pooletr Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Odesláno 23. března 2014 Zdravím všechny. Rád bych se pochlubil novými potápkami. Jedná se o Deep Blue Master Explorer 1000m. Mám z nich velkou radost. Je to pořádný kus hodinek. Tato americká značka využívá spolehlivé a osvědčené strojky. V těch mých tiká osvědčená Miyota 9015. Jsou to opravdu precizně udělané diversky, robustní a přesto velice pohodlné. I přes své rozměry - 45mm bez korunky a 16mm tlusté- se opravdu dobře nosí. Váha je kolem 260g. Na první pohled zaujme cifr, který je černý a má vzor slunečního svitu. Hrubé indexy a ručky jsou potažené vrstvou Superluminovy. Svítivost je dokonalá. Po nasvícení svítí celý cifr i luneta velice intenzivně a dlouho. Modrá sekundovka s logem Deep Blue je krásným kontrastem a působí opravdu vyváženě a dává celým hodinkám zajimavý vzhled. To celé je zakryto safírovým sklíčkem, plochým, ale vystouplým nad lunetu. Čirý, vnitřní antireflex podtrhuje dokonalé provedení skla. Korunka má téměř půl centimetru a je šroubovací, nošení nijak nevadí. Taktéž nese logo DB. Dýnko je plné, šroubovací s nádherným gravírováním - motiv vln a potapěče. Hodinky jsou z pěti tisícové série a ty mé nesou krásnou číslovku 77. Tah je opravdu solid a po zkrácení sedí parádně! Šíře 24mm se zužuje k 22mm u spony, která je bezpečnostní opět s logem DB. Celkové zpracování hodnotím na výbornou a hodinky sundávám jen když musím. Tady je specifikace přímo od výrobce: 316L Stainless Steel Case45mm width , 51mm Lug to Lug, 16mm thick1000m/3300 Ft Water resistantScrew Down Crown120 Click unidirectional bezel LuminousMiyota 9015 Automatic MovementHelium Release ValveSapphire CrystalSunray enamel unique Burst DialWedge Design hour markers Filled with lumeSuperluminova on dial and bezel,24mm Lugs 24/22 braceletPush button Deploy With Safety clasp, 2 micro adjustmentsDivers Wetsuit Extension, ? links
Ondrej71 Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Odesláno 23. března 2014 Pěkné diversky. Z jakého materialu je luneta? Fotka s lumi by nebyla?
pooletr Odesláno 23. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2014 Luneta je keramická. Foto lumi neumím Tak jedna z netu, která sedí s realitou:
F.B. Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 Parádne sú, i ja dakedy DBW musím vyskúšať. Gratulujem, a teším sa na ďalšie fotky a skúsenosti z používania .-) F.
Muffik Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 Poctivý a hezký kus hodinek, ať slouží
pooletr Odesláno 24. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2014 Díky moc všem! Hned jakmile se zaběhnou, změřím přesnost. Je to opravdu pořádný kus hodinek a okolí si jich hodně všímá a chválí Plánuji ještě dokoupit gumový řemen s pořádnou sponou. Nějaký tip?
obchodnik-o3 Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 pekne podvodnicke hodiny :-)zaujimavy je ten cifernik
habadej Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 Jo, jo DB mají potápky vymazlený. Kaučuky co nabízejí Deep Blue se signovanou trnovkou se ti nelíbí?
Pavel K. Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 DB jsou moc pěkný potápky a dobrej poměr cena x výkon. Před vánocema jsem o nich vážně uvažoval, ale nakonec jsem dal přednost ekonomičtější nabídce ze stáje Seiko od jednoho zdejšího člena. Stále ale na jejich stránky chodím a brouček hlodá Gratuluju k pěkným diverům, ať ti dělaj radost.
pooletr Odesláno 24. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2014 Možná broučkovi trochu pomůžu - jdi do nich Pavle Můžu vážně doporučit!
pooletr Odesláno 24. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2014 V 24. 3. 2014 v 18:57, habadej napsal: Jo, jo DB mají potápky vymazlený. Kaučuky co nabízejí Deep Blue se signovanou trnovkou se ti nelíbí?Líbí, ale já bych radši něco s velkou rozkládací sponou. Třeba http://www.watch-band-center.com/watchstrap-p12068h331s540-Watch-strap-STEINHAR.html nebo Sinn rubber strap U series, ale ten se snad ani nedá sehnat.
TomiTT Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 Pěkné a podle tohoto fóra u nás nepříliš rozšířené potápky, asi měsíc mám jejich "bratříčka" Master Diver 1000 (podle fotek se liší pouze lunetou), jediné, co mi trochu vadí, je opravdu značná hmotnost.
pooletr Odesláno 25. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 25. března 2014 (upraveno) Na hmotnost jsem si rychle zvyknul. Ale pokud bys chtěl ruce ulevit, tak sem tam hodit na rubber strap Hoď sem nějaké fotky těch tvých Master Diveru Upraveno 25. března 2014 uživatelem pooletr
Daemonultimate Odesláno 25. března 2014 Nahlásit Odesláno 25. března 2014 Paráda,gratuluju k super potápkám,maj v nabídce plno zajímavejch kousků.Skvělá lumi,i tak by mě zajímalo proč si nešel do něčeho s tritiem?
TomiTT Odesláno 25. března 2014 Nahlásit Odesláno 25. března 2014 Tím tahem si myslím moc neušetříš, samy hodinky jsou pěkný železný ingot :-). Pár fotek mám zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/69950-deep-blue-master-diver-1000-blue/&do=findComment&comment=1105771.
pooletr Odesláno 25. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 25. března 2014 V 25. 3. 2014 v 6:31, Daemonultimate napsal: Paráda,gratuluju k super potápkám,maj v nabídce plno zajímavejch kousků.Skvělá lumi,i tak by mě zajímalo proč si nešel do něčeho s tritiem?Díky! Kupoval jsem je na atomictime.pl a většina modelu s tritiem jsou vyprodané. Nicméně mě stejně nejvíce zaujal tento model. Ten cifr je opravdu nádherný
pooletr Odesláno 25. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 25. března 2014 V 25. 3. 2014 v 7:15, TomiTT napsal: Tím tahem si myslím moc neušetříš, samy hodinky jsou pěkný železný ingot :-). Pár fotek mám zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/69950-deep-blue-master-diver-1000-blue/&do=findComment&comment=1105771. Stálo by za to zvážít samotný tah. Ten můj je 24mm a zužuje se do 22mm. Tipnul bych tak cca 100g bude mít. BTW pár postřehů co se týče odolnosti - hodninky jsou 16mm tlusté, takže sem tam s nima zavadím o futra nebo stůl Ale keramická luneta se vždy jen zašpiní a po očištění nejeví žádné známky karambolu. Takže jsou to vážně hodinky do pohody i nepohody!
Daemonultimate Odesláno 25. března 2014 Nahlásit Odesláno 25. března 2014 Myslim,že vzhledem k lumi nemusíš tritia litovat, ale je to pořádnej kus hodinek,dřív než se Ti ta luneta odře Ti praskne,ale to musí být nešťastná rána,to se všeobecně traduje,ale mně se podařilo celkem lehce škrábnout keramickej náramek,titanovym.Takže nou stres.
pooletr Odesláno 25. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 25. března 2014 S prasknutím nestraš To si teda budu dávat většího majzla. Další postřeh - dnes jsem si uvědomil, že skoro nejde slyšet strojek. Pouzdro je tak robustní, že tikání nejde skoro vůbec slyšet, ikdyž mám hodinky u ucha. Roztočení rotoru je ale znatelné. Při větším švihu jde slyšet i cítit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se