Přejít na obsah

Poraďte jakou trekovou obuv ?

Doporučené příspěvky

• po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Moje salomonky xa 3d ultra dosluhují a tak se pohlížím po nízkých outdoorkách na výlety, v užším výběru mi zbyly La Sportiva boulder X, milet friction, hanwag bacal II, la sportiva hyper (tam nevím jestli jde sehnat model bez gtx). Mám úzkou nohu a nízký nárt. Minuly rok jsem už zkoušel la sportiva hyper a seděli super, ale nechci gtx kvůli lepší prodysnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám ty Hyperx GTX a prodyšnost dobrá, bez GTX jsem je snad ani neviděl. Mám je asi 6 let, občas je naimpregnuju sprejem. V prosinci jsem s nima vyšel Sněžku, noční pochod z Pece a nohy úplně v pohodě - teda 2x jsem si vyvrtnul kotník ale to je vlastnost mich kotníku ne závada :D .. jsem s nima max spokojen ;)

Odkaz ke komentáři

Z nízkých teď necelý rok používám /mimo sněhu/ Hanwagy Macra Low GTX a veliká spokojenost. Jinak bez membrány mi k srdci přirostly Millet Friction - ty už mám druhý.Mám dost širokou nohu a tyhle modely mě vyhovují.Především do hor ale nakonec je často tahám i po těch pražských kostkách a pohoda.Nohy jak v bavlně.Zavazování až do špičky a  noha bezpečně sedí.

Upraveno uživatelem leebauer
Odkaz ke komentáři

Moje salomonky xa 3d ultra dosluhují a tak se pohlížím po nízkých outdoorkách na výlety, v užším výběru mi zbyly La Sportiva boulder X, milet friction, hanwag bacal II, la sportiva hyper (tam nevím jestli jde sehnat model bez gtx). Mám úzkou nohu a nízký nárt. Minuly rok jsem už zkoušel la sportiva hyper a seděli super, ale nechci gtx kvůli lepší prodysnosti.

Tak jsem se rozhodl pro la sportiva boulder x. Konečnými finalisty, které jsem zkoušel byly již zmíněné a Hyper gtx. Hyper gtx mi vadila membrána a absence obsázky po stranách, podrážka byla fajn ale měl jsem až moc velký kontakt se zemí, což je super na feraty (na což jsou tyto boty dělané) ale na delší chození mi přišla lepší podrážka na bouldrech, u nich mi naopak vadila barva a možná překombinované provlečení tkaniček samotnou botou (ikdyz je to funkční a promyšlené).

Ještě jsem zvažoval, že bych vzal nějaké adidas terrex, ale boty chci mít dlouho a jsem zastáncem staré dobré kůže.

Nakonec mě nakopl prodavač, ať vemu boudery X, že už jsou léty prověřené a lidi je chválí.

post-23865-0-92925500-1524574744_thumb.jpeg

post-23865-0-87915400-1524574756_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

Barva je oranžová no, nicméně prej strašně rychle vybledne, ja jim dal včera kondicionér a už jsou červené :-) tak snad nevyblednou tak rychle.

A podrážka by se měla dát,potom co odejde do věčných lovišť, ?resolovat?

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

O tom vyblednutí jsem taky slyšel,ale oni ty krásně tmavomodrý millety mas za půl roku taky hnusně až plesnivě šedivý.Avšak díky slušné údržbě je mám i po dvou letech hezky tmavý.Chce se o to starat.No tak za rok postní fotku.Hlavně to chce tenhle materiál impregnovat a mazat.Dodnes používám i indulonu.

Odkaz ke komentáři

Mazat nubuk (nebo velur) je celkem blbost. A mazat broušenou useň indulonou je extra blbost.

Doporučuji impregnaci ve spreji, např. Collonil Nano Pro nebo Collonil Carbon Pro.

Neboj, natural oil jim neublíží...a každá kůže potřebuje výživu.Impregnace bude taky.

Teď koukám, že to nebylo na mě, ale za tím olejem si stojím:-)

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

Da se v tom pohodlne chodit i po meste? La Sportiva mam moc rad a zrovna nakup zvazuji.

Dneská jsem šel pro víno :-) a jsou pohodlné s dostatečným tlumením. Budou určitě prodyšnější než gtx tenisky

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...