserva 90 hodin (!), 19 kamenů, 3 Hz, výška strojku 4,8mm.

Já vím, není to kus železa, ale já si určitě nějaké pořídím, čistě ze zvědavosti :)

No ty snad jen jako dárek k nějakému většímu nákupu v sámošce... i když vypadají zajímavěji než většina jejich pouťových quartzek...

Odesláno

No jo, ale co jiného slušného poradit při zadání kvalitní hodinky do 3000,-  :)

...laťka je opravdu moc nízko a tady určitě platí "za málo peněz, málo muziky"... lepší počkat a našetřit víc...

Odesláno

...laťka je opravdu moc nízko a tady určitě platí "za málo peněz, málo muziky"... lepší počkat a našetřit víc...

to ano, ale nie kazdy je ochotny dat za hodinky tolko penazi, takze ak chce za 3k.. tak hladajme za 3k :) tie seiká co boli spomenute vyssie nie su zly napad

Odesláno

No jo, ale co jiného slušného poradit při zadání kvalitní hodinky do 3000,-  :)

Vzhledem k tomu, že zakladatel vlákna se tu již delší dobu neobjevil a ani nedal vědět, jak to dopadlo, tak si myslím, že další snaha o radu je zbytečná. Ale jak jsem psal dříve, za ty peníze se solidní hodinky pořídit dají. Možná malinko nad limit, ale za 166 dolarů se dají pořídit mimo mnou již zmiňovaných Orientů třeba Seiko SKX 007 a budu se zatraceně hádat, zda se jedná o kvalitní hodinky. Nehledě k tomu, že pokud by nechtěl mechaniku, tak do 150 dolarů lze pořídit mrak Seiko quartz, klidně i v chronu a tam bych se označení "kvalitní" taky nebál. Jen je nesmí kupovat v ČR.

Odesláno

Vzhledem k tomu, že zakladatel vlákna se tu již delší dobu neobjevil a ani nedal vědět, jak to dopadlo, tak si myslím, že další snaha o radu je zbytečná. Ale jak jsem psal dříve, za ty peníze se solidní hodinky pořídit dají. Možná malinko nad limit, ale za 166 dolarů se dají pořídit mimo mnou již zmiňovaných Orientů třeba Seiko SKX 007 a budu se zatraceně hádat, zda se jedná o kvalitní hodinky. Nehledě k tomu, že pokud by nechtěl mechaniku, tak do 150 dolarů lze pořídit mrak Seiko quartz, klidně i v chronu a tam bych se označení "kvalitní" taky nebál. Jen je nesmí kupovat v ČR.

Tak jako tak jsme nad limitem 3000 (musíš ještě připočítat "výpalné" poště, když objednáš ve světě), ale máš pravdu, nemá to cenu dál řešit.

Odesláno

Tak jako tak jsme nad limitem 3000 (musíš ještě připočítat "výpalné" poště, když objednáš ve světě), ale máš pravdu, nemá to cenu dál řešit.

To souhlasím, ale ne všude platíš výpalné poště + clo + DPH, když Ti hodinky pošlou třeba jako opravené ze servisu. A že je cena lehce nad 3k je fakt, ale je to 2-3 stovky a to je zatraceně snesitelnější než 2-3 tisíce. Rozhodně neobhajuju laciné hodinky, ale fakt je, že člověk, který sem přijde s takovým požadavkem, neočekává za ty peníze kvalitu Rolex.

Je to už sice mimo téma, ale jak se dá hodnotit "kvalita" ? Já osobně, a teď mluvím pouze sám za sebe, nevidím až takový rozdíl v kvalitě třeba Japonsko versus Swiss, tedy v tom smyslu, že za podobné hodinky zaplatím i 3x tolik. Když vezmu například mojí oblíbenou řadu Seiko Sarb (035, 033), tak dostanu hodinky s velice dobrým in-housem, špičkovým pouzdrem a cifrem, prostě hodinky vymazlené v každém detailu, které dnes pořídím nové do 9K. Když zabrousím do Swiss produkce, tak za tyhle peníze si ani neškrtnu a pokud budu požadovat něco na stejné úrovni, tak budu začínat cenově minimálně jednou tak vysoko. Ale nedostanu jednou tak kvalitní kvalitní hodinky s jednou tak kvalitních materiálů a jednou tak kvalitním zpracováním. Místo in-housu dostanu ETU (samo nic proti, výborný kalibr, ale myslím to obecně) a všechny peníze navrch dám hlavně za to, že je to Swiss produkce a známá značka. Než se do mne pustíte, tak bych rád uvedl, že nezpochybňuji různé patenty, designy a jiné věci, se kterýma jednotlivé značky přišly a které si nechají zaplatit. Jde mi o čisté srovnání dvou kusů hodinek jako konečných produktů s odhlédnutím od tradice značky apod.

Bohužel začínám mít v poslední době zkušenost a tím nemyslím jen u hodinek, že automaticky musí platit, že čím dražší, tím lepší. Je to spíš naopak v tom smyslu, že pokud si chci připlatit za kvalitnější věc, tak většinou za víc peněz dostanu stejný lagric jako za málo peněz a to mi dost vadí.

Tím myslím, že hodinky třeba za 5k se mi mohou líbit a sloužit mi stejně dlouho jako hodinky 20x dražší a imho z nich můžu mít i stejnou radost. Takže se dostávám k začátku svojí otázky. Pokud si ve dvaceti letech pořídím třeba Seika za 10k a kolega Omegy za 100k, pomineme MI a těži značky a vydrží nám oběma celý život (a já vím, že to zvládnou obě značky) a oboje budou spolehlivě sloužit a ukazovat čas, jaké bude po těch x letech měřítko kvality? Bude strojek u Omeg 10x méně opotřebovaný a pouzdro s tahem u Seika 10x více dobité? Já vím, že ty Omegy na tom asi budou lépe, ale určitě ne adekvátně pořizovací ceně (opět beru v potaz konečný produkt jako takový a ne likviditu, image značky atd., ale hodinky jako takové).

Nevím, jestli jsem se vyjádřil dost přesně, celé je to směřované k hlavní otázce tohoto vlákna a to k tomu, jestli se dají za rozumné peníze pořídit kvalitní hodinky a já jsem přesvědčen, že dají. Ale otázka "kvality" jako takové je velmi diskutabilní a každý na to bude mít jiný názor a jiná měřítka.

Odesláno

Já si myslím, že už je toto vlákno pro zakladatele asi nepřínosné. Jednak už tu dlouho nebyl a druhak jsme ho těma kecama tak rozhodili, že asi zůstane u mobilu... A takhle to dopadne většinou. Ten chronobundus je tak zavrtanej pod kůži, že nejsme schopni už ani poradit, co si má kdo koupit za tři litry. Teda poradit asi jo, ale víceméně ten nováček není schopen si  z těch příspěvků vybrat něco pro něj konstruktivního, akorát ho z toho musí bolet palice.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...