marosb Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 no tak neviem...ale toto mi pride omnoho lepsiea naviac origo na potapky plne dynko Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Čajíček Odesláno 23. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2014 S plným dýnkem vypadají lépe. Moje Suma určitě zůstanou tak jak to vymyslel výrobce.
karel hb Odesláno 23. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna 2014 Objednal jsem, až přijde tak vyzkouším a uvidím. Není to nevratný děj a plné dýnko tam mohu vždycky vráti. Přehození včetně tlakovky mi udělá můj hodinář grátis a navíc to beru tak, jako se tady na foru neustále přehazují nějaká nata, gumy a podobné věci, že to hodinky trochu změní. Ještě jsem přiobjednal jinou sponu, ne MM ani jinou s extenzí, prostě klasickou neplechovou s pojistkou ze StrapCode. Nepotápím se a ani mi nenatýká v létě ruka (zatím), tak extenzi nevyužiju. Ale ta origo spona mi přijde jako nejslabší článek hodinek. Ne, že by byla špatná, je pohodlná a dostačující, ale nelíbí se mi, že je i na levnějších modelech a tak nějak pocitově mi Suma sráží trochu dolů. Ale platí to samé jako u dýnka, původní spona tam půjde vždy vrátit, pokud by to nebylo ono. Nejsem přítel nějakých větších tunningů (dial, ručičky, datový věnec) a taky mám radši původní stav, jak ho navrhl výrobce, ale vzhledem k tomu, že svoje Suma jsem už koupil s upgrade na safír s AR, který jim navíc mimořádně prospěl, tak si myslím, že těch pár dalších drobností jim už neuškodí. Rád vlastním něco, co moc lidí nemá a tohle je cesta jak mít trochu odlišná Suma, aniž by jim to ublížilo. Ale jak píšu, musím to vyzkoušet a třeba nakonec zjistím, že jim to víc uškodilo než prospělo a vrátím se k původní sponě a dýnku, což nebude problém.
vtxx Odesláno 23. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2014 Dobrá volba, určitě to bude vypadat dobře! Já bych do toho šel taky. Navíc když to jde vrátit, tak je to téměř bez rizika
karel hb Odesláno 7. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 7. května 2014 Tak konečně mám vše pohromadě. Na hodinkách dodané průhedné dýnko a spona ze StrapCode a můžete posoudit, zda to bylo ku prospěchu věci či nikoliv. S dýnkem jsem nadmíru spokojen, spona mne trochu zklamala. Čekal jsem, že bude robustnější a vadilo mi, že je celá kartáčovaná a pouze pojistka je lesklá. Tak jsem boky trochu přeleštil, aby se to jako u originálu opticky vázalo na leštěné boky dílků tahu a s tou pojistkou se zatím vyrovnám. Pohledově to jde k leštěným částem hodinek. Celkově z toho mám dobrý pocit a asi to tak nějakou dobu nechám. Ale dost mluvení a pár fotek. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
ggrand Odesláno 7. května 2014 Nahlásit Odesláno 7. května 2014 Máš to pěkné Karle! Ale je to tak jak jsem si myslel. Průhled do toho dává takový pocit křehkosti, alespoň pro mě. Děsně je pak vidět, jak je malý strojek a kolik moc masa je kolem. Spona OK. První fotka se mi moc líbí, připomíná mi barvou ciferníku+AR tu zlenomodrou limitní verzi Sumo.
People Odesláno 7. května 2014 Nahlásit Odesláno 7. května 2014 Za mna parada. Sumo je sport v kruhu, tak preco ho nemat aj na dynku, nie?
karel hb Odesláno 7. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 7. května 2014 Ahoj Jirko, ono na těch fotkách je to opticky strašně moc zvětšeno, ve zkutečnosti ten strojek v poměru ke zbytku hodinek zase tak malý není. Je to dáno i tvarem pouzdra, třeba u Vostoků, kde je pouzdro kulaté a strojek zabírá asi jen třetinu pouzdra, to opticky opravdu moc dobře nevypadá. Pocit křehkosti tam asi trochu bude, to plné dýnko je takové masívnější. Ale nepůsobí to nijak rušivě. No a ten safír s AR, ten je moc pěkný.
tmoris Odesláno 7. května 2014 Nahlásit Odesláno 7. května 2014 Je to pekny,ale desne neprakticky. Pruhled je jeden z duvodu, proc jeste nemam zadne pam a proc nosim iwc aq na nato strapu..
farkyostrava Odesláno 7. května 2014 Nahlásit Odesláno 7. května 2014 za me 1* hodinky jsou na koukani na to kolik je hodin až v druhe řadě ...
Frostie Odesláno 7. května 2014 Nahlásit Odesláno 7. května 2014 máš to i s tlakovkou Karlíku, nebo to je jen na parádu?
karel hb Odesláno 7. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 7. května 2014 Je to pekny,ale desne neprakticky. Pruhled je jeden z duvodu, proc jeste nemam zadne pam a proc nosim iwc aq na nato strapu..Proč myslíš? Já mám průhled na 3 z 5 hodinek, které mám a nepraktické mi to nepřijde. Jestli kvůli tomu, že tah dává průhledu při odložení trochu zabrat, tak to souhlasím, stejně jako s tím, že zrovna potápky by asi měly působit robustnějším dojmem. Ale chtěl jsem to zkusit, vrátit to mohu vždycky.
karel hb Odesláno 7. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 7. května 2014 máš to i s tlakovkou Karlíku, nebo to je jen na parádu?Tlakovka udělána na 10WR a byl jsem upozorněn, že pokud bych se chtěl potápět s přístrojem, bylo by lepší přehodit je zpět na plné dýnko kvůli možnému průhybu na těsnění při vysokém tlaku. Ale na koupání, tobogány, termály a podobné atrakce bez problémů.
tmoris Odesláno 7. května 2014 Nahlásit Odesláno 7. května 2014 Je to pekny,ale desne neprakticky. Pruhled je jeden z duvodu, proc jeste nemam zadne pam a proc nosim iwc aq na nato strapu.. Proč myslíš? Já mám průhled na 3 z 5 hodinek, které mám a nepraktické mi to nepřijde. Jestli kvůli tomu, že tah dává průhledu při odložení trochu zabrat, tak to souhlasím, stejně jako s tím, že zrovna potápky by asi měly působit robustnějším dojmem. Ale chtěl jsem to zkusit, vrátit to mohu vždycky. Me na tom vadi jak se tuka pod sklickem poti a pak se to lepi k ruce. V lete si neustale musim utirat pot pod sklickem,coz me vytaci..
Frostie Odesláno 7. května 2014 Nahlásit Odesláno 7. května 2014 Tlakovka udělána na 10WR a byl jsem upozorněn, že pokud bych se chtěl potápět s přístrojem, bylo by lepší přehodit je zpět na plné dýnko kvůli možnému průhybu na těsnění při vysokém tlaku. Ale na koupání, tobogány, termály a podobné atrakce bez problémů.To je ok, potápět do hloubek se stejně nebudeš a ten zbytek to zvládne levou zadní
karel hb Odesláno 7. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 7. května 2014 Me na tom vadi jak se tuka pod sklickem poti a pak se to lepi k ruce. V lete si neustale musim utirat pot pod sklickem,coz me vytaci..Tak tomu rozumím, já mám průhledy na hodinkách spíše společenského typu a tam se moc nepotím. Třeba to bude důvod, proč se v létě vrátím ke kovovému dýnku, musím to zkusit. Už jsem si všiml, že pár kluků s tím má problém, tak uvidím.
Pulsar Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 Ale zase pot ze skla nereaguje tak agresivně jako z oceli. to je ruzný. a určitě se potí i ocelové víčko jen se tak nelepí. Na druhou stranu mě nepouští myšlenka, že sklo je odolnější vůčí zmagnetizování protože přes sklo (magnetický nevodič ) magnetické pole hůře povede magnetický tok na strojek, Ikdyž někdo zase tvrdí opak, že odolnější je ocelové víčko vůči magnetickému toku.
mazzi Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 (upraveno) Na druhou stranu mě nepouští myšlenka, že sklo je odolnější vůčí zmagnetizování protože přes sklo (magnetický nevodič ) magnetické pole hůře povede magnetický tok na strojek, Ikdyž někdo zase tvrdí opak, že odolnější je ocelové víčko vůči magnetickému toku. edit: špatná citace. Upraveno 8. května 2014 uživatelem mazzi
Jörg8X Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Odesláno 8. května 2014 Líbí se mi to, je na co koukat A zas tak moc mě to u potápek nepohoršuje...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se